Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ih... jes' vam kriz...
Ne mere prismrdit' ni jednoj dzamiji...
A sve zajedno spada u sferu imbecilnog zapisavanja teritorija bez ikakve realne svrhe. Zali boze miliona koji su se bukvalno bacili na ta zapisavacka sranja... Koliko je samo radnih mjesta moglo biti otvoreno, i to ne samo za hodze i popove kao, sto narod kaze, najvece lopove...nego za obicne ljude...male i zeljne rada i hljeba, pardon - kruha.
Koji ste bolesnici svi vi zajedno, dzamijsko-crkveni misevi...
Dozer wrote:Ih... jes' vam kriz...
A sve zajedno spada u sferu imbecilnog zapisavanja teritorija bez ikakve realne svrhe. Zali boze miliona koji su se bukvalno bacili na ta zapisavacka sranja... Koliko je samo radnih mjesta moglo biti otvoreno, i to ne samo za hodze i popove kao, sto narod kaze, najvece lopove...nego za obicne ljude...male i zeljne rada i hljeba, pardon - kruha.
Edit: Sta, konkretno, Bakir ima s BH nebom...
Uvijek ovakva spika kad se neki križ pravi, a kad je džamija onda je to 'sloboda vjere'
Kada se ovako malo čita po forumima, uključujući i ovaj, onda se može zaključiti da se grade džamije i crkve, te postavljaju križevi i krstovi, više da se provociraju "oni drugi", nego što koristi "mojima". Šta to u praksi znači? Zapišavanje teritorija i bujanje nacionalizma. Dakle, vjera se, svjesno, i to od "vjernika", zloupotrebljava.
travnik wrote:Kada se ovako malo čita po forumima, uključujući i ovaj, onda se može zaključiti da se grade džamije i crkve, te postavljaju križevi i krstovi, više da se provociraju "oni drugi", nego što koristi "mojima". Šta to u praksi znači? Zapišavanje teritorija i bujanje nacionalizma. Dakle, vjera se, svjesno, i to od "vjernika", zloupotrebljava.
koliko se džamija iznapravilo netko bi pomislio da nitko drugi ne živi tu nego muslimani.
ovako križevi na brdima malo vrate ljude u stvarnost
travnik wrote:Kada se ovako malo čita po forumima, uključujući i ovaj, onda se može zaključiti da se grade džamije i crkve, te postavljaju križevi i krstovi, više da se provociraju "oni drugi", nego što koristi "mojima". Šta to u praksi znači? Zapišavanje teritorija i bujanje nacionalizma. Dakle, vjera se, svjesno, i to od "vjernika", zloupotrebljava.
koliko se džamija iznapravilo netko bi pomislio da nitko drugi ne živi tu nego muslimani.
Dozer wrote:Ih... jes' vam kriz...
Edit: Sta, konkretno, Bakir ima s BH nebom...
Uvijek ovakva spika kad se neki križ pravi, a kad je džamija onda je to 'sloboda vjere'
Pa pravite i vi dzamije, nece vam niko a rec...
Last edited by reis1 on 25/09/2014 15:08, edited 1 time in total.
-----
valjda da se lakse vidi ko je odradio etnicko ciscenje a ko nije
A za taj kriz/krst/veliki plus, mislim da bi i Isus pljunuo na njega...
Nepismenjakovicu, dzamiju niko nije pravio na mjestu odakle se sijala smrt.Odakle su artiljerija i sijaci smrti dnevno nosili zivote vise ljudi ukljucujuci i djecu.
Uostalom znas ti to odlicno, ali si dosao ovdje da podjebavas.Sve bi ja vas po kratkom postupku s ovog foruma, pa negdje drugo prosipajte svoju demagogiju.
taj krst da je na nekom drugom mjestu nebi bio problem ali na zlatistu koliko je poginulo "srba" i sta je na tome mjestu bilo tokom rata,., ok nek se pravi spomenik stradalim srbima na tome mjestu ali sto to mora da bude krst,.,
sto spomenik mora da bude vjerski objekat,.,
krst ko krst mi nesmeta ali na tome mjestu da,., to je isto ko da na mjestu WTC napravis dzamiju za pale muslimane u ona dva aviona, da u jerusalemu podignes kapelicu za pale njemacke vojnike u ww2, da u moskvi u teatru napravis dzamiju za pale cecenske borce,. u madridu za pale borce iz san sebastiana, u londonu kapelica za pale naciste u ww2,ili u londonu spomenik za poginule pripadnike ire,.,
jbte koliko godina sijala smrt sa tog brda po sarajevu i ti danas stavljas nisan na to mjesto,., zar to nije provokacija,., i to ga postavis pred izbore u toku noci da te niko nevidi dok ga postavljas i lafo ga neko osteti dok murja ga cuva,., evo mene murja nije pustila da prodjem na trebevic,.,jer cuvaju krst,.,a neko ga maoclama razbio,., ma dajj,.,
Pravi vjernik nikada svojom vjerom nikoga ne provocira.
Kad je u pitanju islam, to je vjera koja se nikome ne nameće, tj. prihvata se isključivo dobrovoljno.
energy star wrote:
A kad znaš da je više od 630 džamija (i drugih islamskih vjerskih objekata) porušeno ili zapaljeno u periodu 92-95., i to uglavnom na teritoriji današnje RS i nekadašnje tzv. HRHB, čovjek bi pomislio "Bože, kakvi li ljudi tu žive?"
energy star wrote:
A kad znaš da je više od 630 džamija (i drugih islamskih vjerskih objekata) porušeno ili zapaljeno u periodu 92-95., i to uglavnom na teritoriji današnje RS i nekadašnje tzv. HRHB, čovjek bi pomislio "Bože, kakvi li ljudi tu žive?"
Nemoj tako, ipak su ih sve te dzamije uznemiravale godinama.Kao da su nuklearni reaktori covjece, cim ezan pocne uciti, kao da se radijacija prosirila.A munara (projektil) samo sto se ne ispali... Jos i historijski fakti, sjecanje na 500 godina patnje i sl.
Znam. Prenošenje neprovjerenih ''činjenica''.
Sjećam se da je pisalo i o 250 000 poginulih u razdoblju 1992-95.... a i sad to po kojem političaru izleti iz usta.
Nije mi samo jasno što se pod tih ''614'' objekata podrazumijeva. širok je to termin, preširok.
Hafis wrote:
Znam. Prenošenje neprovjerenih ''činjenica''.
Sjećam se da je pisalo i o 250 000 poginulih u razdoblju 1992-95.... a i sad to po kojem političaru izleti iz usta.
Ne znam šta je za tebe neprovjereno. IZ je taj podatak zvanično objavila. Vjeruješ ili ne, tvoja stvar.
Hafis wrote:
Nije mi samo jasno što se pod tih ''614'' objekata podrazumijeva. širok je to termin, preširok.
Pročitaj tekst na linku, sve ti je potanko objašnjeno.
Meni je brojka neuvjerljiva, mada mi ne pada ni u snu osporavati da je nije bilo masovnog rušenja islamskih objekata.
Ali, ako je toliki broj porušen, koliko ih je ostalo čitavih?
Darkstorm wrote:Nije ni cudo sto ti je neuvjerljivo.Nema podatka u ovoj drzavi, ma koja god ga strana progurala, da je nekome uvjerljiv.
Zato što se svjesno radi na fabriciranju podataka.
jednostavno ne vjerujem niti JEDNOJ vjerskoj organizaciji u BiH kada se iznose podatci o pretpljenim ratnim štetama.
Gađaju se brojevima crkvi i džamija k'o s pivskim čepovima.
Hafis wrote:Meni je brojka neuvjerljiva, mada mi ne pada ni u snu osporavati da je nije bilo masovnog rušenja islamskih objekata.
Da nam vlast svoju vladavinu ne bazira na etno-vjerskim "razlikama", niko ne bi ni obracao paznju na ta sranja.
Ovako, prinudjeni smo gledati malo lupanje dzamija, malo postavljanje krstova/krizeva, malo lajanje na zvona, malo na munare, a u pozadini se kreatori svega toga upisase od smijeha i zadovoljno trljaju ruke jer ce upravo na bazi svega toga i dalje ostati u ili na vlasti.
Naravno, njih vlast sustinski ne zanima radi vlasti, nego samo i jedino radi love koja s tim ide. Narodne love, jasno. Love upravo onih koji se polomise pljuckajuci, lomeci, drveci itd. na te iste dzamije/krstove/krizeve.
Bog te maz'o... u ovoj drzavi ima sve zajedno 10% dovoljno inteligentnih, 10% poluinteligentnih, i 80% totalnih imbecila...
Hafis wrote:Meni je brojka neuvjerljiva, mada mi ne pada ni u snu osporavati da je nije bilo masovnog rušenja islamskih objekata.
Kao što rekoh gore: ne vjerujem niti jednoj vjerskoj organizaciji u iskrenost pri objavljivanju podataka o ratnoj šteti.
Mogli su ovako napisati i 2500 ili 250000, kada je to neprovjerljivo. Tu su svi isti, nema razlike.
Ovi navedeni brojevi su neprimjerni stvarnom stanju na terenu. otkud toliki objekti...osta li išta zdravo i neporušeno?
Sama Hercegovina je prije rata imala 50-tak džamija, ne više. S tim da su džamije u Konjicu, Jablanici, Ljubuškom...pa i Čapljini ostale čitave....Što jest, neke su i porušene, Mostar, Nevesinje, Gacko, Stolac....ali 614 džamija ?!
Hafis wrote:
Kao što rekoh gore: ne vjerujem niti jednoj vjerskoj organizaciji u iskrenost pri objavljivanju podataka o ratnoj šteti.
Mogli su ovako napisati i 2500 ili 250000, kada je to neprovjerljivo. Tu su svi isti, nema razlike.
Ovi navedeni brojevi su neprimjerni stvarnom stanju na terenu. otkud toliki objekti...osta li išta zdravo i neporušeno?
Sama Hercegovina je prije rata imala 50-tak džamija, ne više. S tim da su džamije u Konjicu, Jablanici, Ljubuškom...pa i Čapljini ostale čitave....Što jest, neke su i porušene, Mostar, Nevesinje, Gacko, Stolac....ali 614 džamija ?!
Tvoja je stvar da li vjeruješ. Uostalom, sve se može lijepo provjeriti, ako imaš vremena i ako te to zanima.
Btw, ako si prolazio kroz Konjic u zadnjih 20-tak godina, mogao si vidjeti srušenu munaru i oštećenu džamiju. Oštećenja su popravili a munaru svjesno nisu htjeli obnoviti, da služi kao podsjetniik, već su je samo zaštitili.
Dodatni je problem sto se u moru neprovjerenih podataka ugurala sumnja i u one provjerene, evidentirane.Dok se o broju porusenih dzmija mozemo danima raspravljati upravo iz tog razloga koji si naveo, ja ipak ne bi rekao je to slucaj sa brojem stradalih.Kako u Sarajevu, tako i u Srebrenici.Iz RS konstantno stizu raznorazne teorije o tome kako su se bosnjaci medjusobno ubijali, kako u Srebrenici nije bilo genocida te da je dosta ljudi na onoj ploci u Potocarima ustvari izmisljeno...
Iz toga proizilazi i ovaj krst.Dize se spomenik misterioznoj grupi od 6,500 ljudi.Ko su ti ljudi, ko ih je ubio pa da mu agresor dize spomenik, zasto bas tu, pa tek onda i sama brojka dolazi na red.Radi ko sta hoce, a sve iz nekog treceg razloga.
Darkstorm wrote:
Iz toga proizilazi i ovaj krst.Dize se spomenik misterioznoj grupi od 6,500 ljudi.Ko su ti ljudi, ko ih je ubio pa da mu agresor dize spomenik, zasto bas tu, pa tek onda i sama brojka dolazi na red.Radi ko sta hoce, a sve iz nekog treceg razloga.
To i govorim.
Svako lupa podatke i brojeve kako mu na um padne...i ostane živ.
Inače, ovo je horor društvo...i nakon 20 godina još uvijek je na djelu ''rat brojki''...takmičenje tko je od koga više nastradao...što u ljudskim žrtvama, što u objektima.
Ono što zabrinjava. tome nema kraja izgleda.
Darkstorm wrote:
To i govorim.
Svako lupa podatke i brojeve kako mu na um padne...i ostane živ.
Inače, ovo je horor društvo...i nakon 20 godina još uvijek je na djelu ''rat brojki''...takmičenje tko je od koga više nastradao...što u ljudskim žrtvama, što u objektima.
Ono što zabrinjava. tome nema kraja izgleda.
Nema kraja kada ti informacija ne ogovara, a da ti ogovara prdio bih do sutra.