Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Locked
madner

#101 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by madner »

siponja wrote:
madner wrote:Cuj Bjelasnica Pale :roll:
Linija za Bjelasnicu, komercionalnog sezonskog tipa :D , tj. sa naplacivanjem karte postoji malo duze.

Inace, ideja je bila da gosti na Jahorinu ostave pare na Holiday Marketu.

Sizofrenija, ljudi traze da se ponasaju prema RSu kao da nije dio BiH. :roll:
a zar jeste? pa hajd neka neko komunalno preduzeće iz Sarajeva ode i ukloni krst, šta misliš hoće li im uspjeti ?
Nece, nemaju osnovu.
Za tako nesto je potrebno promjeniti Deyton, za sto ovi najglasniji sada nemaju muda poslje izbora.

Zato sam pitao, ima li stranka koja obecava da ce ovo skloniti u roku 6 mjeseci?
Drvosjeca iz Dejcica

#102 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dr. Kuca wrote:Gdje su ovi mangupi sto su palili Sarajevo do prije par mjeseci? :oops:
A gdje je onaj majmun Čegar što je htio silom krenuti na demonstrante pa onaj bivši komadant 7. muslimanske Patković što je isto prijetio demonstrantima...evo im sada prilike da se pokažu. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 22/09/2014 10:19, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#103 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by O'zone »

Osobe koje su pokušale oboriti krst na Zlatištu u policijskoj stanici na Palama
22. septembar 2014. u 09:50

Pet osoba pokušalo je oboriti krst na Zlatištu, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Naime, policija je sinoć oko 22 sata i 50 minuta dobila dojavu da nepoznata lica pokušavaju da uklone ili obore vjerski simbol postavljen dan ranije na Zlatištu iznad Sarajeva.

"Nakon dojave policija zatiče pet osoba, od kojih jedno maloljetno lice, koje pokušavaju sajlom zakačiti i oboriti postavljeni krst", kaže Tešić.

"Pripadnici policije su ove osobe pozvali u prostorije PS Istočno Novo Sarajevo, a nakon što je tužilac zaključio da nema elemenata krivičnog djela u njihovom postupku te su pušteni kući i pozvani da danas dođu u policijsku stanicu na Pale na informativni razgovor", kazala je Tešić.

Prema posljednjim informacija oni su se odazvali ovom pozivu i upravo se nalaze u službenim prostorijama na informativnom razgovoru.
Haj što su bili toliko naivini da odmah sinoć odu da ruše dvije bandere koje ovi nazivaju vjerskim obilježijem a znali su da će ih gore dočekat policija i specijalna jedinica jer su se nadali ovome voleju čudi me samo da nije bila i TV ekipa da snimi sve i pokaže srpskoj nejači kako krvožedne balije udaraju na njihovo najsvetije.

Nego naivci se odazovu pozivu i odu na saslušanje na Pale :lol: :lol: :lol: 'nači Bože
res publica

#104 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by res publica »

Ovima koji mi odgovoriše:
vidim zbog čega protestvuju (Srbi), ali kako vi ne vidite da su postavljači tog krsta izazvali bijes svog naroda, a očekivali su drugu reakciju.
ozdrlje_donje

#105 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by ozdrlje_donje »

exliberal-ex wrote:Ako gledamo sa pravne strane, zemljiste je na teritorij RS, koliko se meni cini izdata im je dozvola da prave znaci nema neke price da je nelegalno. Sad sto mnogima taj krst predstavlja nesto negativno u Sarajevu je druga stvar.
Sto se mene tice ja ( ko sto mnogi ovdje kazu vlasina sa dna kace) kad sam video kako je napravljen bilo me sramota , pa I ako je sklepan nabrzinu sto je ocito I uradjeno mogli su barem da ociste oko njega ne da se one kese serene , trava zarasla...mislim sramota za svakog vjernika.
Sad ovi junaci sto pozivaju da se taj krst skloni....to isto kao kad bi srbi trazili da se skloni nesto u Sarajevu sto njima "smeta", moralno imaju pravo ali legalno nemaju nikakvog uporista. Rusenje tog sklepanog krsta ce samo podic tenzije. Ovo je tipicno predizborno podjebavanje I sve politicke partije ce pokusat nabacit sebi neki poen zbog toga.
Ta paralela ti ne stoji. Sta je sa silnim inat znamenjem po Banja Luci, Trebinju itd., toliko toga ima sto bi Bosnjaci trebali ukloniti ali ovaj krst im je haman pa u gradu, i to glavnom gradu koji je i te kako propatio silna izivljavanja sa mjesta kao sto je Zlatiste. Zato, ne bi skodilo da ste barem trunku realniji.. I da, reci mi sta to u Sarajevu ima da je u inat Srbima podignuto?!?
joli

#106 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by joli »

res publica wrote:Kako niko nije primjetio da i Srbi negoduju zbog krsta? :?

Jesi li ti corav i gluv.Koliko sam ja primjetio cetalji ne negoduju zbog krsta vec zbog toga sto je krst jeftin i malen,postavljen u gluvo doba noci...Oni bi onaj od 30 metara od betona i mermera,osvjetljen,i da se skubi 10 000 cetalja na svecenom otvaranju.

Nocas su cetnicke horde cetnicki specijalci napali gradjane sarajeva a nikakve reakcije nema .pa ljudi moji dokle cemo trpjeti ponizenja.

Dok se cetnicki specijalci mobilsu obucavaju,naoruzavaju ,ovi iz dijaspore mlatu praznu salamu.politicari gledaju kako da se dokopaju vlasti da sto vuise pokradu.Gde nas sve ovo vodi

https://www.youtube.com/watch?v=dsG-62aRZXU
Last edited by joli on 22/09/2014 10:22, edited 2 times in total.
VjecitiStudent

#107 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by VjecitiStudent »

O'zone wrote: Haj što su bili toliko naivini da odmah sinoć odu da ruše dvije bandere koje ovi nazivaju vjerskim obilježijem a znali su da će ih gore dočekat policija i specijalna jedinica jer su se nadali ovome voleju čudi me samo da nije bila i TV ekipa da snimi sve i pokaže srpskoj nejači kako krvožedne balije udaraju na njihovo najsvetije.

Nego naivci se odazovu pozivu i odu na saslušanje na Pale :lol: :lol: :lol: 'nači Bože
Baš me zanima pod kojim će nedjelom biti zavedena eventualna optužnica, "rušenje bespravne gradnje" ili ...
exliberal-ex

#108 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by exliberal-ex »

siponja wrote:
exliberal-ex wrote:Ako gledamo sa pravne strane, zemljiste je na teritorij RS, koliko se meni cini izdata im je dozvola da prave znaci nema neke price da je nelegalno. Sad sto mnogima taj krst predstavlja nesto negativno u Sarajevu je druga stvar.
Sto se mene tice ja ( ko sto mnogi ovdje kazu vlasina sa dna kace) kad sam video kako je napravljen bilo me sramota , pa I ako je sklepan nabrzinu sto je ocito I uradjeno mogli su barem da ociste oko njega ne da se one kese serene , trava zarasla...mislim sramota za svakog vjernika.
Sad ovi junaci sto pozivaju da se taj krst skloni....to isto kao kad bi srbi trazili da se skloni nesto u Sarajevu sto njima "smeta", moralno imaju pravo ali legalno nemaju nikakvog uporista. Rusenje tog sklepanog krsta ce samo podic tenzije. Ovo je tipicno predizborno podjebavanje I sve politicke partije ce pokusat nabacit sebi neki poen zbog toga.
pretpostavljam neku džamiju? i zašto pod navodnike? sigurno da im smeta, pa nisu valjda sve one džamije srušili po RS-u jer im je bilo samo dosadno ??
dakle, analogno zahtjevu da se ukloni ovaj krst koji su postavili Srbi na Zlatištu odakle su ubijani Bošnjaci ali i drugi građani Sarajeva, s ciljem da provociraju, analogno tome i pravedno bi bilo da Srbi zahtijevaju uklanjanje recimo džamija po Sarajevu ? :-) :lol:
Zasto pod navodnike?
Zato sto to "smetanje" nebi imalo nikakve veze sa normalnim zivotom. Nisam nigdje spomenuo dzamiju uostalom sad ako ja kazem da meni smeta sto se na svakom cosku podigne djamija, sto stave ozvucenje da ga mozes koristit na dobrom koncertu ocu li ja biti odmah svrstan u istu grupu. Zar je kritikovanje neceg kome ti nepripadas po toru zabranjeno?
siponja

#109 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by siponja »

Darkstorm wrote:@res publika

Jah, negoduju, jasta. :lol:

Neki bi da im bude jos veci, neki bi ga u I.Sarajevo, neki bi odobrenje Pravoslavne crkve, a neki kazu da je beskoristan jer ne mogu mu prici, ubit ce ih muslimani kad dodju 'vamo.Kamo srece, patovski lazovi, kamo srece, mater vam jebem.
s pravom se bune..
ovaj krst je nelegalan i nelegitiman dok ga Kačavenda svetom vodicom ne poškropi uz veliki narodni skup, veselje, četničku ikonografiju i gusle da se čuje do Alipašine džamije: ''kad udare s Trebevića vuci, šta su Srbi upamtiće Turci.''
odakle Dodiku i Dukiću pravo da sami dižu krst, kad je to zamisao celog srpskog ucviljenog i kroz golgote napaćenog naroda.. :oops:
Last edited by siponja on 22/09/2014 10:24, edited 1 time in total.
GAU8

#110 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by GAU8 »

Capsicum wrote:Treba sacekat da zavrse izbori, pa dici u sred Sarajeva jedan veliki spomen krst srbima ubijenim od strane cetnickog agresora...
TAKO JE
joli

#111 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by joli »

VjecitiStudent wrote:
Baš me zanima pod kojim će nedjelom biti zavedena eventualna optužnica, "rušenje bespravne gradnje" ili ...
Moze biti krivicno dijelo unistenje tudje stvari kazna zatvora po krivivcnom zakonu RS je od 1 do 3 godine.Valjda ce ovi iz SDA i SDP poduzeti nesto
Drvosjeca iz Dejcica

#112 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

exliberal-ex wrote:
siponja wrote:
pretpostavljam neku džamiju? i zašto pod navodnike? sigurno da im smeta, pa nisu valjda sve one džamije srušili po RS-u jer im je bilo samo dosadno ??
dakle, analogno zahtjevu da se ukloni ovaj krst koji su postavili Srbi na Zlatištu odakle su ubijani Bošnjaci ali i drugi građani Sarajeva, s ciljem da provociraju, analogno tome i pravedno bi bilo da Srbi zahtijevaju uklanjanje recimo džamija po Sarajevu ? :-) :lol:
Zasto pod navodnike?
Zato sto to "smetanje" nebi imalo nikakve veze sa normalnim zivotom. Nisam nigdje spomenuo dzamiju uostalom sad ako ja kazem da meni smeta sto se na svakom cosku podigne djamija, sto stave ozvucenje da ga mozes koristit na dobrom koncertu ocu li ja biti odmah svrstan u istu grupu. Zar je kritikovanje neceg kome ti nepripadas po toru zabranjeno?
Džamija, nije djamija jebo ga patak ako ti već toliko smeta.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 22/09/2014 10:25, edited 1 time in total.
nasa

#113 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by nasa »

ozdrlje_donje wrote:
Ta paralela ti ne stoji. Sta je sa silnim inat znamenjem po Banja Luci, Trebinju itd., toliko toga ima sto bi Bosnjaci trebali ukloniti ali ovaj krst im je haman pa u gradu, i to glavnom gradu koji je i te kako propatio silna izivljavanja sa mjesta kao sto je Zlatiste. Zato, ne bi skodilo da ste barem trunku realniji.. I da, reci mi sta to u Sarajevu ima da je u inat Srbima podignuto?!?
Ne trebaju Bosnjaci to uklanjati vec sami Srbi ako moraju Bosnjaci onda nema svrhe, jer prije ili kasnije ce osvanuti novi ili varijacije na temu
exliberal-ex

#114 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by exliberal-ex »

VjecitiStudent wrote:
O'zone wrote: Haj što su bili toliko naivini da odmah sinoć odu da ruše dvije bandere koje ovi nazivaju vjerskim obilježijem a znali su da će ih gore dočekat policija i specijalna jedinica jer su se nadali ovome voleju čudi me samo da nije bila i TV ekipa da snimi sve i pokaže srpskoj nejači kako krvožedne balije udaraju na njihovo najsvetije.

Nevezano zasta ce biti optuzeni oni su dokazali kako se drzava postuje, legalni organi drzave su ih pozvali oni se odazvali. Ovaj potez , odlazak na Pale, vise vrijedi nego da su srusili krst
O'zone
Globalni moderator

#115 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote:

Ma neeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Rasiprivanje međunacionalne mržnje 1/1
exliberal-ex

#116 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by exliberal-ex »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Džamija, nije djamija jebo ga patak ako ti već toliko smeta.
greska u kucanju.... :wink:
mO k3

#117 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by mO k3 »

Član 163.
Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti
(1) Ko javno izaziva ili raspaljuje narodnosnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili
netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima koji žive u Federaciji,kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana u čini prisilom, zlostavljanjem, ugrožavanjem
sigurnosti, izlaganjem poruzi narodnosnih, etničkih ili vjerskih simbola, oštećenjem tuđih
simbola, skrnavljenjem spomenika, spomen-obilježja ili grobova,učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.
Da li se na osnovu clana 163 Ducic moze uhapsiti??
VjecitiStudent

#118 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by VjecitiStudent »

joli wrote:
VjecitiStudent wrote:
Moze biti krivicno dijelo unistenje tudje stvari kazna zatvora po krivivcnom zakonu RS je od 1 do 3 godine.Valjda ce ovi iz SDA i SDP poduzeti nesto
Prvi je uslov da je ta stvar nečija.
Da bi ova građevina bila nečija, mora biti izgrađena na zemljištu u kojem je 'neko' upisan kao vlasnik.
Ova bespravno sklepana štanga to definitivno nije.
Darkstorm

#119 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

mO k3 wrote:
Član 163.
(1) Ko javno izaziva ili raspaljuje narodnosnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili
netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima koji žive u Federaciji,kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana u čini prisilom, zlostavljanjem, ugrožavanjem
sigurnosti, izlaganjem poruzi narodnosnih, etničkih ili vjerskih simbola, oštećenjem tuđih
simbola, skrnavljenjem spomenika, spomen-obilježja ili grobova,učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.

Ne moze.Po istom tom zakonu se onda Mile Dodick mogao uhapsiti bar jedno 200 puta za svojih proteklih mandata.
Kakav crni zakon...
RahatHurmašica

#120 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by RahatHurmašica »

Darkstorm wrote:
mO k3 wrote:
Član 163.

Ne moze.Po istom tom zakonu se onda Mile Dodick mogao uhapsiti bar jedno 200 puta za svojih proteklih mandata.
Kakav crni zakon...
mislim da može, i to obojica. samo, ko će to uraditi, policija rs? sipa i zubac?
siponja

#121 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by siponja »

biće da je bila predizborna šuplja i prije godinu dana. jebaji ga oni onda ne prestaju sa predizbornom.

Reflex: Izgradnja crkve i krsta na Zlatištu

https://www.youtube.com/watch?v=Fk6RvYjNe8k
Darkstorm

#122 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

Ma nece niko bolan, pa nije Dukic sam sa svojom organizacijom ovo uradio, iza njega stoji Dodo.
Da se kod nas tek tako sprovodi zakon, ne bi mi bili u situaciji u kakvoj jesmo.
mO k3

#123 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by mO k3 »

Darkstorm wrote:Ma nece niko bolan, pa nije Dukic sam sa svojom organizacijom ovo uradio, iza njega stoji Dodo.
Da se kod nas tek tako sprovodi zakon, ne bi mi bili u situaciji u kakvoj jesmo.
@hurmasica je napisao/la da nema ko , i ako nema ko zasto ce nam zakoni koji to regulisu
Dozer

#124 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Dozer »

Koliko god je ovo predizborna zafrkancija i provokacija, mozda na sve treba reagovati upravo onako kako se ne ocekuje (a ocekivano je da se sad svi nadignu, da se dignu etno-vjerske tenzije, da se retorika malo usije, itd.), pa da se, recimo, ljudi okupe danas-sutra na Skenderiji s ciljem "Smijanja pokusaju krsta na Zlatistu".
Treba smrdama pokazati da im ti supljaci nemaju efekta.

Ono je ionako, bar gledano na proporcije, vise katolicki kriz nego pravoslavni krst :lol: :lol: :lol:

A ukoliko budu bas zadrti s tim, onda na najvisoj tacki Zlatista u dogledno vrijeme izgraditi po jednu dzamiju i katolicku crkvu (iako se grozim svega ovoga u paketu), glomazne, da se dobro i vide i cuju iz Lukavice. :D
Last edited by Dozer on 22/09/2014 10:43, edited 1 time in total.
Darkstorm

#125 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

Pa nema ko kad su u pitanju Srbi i Hrvati, ali se neko odjednom stvori kad su u pitanju Bosnjaci.
Locked