Kruške s kruškama, a jabuke s jabukama

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Faust

#1 Kruške s kruškama, a jabuke s jabukama

Post by Faust »

Evo jedne rasističke izjave od ministrice obrazovanja SBK-a. Znam da ništa novo ne govorim, to je nešto što se već deceniju sprovodi. Naime, ministrica (oprostite što joj ime ne zapamtih) na pitanje da li će doći do potpunog objedinjavanja dviju škola pod jednim krovu odgovara da neće jer se ne mogu miješati kruške i jabuke!!!! I nastavlja: kruške s kruškama, a jabuke s jabukama....
Eto, nisam mogao izdržati da ne ostavim post...
Hantraga

Post by Hantraga »

Jel to ministrica dosla na konferenciju sa pijace.... :lol:
Faust

Post by Faust »

Zaboravih reći da je prilog bio na FTV-u...
proljetni kauboj

Post by proljetni kauboj »

Sad kad se prica o dvije skole pod jednim krovom i kako svaki narod nastoji imati nastavu , skolu, i kulturu na svom jeziku, ja se sjetim jednog davnog dogadjaja i iako mozda nema toliko veze sa temom, skontam da se stvari nisu puno promijenile.

Naime, tamo negdje '88-'89, ja sam isao u osnovnu i tada je na jesen poceo neki dugo najavljivani strajk prosvjetara.

Kada je strajk poceo, u svaki razred je usao razrednik , i izmedju ostalog objasnio razloge strajka.

Moja razredna je rekla kako shvata da nasi roditelji to ne razumiju, jer oni od svojih placa odvajaju za skolstvo , ali da je problem izmedju ostalog sto velike sume novca idu za nase skole u inostranstvu !SIC.

Dakle, tamo neke '88. kada je neko dijete moglo samo biti sretno sto zvi u Njemackoj, ima lego kockice i Comodore 64 o kojem smo mi sanjali, nase vlasti su odvajale pare za nase skole u inozemstvu.

To znaci da je u svaki narod usadjena kultura i razmisljanje da se treba skolovati na svom jeziku i njegovati svoju kulturu.

Vjerujem da i Bosnjaci i Hrvati postuju da je to tako i da ni jedni ni drugi ne bi bili zadovoljni nekim mix rijesenjima, ako cemo posteno.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#5 Re: Kruške s kruškama, a jabuke s jabukama

Post by Bea_Trix »

Faust wrote:Evo jedne rasističke izjave od ministrice obrazovanja SBK-a. Znam da ništa novo ne govorim, to je nešto što se već deceniju sprovodi. Naime, ministrica (oprostite što joj ime ne zapamtih) na pitanje da li će doći do potpunog objedinjavanja dviju škola pod jednim krovu odgovara da neće jer se ne mogu miješati kruške i jabuke!!!! I nastavlja: kruške s kruškama, a jabuke s jabukama....
:lol: :lol: :lol: :shock:

e sad znam pouzdano da ne moze svako biti ministar obrazovanja :D neka osnovna znanja o agrokulturi se moraju imati :D ha ja :D
danas

#6 Re: Kruške s kruškama, a jabuke s jabukama

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:
Faust wrote:Evo jedne rasističke izjave od ministrice obrazovanja SBK-a. Znam da ništa novo ne govorim, to je nešto što se već deceniju sprovodi. Naime, ministrica (oprostite što joj ime ne zapamtih) na pitanje da li će doći do potpunog objedinjavanja dviju škola pod jednim krovu odgovara da neće jer se ne mogu miješati kruške i jabuke!!!! I nastavlja: kruške s kruškama, a jabuke s jabukama....
:lol: :lol: :lol: :shock:

e sad znam pouzdano da ne moze svako biti ministar obrazovanja :D neka osnovna znanja o agrokulturi se moraju imati :D ha ja :D
jebaji ga, nista od mijesanog pekmeza ove godine znaci... :roll: :roll: :roll:
Faust

Post by Faust »

Saznadoh i kako se zove vlasnica agrokulturne izjave: Greta Kuna
Faust

Post by Faust »

Dotična gospođa je predsjednica KO HDZ-a SBŽ. i evo još malo njenih umotvorina, ukradenih s nekog bloga koji je to, pak, preuzeo s Pincoma, a ovi prepisali iz Dnevnog lista:
“Gašenjem područnih odjela u kojima su nastavu pohađala hrvatska djeca iz Bugojna došlo bi do ukidanja pravnog subjektiviteta škole u Uskoplju. Smatramo da bi hrvatski odjeli prelaskom u bugojansku Gimnaziju izgubili nacionalni identitet”,
Phia

Post by Phia »

Mislim da bi je Hitler volio. :-) :D
luciferino

Post by luciferino »

A u današnjem Oslobođenju na 9. strani:
Mrtvorođenčad odvojena po - vjerskoj pripadnosti

"Mrtvorođena djeca će se ukopavati u četiri odvojena dijela, u zavisnosti od vjerske pripadnosti majke - u muslimanskom, katoličkom, pravoslavnom dijelu, ili, pak, uz ostale."

Morbidno, nema šta.
sulesavic

Post by sulesavic »

[url]rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/dnevnik0829_1.rm[/url]
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Treba bagru uz krušku i po kratkom postupku, metak u čelo. P joj M fašistička!
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

luciferino wrote:A u dana¹njem Osloboðenju na 9. strani:
Mrtvoroðenèad odvojena po - vjerskoj pripadnosti

"Mrtvoroðena djeca æe se ukopavati u èetiri odvojena dijela, u zavisnosti od vjerske pripadnosti majke - u muslimanskom, katolièkom, pravoslavnom dijelu, ili, pak, uz ostale."

Morbidno, nema ¹ta.
Bez da ulazim kako dijete i od par godina mo¾e biti bilo ¹ta, zanima me kako odredi¹ ¹ta je dijete koje nije udahnulo ni jednom... Da ne govorimo o apsurdu da nije ni kr¹teno...

Joj koja bolesna zemlja...

:(

No kad bolje skonta¹ i ovdje je najbitnije poveæanje prihoda a smanjenje administracije...

:(

Fuj fuj fuj
Pasiflora

Post by Pasiflora »

A jeste li primijetili da je ministrica potpuo nepismena - jedva je recnicom dosla do dijela krusaka i jabuka. I ona je ministrica... :x :x :x :x :x :x :x :x
Jadna je ova zemlja. Pored toga sto ministri pricaju (najblaze receno) gluposti, jos su (vecinom) i nepismeni. Blago nama :P
atko

Post by atko »

Hajd' sto su nam ministri nepismeni za to ne moraju odgovarati nikome.

Ali hoce li iko u ovoj drzavi odgovarati za fasizam, nacizam, rasizam :? :x
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ministrica je sama išla u školu sa šipcima, narovima, smokvama, kaktusima.... fakat je bruka kakvim se metodama koriste, kako ih opravdavaju... i kako se odnose prema toj sramotnoj .... aparthejd situaciji... bruka prava... ali sa druge strane kad roditelji koji su išli sa svom djecom u razred-školu... svojoj djeci to brane ili ih šalju u školu kao jabuke il kruške.... šta očekuju od sutra...
Mislim da je fakat vrijeme da se na neki način pruži otpor.. jer vidimo u potpunosti gdje i na koji način nas vodi ovaj nacionalistički koncept vlasti...

Ministrice svaka Vam dala...
fantom slobode

Post by fantom slobode »

a kuda da idu bobe grozda, njih je svakako puno, sve po skolama govore, nema za vas mjesta.
Ministricu treba uokviriti, svjetska je zena, vodi racuna o mladoj generaciji, da se kojim slucajem ne upoznaju, pa im onda mogu jos vise supljirati, kakvi su oni drugi.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Sve ovo pocinje da lici na loshu marmeladu!
luciferino

Post by luciferino »

Dabogda joj se đeca poženila i poudavala za ostale i dabogda joj unučad bila slatka ko voćna salata. Eto joj ga sad. :P
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Izgleda da joj fali glavni sastojak "banane split", pa jadna ne zna kuda ce od frustracija, samo joj karijera preostala.
Faust

Post by Faust »

Kad li njoj i ko ispra mozak. Velika je sposobnost da ona u mozgic primi nesto sto joj je skoro nemoguce distribuirati. Ona je lijepo odlučila govoriti ono što njeni kolege političari (većina) i misle: mi smo nekakva različita bića koja je neko natjerao da smo blizu jedni drugih. Još se i miješati treba.
@luciferno - pridružujem s elijepim željama za Gretu Kunu: dabogda joj djeca stalno vrijeme provodila s drugim voćem. :D :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

hahaaaa sa drugim voćem :D odlicna kletva :D ja jos ne mogu da vjerujem da se ovoliko neko moze provaliti :shock:

buduci da je ona licno Kuna, mislim da to ne bi bilo samo mijesanje rodova, nego i vrsta....
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:01, edited 1 time in total.
Faust

Post by Faust »

Nancy Drew wrote:
Faust wrote: Ona je lijepo odlučila govoriti ono što njeni kolege političari (većina) i misle
i većina bh stanovnika, rekla bih ...
Stoga ne znam otkud toliko zgražanje, kao da je rekla nešto novo ... kad već svakako živimo kao kruške i jabuke ...
Zato što očigledno političari počinju, ohrabreni Dodikom, govoriti šta misle. Vrijeme je ostvariti što se ostvariti da...
Phia

Post by Phia »

Faust wrote:
Nancy Drew wrote:
Faust wrote: Ona je lijepo odlučila govoriti ono što njeni kolege političari (većina) i misle
i većina bh stanovnika, rekla bih ...
Stoga ne znam otkud toliko zgražanje, kao da je rekla nešto novo ... kad već svakako živimo kao kruške i jabuke ...
Zato što očigledno političari počinju, ohrabreni Dodikom, govoriti šta misle. Vrijeme je ostvariti što se ostvariti da...
Otkud zgražanje. :-) :-) :-) :? :? :? :?
''Podržimo je'' :shock: :shock: :zzzz: :oops:
Ili još bolje nemojmo obraćati nikako pažnju na to. :shock: :shock: :shock: :shock:

Image
Post Reply