Krst na Zlatistu

Post Reply
BHCluster

#76 Re: Krst na Zlatistu

Post by BHCluster »

akcid wrote:
wickerman wrote:Krst ako se podigne treba ga minirati i srusiti. Kad se fasizam krije iza religije prvo moras srusiti religiju da bi dosao do fasizma.
Religija se ne ruši miniranjem i rušenjem vjerskih simbola, religija se ruši jačanjem demokratije i svih prava čovjeka.

Rušenje krsta je preteča šovinizma, put ka fašizmu, doduše - kojeg ne nedostaje u našem tranzicijskom društvu :-) :(
A gradnja istog na tome mjestu je sta?
BHCluster

#77 Re: Krst na Zlatistu

Post by BHCluster »

Image
A cross atop Mount Soledad in California is an unconstitutional religious display on government land and must come down, a federal judge in San Diego ruled late Thursday.

U.S. District Judge Larry Burns ordered the cross, which honors veterans, must be removed within 90 days — a decision that could result in the case being sent back to the U.S. Supreme Court. Burns immediately stayed his order pending an expected appeal.

The original lawsuit was filed in 2006 by the American Civil Liberties Union on behalf of the Jewish Veterans of the United States of American and several other Southern California residents.

“We support the government paying tribute to those who served bravely in our country’s armed forces,” the ACLU’s Daniel Mach, said in a statement to the San Diego Union-Tribune newspaper. “But we should honor all of our heroes under one flag, not just one particular religious symbol.”

Bruce Bailey, president of the Mt. Soledad Memorial Association, expressed disappointment in the ruling.

“It is unfortunate that the Ninth Circuit left the judge no choice but to order the tearing down of the Mt. Soledad Veterans Memorial Cross,” Bailey told Fox News. “However, we are grateful for the judge’s stay that gives us an opportunity to fight this all the way to the Supreme Court.”
Kazu grade krst za sve poginule Srbe u Sarajevu, ok a kako jedan krst moze predstavljati srbe koji nisu vjernici?
House

#78 Re: Krst na Zlatistu

Post by House »

theTruePath wrote:Bosnjaci puno trpe ali ovo nebi u to budite sigurni ,,ovo ce pasti cim bude prilike(ako se uopste izgradi)

Tako je , ovo nece proci makar srusili komplet Zlatiste
Država

#79 Re: Krst na Zlatistu

Post by Država »

Ljudi ba, ne palite se...

:sax:
L u c i f e r

#80 Re: Krst na Zlatistu

Post by L u c i f e r »

ma ovo sranje treba lokovat :nargila:
dudlov

#81 Re: Krst na Zlatistu

Post by dudlov »

L u c i f e r wrote:ma ovo sranje treba lokovat :nargila:
Ja sam isto za mandaljenje, kakav krst i kurac palac.
Blek Stena

#82 Re: Krst na Zlatistu

Post by Blek Stena »

konacno smo rjesili misteriju sa one teme o ratu, tj. da li ce i kada biti novi rat.
dakle, rata ce biti onog trenutka kada vlasti RS izgrade vjerski objekat sa hriscanskim simbolom na svojoj(entitetskoj) teritoriji bez saglasnosti Bosnjaka. Dakle povod za rat bi bio, ni manje ni vise, krst koji bi se vidjeo iz Sarajeva i kojeg bi srusili hrabri i do zuba upgrejdovani kliks sajber ratnici. Fantasticno! :D
Vec vidim CNN i slicne medije kako trljaju ruke i izbacuju naslove tipa: "Vjerski rat bukti u Bosni" :D
Nesto kontam kako bi tek poso procvjeto u propalom Holiday INNu, pardon Holideyu, da se opet sjate svi svjetski novinari. mashalla:D
Vasco da Gama

#83 Re: Krst na Zlatistu

Post by Vasco da Gama »

Blek Stena wrote:konacno smo rjesili misteriju sa one teme o ratu, tj. da li ce i kada biti novi rat.
dakle, rata ce biti onog trenutka kada vlasti RS izgrade vjerski objekat sa hriscanskim simbolom na svojoj(entitetskoj) teritoriji bez saglasnosti Bosnjaka. Dakle povod za rat bi bio, ni manje ni vise, krst koji bi se vidjeo iz Sarajeva i kojeg bi srusili hrabri i do zuba upgrejdovani kliks sajber ratnici. Fantasticno! :D
Vec vidim CNN i slicne medije kako trljaju ruke i izbacuju naslove tipa: "Vjerski rat bukti u Bosni" :D
Nesto kontam kako bi tek poso procvjeto u propalom Holiday INNu, pardon Holideyu, da se opet sjate svi svjetski novinari. mashalla:D
ironcino, ali sasvim uobicajen ihod ekonomske krize u kapitalizmu upravo i jeste nasilje i rat jer kao sto smo vidili bezbroj puta u povijesti to je nacin na koji se sistem restartuje. kada se sve pare potrose sta cemo to jos moci da prodamo osim rata? nismo li mi na kraju krajeva, na konto rata vec prije dobili sadake, donacija, kredita i simpatija? a i holiday inn je bolje radio u ratu...
budza

#84 Re: Krst na Zlatistu

Post by budza »

nemaju muda da urade to.
Kemal Malovčić

#85 Re: Krst na Zlatistu

Post by Kemal Malovčić »

Đe krs ja ga niđe ne vidim?
Butmiran

#86 Re: Krst na Zlatistu

Post by Butmiran »

Zagrijavanje malo za izbore, al' helenejse, meni krst ne smeta, ali mi smeta krst na toj lokaciji jer znam da je u pitanju provokacija.
Vasco da Gama

#87 Re: Krst na Zlatistu

Post by Vasco da Gama »

rokan wrote: ko je odakle ubijao je proslo vrijeme. i sa zgrade izvrsnog vijeca su snajperi djelovali po grbavici pa sad slavuj u toj zgradi zgrce cifru o kojoj je samo mogao sanjati, ne pada mu na pamet da to pitanje postavi. :wink: e tako ti je i ovo, samo sto je to zgodna tema jer je krst iznad sarajeva na vidljivom mjestu pa dobro dodje pred izbore. licno nemam nista protiv ni krsta tacnije kriza iznad mostara, daje ipak neki smek gradu. isto tako ne bih se bunio ni protiv polumjeseca i zvijezde iznad lukavice, recimo na mojmilu ga postaviti ili na igmanu. sto da ne. treba na to gledati sa pozitivne strane. neko ce danas-sutra zivjeti od tog krsta ili polumjeseca i zvijezde, neka se otvori po jedno radno mjesto na tim objektima od toga će da živi već 4-5 ljudi. ne treba sve gledati kroz prizmu mrznje iako to sad djeluje kao provokacija. danas provokacija-sutra atrakcija.
na bjelašnici, velikih dimenzija od betona, napraviti kompleks apartmana u obliku polumjeseca da se vidi iz satelita kad se upale svjetla.
fakat

#88 Re: Krst na Zlatistu

Post by fakat »

Kemal Malovčić wrote:Đe krs ja ga niđe ne vidim?
vidi Blek Stena, i krst i rat i CNN i pomahnitale ratnike podzemlja ...
Skijaš

#89 Re: Krst na Zlatistu

Post by Skijaš »

Neka naprave, broj turista koji posjećuju evropski Jerusalem konstantno raste. Ispijanje cappuccina dok gledaš u krst i slušaš mujezina je egzotika koju će Sarajevo znati naplatiti. Da je bilo pameti, gradski bi oci napravili jedan oveći krst podvlačeći multietnički duh Sarajeva, ali eto ako među četnicima ima dobrovoljaca da to finansiraju, šta fali, svakako je kriza.
spreca

#90 Re: Krst na Zlatistu

Post by spreca »

Hocel biti kakvih maglenki na krstu,da se vidi i kad je magla do pola sarajeva :mrgreen:
luckylaka

#91 Re: Krst na Zlatistu

Post by luckylaka »

spreca wrote:Hocel biti kakvih maglenki na krstu,da se vidi i kad je magla do pola sarajeva :mrgreen:
Ako bude ovako zracio vi u Sa.necete moc oka sklopiti.Znas li hocel ga postavit do ljeta da vidim kako izgleda iz USK kantonaImage
x_lecter

#92 Re: Krst na Zlatistu

Post by x_lecter »

Nek dizu i Dodiku bistu na carsiji ... ako će mi biti bolje i ako cu imati bolji zivot ne smeta mi ... ustvari nek se drzava zove i Govno to nije bitno, ako ce zivot biti bolji.
spreca

#93 Re: Krst na Zlatistu

Post by spreca »

luckylaka wrote:
spreca wrote:Hocel biti kakvih maglenki na krstu,da se vidi i kad je magla do pola sarajeva :mrgreen:
Ako bude ovako zracio vi u Sa.necete moc oka sklopiti.Znas li hocel ga postavit do ljeta da vidim kako izgleda iz USK kantonaImage
ma nisam iz Sa.......valjda ce se vidjeti i iz Tz......ako se nebude vidio moracu maksuz zapucat tamo :lol:
DoZeN

#94 Re: Krst na Zlatistu

Post by DoZeN »

Imaju Romaniju,neka tamo postave krst
rokan

#95 Re: Krst na Zlatistu

Post by rokan »

Butmiran wrote:Zagrijavanje malo za izbore, al' helenejse, meni krst ne smeta, ali mi smeta krst na toj lokaciji jer znam da je u pitanju provokacija.
eh sad, a da je na humu ili na obadu ne bi ti smetalo? :wink:
Red Wolf

#96 Re: Krst na Zlatistu

Post by Red Wolf »

Blek Stena wrote:konacno smo rjesili misteriju sa one teme o ratu, tj. da li ce i kada biti novi rat.
e neces taj film gledati,opet holiday inn,sad cemo im obezbjediti vucka na jahorini,nista ti ne brini,ti ces ionako tada biti u leskovcu,kao kuhar naravno,samo se ti opusti
Red Wolf

#97 Re: Krst na Zlatistu

Post by Red Wolf »

x_lecter wrote:Nek dizu i Dodiku bistu na carsiji ... ako će mi biti bolje i ako cu imati bolji zivot ne smeta mi ... ustvari nek se drzava zove i Govno to nije bitno, ako ce zivot biti bolji.
predlozicemo srbiji taj naziv,njima je krenulo na bolje
Blek Stena

#98 Re: Krst na Zlatistu

Post by Blek Stena »

Red Wolf wrote:
e neces taj film gledati,opet holiday inn,sad cemo im obezbjediti vucka na jahorini,nista ti ne brini,ti ces ionako tada biti u leskovcu,kao kuhar naravno,samo se ti opusti
ih, nemoj me teras Vuce u leskovac nepodnosim ljutu i masnu 'ranu :D
zoljaM80

#99 Re: Krst na Zlatistu

Post by zoljaM80 »

x_lecter wrote:Nek dizu i Dodiku bistu na carsiji ... ako će mi biti bolje i ako cu imati bolji zivot ne smeta mi ... ustvari nek se drzava zove i Govno to nije bitno, ako ce zivot biti bolji.
:-) :-) :-)

veliš i nek me naguze, samo nek mi plate..baš mudro, ekonomično..samo to se zove prostitucije ili u narodu, da izvineš, kurvaluk...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#100 Re: Krst na Zlatistu

Post by Truba »

krst ne treba na zlatištu. točka

ali također vam ne trebaju te krstomrzačke priče pod plaštom ratnih stradanja i liberalne zajebancije

stvarno ste prozirni i jadni više sa svojim odronima

ono dno dna
Post Reply