Krst na Zlatištu!?

Locked
webby-x

#376 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by webby-x »

Camber wrote:Pa od frke se ne treba bjezati, jer je ovo Balkan, kad bjezis od frke, onda si smatran kao pi...
Kako ovo možeš reći pored ovoliko dijaspore na temi?
zateznistub

#377 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by zateznistub »

cindrlimindrli wrote:
zateznistub wrote:navodno i tebe nabijem na kurac
malo smo nervozni, aaa?
ni najmanje :wink: takve sam '92 jeo za dorucak
webby-x

#378 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by webby-x »

dr.gog wrote:Šta predlažeš Kamberu :) ?
Kamber bi da netko od vas ovo sruši.
Pa lakše je vama nego da on dolazi preko bare da ruši.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#379 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by KatarinaKosaca »

volta dzontra wrote:Ovaj krst je simbol Bosne i Hercegovine. Jel multietnična? Jest! Jesu li svi konstitutivni? Jesu! Jel dejtonska? Jest!
Ne može se turistima u Sarajevu prodavati šuplja o europskom Jeruzalemu i suživotu različitosti upirući prstom u Jovu Divjaka i Staru Pravoslavnu Crkvu....
Polovicu građana Bosne i Hercegovine čine Srbi koji nisu Jovo Divjak i Slaviša Sućur i Hrvati koji nisu Željko Komšić i Ivica Šarić....
Bosnu i Hercegovinu čine i građani koji dijele druge vrijednosti, slave druge vojske i odaju počast drugim žrtvama...
Vi ste umislili da je Sarajevo neka solana koja će soliti pamet ostatku države. Boli nekog ćošak što javnost Kantona Sarajevo misli urbanističkim zahvatima općina iz susjednog entiteta.....

Jedina zamjerka je da je očito bespravno podignut objekt, nije projektiran niti izveden kako treba. Ovakav objekt može ugroziti sigurnost prolaznika i zbog toga ga općinska inspekcija treba ukloniti . Faktički su ga podigli od ofucanih greda na neuređenom dijelu ceste...faktički na deponiji..
sve tacno sem "sitnice" da j krst navodno spomenik ubijenim srbima u sarajevu od strane abih, ciji visemilionski broj niti je kada uvrdjen niti su brojne iskopine donijele pronalazak istih, dakle spomenik lazi
webby-x

#380 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by webby-x »

KatarinaKosaca wrote: sve tacno sem "sitnice" da j krst navodno spomenik ubijenim srbima u sarajevu od strane abih, ciji visemilionski broj niti je kada uvrdjen niti su brojne iskopine donijele pronalazak istih, dakle spomenik lazi
Puno je spomenika laži, i u BiH u u svijetu.
Nije ovo nikakva iznimka.
Vamzemoljac

#381 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Vamzemoljac »

Image

Smirite doživljaj forum junaci 8-)
Ovo elektrodistribucija postavlja bandere i razvodi struju iz Lukavice prema Zlatištu,Osmicama i drugim naseljima.
Oni su postavili stubove a neko je naknadno prikačio letvu.

Ovaj forum je malo reći smiješan...
jon_jovi

#382 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by jon_jovi »

Trebala bi nam jedna Švecka bojna
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#383 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dr.gog »

webby-x wrote:
Ne znam ja šta ti misliš da on misli, čekam evo da odgovori.

Baš evo sjedim i gledam preko Skenderije u pravcu ocvalih mahala pritisnutih kišom...Krst gore, i šta sad?

Da zovemo Leslija Nilsena?
dalje

#384 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dalje »

insomnia78 wrote:
shibonja wrote:Zato volim svoju Tuzlu,nema ih ni u dometu teleskopa,onog jaceg 8-)
Ma Tuzle nema na daleko

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
:-)
Ima vala i cijelih 5km do RS.
Vamzemoljac

#385 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Vamzemoljac »

Vamzemoljac wrote:Image

Smirite doživljaj forum junaci 8-)
Ovo elektrodistribucija postavlja bandere i razvodi struju iz Lukavice prema Zlatištu,Osmicama i drugim naseljima.

de ponovim debilima i da se prestanu svađati novopečene mudonje...
It_is_a_Leclerc

#386 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by It_is_a_Leclerc »

zateznistub wrote:Evo jos jednog heroja iz sotlice il' ono bi iz Turske

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/23791 ... menje.html
:lol:

Očekujem da se Fikret i Ammar uhvate za ručice sa kandidatima ZMBT-a i otpjevaju "Kraj Ka'be ja stajah", u znak protesta.
cindrlimindrli

#387 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by cindrlimindrli »

zateznistub wrote:
cindrlimindrli wrote:
malo smo nervozni, aaa?
mal' ne rekoh sta si ti jeo...
webby-x wrote:Možda bi to i bio slučaj da vi dijasporići niste u pravilunajveći patrioti i ratnici. Dođi iz Švedska pa ga ruši.
I za tebe vazi isto k'o i za onog wannabe diverzanta iz '92.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#388 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dr.gog »

Camber wrote:
zateznistub wrote: Dođi na dobrinju da vidis vlasinu
'ta cu ja pi... krajiska.
Vaginaletu za opuštanje :D

Image
Skijaš

#389 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Skijaš »

Camber wrote:
zecko_kupuz wrote:Hebemu izbore. :-) Predizborno prcanje, tek takvo. Postavljeno kao i u Mostaru, da posmatra grad nadmoćno. To je zapišavanje teritorije na ljudski način. Ako ga neko krene skinuti, eto frke, a ovako će se moći slikati pored krsta s pogledom na osvojenu "pradjedovinu" i ogromnim kezom na faci.

Ne može kod nas ništa normalno, dostojanstveno, bez previše pompe i kičeraja. Može se posjećivati Dobrovoljačka svake godine, a ne može se izganjati u dogovoru s lokalnim vlastima da se napravi civilizovan spomenik negdje u gradu. Ma ja, čista utopija. Ovo je postala zemlja za zadojene, tvrdoglave, radikalne ljude. Ako si tolerantan, levat si, prave te budalom. Ako si pošten, moralan, nijedan scenario ti neće goditi.

Samo sjedi, uzmi kokice i posmatraj cirkus.
Pa od frke se ne treba bjezati, jer je ovo Balkan, kad bjezis od frke, onda si smatran kao pi...

Ne vidim razloga da se bjezi od frke. Oni koji izazivaju frku, treba da je dobiju. Dok god je ne dobiju, nece stati. A svaka pi... ima hrpu izgovora kad ne odgovara na izazivanje frke.

Znaci kad ti neko odvali samar, onda neces reci "vidjeti ces ti zbog ovog izbornog samara, nakon izbora", nego ces ga puknuti automatski sakom u glavu.
Koliko godina gnjave Fatu Orlović i koliko godina povratničkoj djeci nameću srpski kao maternji ? I koga si ti "automatski šakom u glavu" za tih x godina ? To mi nije jasno, imate konkretne ljude koje se ubija u pojam a usrani Švrakić i svi vi švračići ste uradili šta po tom pitanju ?

Krst se može iskoristiti kontra četnika i bilo bi dobro da ga naprave što većeg i postave reflektore (tebi će služiti kao trajni podsjetnik na to s kim imaš posla, a turistima kao podebljavanje multietničkog identiteta Sarajeva), ali mi nije jasno gdje je taj bunt kada gaze povratnike, žive ljude koji su se usudili vratiti.
salik79

#390 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by salik79 »

dalje wrote:
insomnia78 wrote:
shibonja wrote:Zato volim svoju Tuzlu,nema ih ni u dometu teleskopa,onog jaceg 8-)
Ma Tuzle nema na daleko

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
:-)
Ima vala i cijelih 5km do RS.

O cemu ti? Ni '92 nisu bili na 5 km (poslije 15.5.).
Paranoid

#391 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Paranoid »

zateznistub wrote:
cindrlimindrli wrote:
malo smo nervozni, aaa?
Elmire jes to neurozan...pa ni post ne procitas, a odmah punis sharzer. Podsjecas me na onog smoukera iz vodenog svijeta.
volta dzontra

#392 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by volta dzontra »

KatarinaKosaca wrote:
volta dzontra wrote:Ovaj krst je simbol Bosne i Hercegovine. Jel multietnična? Jest! Jesu li svi konstitutivni? Jesu! Jel dejtonska? Jest!
Ne može se turistima u Sarajevu prodavati šuplja o europskom Jeruzalemu i suživotu različitosti upirući prstom u Jovu Divjaka i Staru Pravoslavnu Crkvu....
Polovicu građana Bosne i Hercegovine čine Srbi koji nisu Jovo Divjak i Slaviša Sućur i Hrvati koji nisu Željko Komšić i Ivica Šarić....
Bosnu i Hercegovinu čine i građani koji dijele druge vrijednosti, slave druge vojske i odaju počast drugim žrtvama...
Vi ste umislili da je Sarajevo neka solana koja će soliti pamet ostatku države. Boli nekog ćošak što javnost Kantona Sarajevo misli urbanističkim zahvatima općina iz susjednog entiteta.....

Jedina zamjerka je da je očito bespravno podignut objekt, nije projektiran niti izveden kako treba. Ovakav objekt može ugroziti sigurnost prolaznika i zbog toga ga općinska inspekcija treba ukloniti . Faktički su ga podigli od ofucanih greda na neuređenom dijelu ceste...faktički na deponiji..
sve tacno sem "sitnice" da j krst navodno spomenik ubijenim srbima u sarajevu od strane abih, ciji visemilionski broj niti je kada uvrdjen niti su brojne iskopine donijele pronalazak istih, dakle spomenik lazi
Nacionalna mitomanija i pretjerivanje!! Nije u ratu u BIH pobijeno 200 000 Bošnjaka pa bošnjački političari i aktivisti svaku prigodu u stranim medijima iskoriste da podgriju tu priču.Tako i ovdje neki Dukići malo folklorišu i pretjeruju.
zateznistub

#393 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by zateznistub »

cindrlimindrli wrote:
I za tebe vazi isto k'o i za onog wannabe diverzanta iz '92.
Kako pogodi?

IDV
webby-x

#394 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by webby-x »

Skijaš wrote:Krst se može iskoristiti kontra četnika i bilo bi dobro da ga naprave što većeg i postave reflektore (tebi će služiti kao trajni podsjetnik na to s kim imaš posla, a turistima kao podebljavanje multietničkog identiteta Sarajeva), ali mi nije jasno gdje je taj bunt kada gaze povratnike, žive ljude koji su se usudili vratiti.
Tako je. Taj identitet i jeste održavan na laži,
pa zašto ga ne i podebljati lažno?
cindrlimindrli

#395 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by cindrlimindrli »

dr.gog wrote:
webby-x wrote:
Ne znam ja šta ti misliš da on misli, čekam evo da odgovori.

Baš evo sjedim i gledam preko Skenderije u pravcu ocvalih mahala pritisnutih kišom...Krst gore, i šta sad?

Da zovemo Leslija Nilsena?
Da u duhu multietnicnosti skupite koju kintu i posaljete na racun qrca koji to sve tamo pravi. Mozete izdati i neko
saopstenje u kojem cete naglasiti kako nema te dijaspore i forumskih ratnika koji ce vas zaustaviti u izgradnji jedne
bolje, pravednije i naprednije drzave za covjeka. :lol:
It_is_a_Leclerc

#396 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by It_is_a_Leclerc »

Skijaš wrote:
Camber wrote:
zecko_kupuz wrote:Hebemu izbore. :-) Predizborno prcanje, tek takvo. Postavljeno kao i u Mostaru, da posmatra grad nadmoćno. To je zapišavanje teritorije na ljudski način. Ako ga neko krene skinuti, eto frke, a ovako će se moći slikati pored krsta s pogledom na osvojenu "pradjedovinu" i ogromnim kezom na faci.

Ne može kod nas ništa normalno, dostojanstveno, bez previše pompe i kičeraja. Može se posjećivati Dobrovoljačka svake godine, a ne može se izganjati u dogovoru s lokalnim vlastima da se napravi civilizovan spomenik negdje u gradu. Ma ja, čista utopija. Ovo je postala zemlja za zadojene, tvrdoglave, radikalne ljude. Ako si tolerantan, levat si, prave te budalom. Ako si pošten, moralan, nijedan scenario ti neće goditi.

Samo sjedi, uzmi kokice i posmatraj cirkus.
Pa od frke se ne treba bjezati, jer je ovo Balkan, kad bjezis od frke, onda si smatran kao pi...

Ne vidim razloga da se bjezi od frke. Oni koji izazivaju frku, treba da je dobiju. Dok god je ne dobiju, nece stati. A svaka pi... ima hrpu izgovora kad ne odgovara na izazivanje frke.

Znaci kad ti neko odvali samar, onda neces reci "vidjeti ces ti zbog ovog izbornog samara, nakon izbora", nego ces ga puknuti automatski sakom u glavu.
Koliko godina gnjave Fatu Orlović i koliko godina povratničkoj djeci nameću srpski kao maternji ? I koga si ti "automatski šakom u glavu" za tih x godina ? To mi nije jasno, imate konkretne ljude koje se ubija u pojam a usrani Švrakić i svi vi švračići ste uradili šta po tom pitanju ?

Krst se može iskoristiti kontra četnika i bilo bi dobro da ga naprave što većeg i postave reflektore (tebi će služiti kao trajni podsjetnik na to s kim imaš posla, a turistima kao podebljavanje multietničkog identiteta Sarajeva), ali mi nije jasno gdje je taj bunt kada gaze povratnike, žive ljude koji su se usudili vratiti.
Pa već smo zaključili da je problem za prvu udarnu frankfurtsku to što je krst iznad Sarajeva. Krstovi iznad Mostara, Srebrenice, 4s na brdu iznad Prijedora... Who fucking cares ?!
A i ta Fata živi daleko. Ko će ići tražiti ono polje što je dobilo ime po Šerifu Konjeviću...
HAVANA

#397 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by HAVANA »

Camber wrote: Seljace, pa ne znas mi ni nick napisati. Nije "Kamber", nego Camber.

Nego tebe necu ni pitati kako se ti zoves ni kako ti se zovu roditelji. Ti si Vlasina 100%. Prema tome, cekaj na drugoj temi dok mi pokusavamo od Sarajlica napraviti ljude.

Pa jebo li vam pas mater smrdljivu, odakle vise izronite?Evo nas sarajlijica,zna nas pola foruma,i ko smo,i gdje smo,i gdje zivimo,ne tipkamo nako, za razliku od vas.Pa sto ne dodjete vise.Jebo li ti sarajlijica majku usta.I alija,i radovan,i hodza,i pop...
HAVANA

#398 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by HAVANA »

I ja ko levat,vazda nasjednem na seljacke price i teme.A konto se nasmijat.
Skijaš

#399 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Skijaš »

webby-x wrote:
Skijaš wrote:Krst se može iskoristiti kontra četnika i bilo bi dobro da ga naprave što većeg i postave reflektore (tebi će služiti kao trajni podsjetnik na to s kim imaš posla, a turistima kao podebljavanje multietničkog identiteta Sarajeva), ali mi nije jasno gdje je taj bunt kada gaze povratnike, žive ljude koji su se usudili vratiti.
Tako je. Taj identitet i jeste održavan na laži,
pa zašto ga ne i podebljati lažno?
Nije idealno, ali je svjetlosnim godinama ispred sredina koje su kontrolisale neprijateljske vojske.
Lincoln-Burrows

#400 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Lincoln-Burrows »

Vamzemoljac wrote:
Vamzemoljac wrote: Smirite doživljaj forum junaci 8-)

de ponovim debilima i da se prestanu svađati novopečene mudonje...
Ma nije bitno jeli pravi križ ili je stup od struje,
bitna je reakcija na ovaj križ.
Locked