Krtice i borba s njima

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Hendrix

#1 Krtice i borba s njima

Post by Hendrix »

Kod mene je u bašti trenutačno stanje uzbune, krtice su se aktivirale i bašta mi sve više liči na multiplayer mapu Medal Of Honour-a, rupe na sve strane :D
Ne znam više kako da ih otjeram, da ih čekam čitav dan sa lopatom?
Vidio sam neke kao uređaje u Conradu elektronske koji ih tjeraju, ima li ko iskustva s tim da ne bacam par bezveze?

Inače ovo je neprijatelj :)
Image

Jedno od rješenja koje mi je palo na pamet :)
Image
slobodni armirach

#2 Re: Krtice i borba s njima

Post by slobodni armirach »

nemam iskustav ali onaj cini mi se Conrad ima neku elektrosku spravu koja rastjeruje glodare i krtice, pustaju neku frekvenciju koja njima smeta i tjera ih sa podrucja primjene istih
amensur

#3 Re: Krtice i borba s njima

Post by amensur »

Hmmm krtice! Unistivaci usjeva broj jedan :D Lopata je 100 % efikasno rjesenje :) Cuo sam da se treba u rupu staviti flasa bez dna i kroz nju sipati benzina :) Navodno ne vole taj miris, a i svakako treba posjetiti poljoprivrednu apoteku siguran sam da im imaju "hrane" ili nesto slično sto ce im pomoci da se lakse istegnu :) hihihi
Ti folovi sa elektronskim uredjajima nesto mi ne zvuci popularno, obzirom da neko mozda ima bastu od 2-3 dunuma zemlje i sta sad ? ganjati po basti gdje su krtice :)
eto nadam se da ce neko od rjesenja pomoci pozdrav
Hashishar

#4 Re: Krtice i borba s njima

Post by Hashishar »

Pokušaj sa flašom čije dno izbušiš dovoljno da prođe šipka, šipku zabodeš u zemlju. Na flaši urežeš "krilca" tako da kad vjetar puše okreće istu... I imaš "uređaj" za rastjerivanje krtica.. ;-)
Hendrix

#5 Re: Krtice i borba s njima

Post by Hendrix »

Čuo sam za taj fol s flašom, ima sličan kao da se napravi mala vjetrenjača pa ona neki zvuk proizvodi kad je vjetar koji krtice ne vole, komšija je to montiro, ali krtica baš i nije regovala, napravila mu još par rupa. :D
sarajev_o

#6 Re: Krtice i borba s njima

Post by sarajev_o »

Ja sam kupio u konradu aparat kao kolac zabijes ga u zemlju i on radio valovim tjera krtice.
Imas par varijanti pa vidi.
Radi 100%
mondo bizarro

#7 Re: Krtice i borba s njima

Post by mondo bizarro »

i kod vas krtice :-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#8 Re: Krtice i borba s njima

Post by bordo gandalf »

Ja se pomirio sa time :D predao se sad samo kosilicom naletim preko toga poravnam :D
chengaba

#9 Re: Krtice i borba s njima

Post by chengaba »

amensur wrote:Hmmm krtice! Unistivaci usjeva broj jedan :D Lopata je 100 % efikasno rjesenje :) Cuo sam da se treba u rupu staviti flasa bez dna i kroz nju sipati benzina :) Navodno ne vole taj miris, a i svakako treba posjetiti poljoprivrednu apoteku siguran sam da im imaju "hrane" ili nesto slično sto ce im pomoci da se lakse istegnu :) hihihi
Ti folovi sa elektronskim uredjajima nesto mi ne zvuci popularno, obzirom da neko mozda ima bastu od 2-3 dunuma zemlje i sta sad ? ganjati po basti gdje su krtice :)
eto nadam se da ce neko od rjesenja pomoci pozdrav

:shock: :shock: :shock:

Ček znači iz usjeva tjeraš krtice tako što sipaš benzin u tlo. I onda jedeš biljku koja raste u tom tlu. :-) :-) :-)
I onda se pitamo odakle ovoliki broj neobičnih bolesti, tumora itd.
sarajev_o

#10 Re: Krtice i borba s njima

Post by sarajev_o »

sarajev_o wrote:Ja sam kupio u konradu aparat kao kolac zabijes ga u zemlju i on radio valovim tjera krtice.
Imas par varijanti pa vidi.
Radi 100%
Imaju domet kupis koji i rijesis problem zauvijek
Hendrix

#11 Re: Krtice i borba s njima

Post by Hendrix »

Idem onda na to elektronsko ratovanje s tim Conrad aparatom, nije u mene nešto velika bašta, ali me nervira kad travu kosim svako malo zapnem da ona brdašca njihova a i ružno izgleda kad je trava pokošena.
Cober

#12 Re: Krtice i borba s njima

Post by Cober »

amensur wrote:siguran sam da im imaju "hrane" ili nesto slično sto ce im pomoci da se lakse istegnu :) hihihi
Conrad radi 100%, čuvaš prirodu oko sebe, ekološki je, ne ubijaš, ne uništavaš niti zagađuješ, a ovakva maloumna razmišljanja poput ovog komentara stavi na ignore.
Alhemicarkaa

#13 Re: Krtice i borba s njima

Post by Alhemicarkaa »

Gdje se ima kupiti taj conard.
headbanger

#14 Re: Krtice i borba s njima

Post by headbanger »

ja sam ih rastjerao tako sto sam u sred krticnjaka zabio staklenu flasu (od kiseljaka) i nikad vise krtice
naravno, vrat flase u zemlju, znaci otvor je u zemlji a dno je u zraku, ovo ne pisem bezveze
jednom kolegi sam rekao za flasu i on iskopao rupu i zabio flasu u rupu, dno u zemlji :D
Post Reply