E vidis ja tu imam problem. Kad je to vecina naroda u BiH dala njima tu teritoriju, da se to danas moze zvati "njihova zemlja"?OldMayor wrote: ljudi na svojoj zemlji izgradili krst. .
Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
-
Tofu
#176 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
-
Drinski
#177 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
JEdino onda ostaje pravna borba.
-
__Phoenix__
#178 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Ljudi su ratovali i čistili četiri godine da bi imali svoju "republiku". Sporiti njihovu zemlju je glupost.Tofu wrote:E vidis ja tu imam problem. Kad je to vecina naroda u BiH dala njima tu teritoriju, da se to danas moze zvati "njihova zemlja"?OldMayor wrote: ljudi na svojoj zemlji izgradili krst. .
-
Nomo
#179 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
alija nije bio ,,gospodin ,,kao tudjman . svaki hrvat zna gdje su granice hrvatske . ako moze i do drine i do zemuna nije problem a ako ne moze zna se gdje minimum . kod bAlije izetbegovica nije bilo donje granice . moze drzava do Ilidze a moze i do cengic vile . sta fali , njemu i bakiru , saji i hasanu dosta .Hajvan wrote:da se ufatimo pusaka , mozda bi i bilo…DaysleepeR wrote:
treba ba se fatat novog zelanda, nema ovdje nafake nikad više
Primjer: Hrvatska. Oni su to gospodski odradili.
- joint union
#180 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Realno ima mogucnosti da se protiv ovoga legalno bori. Treba vidjeti da li ovaj "projekat" ima gradjevinsku dozvolu, Da li projekat postoji i ko je glavni projektant, cisto iz razloga ako ovo cudo padne i ubije nekoga da se zna ko je kriv. Dalje, da li postoji statika stuba, proracuni temelja, od kog materijala je pravljeno itd. Ako ovih stvari nema, postavljanje je 100% nelegalno, te treba tuziti postavljace zbog ugrozavanja sigurnosti prolaznika i vozila (valjda ima neki zakon za ovo?).
- OldMayor
#181 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Jbg, to treba pitati one koji su potpisivali ovo i popisali se na sve izgubljene zivote i patnju od 4 godine.Tofu wrote:E vidis ja tu imam problem. Kad je to vecina naroda u BiH dala njima tu teritoriju, da se to danas moze zvati "njihova zemlja"?OldMayor wrote: ljudi na svojoj zemlji izgradili krst. .
"Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina""
3. Sastav
Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republi-ke Srpske (u daljem tekstu "entiteti").
-
siponja
#182 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
nije samo bAlija kriv za to, je li postojala kakva opozicia tokom rata ili je bAlija bio diktator ? ako su prepoznali izdaju kod bAlije što ga nisu smijenili ? imali su pravo izvršiti državni udar. neki bi bAliji svaljivali na leđa i ovogodišnje majske poplaveNomo wrote:alija nije bio ,,gospodin ,,kao tudjman . svaki hrvat zna gdje su granice hrvatske . ako moze i do drine i do zemuna nije problem a ako ne moze zna se gdje minimum . kod bAlije izetbegovica nije bilo donje granice . moze drzava do Ilidze a moze i do cengic vile . sta fali , njemu i bakiru , saji i hasanu dosta .Hajvan wrote:da se ufatimo pusaka , mozda bi i bilo…DaysleepeR wrote:
treba ba se fatat novog zelanda, nema ovdje nafake nikad više
Primjer: Hrvatska. Oni su to gospodski odradili.
-
Tofu
#183 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Ja da sam odgovoran, prvo sto bi uradio, zakonske porezne namete na sve one koji ne zive u zadnje tri godine u FBIH, a rade u sarajevskom kantonu. Jer nije tajna, takozvano istocno Sarajevo zivi od Sarajeva. Oni zive u genocidnoj, glasaju za cetnike, a kruh ili 'ljeb zaradjuju kod "Turaka" u Sarajevu. Nije tajna da se tako razvija istocno Sarajevo, barem dok ne budu mogli sami stvoriti dovoljno radnih mjesta.OldMayor wrote:
Treba ovo pametno odigrati. Sto se vise protivili i rusili, oni ce dodavati pokoji metar na krst.
I cuj one kobile, ne mozes tamo medju muslimane, ubit ce te, pu isprani mozgovi majku li vam cetnicku!
Nema ovdje mira, ne moze ni biti.
Toliko ljudi poginulo, zasto nas nisu pustili da ratujemo do kraja. Trebali su rat prekinut il 92' il nikako.
Time ne samo da prebacuju genocidne probleme nezaposlenosti na FBIH i Sarajevo, nego i zauzimaju radna mjesta u Federaciji. To ne bi nista bilo lose da to nisu isti oni koji glasaju za cetnike koji na sve nacine ruse bilo kakvu ekonomsku aktivnost. Prema tome to treba odraditi u kantonu Sarajevo. Neka idu na Zlatiste po platu. To je prva stvar koja bi imala konkretne i dobro promisljene mjere.
-
Drinski
#184 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
siponja wrote: nije samo bAlija kriv za to, je li postojala kakva opozicia tokom rata ili je bAlija bio diktator ? ako su prepoznali izdaju kod bAlije što ga nisu smijenili ? imali su pravo izvršiti državni udar. neki bi bAliji svaljivali na leđa i ovogodišnje majske poplave
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#185 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Upravo tako....ocistis i uredis svoju bastu pa onda kazes komsiji da je njegova ovaka ili onaka. I generalno u svim sferama zivota mi smo mogli napraviti od F BiH mjesto lijepog zivljenja i polaznu tacku na osnovu koje bi mogli traziti nesto vise. Ali nismo uradili skoro pa nista osim sto su Poljine postale sarajevski Beverly Hills i sto smo ostali iste ovce koje smo bili i prije. Koliko god krstova da porusimo toliko ce oni izgraditi novih ali da imamo kako treba politicare taj krst bi srusili oni koji su ga i napravili. Nacionalizam ne moze pobjediti nacionalizam nego samo nesto bolje od toga. Jedino u haosu mogu opstati Dodici, Izetbegovici, Lagumdzije, Radoncici i slicni. Kad narod bude vidio da ima bolje od njih oni nikad vise nece doci na vlast i umjesto krstova, crkava, dzamija gradit ce se fabrike, skole, sportski objekti i sve ono sto je danas u normalnom svijetu sasvim obicno. Jedna Albanija za par godina izgradi 117 km autoputa a mi skacemo od srece sto toliko imamo nakon 20 godina.OldMayor wrote:Nek postavljaju, kad mi glupani nemamo spomen obiljezlje UBIJENIM GRADJANIMA SARAJEVA, neka onda.
Evo gdje u Sarajevu imamo obiljezlje za ubijene GRADJANE? Gdje?
Imamo pojedinacne spomenike, postave poneku fontanu za sehide i tu se slikaju onda svake godine. Mi NEMAMO spomenika. Jer nasi konji se ne mogu dogovoriti, isto ko i njihovi. Milion nekakvih borackih udruzenja, jedni druge hadnre. Milion nekakvih mjesta, malih spomen obiljezlja, koja niko ziv ne posjecuje niti zna gdje su. Ko da su namjerno to rastrkali da ljudi zaborave sta se desilo.
Mi trebamo napraviti spomenik ne 26, nego 126 metara i fino napisati za SVE GRADAJENE i srbe i hrvate i bosnjake ubijene od CETNICKOG agresora. Napravit fino trg i tu da se svake godine obiljezava. Pa bujrum svim srbima, svim hrvatima nek dodju i nek poloze cvijece.
Onda fino treba otici na kazane pa i to istraziti, pa onda i tu postaviti spomenik ubijenim neduznim srbima, jer i takvih je bilo. Pa procesuirati odgovorne.
Dobrovoljacka, ubijeno 6 ljudi - NEKO ih je ubio. Nadji ko jebemu. Ne dozvoli da ti prave lakrdiju svake godine. Kazni odgovorne.
Ne moraju oni, ali budimo mi ljudi i ocistimo u svojoj basti. Ako se budemo ugledali na njih, nidokle necemo doc. Mi smo trebali pokazati da smo bolji ljudi.
Ja znam da to njima nece nista znaciti, ali moramo cistiti. Ne moraju oni. Ali gotovo je sad.
Izbori su mjesto gdje treba izabrati ljude koji ce svojim djelovanjem natjerati da se ovakve provokativne stvari ruse same od sebe ili tacnije rukama onih koji ih i prave.
-
Nomo
#186 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
dobro si to napisao ali je SDA tu da sve blokira . veliki spomenici nisu u skladu sa islamom i to jos 126 metara . salu na stranu ali mi smo izdati . nasa patnja i bol i tragedija je banalizirana i razvodnjena u svrhu da neki bandit ima vlast i moc na frtalju zemlju . moramo vratiti R BiH u punom obimu i kazniti sve sto treba kazniti .OldMayor wrote:Nek postavljaju, kad mi glupani nemamo spomen obiljezlje UBIJENIM GRADJANIMA SARAJEVA, neka onda.
Evo gdje u Sarajevu imamo obiljezlje za ubijene GRADJANE? Gdje?
Imamo pojedinacne spomenike, postave poneku fontanu za sehide i tu se slikaju onda svake godine. Mi NEMAMO spomenika. Jer nasi konji se ne mogu dogovoriti, isto ko i njihovi. Milion nekakvih borackih udruzenja, jedni druge hadnre. Milion nekakvih mjesta, malih spomen obiljezlja, koja niko ziv ne posjecuje niti zna gdje su. Ko da su namjerno to rastrkali da ljudi zaborave sta se desilo.
Mi trebamo napraviti spomenik ne 26, nego 126 metara i fino napisati za SVE GRADAJENE i srbe i hrvate i bosnjake ubijene od CETNICKOG agresora. Napravit fino trg i tu da se svake godine obiljezava. Pa bujrum svim srbima, svim hrvatima nek dodju i nek poloze cvijece.
Onda fino treba otici na kazane pa i to istraziti, pa onda i tu postaviti spomenik ubijenim neduznim srbima, jer i takvih je bilo. Pa procesuirati odgovorne.
Dobrovoljacka, ubijeno 6 ljudi - NEKO ih je ubio. Nadji ko jebemu. Ne dozvoli da ti prave lakrdiju svake godine. Kazni odgovorne.
Ne moraju oni, ali budimo mi ljudi i ocistimo u svojoj basti. Ako se budemo ugledali na njih, nidokle necemo doc. Mi smo trebali pokazati da smo bolji ljudi.
Ja znam da to njima nece nista znaciti, ali moramo cistiti. Ne moraju oni. Ali gotovo je sad.
-
Drinski
#187 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Bilo bi dobro da se ova tema spoji sa onom drugom: Krst na Zlatištu.
-
Tofu
#188 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Alija jeste bio diktator. Sjetimo se da su Zulfikarpasic i Filipovic istjerani, a da je nakon Daytona Haris bio i bijen, tacnije da su "dragog terca" po nalogu Alije obradjivali bejzbol palicama.siponja wrote:
nije samo bAlija kriv za to, je li postojala kakva opozicia tokom rata ili je bAlija bio diktator ? ako su prepoznali izdaju kod bAlije što ga nisu smijenili ? imali su pravo izvršiti državni udar. neki bi bAliji svaljivali na leđa i ovogodišnje majske poplave
-
L u c i f e r
#189 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Nije ova budalaština vrijedna jednog ljudskog života.
Ni da je kilometar visok.
Ni da je kilometar visok.
- neMir
#190 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Pa relativiziraju ljudi, ovaj govori predizborna ba, pusti šuplju, onaj kaže trebamo veš na njemu sušiti. I tako dalje...OldMayor wrote:Pa sta se ima relativizirati... ljudi na svojoj zemlji izgradili krst. Ok, srusit ga. Sutra ce izgradit novi. Izganjat ce dozvole, cuvat ce ga policija, izgradit ce crkvu...neMir wrote:Kako samo možete relativizirati. A kad vam iznad Šehera jednog jutra nikne mermerni i duplo veći onda ćete se ibretiti - otkud sad ovo? I neka, i treba, kad ste nesposobni.
Ne mozes, jednostavno hoce u inat.
Treba ovo pametno odigrati. Sto se vise protivili i rusili, oni ce dodavati pokoji metar na krst.
I cuj one kobile, ne mozes tamo medju muslimane, ubit ce te, pu isprani mozgovi majku li vam cetnicku!
Toliko ljudi poginulo, zasto nas nisu pustili da ratujemo do kraja. Trebali su rat prekinut il 92' il nikako.
A ljudi ga napraviše, i napraviće još veći. Tako nam je, mi smo navikli pod nečijom čizmom biti, ne znamo mi kako voditi državu.
-
Nomo
#191 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
siponja
haj ne lupetaj kakva opzocija u ratu , to nema ni u engleskoj , je li cercil i ruzvelt ili staljin imao opoziciju u ratu
ps bilo je onih koji su prepoznali alijinu izadaju i sada gledaju kako trava raste sa druge strane . sefer je smijenjen a puno je ljudi misteriozno nestalo . naravno da je SDA kriva za sve . nije za poplavu ali lova za pomoc os poplava je opet pokradena 2014 bas kao i ona sto za oruzje 1992 .
[/quote]nije samo bAlija kriv za to, je li postojala kakva opozicia tokom rata ili je bAlija bio diktator ? ako su prepoznali izdaju kod bAlije što ga nisu smijenili ? imali su pravo izvršiti državni udar. neki bi bAliji svaljivali na leđa i ovogodišnje majske poplave
haj ne lupetaj kakva opzocija u ratu , to nema ni u engleskoj , je li cercil i ruzvelt ili staljin imao opoziciju u ratu
ps bilo je onih koji su prepoznali alijinu izadaju i sada gledaju kako trava raste sa druge strane . sefer je smijenjen a puno je ljudi misteriozno nestalo . naravno da je SDA kriva za sve . nije za poplavu ali lova za pomoc os poplava je opet pokradena 2014 bas kao i ona sto za oruzje 1992 .
-
Drinski
#192 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Kako nije imala, pa u Skupštini bilo javno glasanje pa naredne godine bili izbori.Nomo wrote:
-
susc_ovjek
#193 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Gdje si sposobni, najlakse je na forumu bit sposoban.neMir wrote:Kako samo možete relativizirati. A kad vam iznad Šehera jednog jutra nikne mermerni i duplo veći onda ćete se ibretiti - otkud sad ovo? I neka, i treba, kad ste nesposobni.
Sarajlije zajedno sa mojom kompletnom familijom su dokazale sposobnost sa nikako tj. minimalno oruzja braneci se od opsade onoilke i onakve armije. Pogledaj samo mezarja pa vidi koliko je ljudi dalo zivote da ne udju s brda unutra...
I sad takvi ko ti iz nekakvih selendura seru o sposobnosti i nesposobnosti. Nabijem vas sve...
-
siponja
#194 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
đeš kvarit multietičnost grada ?Tofu wrote:Ja da sam odgovoran, prvo sto bi uradio, zakonske porezne namete na sve one koji ne zive u zadnje tri godine u FBIH, a rade u sarajevskom kantonu. Jer nije tajna, takozvano istocno Sarajevo zivi od Sarajeva. Oni zive u genocidnoj, glasaju za cetnike, a kruh ili 'ljeb zaradjuju kod "Turaka" u Sarajevu. Nije tajna da se tako razvija istocno Sarajevo, barem dok ne budu mogli sami stvoriti dovoljno radnih mjesta.OldMayor wrote:
Time ne samo da prebacuju genocidne probleme nezaposlenosti na FBIH i Sarajevo, nego i zauzimaju radna mjesta u Federaciji. To ne bi nista bilo lose da to nisu isti oni koji glasaju za cetnike koji na sve nacine ruse bilo kakvu ekonomsku aktivnost. Prema tome to treba odraditi u kantonu Sarajevo. Neka idu na Zlatiste po platu. To je prva stvar koja bi imala konkretne i dobro promisljene mjere.
''pa treba od Sarajeva krenuti kao centra i središta države, Sarajevo je to koje treba po milion puta dokazivati svoju multietičnost''
-
Tofu
#195 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Opet imam problem sa tim "bascama"? Kad je to vecina naroda u BiH na referendumu dala ovoj ili onoj grupi "basce"?hrasno38 wrote:
Upravo tako....ocistis i uredis svoju bastu pa onda kazes komsiji da je njegova ovaka ili onaka.
Morate jednom shvatiti, da BiH na basce jedino moze dati vecina naroda na referendumu i da niko, ama bas niko na to nema prava izuzev vecine na referendumu.
Recimo referendum o nezavisnosti je djecija igra u odnosu na dijeljenje BiH po bascama, za nezavisnost vecina od 65% je rekla tacno sta misli, prema tome, za basce u najboljem slucaju za "bascase", to je trebalo raspisati na referendum. Znaci nakon Daytona je trebao ne samo parlament BiH glasati o tome, nego i narod na referendumu, kao i za nezavisnost.
Da su oni sve to potvrdili, eh tek onda bi mogao Bosnu dijeliti na basce. Ovako, pa ne moze Rom sa ulice potpisati da dijeli Bosnu na basce, a Alija, Milosevic i Tudjman su imali legitimnosti u Daytonu otprilike isto kao da su pokupili kakve Rome sa ulice i oni se potpisali.
Ja sam Bosnjak, mene Alija u Daytonu nije predstavljao jer sam ja apsolutno bio protiv svakog njegovog poteza izuzev referenduma o nezavisnosti, a pogotovo Daytona. Klan Izetbegovica nije imao pravo na to i debelo su prekrsili svoje ovlasti. Tako da se to ne pika.
- MuaDib
#196 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Ova improvizacija krsta na Zlatištu, nije ništa drugo do predizborna parada u režiji vladajućih elita, srpske da kuka kako je ugrožena u Sarajevu i bošnjačke da kuka kako smo uvrjeđeni.
Nažalost i dalje ima puno budala koje se pale na ova plaćenička sranja.
- OldMayor
#197 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
E pa to je ono sto nasi ljudi nece da prihvate. Ne zele da prihvate svoj neuspjeh u gradjenju drzave. Federacija, ma ustvari Kantoni imaju toliko love i ovlasti da stvore nevjerovatne uslove za zivot i privuku investitore.hrasno38 wrote:Upravo tako....ocistis i uredis svoju bastu pa onda kazes komsiji da je njegova ovaka ili onaka. I generalno u svim sferama zivota mi smo mogli napraviti od F BiH mjesto lijepog zivljenja i polaznu tacku na osnovu koje bi mogli traziti nesto vise. Ali nismo uradili skoro pa nista osim sto su Poljine postale sarajevski Beverly Hills i sto smo ostali iste ovce koje smo bili i prije. Koliko god krstova da porusimo toliko ce oni izgraditi novih ali da imamo kako treba politicare taj krst bi srusili oni koji su ga i napravili. Nacionalizam ne moze pobjediti nacionalizam nego samo nesto bolje od toga. Jedino u haosu mogu opstati Dodici, Izetbegovici, Lagumdzije, Radoncici i slicni. Kad narod bude vidio da ima bolje od njih oni nikad vise nece doci na vlast i umjesto krstova, crkava, dzamija gradit ce se fabrike, skole, sportski objekti i sve ono sto je danas u normalnom svijetu sasvim obicno. Jedna Albanija za par godina izgradi 117 km autoputa a mi skacemo od srece sto toliko imamo nakon 20 godina.
Izbori su mjesto gdje treba izabrati ljude koji ce svojim djelovanjem natjerati da se ovakve provokativne stvari ruse same od sebe ili tacnije rukama onih koji ih i prave.
Koga briga za RS? Za cirilicu i slicne gluposti. Razvijaj svoju lokalnu i siru zajednicu. Gradi, zaposljavaj, dovodi investitore, pravi zakone prema tome.
Koga bi bolio qrac sta ovi po brdima prave, ako bi mi ovdje imali prosjecnu platu po 1500 KM, ako bi imali razvijenu mrezu puteva, nezaposlenost 10-ak%... Ne moze tebi Dodik tu smetati.
Zar neko misli da bi i 'anamo onima' bilo tad do nekakvih krstova po brdima. Pa jurcali bi da upadnu u Federaciju.
I zato ja znam i sutra da se spojimo, da se ukine rs, mi bi opet bili u gabuli. Apsolutno nista se ne bi promjenilo, budite sigurni u to.
-
L u c i f e r
#198 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
OldMayor wrote:E pa to je ono sto nasi ljudi nece da prihvate. Ne zele da prihvate svoj neuspjeh u gradjenju drzave. Federacija, ma ustvari Kantoni imaju toliko love i ovlasti da stvore nevjerovatne uslove za zivot i privuku investitore.hrasno38 wrote:Upravo tako....ocistis i uredis svoju bastu pa onda kazes komsiji da je njegova ovaka ili onaka. I generalno u svim sferama zivota mi smo mogli napraviti od F BiH mjesto lijepog zivljenja i polaznu tacku na osnovu koje bi mogli traziti nesto vise. Ali nismo uradili skoro pa nista osim sto su Poljine postale sarajevski Beverly Hills i sto smo ostali iste ovce koje smo bili i prije. Koliko god krstova da porusimo toliko ce oni izgraditi novih ali da imamo kako treba politicare taj krst bi srusili oni koji su ga i napravili. Nacionalizam ne moze pobjediti nacionalizam nego samo nesto bolje od toga. Jedino u haosu mogu opstati Dodici, Izetbegovici, Lagumdzije, Radoncici i slicni. Kad narod bude vidio da ima bolje od njih oni nikad vise nece doci na vlast i umjesto krstova, crkava, dzamija gradit ce se fabrike, skole, sportski objekti i sve ono sto je danas u normalnom svijetu sasvim obicno. Jedna Albanija za par godina izgradi 117 km autoputa a mi skacemo od srece sto toliko imamo nakon 20 godina.
Koga briga za RS? Za cirilicu i slicne gluposti. Razvijaj svoju lokalnu i siru zajednicu. Gradi, zaposljavaj, dovodi investitore, pravi zakone prema tome.
Koga bi bolio qrac sta ovi po brdima prave, ako bi mi ovdje imali prosjecnu platu po 1500 KM, ako bi imali razvijenu mrezu puteva, nezaposlenost 10-ak%... Ne moze tebi Dodik tu smetati.
Zar neko misli da bi i 'anamo onima' bilo tad do nekakvih krstova po brdima. Pa jurcali bi da upadnu u Federaciju.
I zato ja znam i sutra da se spojimo, da se ukine rs, mi bi opet bili u gabuli. Apsolutno nista se ne bi promjenilo, budite sigurni u to.
-
Tofu
#199 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
Esss, pa neka kukaju. Tipovi kukaju da ih je 150 000 koliko ih je zivjelo u tadasnjem administrativnom gradu protjerano iz Sarajeva, a danas je vise od pola toga administrativnog predratnog Sarajeva u genocidnoj, da ne pricam na SDS-ovo pozivanje da se iseljavaju nakon Daytona, na paljevine kuca i sta sve ne.MuaDib wrote:Ova improvizacija krsta na Zlatištu, nije ništa drugo do predizborna parada u režiji vladajućih elita, srpske da kuka kako je ugrožena u Sarajevu i bošnjačke da kuka kako smo uvrjeđeni.
Tipovi su totalni trolovi i lazu kao psi, znaju da lazu kao psi, pogotovo za to "protjerivanje 150 000 Srba iz Sarajeva"? Pa Pale su se 1991 godine racunale kao dio administrativnog grada Sarajeva, jesu danas u sklopu Sarajeva? Je li takozvano istocno Sarajevo u sklopu Sarajeva?
I tu dodjemo do stvari koju treba uraditi.
Danas Sarajevo razvija Istocno Sarajevo. Istocnjaci rade u Sarajevu, a placaju poreze i zive u genocidnoj, gdje trose pare i time razvijaju genocidni dio i ne samo to, nego zauzimaju mjesta radna ljudima u Sarajevu koji nemaju posla. OK sa drzavnim institucijama i poslovima, ali to je sve, a istocnjaci masovno rade u Sarajevu, vjerovatno 95% svih radnih mjesta istocnjaka se nalazi u Sarajevu. Pa cijeli taj dio okupiran od genocidne oko Sarajeva zivi od Sarajeva i zatvori tu pipu, oni ce se vratiti u kameno doba. Lako je napraviti zgradu, tesko je napraviti radno mjesto.
-
siponja
#200 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru
kompleksi su čudo ..susc_ovjek wrote:Gdje si sposobni, najlakse je na forumu bit sposoban.neMir wrote:Kako samo možete relativizirati. A kad vam iznad Šehera jednog jutra nikne mermerni i duplo veći onda ćete se ibretiti - otkud sad ovo? I neka, i treba, kad ste nesposobni.
Sarajlije zajedno sa mojom kompletnom familijom su dokazale sposobnost sa nikako tj. minimalno oruzja braneci se od opsade onoilke i onakve armije. Pogledaj samo mezarja pa vidi koliko je ljudi dalo zivote da ne udju s brda unutra...
I sad takvi ko ti iz nekakvih selendura seru o sposobnosti i nesposobnosti. Nabijem vas sve...
ne vjerujem da iko normalan i patriota spori požrtvovanost sarajevskih patriota. no, iskreno, je li Prvi korpus mogao više, mislim da jeste. S obzirom na brojnost, pogotovo onaj dio koji je bio u opkoljenom Sarajevu. ja mislim da je Sarajevo u prvih par mjeseci rata i agresije odbranilo najviše 10-15 % vojnosposobnih muškaraca. tek kasniej je došlo do masovnije mobilizacije. veliki broj Sarajlija dok su četnici ukopavali tenkove i haubice oko grada, ispijao je kahve po gradu, vjerovao kako rata neće biti, smatrao pokolj Bošnjaka u Bijeljini dalekim te se zabavljao uz nadrealiste, uživao uz Neletove viceve, smijao se kako plavi šljemovi dolaze iz Holandije i Belgije da razdvoje dvije porodice u istoj kući koje su u ratnom stanju, smijali se istočnom i zapadnom dijelu grada, a danas je to surova realnost. danas se provokacije vrše odmah povrh grada na Zlatištu, a neke Sarajlije opet trabunjaju istu priču: ''predizborna, šuplja Dodikova, SDA kriva, bAlija izd'o, sjo smješnog krsta i ne vidi se iz grada'' itd
Last edited by siponja on 22/09/2014 12:43, edited 1 time in total.