Krst na Zlatištu!?

Locked
webby-x

#401 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by webby-x »

Skijaš wrote:Nije idealno, ali je svjetlosnim godinama ispred sredina koje su kontrolisale neprijateljske vojske.
Kako neće biti ispred kada je u njemu 90% jedne nacije.
Nema ni u Kalesiji, ni u Grudama nacionalnih izgreda.

:D
volta dzontra

#402 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by volta dzontra »

webby-x wrote:
Skijaš wrote:Krst se može iskoristiti kontra četnika i bilo bi dobro da ga naprave što većeg i postave reflektore (tebi će služiti kao trajni podsjetnik na to s kim imaš posla, a turistima kao podebljavanje multietničkog identiteta Sarajeva), ali mi nije jasno gdje je taj bunt kada gaze povratnike, žive ljude koji su se usudili vratiti.
Tako je. Taj identitet i jeste održavan na laži,
pa zašto ga ne i podebljati lažno?
Skijaš je u pravu kao i uvijek. Ovo je dokaz da je Sarajevo (u širem smislu uključujući i dijelove koji su sad u RS) multietnički prostor. Sastoji se od bošnjačkih dijelova Sarajeva i srpskih sela i gradića oko Sarajeva. Nema više onih ratnih priča o multietničkom haustoru koji je kurio pred stranim novinarima ali šire gledano ipak je sarajevska regija multietnička...
casanova123

#403 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by casanova123 »

E jbt.. danas jedno 7 vijesti na klixu o krstu i o strankama sta misle o tome.. Sta me briga.. nek stavi ko god sta hoce.. Bolje da su otvorili kakav stand gore i prodavali prirodne sokove.. kojim se glupostima zamaraju ljudi i onda automatski zamaraju i nas..
volta dzontra

#404 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by volta dzontra »

Skijaš wrote:
webby-x wrote:
Skijaš wrote:Krst se može iskoristiti kontra četnika i bilo bi dobro da ga naprave što većeg i postave reflektore (tebi će služiti kao trajni podsjetnik na to s kim imaš posla, a turistima kao podebljavanje multietničkog identiteta Sarajeva), ali mi nije jasno gdje je taj bunt kada gaze povratnike, žive ljude koji su se usudili vratiti.
Nije idealno, ali je svjetlosnim godinama ispred sredina koje su kontrolisale neprijateljske vojske.
@Skijaš

Može oklada!!!! Kad izađu rezultati popisa da je Zapadni Mostar mutietničniji od Sarajeva!!! :
TheMule

#405 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by TheMule »

Svi pro-cetnicki orijentisani forumasi se iskupili na ovoj temi. Kako vas nije stid? Kome trubite ovdje?
webby-x

#406 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by webby-x »

volta dzontra wrote:Može oklada!!!! Kad izađu rezultati popisa da je Zapadni Mostar mutietničniji od Sarajeva!!!
Sto puta multietničniji, a i kod nas džamije i crkve
jedne pored drugih pa ne ističemo to kao Sarajevo.
Još u nas u te džamije i crkve idu ljudi, ne zjape
prazne kao u Sarajevu (mislim crkve).
smijesni_ste

#407 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by smijesni_ste »

Nećete u Čavoglave niste ni prije :D
TheMule

#408 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by TheMule »

volta dzontra wrote:
webby-x wrote:
Skijaš je u pravu kao i uvijek. Ovo je dokaz da je Sarajevo (u širem smislu uključujući i dijelove koji su sad u RS) multietnički prostor. Sastoji se od bošnjačkih dijelova Sarajeva i srpskih sela i gradića oko Sarajeva. Nema više onih ratnih priča o multietničkom haustoru koji je kurio pred stranim novinarima ali šire gledano ipak je sarajevska regija multietnička...

Ne hvala. Ne treba vise dokaza. Da je Sarajevo multietnicko, ima vise i nego dovoljno dokaza. Nemamo mi sta dokazivati smecarima.
Skijaš

#409 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Skijaš »

Lincoln-Burrows wrote:
Vamzemoljac wrote:
Vamzemoljac wrote: Smirite doživljaj forum junaci 8-)
Ovo elektrodistribucija postavlja bandere i razvodi struju iz Lukavice prema Zlatištu,Osmicama i drugim naseljima.
Oni su postavili stubove a neko je naknadno prikačio letvu.

Ovaj forum je malo reći smiješan...
de ponovim debilima i da se prestanu svađati novopečene mudonje...
Ma nije bitno jeli pravi križ ili je stup od struje,
bitna je reakcija na ovaj križ.
Krst možeš naći diljem Sarajeva, ljudi reaguju emotivno jer se s ovih lokacija ubijalo Sarajlije. I za to treba imati razumijevanja. Ne moramo se složiti, ali treba imati razumijevanje.
zateznistub

#410 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by zateznistub »

Camber wrote:
HAVANA wrote:
Camber wrote: Seljace, pa ne znas mi ni nick napisati. Nije "Kamber", nego Camber.

Nego tebe necu ni pitati kako se ti zoves ni kako ti se zovu roditelji. Ti si Vlasina 100%. Prema tome, cekaj na drugoj temi dok mi pokusavamo od Sarajlica napraviti ljude.

Pa jebo li vam pas mater smrdljivu, odakle vise izronite?Evo nas sarajlijica,zna nas pola foruma,i ko smo,i gdje smo,i gdje zivimo,ne tipkamo nako, za razliku od vas.Pa sto ne dodjete vise.Jebo li ti sarajlijica majku usta.I alija,i radovan,i hodza,i pop...
Bravo, vidis kako znas riknuti kad hoces. I sta ces poruciti Srblju vlaskom zbog provokatorske krstine? Njima nisi "jebao mater smrdljivu"?

Kako se oni i ti zoves i kako ti se zovu roditelji?
NJima je on i slicni jebali mater onda kad je to trebalo, znas onaj period '92-'95 ono, kad je trebalo. Znas, tada jebi ga, nije bilo tastatura i picki iz dijaspore da nas sokole
dalje

#411 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dalje »

salik79 wrote:
dalje wrote:
shibonja wrote:Zato volim svoju Tuzlu,nema ih ni u dometu teleskopa,onog jaceg 8-)

:-)
Ima vala i cijelih 5km do RS.

O cemu ti? Ni '92 nisu bili na 5 km (poslije 15.5.).
Ajd dobro ima 7km

Image
volta dzontra

#412 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by volta dzontra »

webby-x wrote:
volta dzontra wrote:Može oklada!!!! Kad izađu rezultati popisa da je Zapadni Mostar mutietničniji od Sarajeva!!!
Sto puta multietničniji, a i kod nas džamije i crkve
jedne pored drugih pa ne ističemo to kao Sarajevo.
Još u nas u te džamije i crkve idu ljudi, ne zjape
prazne kao u Sarajevu (mislim crkve).
Ja sam ponosan na Zapadni Mostar zadnjih godina! Sjajan tretman srpske povratničke zajednice, aktivnosti srpskih kulturnih društava, pa političko i intelektualno šarenilo....ljudi različitih političkih i ideološki usmjerenja sjede skupa po kafićima, ideolozi bosnjačkih stranaka rade na sveučilištu u Mostaru....svašta u božjoj bašči...
rekla-kazala

#413 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by rekla-kazala »

jel Bakir platio postavljanje krsta ?
Mislim da jedino SDA može kapitalizirati postavljanje krsta.
Ne živim u Sarajevu ali ne bi nasjedao na provokacije i manje bi me smetao taj krst nego smeće oko zgrade, neodgovorni vozači, psi lutalice, zimsko zagađenje zbog loženja uglja i ispušni gasovi iz krševa koji često voze ispred mene pa moram gasiti ventilaciju.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#414 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dr.gog »

cindrlimindrli wrote:
Da u duhu multietnicnosti skupite koju kintu i posaljete na racun qrca koji to sve tamo pravi. Mozete izdati i neko
saopstenje u kojem cete naglasiti kako nema te dijaspore i forumskih ratnika koji ce vas zaustaviti u izgradnji jedne
bolje, pravednije i naprednije drzave za covjeka. :lol:
:lol:

Odlično, valjda te ciljana skupina čula. Mislim, vidim obraćaš se "njima". :D

A sad čekajmo katanac na ovaj shit od teme. :kiss:
Skijaš

#415 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Skijaš »

volta dzontra wrote:
Skijaš wrote:
webby-x wrote: Tako je. Taj identitet i jeste održavan na laži,
Nije idealno, ali je svjetlosnim godinama ispred sredina koje su kontrolisale neprijateljske vojske.
@Skijaš

Može oklada!!!! Kad izađu rezultati popisa da je Zapadni Mostar mutietničniji od Sarajeva!!! :
Čović je pišao po Hrvatima koji su ostali u Sarajevu a u Haagu imaš presudu u kojoj piše da je HDZ ekipa radila na iseljavanju Hrvata na područje koje su planirali za Herceg Bosnu. To što među Bošnjacima nije bilo tako agresivne kampanje etničke homogenizacije nije argument protiv političkog Sarajeva. Naprotiv. Osim toga, ja sam više puta rekao da je projekat etničke podjele na kojem HDZ insistira osuđen na neuspjeh jer čak i ako se ti odrekneš Sarajeva, Bošnjaci se neće odreći Mostara. I šta si dobio ? Upravo tu situaciju koju ti spominješ.
cindrlimindrli

#416 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by cindrlimindrli »

volta dzontra wrote:Ja sam ponosan na Zapadni Mostar zadnjih godina! Sjajan tretman srpske povratničke zajednice, aktivnosti srpskih kulturnih društava, pa političko i intelektualno šarenilo....
Jeste vala, ima li sta ljepse nekom Srbinu kad rahat sjedne u bastu nekog kafica koji se nalazi u ulici mile budaka.
Jos ako mu puste onog tupsona da mu razgali dusu milozvucnim stihovima sreci nigdje kraja. Taman da ga podsjete
kako mu je dedo pliv'o niz Savu cet'erest i neke. :roll:
zrakomlat

#417 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by zrakomlat »

A na šta se ložite. Ovo krsta vidjelo nije, nešto žgoljavo, nakačeno da bi se digla frka, eventualno da ga neko sruši, što je možda i cilj. Slikano sa par metara daljine, i opet se vidi da je smiješna konstrukcija.
Što neko ne napravi sliku iz Sarajeva, iz grada, vjerovatno se i ne vidi.
Hafis

#418 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Hafis »

cindrlimindrli wrote:
volta dzontra wrote:Ja sam ponosan na Zapadni Mostar zadnjih godina! Sjajan tretman srpske povratničke zajednice, aktivnosti srpskih kulturnih društava, pa političko i intelektualno šarenilo....
Jeste vala, ima li sta ljepse nekom Srbinu kad rahat sjedne u bastu nekog kafica koji se nalazi u ulici mile budaka.
Jos ako mu puste onog tupsona da mu razgali dusu milozvucnim stihovima sreci nigdje kraja. Taman da ga podsjete
kako mu je dedo pliv'o niz Savu cet'erest i neke. :roll:
Najveći dio muzike koja se pušta je ipak ćirilica, tako da se taj Srbin tu osjeća kao u sred Valjeva.
A Thompsona nisam čuo da negdje puštaju još od samouprave :).
House

#419 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by House »

Znači krst izgleda prejako

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bull21

#420 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by bull21 »

Jebo tebi mater sve i jedan Sarajlijica. I tebi i onome ko izmisli i upotrijebi taj naziv. Pička vam materina imbecilna.

eto sad me banujte na sto godina, boli me kurac.
Kal El

#421 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Kal El »

House wrote:Znači krst izgleda prejako

Image

Ovo neki seljak postavio,pogledaj ba,uzeli dvije grede i na brzaka ofarbali :lol: I to loše :D Neće njega biti sutra :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#422 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by pici »

House wrote:Znači krst izgleda prejako

Image

MALA MOJA....evo ti ga evo pa sa njega gledaj Sarajevo - :mrgreen:
House

#423 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by House »

Ma neka malo smijeha na ovu kišnu nedjelju :D

gledaj kanaFe :lol: :lol:
Last edited by House on 21/09/2014 16:17, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#424 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by It_is_a_Leclerc »

Camber wrote:
zateznistub wrote: NJima je on i slicni jebali mater onda kad je to trebalo, znas onaj period '92-'95 ono, kad je trebalo. Znas, tada jebi ga, nije bilo tastatura i picki iz dijaspore da nas sokole
Znam, jesu, jesu, na taj nacin sto su se peti i sedmi nakon Daytona povukli sa onog sto su zauzeli, za frtalj Sarajeva i gas u paketu naravno. Sve zestoki momci? Centimetra nisu oslobodili, 500 000 ljudi pod opsadom tri godine, dozvolili da ih opkole sa hiljadama komada artiljerijskog oruzja i prstom mrdnuli nisu da to sprijece, cak naprotiv, dok su u Bjeljini klali, po Bascarsiji se ispijale kahve, kad je na Ilidzi puknulo, bilo je, "nece to u centar".

Pa da je bilo 500 000 krajisnika, do Sofije bi dosli. Golim rukama bi ih pojeli. Sinove bosansko-krajiske ukrstati sa kscerima bosnjackim Sarajlicama, mozda se i dobiju pravi ljudi. Toplo preporucam Buzimce, ako hocete vec fajtere koji ce za svoju kozu razvaliti prije toga deset neprijateljskih. "Mehki" ste Sarajlice, "mehki".
Valjda Bužimljane.

I ti si mi neki Krajišnik.

Nisi ti ni do Ripča dobacio
Paranoid

#425 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Paranoid »

Uzivao sam citajuci komentare sa BN portala...

Evo jedan..
Još jedan dokaz od strane vlasti da cilj ne bira sredstvo. Mislila sam bojkotovati ove izbore, ali neću. Izaću i glasaću, pa za bilo koga samo da to nisu ovi koji nas ponižavaju. Ne vjerujem šta se dešava.
Locked