Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#326 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by pici »

insomnia78 wrote:Treba spomenik lavu iz Pionirske podici, u prirodnoj velicini :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Image
ZaHvalni gradjani CarajeBa :thumbup:
insomnia78

#327 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by insomnia78 »

Pa da, sto da ne

Ali Kemal

#328 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Ali Kemal »

Hajvan wrote:moje djete hoce…
Na osnovu cega to mislis da ce bolje zivjeti, jer objektivno svaki incident je jos jedan korak dalje od boljeg zivota.
Hajvan wrote:to ce m biti podsjetnik tko i što su zapravo južoslavenski ortodoksni hrišćani, te što je njihova politička agenda i na ćemu je baziraju…
Prevedeno, protiv bilo kog oblika zajednickog zivota, sto i ne bi bio problem, na stranu sto je to anti-civilizacijsko misljenje, da se sa tim istim ne dijeli drzava i jos ocekujes da ce ti dijete bolje zivjeti. How yes no :oops:
Ali Kemal

#329 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Ali Kemal »

Miroljubivosrce wrote:
Ali Kemal wrote: Prevedeno, protiv bilo kog oblika zajednickog zivota, sto i ne bi bio problem, na stranu sto je to anti-civilizacijsko misljenje, da se sa tim istim ne dijeli drzava i jos ocekujes da ce ti dijete bolje zivjeti. How yes no :oops:
Samoubistvo je tvrditi da se mora zivjeti s takvima. RH je nabolji primjer tome,
Sta predlazes?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#330 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by pici »

ja predlažem turistiĆku atrakciju...

Image

Image

japanci lude za nakrivljenim stvarima... :thumbup:
JThomas

#331 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by JThomas »

Ali Kemal wrote:Izdvojio bih ovu izjavu, kao jednu tipicnu neodgovornu izjavu.

Code: Select all

Ovo se može jako pozitivno iskoristiti kad bismo mi to znali. 
Pitao bih autora i one koji se slazu sa tim, kako se to konkretno moze pozitivno iskoristiti?
Hoce li gradjani BiH bolje zivjeti, imati bolji standard na osnovu toga, politicki smiriti situacija, poboljsati medjunacionalni odnosi, produbiti tolerancija itd...
tako da se pokaže i istakne sav apsurd zapišavanja teritorije, a naročito "krstom" od dva vodoinstalacijska elementa.
L u c i f e r

#332 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by L u c i f e r »

Miroljubivosrce wrote: Cvrsti savez sa SAD. Oprema, obuka i podrska sa njihove strane i eliminiranje proruskog separatistickog elementa u Bosni. Isto ono sto su uradili Hrvati i Albanci. SAD su u konstantnoj borbi protiv Rusa i podrzat ce svakoga ko se bori protiv rusa/prorusa.

Proruska populacija cini 20-tak posto cijeloh stanovnistva.

Problem nije u cetnicima. Problem je u onima koji zele postici dogovor s njima. S onim koji pozivaju na suzivot. Kao sto to radis.
Još jedan internet ratnik koji priželjkuje rat. :roll:
Brezbeli dijasporac sa prvim pubičnim dlakama. :maca:
Ali Kemal

#333 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Ali Kemal »

Miroljubivosrce wrote:Cvrsti savez sa SAD. Oprema, obuka i podrska sa njihove strane i eliminiranje proruskog separatistickog elementa u Bosni. Isto ono sto su uradili Hrvati i Albanci. SAD su u konstantnoj borbi protiv Rusa i podrzat ce svakoga ko se bori protiv rusa/prorusa.

Znaci ti bi da eliminises 20% stanovnistva i mislis da ce ti SAD pomoci u tome.
Fakat jesi li ti normalan?
Miroljubivosrce wrote:Problem nije u cetnicima. Problem je u onima koji zele postici dogovor s njima. S onim koji pozivaju na suzivot. Kao sto to radis.
Sta mislis o ISIS-u :D
Ali Kemal

#334 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Ali Kemal »

JThomas wrote:
Ali Kemal wrote:Izdvojio bih ovu izjavu, kao jednu tipicnu neodgovornu izjavu.

Code: Select all

Ovo se može jako pozitivno iskoristiti kad bismo mi to znali. 
Pitao bih autora i one koji se slazu sa tim, kako se to konkretno moze pozitivno iskoristiti?
Hoce li gradjani BiH bolje zivjeti, imati bolji standard na osnovu toga, politicki smiriti situacija, poboljsati medjunacionalni odnosi, produbiti tolerancija itd...
tako da se pokaže i istakne sav apsurd zapišavanja teritorije, a naročito "krstom" od dva vodoinstalacijska elementa.
Pa to je svakom normalno bilo oduvijek jasno. 90% napravljenih vjerskih objekata poslije rata, sve tri konfesije, nisu napravljeni zbog upraznjavanja vjerskih obreda nego radi zapisavanja teritorije.

Moje pitanje je glasilo kako ce to ovaj krst da doprinese boljem zivotu gradjana BiH, jer je bila tvrdnja da se ovaj nazovi krst moze dobro iskoristiti.
Ja vidim da je posljedica toga moze biti samo losiji zivot, jer je potpuno jasno da se time skrece paznja sa svakodnevnih problema gradjana, i to pred same izbore.
Ali Kemal

#335 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Ali Kemal »

Miroljubivosrce wrote:
Ali Kemal wrote:
Miroljubivosrce wrote:Cvrsti savez sa SAD. Oprema, obuka i podrska sa njihove strane i eliminiranje proruskog separatistickog elementa u Bosni. Isto ono sto su uradili Hrvati i Albanci. SAD su u konstantnoj borbi protiv Rusa i podrzat ce svakoga ko se bori protiv rusa/prorusa.

Znaci ti bi da eliminises 20% stanovnistva i mislis da ce ti SAD pomoci u tome.
Eliminacija proruskog faktora. SAD ce uvjek biti za
Primjer Hrvatske i Kosova.
Razumijem da se brines za svoje rodake srbe...ali nije to tako bolno. U RH je proslo sa minimalnim zrtvama.
Ti sve nesto uvijeno. Kako bi ti to izveo, moze li malo konkretnije.
JThomas

#336 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by JThomas »

nije to svakome jasno. a ovaj "krst" je malo veći stepen apsurda od džamija i crkvi, koliko god bile prekobrojne. ovo je beket i kafka u jednom.
exliberal-ex

#337 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by exliberal-ex »

Ali Kemal wrote: Ti sve nesto uvijeno. Kako bi ti to izveo, moze li malo konkretnije.
Ma zasto pitas kad vidis da se tek registrovao da provocira ili podjebava...
avetinja

#338 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by avetinja »

pici wrote:ja predlažem turistiĆku atrakciju...

Image

Image

Samo je problem ako vjetar onaj bakijaš puhne još 2-3 puta ode nam krst i turizam. :mrgreen:
Tofu

#339 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Tofu »

JThomas wrote:nije to svakome jasno. a ovaj "krst" je malo veći stepen apsurda od džamija i crkvi, koliko god bile prekobrojne. ovo je beket i kafka u jednom.
Krstova po Bosni na svakom koraku, nikom ne smetaju ako nisu provokacija. Budimo iskreni jednom u zivotu, da je na drugoj strani osvanula mjesec i zvijezda, to bi se digla kuka i motika.

Genpocidni entitet nije samo genocidan, nego i fundamentalisticki "svetosavan", bar to od njega nastoje svim sredstvima uraditi. Potlacuju na sve moguce nacine ne samo Bosnjake, nego i bosnjacku djecu. A ova bandera krst je provokacija i treba doci vrijeme, tacnije linija kad se ne smije bjezati od provokacije, nego bas suprotno, odgovarati prikladnim sredstvima na njih. Ipak, Balkan je ovo, kad popustas i kad si fini, onda si "pic..", a ne "pametniji popusta". Ovdje bezobrazniji profitira, prema tome stvar je vise nego jasna.
Tokić: Opasno poigravanje sa mirom i stabilnošću u BiH

Sistematsko nametanje pravoslavnih simbola i praznika bošnjačkom narodu kroz krsne slave entiteta, gradova, javnih ustanova, bolnica, škola u manjem bh. entitetu uz najnoviji pokušaj postavljanja krsta iznad grada Sarajeva je opasno poigravanje sa mirom i stabilnošću u BiH - ocijenio je danas Sejfudin Tokić, kandidat za predsjednika RS-a u Banjoj Luci.
Last edited by Tofu on 22/09/2014 21:56, edited 1 time in total.
dalje

#340 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

Hrvatska je prosla golgotu dok je u ono vrijeme i u onim okolnostima eliminisala 250.000 Srba. Srbija se ni dan danas nije oporavila od tolikog prijema sirotinje.

Dijasporac bi danas od sale eliminisao 1.000.000 Srba i pretpostavljam 500.000 Hrvata. :zzzz:

Amerika i Rusija su stari poznanici. Obozavaju da se mrze/vole i daju jedni drugima smisao. Samo krajnje naivan dijasporac moze pomisliti Ameri vole bilo koje muslimane vise od Rusa. Amerikanci u proteklih 100 godina nisu ubili ni jednog Rusa a ubili su na ovaj ili onaj nacin stotine hiljada muslimana.
Zastavnik_dzemo

#341 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Zastavnik_dzemo »

Cija je zemlja tu sko je srpska ne vidim problem
Stjui

#342 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Stjui »

Image

kad god vidim gospodina dukića naumpadnu mi ovi stihovi:

„Oj, Alija, ti si naše cveće,
čitav islam za tobom se kreće... "

:lol:

nikad nam, g.dukić neće oprostiti onih 126 miliona logora za srspku nejač u sarajevu.
insomnia78

#343 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by insomnia78 »

avetinja wrote:
pici wrote:ja predlažem turistiĆku atrakciju...

Image

Image

Samo je problem ako vjetar onaj bakijaš puhne još 2-3 puta ode nam krst i turizam. :mrgreen:
Nema veze, doMbro ga ankerisati

Sezam

#344 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Sezam »

Nemam vremena sve citati, letimicno sam presao po temi i koliko vidim, izgleda da je dijaspora podigla krst na Zlatistu!? :?
Danguba

#345 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Danguba »

Image

kako mocno...postaviti ga negdje na ulazu u rajvosa iz lukavice :D
Tofu

#346 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Tofu »

Sezam wrote:Nemam vremena sve citati, letimicno sam presao po temi i koliko vidim, izgleda da je dijaspora podigla krst na Zlatistu!? :?
Ne samo podigla, nego i rusila. It is all fault of the "focking" diaspora.

Ono dodje dijasporas kaze svu istinu u oci, to se digne kuka i motika, to oni imaju strucnjaka, to 'ta ce njima dijaspora pametovati, to nema 16 jezika govore, 17 progovaraju. Odes sa najnovijim browser-ima na web stranicu drzavne televizije, ono menu postoji, trebao je imati funkciju "collapse", medjutim nema. Ono ima video sadrzaja, dodaju ga svaki dan, ali ne samo da web player se ne prikazuje, nego ga u opste nema, umjesto njega slika. I tako vise od godinu dana. Pazi web stranica drzavne televizije BHRT. I ja jucer ni pet ni sest posaljem mail direktoru glavnom i zaprijetim mu da cu napraviti preslik stranice i poslati je medijima. Dodjem danas, kad ono, ko bi rek'o cuda da se dese, napravili. To jeste pohvalno, medjutim onda se zapitam, kakvi su to levati koji su to radili kad nisu vise od godinu dana provjerili stranicu drzavn televizije za razlicite browsere, pa i one najnovije? Zar je godinu dana trebalo proci da se to otkrije i to tek kad sam im ja jucer poslao mail, jer sramota je. Pa radi se o drzavnoj televiziji. I onda se pitam, pa zaboga, sta se tu desava?
Last edited by Tofu on 22/09/2014 22:37, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#347 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Treba ovako nešto slično podići na ulazu u Sarajevo iz pravca Pala, Lukavice i Vraca, samo da budu dimenzije u PM. :D

Image
dalje

#348 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

Image

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#349 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Chmoljo »

hej, đeste :)
dalje

#350 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

Tofu wrote:
Sezam wrote:Nemam vremena sve citati, letimicno sam presao po temi i koliko vidim, izgleda da je dijaspora podigla krst na Zlatistu!? :?
Ne samo podigla, nego i rusila. It is all fault of the "focking" diaspora.

Ono dodje dijasporas kaze svu istinu u oci, to se digne kuka i motika, to oni imaju strucnjaka, to 'ta ce njima dijaspora pametovati, to nema 16 jezika govore, 17 progovaraju. Odes sa najnovijim browser-ima na web stranicu drzavne televizije, ono menu postoji, trebao je imati funkciju "collapse", medjutim nema. Ono ima video sadrzaja, dodaju ga svaki dan, ali ne samo da web player se ne prikazuje, nego ga u opste nema, umjesto njega slika. I tako vise od godinu dana. Pazi web stranica drzavne televizije BHRT. I ja jucer ni pet ni sest posaljem mail direktoru glavnom i zaprijetim mu da cu napraviti preslik stranice i poslati je medijima. Dodjem danas, kad ono, ko bi rek'o cuda da se dese, napravili. To jeste pohvalno, medjutim onda se zapitam, kakvi su to levati koji su to radili kad nisu vise od godinu dana provjerili stranicu drzavn televizije za razlicite browsere, pa i one najnovije? Zar je godinu dana trebalo proci da se to otkrije i to tek kad sam im ja jucer poslao mail, jer sramota je. Pa radi se o drzavnoj televiziji. I onda se pitam, pa zaboga, sta se tu desava?
Zaista nevjerovatno kakve neugodnosti i kakvu patnju vi u dijaspori dozivljavate zbog nas...
Locked