ako mene pitaš i Pale su preblizu.O'zone wrote:A to ti Dobrnja, Lukavica i Vraca dalekosiponja wrote:nije to zajebancija, ljudi su ozbiljni.zajebancija je kad imaš od glavnog grad BiH do Srbije 300m vazdušne linije, kontinuiran teror nad Bošnjacima na svim poljima, a na to si nemoćan i jedino što možeš je da se kiselo smiješ.ultima_palabra wrote:Ja krsta i zajebancije
čovječe ja nisam ni znao da je to jebeno Zlatište tako blizu, mislio sam da je to negdje bar 6-7km od Sarajeva prema Palama, kad gledam slike nekih forumaša od jučer, koliko mogu da shvatim to je negdje odmah iznad Souk bunara, možeš se kamenom bacit u Sarajevo, ispravite me ako sam fulio?
Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
-
siponja
#51 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
-
leo karan
#52 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Sve je ovo igranka, istina.
Al da ga treba srusit, treba. I to odmah.
Znam da je lakse ismijaviti se gabaritima i opravdavat to predizbornom kampanjom.
Bolje je priznat da smo karine sto ovo vec nije sruseno, pa nek je 100 puta predizborna kampanja.
Jer nije to bitno, ima nesto sto je vaznije od izbora.
Al da ga treba srusit, treba. I to odmah.
Znam da je lakse ismijaviti se gabaritima i opravdavat to predizbornom kampanjom.
Bolje je priznat da smo karine sto ovo vec nije sruseno, pa nek je 100 puta predizborna kampanja.
Jer nije to bitno, ima nesto sto je vaznije od izbora.
-
siponja
#53 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
kakva god da je skalamerija, ispunila je svrhu, maltretiranja i terora nad ljudima koje su možda ti isti koji su tu skalameriju postavili neku noć, 4 godine sa tog mjesta i snajperisali..ali eto, valjda bi Bošnjaci kao trebali dokazati opet po milion i prvi put da su fini i da se ne daju isprovocirati.ultima_palabra wrote:Mislio sam na formu te skalamerije... sastavili dvije poveće cijevi i to im je dugo najavljivani krst. Sad se nadaju da će postavljanje prouzrokovati kakvo sranje do izbora, onda će ga sami skinuti ili će ga vjetar otpuhati.siponja wrote:nije to zajebancija, ljudi su ozbiljni.zajebancija je kad imaš od glavnog grad BiH do Srbije 300m vazdušne linije, kontinuiran teror nad Bošnjacima na svim poljima, a na to si nemoćan i jedino što možeš je da se kiselo smiješ.ultima_palabra wrote:Ja krsta i zajebancije
čovječe ja nisam ni znao da je to jebeno Zlatište tako blizu, mislio sam da je to negdje bar 6-7km od Sarajeva prema Palama, kad gledam slike nekih forumaša od jučer, koliko mogu da shvatim to je negdje odmah iznad Souk bunara, možeš se kamenom bacit u Sarajevo, ispravite me ako sam fulio?
A teror nad Bošnjacima svakako... samo što ih od 96. do danas najviše terorišu drugi Bošnjaci.
a slažem se i za ovo zadnje boldano.
ali ne vjerujem da ijedan narod postoji na svijetu koji kaže: ''nas guze naši političari, pa što ne bismo pustili da nas guze i naši otvoreni neprijatelji?''
- GAU8
#54 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Sad imamo krivi krst....
Treba ga uvrstiti u turističku ponudu...
- Drvosjeca iz Dejcica
#55 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Iskreno i nadao sam se da će neko pokušati srušiti, samo mi je krivo što ga nisu srušili do kraja ili ga nisu trebali ni pokušavati rušiti. Sa druge strane postavljanje krsta u gluho doba noći najbolje govori o sistemu koji tamo vlada i ljudima kojima ništa nije sveto. Saga se nastavlja.
-
Drinski
#56 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Najbolji post, do sada, na ovoj temi.Bosanac sa dna kace wrote:Pa necemo nista!
ovo je ja mislim 15. tema o tom krstu koji nikako ne sagrade. Ne trebamo nista ni da radimo. Ovo je najbolji spomenik i podsjetnik agresiji, genocidu, opsadi, ubijenoj djeci Sarajeva, prezivjeloj gladi i itd. DOkle god taj krst bude gore visio kad god u njeg pogledamo prisjeticemo se kako je ono gore iza Kozje cuprije jedna vrsta pravoslavnog Irana dje drzavs ne more da otvori ni cenifu a da pop ne dodje da blagoslovi....kad ti dodju neki investitori iz muslimanskih zemlaja moces da kukas kako muslimane ugnjetavaju i kako oni zarad zastite islam i muslimana moraju da stı vise ulazu u BiH, a sto manje u Srbiju i da Srbiju na medjunarodnom planu sto vise sputavaju. A kad ti dodju investitori iz nekih nemuslimanskih zemalja, sta ti ja znam naki sejularisti i demokrate, npr. neko iz Kanade ili Amerike onda im spucas pricu kako su oni anam uspjeli napola da naprave jednu vrstu pravoslavnog Irana i kako se mi borimo i protiv te pravoslavne verzije a i protiv islamske, pa zato trebaju svi u nas da ulazu.
Daklem, da sumiram, taj krst sto veci to bolji po nas.
Kada sam ja govorio da bh. Srbe ne treba nazivati bosancima, pravoslavcima i sl., jer oni to nisu, nego ih nazvati pravim imenom: srbijancima proruskim orijentisanim, a pogotovo u inozemnim kontaktima, mnogi nisu razumjeli o čemu se radi. Al nema veze, vremenom će skontati, hladni rat je vidiku.
- Drvosjeca iz Dejcica
#57 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
GAU8 wrote:Sad imamo krivi krst....
- Dr. Kuca
#58 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Bosnje se samo smiju i pjevaju hej slaveni.
- madner
#59 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Vidim zeleni jedva docekali dupli pas pred izbore.
Nego ima li ko da je obecao da ce ga skloniti ako pobjedi?
Nego ima li ko da je obecao da ce ga skloniti ako pobjedi?
- Drvosjeca iz Dejcica
#60 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Kako samo, pa jel' ga sinoć htjelo rušiti, dakle nije samo da pjevaju...a dobro pjevaju.Dr. Kuca wrote:Bosnje se samo smiju i pjevaju hej slaveni.
-
leo karan
#61 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Svaka čast ovim momcima što su nešto pokušali, kamo sreće da su imali kakvog terenca, pa da ga isčupaju skroz.
-
Area_51
#62 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Reci nesto novo oko ove sramne provokacije, skoro da je nemoguce. Samo ono sto meni upada u oci je to obilje saopstenja politickih stranaka, kao da se one branile grad a ne neki tamo borci.
Ponajvise iritira kada se o ovoj provokaciji onih sa brda, ocituju pobjegulje okupljene u svoje politicke stranke. Imajte toliko pijeteta pa nemojte nas dodatno ponizavati, odnosno sada ja vas pitam iz tih Vasih stranaka sto niste ostali ovdje da se zajedno borimo. Jos se pravi sprdnja, neki mladi pozivaju iz te neke njihove stranke da se stavi i »minus«. Nevjerovatno.
Ta omladina ocito dolazi iz pobjeguljskih familija, uredno sakrivenih po Njemackoj ili Skandinavskim zemljama, neki i po Srbiji, pa sad poslije rata se vracaju da nas na provokacije onih tamo, jos dodatno provociraju. Jednostavno, ne mogu vjerovati.
Ponajvise iritira kada se o ovoj provokaciji onih sa brda, ocituju pobjegulje okupljene u svoje politicke stranke. Imajte toliko pijeteta pa nemojte nas dodatno ponizavati, odnosno sada ja vas pitam iz tih Vasih stranaka sto niste ostali ovdje da se zajedno borimo. Jos se pravi sprdnja, neki mladi pozivaju iz te neke njihove stranke da se stavi i »minus«. Nevjerovatno.
Ta omladina ocito dolazi iz pobjeguljskih familija, uredno sakrivenih po Njemackoj ili Skandinavskim zemljama, neki i po Srbiji, pa sad poslije rata se vracaju da nas na provokacije onih tamo, jos dodatno provociraju. Jednostavno, ne mogu vjerovati.
- GAU8
#63 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Aj ne seri, kladim se da Bakir "bošnjački zaštitinik" svršava od sreće.Dr. Kuca wrote:Bosnje se samo smiju i pjevaju hej slaveni.
Dobio je besplatno sabijanje stada
- Female_Sa
#64 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
..A "osjetit ce" i Trebevic i Brus posljedice podizanja krsta..pola Sarajeva je dolazilo vikendom gore, mislim da ce sad situacija biti drugacija.
- Female_Sa
#65 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
leo karan wrote:Svaka čast ovim momcima što su nešto pokušali, kamo sreće da su imali kakvog terenca, pa da ga isčupaju skroz.
-
siponja
#66 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
samo Bakir? to kao drugi ne mogu zloupotrijebiti ovaj događaj? samo SDA i Bakir ? ostali fini i pošteni.GAU8 wrote:Aj ne seri, kladim se da Bakir "bošnjački zaštitinik" svršava od sreće.Dr. Kuca wrote:Bosnje se samo smiju i pjevaju hej slaveni.
da se razumijemo, nisam nikakav SDA-ovac, taj jalijaš, koji sam prizna da ga je odgojila sarajevska jalija, bezbroj puta je dokazao tu svoju zaštitničku ulogu prema Bošnjacima.
- O'zone
- Globalni moderator
#67 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
GAU8 wrote:Aj ne seri, kladim se da Bakir "bošnjački zaštitinik" svršava od sreće.Dr. Kuca wrote:Bosnje se samo smiju i pjevaju hej slaveni.
Čak šta više Bake je predvodio akciju rušenja nelagelno postavljene provokacije u obliku krsta iz svog super tajnog skloništa u trezoru Centralne banke BiH
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#68 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Nisu mogli osmisliti bolju predizbornu ublehu od ovog krsta samo da se ne priča o životu i stvarnim problemima, neradu i nesposobnosni vladajuće mafije
najjeftinija ložiona za hepo kocke
najjeftinija ložiona za hepo kocke
-
siponja
#69 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
i da, svaka čast momcima koji su ga pokušali iščupati, šteta što ih je policija genocidnog entiteta spriječila u tome.
-
RahatHurmašica
#70 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
ono se bez dizalice ne može iščupati, al da su ga otkopali sa jedne strane sam bi paoFemale_Sa wrote:leo karan wrote:Svaka čast ovim momcima što su nešto pokušali, kamo sreće da su imali kakvog terenca, pa da ga isčupaju skroz.![]()
![]()
![]()
![]()
- GAU8
#71 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Ma hoće malo sutra... na žalost mi nemamo neke principe.Female_Sa wrote:..A "osjetit ce" i Trebevic i Brus posljedice podizanja krsta..pola Sarajeva je dolazilo vikendom gore, mislim da ce sad situacija biti drugacija.
Ko nije išao iz principa, neće ni ići, a ko je išao vjerovatno će opet.
- GAU8
#72 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Bakir iz razloga "monopola" nad bošnjačkim dijelom.siponja wrote:samo Bakir? to kao drugi ne mogu zloupotrijebiti ovaj događaj? samo SDA i Bakir ? ostali fini i pošteni.GAU8 wrote:Aj ne seri, kladim se da Bakir "bošnjački zaštitinik" svršava od sreće.Dr. Kuca wrote:Bosnje se samo smiju i pjevaju hej slaveni.
da se razumijemo, nisam nikakav SDA-ovac, taj jalijaš, koji sam prizna da ga je odgojila sarajevska jalija, bezbroj puta je dokazao tu svoju zaštitničku ulogu prema Bošnjacima.
Jedini oni se guraju da to budu
-
VjecitiStudent
#73 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Još jedan predizborni čobanski dupli pas je u toku ..., i jedna i druga strana su bez greške odradile sve zadatke predviđene ovim scenarijem.
- Dr. Kuca
#74 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Ebo te bakir i jebali vas izbori! Ovo je vece od izbora!GAU8 wrote:Aj ne seri, kladim se da Bakir "bošnjački zaštitinik" svršava od sreće.Dr. Kuca wrote:Bosnje se samo smiju i pjevaju hej slaveni.
-
RahatHurmašica
#75 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
ići će kao što i na jahorinu idu. još me stoka napade kad sam im skrenuo pažnju da četnicima ne nose pare. čak je naš gradonačelnik otvorio autobusku liniju sarajevo-jahorina.GAU8 wrote:Ma hoće malo sutra... na žalost mi nemamo neke principe.Female_Sa wrote:..A "osjetit ce" i Trebevic i Brus posljedice podizanja krsta..pola Sarajeva je dolazilo vikendom gore, mislim da ce sad situacija biti drugacija.
Ko nije išao iz principa, neće ni ići, a ko je išao vjerovatno će opet.