Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Locked
alanx

#1 Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by alanx »

Prema riječima Branislava Dukića, predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske, spomen krst na Zlatištu neće biti postavljen da bilo koga vrijeđa, već isključivo da se obilježi stradanje i progon Srba iz Sarajeva i njegove okoline

Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske donijelo je odluku da u septembru podignu spomen-krst na Zlatištu, za više od 6 hiljada ubijenih Srba u Sarajevu.

Prema riječima Branislava Dukića, predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske, spomen krst na Zlatištu neće biti postavljen da bilo koga vrijeđa, već isključivo da se obilježi stradanje i progon Srba iz Sarajeva i njegove okoline.

-Postavljanje krsta na Zlatištu u septembru mjesecu gdje Savez logoraša prije četiri godine da sebi zadatak da postavi spomen obilježje na Zlatištu, više Sarajeva, za 6.600 poginulih Srba, kako u Sarajevu tako i oko Sarajeva i za 157.000 Srba koji su protjerani iz Sarajeva. Prije svega mi nismo išli da gradimo u Sarajevu, to je na teritoriji RS-a i ne znam zašto. Mi smo jedan od tri konstitutivna naroda. Mi nismo ti koji smo pronijeli turske ili ruske, ili nečije druge zastave. Mi imamo svoju zastavu i svojom zastavom idemo. Nas ne interesuje Sarajevo I njihove džamije, kojih ima preko 160 u Sarajevu, kaže Branislav Dukić, predsjednik Saveza logoraša RS, prenosi BNTV.

(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)
Sta cemo? Ima li ko kakvih prijedloga?
gnjev

#2 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by gnjev »

Platit ce im mtel da postavi antenu
Rampage

#3 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Rampage »

alanx wrote: Sta cemo? Ima li ko kakvih prijedloga?
Čuj šta ćemo?! Pa radit' ono što najbolje znamo - beskrajno filozofirat' :D
Drvenija87

#4 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Drvenija87 »

alanx wrote:
Prema riječima Branislava Dukića, predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske, spomen krst na Zlatištu neće biti postavljen da bilo koga vrijeđa, već isključivo da se obilježi stradanje i progon Srba iz Sarajeva i njegove okoline

Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske donijelo je odluku da u septembru podignu spomen-krst na Zlatištu, za više od 6 hiljada ubijenih Srba u Sarajevu.

Prema riječima Branislava Dukića, predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske, spomen krst na Zlatištu neće biti postavljen da bilo koga vrijeđa, već isključivo da se obilježi stradanje i progon Srba iz Sarajeva i njegove okoline.

-Postavljanje krsta na Zlatištu u septembru mjesecu gdje Savez logoraša prije četiri godine da sebi zadatak da postavi spomen obilježje na Zlatištu, više Sarajeva, za 6.600 poginulih Srba, kako u Sarajevu tako i oko Sarajeva i za 157.000 Srba koji su protjerani iz Sarajeva. Prije svega mi nismo išli da gradimo u Sarajevu, to je na teritoriji RS-a i ne znam zašto. Mi smo jedan od tri konstitutivna naroda. Mi nismo ti koji smo pronijeli turske ili ruske, ili nečije druge zastave. Mi imamo svoju zastavu i svojom zastavom idemo. Nas ne interesuje Sarajevo I njihove džamije, kojih ima preko 160 u Sarajevu, kaže Branislav Dukić, predsjednik Saveza logoraša RS, prenosi BNTV.

(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)
Sta cemo? Ima li ko kakvih prijedloga?
Ceca vec trese kod katedrale. Onako samo idu na ruku Dukicu i njemu slicnim.
smijesni_ste

#5 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by smijesni_ste »

Da vidimo hoće li vehabije sada naganjati ljude gore kao što su to činili kad su gayevi bili u pitanju :D
Bosanac sa dna kace

#6 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Bosanac sa dna kace »

Pa necemo nista!
ovo je ja mislim 15. tema o tom krstu koji nikako ne sagrade. Ne trebamo nista ni da radimo. Ovo je najbolji spomenik i podsjetnik agresiji, genocidu, opsadi, ubijenoj djeci Sarajeva, prezivjeloj gladi i itd. DOkle god taj krst bude gore visio kad god u njeg pogledamo prisjeticemo se kako je ono gore iza Kozje cuprije jedna vrsta pravoslavnog Irana dje drzavs ne more da otvori ni cenifu a da pop ne dodje da blagoslovi....kad ti dodju neki investitori iz muslimanskih zemlaja moces da kukas kako muslimane ugnjetavaju i kako oni zarad zastite islam i muslimana moraju da stı vise ulazu u BiH, a sto manje u Srbiju i da Srbiju na medjunarodnom planu sto vise sputavaju. A kad ti dodju investitori iz nekih nemuslimanskih zemalja, sta ti ja znam naki sejularisti i demokrate, npr. neko iz Kanade ili Amerike onda im spucas pricu kako su oni anam uspjeli napola da naprave jednu vrstu pravoslavnog Irana i kako se mi borimo i protiv te pravoslavne verzije a i protiv islamske, pa zato trebaju svi u nas da ulazu.
Daklem, da sumiram, taj krst sto veci to bolji po nas. Ako ga budu pravili ono ogromnog, sto veceg, nece imat ni dovoljno materijala, pa ce se valjda sam od sebe nekad raspast :evil:
Bodkin

#7 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Bodkin »

smijesni ste trolovi. krst se gradi vec 5 godina. svaki put ce biti gotov u septembru kad su izbori. svaki put se udare "temelji" u avgustu. a trolovi kao i zlatne ribice sa pamcenjem svaki put otvore temu
dječak sa šibicama

#8 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dječak sa šibicama »

Bodkin wrote:smijesni ste trolovi. krst se gradi vec 5 godina. svaki put ce biti gotov u septembru kad su izbori. svaki put se udare "temelji" u avgustu. a trolovi kao i zlatne ribice sa pamcenjem svaki put otvore temu
Najjace je pitanje "sta cemo"... a sta drugo nego glasati za pravu stranku! :D

Ne kontam fakat ko jos vise nasjeda na ove predizborne gluposti, ali ocito da pali, jedni sovinisti drugim sovinistima pripremaju teren, pa se izbori dobijaju na nacionalistickoj retorici, a onda nakon izbora lagano i uz kaficu i druzenje formiraju vlast "na federalnoj i drzavnoj razini".

A ti se stoko jebi.
joli

#9 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by joli »

predizborna zvaka...politicke partije su postale mafijaske organizacije kojima je jedini cilj da se dokopaju vlasti kako bi preko javnih nabavki,tendera ,direktora javnih ustanova itd pljackale budzet,znaci udruzivanje u kriminalnu organizaciju radi pljacke budzeta drzave,kantona,entiteta itd i ne biraju nacine da to i ostvare,da se dokopaju vlasti i pljackaju,ovo je samo jedna od metoda kako da mobilisu gradjane da izadju na izbore i njih dovedu na vlast
Yousuph

#10 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Yousuph »

ne treba dramatizirati ,ionako ce odletiti uz vatromet a to odgovara svim nasim politicarima u ovoj bijedi BiH stanovnistva da prebacuju krivnju na nekoga drugog i podizu tenzije udaljavajuci nas od stvarnih problema.
salik79

#11 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by salik79 »

Bosanac sa dna kace wrote:Pa necemo nista!
ovo je ja mislim 15. tema o tom krstu koji nikako ne sagrade. Ne trebamo nista ni da radimo. Ovo je najbolji spomenik i podsjetnik agresiji, genocidu, opsadi, ubijenoj djeci Sarajeva, prezivjeloj gladi i itd. DOkle god taj krst bude gore visio kad god u njeg pogledamo prisjeticemo se kako je ono gore iza Kozje cuprije jedna vrsta pravoslavnog Irana dje drzavs ne more da otvori ni cenifu a da pop ne dodje da blagoslovi....kad ti dodju neki investitori iz muslimanskih zemlaja moces da kukas kako muslimane ugnjetavaju i kako oni zarad zastite islam i muslimana moraju da stı vise ulazu u BiH, a sto manje u Srbiju i da Srbiju na medjunarodnom planu sto vise sputavaju. A kad ti dodju investitori iz nekih nemuslimanskih zemalja, sta ti ja znam naki sejularisti i demokrate, npr. neko iz Kanade ili Amerike onda im spucas pricu kako su oni anam uspjeli napola da naprave jednu vrstu pravoslavnog Irana i kako se mi borimo i protiv te pravoslavne verzije a i protiv islamske, pa zato trebaju svi u nas da ulazu.
Daklem, da sumiram, taj krst sto veci to bolji po nas. Ako ga budu pravili ono ogromnog, sto veceg, nece imat ni dovoljno materijala, pa ce se valjda sam od sebe nekad raspast :evil:
Neka si ti Iran, drzavu na cijem celu je etnicki Azer i u kojoj svaka manjina i religijska grupa ima ustavom zagarantirana sva prava, spomenuo u istom konekstu s ovim ljudskim otpatkom, koji se odziva na ime Branislav Dukić! :roll:
zrakomlat

#12 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by zrakomlat »

Hoćeš da kažeš da će to biti veliki PLUS za Sarajevo? :D
BHCluster

#13 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by BHCluster »

Kojih 6.600 hiljada ubijenih Srba bre, reci gradimo izborni krst i to je to bre.
Capsicum

#14 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Capsicum »

tromedja wrote:Ako krst na Zlatistu ima ijednu nevinu zrtvu "utkanu" u taj popis poginulih je OPRAVDAN. Mogu se bosnjaci po forumu klix ili po dzamijskim namazima proseravati i
Moj glas za krst na Zlatistu!
OK, a sto na Zlatistu onda? Hajmo spomenik nevinim ubijenim napraviti u sred grada. Sto bi ga pravili na mjestu s kojeg su hiljade ljudi u Sarajevu ubijane 4 godine?
romeomoraprezivjeti

#15 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by romeomoraprezivjeti »

Mjesec i zvijezdu u sred I. SARAJEVA,ha ja,da bude interešantnije,ili na brdo mojmilo,jos bolje.;-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#16 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by JoseMujica »

znate šta čete sad ...glasajte za Slućajnog Prolaznika :evil:

evo jedan tekst....javnosti nepoznat i skriven...objavljen tek na jednoj kakanjskoj web stranici, a čoek fino iznio sve činjenice i anamnezu how-yes-no smo počeli i došli do krsta.

i kada god u budućnosti dignete glavu i vidite krst sjetite se druga, profesora, dotura, PreCednika, Slućajnog Prolaznika, ministra i Zlatka Lagumdžije i sve mu bliže i dalje familije u prošlom, sadašnjem i budućem vremenu....zaslužio je :zaraza: što jes jes za ovo :gooza: :izet: na suho
Složna braća crkvu grade
Selmnan Rustempasic

Sada već bivši direktor Geodetske Uprave RS Tihomir Gligorić,uputio je zahtjev komisiji za državnu imovinu za dodjelu djela zemljišta na Zlatištu iznad Sarajeva.

Svima koji su znali za to,bio je smiješan i zahtjev i njegov podnosilac. Ne vjerujem da je bilo ko u Bosni i pomislio da bi se takav zahtjev mogao pozitivno riješiti. Sjećam se koliko smo se smijali jednom novinaru koji je ustvrdio da će SDP to Dodiku dati i koliko su mu dugo objašnjavali način glasanja u komisiji za državnu imovinu. Nedugo poslije toga,kao grom iz vedra neba je odjeknula vijest da je komisija za državnu imovinu dodijelila Republici Srpskoj parcelu na Zlatištu (k.č.278/149) površine oko 11 Ha ili 110 dunuma. Ja tebi-ti meni. Ja tebi ministarsku fotelju,ti meni Zlatište. Ne može čovjek da se ne zapita,kako su to uspjeli izvesti. Naime zakonodavac je predvidio da u komisiji ne može biti preglasavanja.Za takvu odluku da bi bila validna mora glasati po jedan Srbin,Bošnjak i Hrvat sa Federalnog nivoa i isto tako sa državnog nivoa plus glas predstavnika iz Distrikta Brčko. Znaći,bez Bošnjačkih glasova je nemoguće donijeti takvu odluku. Osim toga postoji i zabrana visokog predstavnika o raspolaganju državnom imovinom. Kada je postalo jasno da je vijest tačna,mnogi su se zapitali:ko je sve član te komisije,kako ona radi,koliko su plaćeni i ko je glasao za takvu odluku od Bošnjaka?Pa da vidimo. Članovi komisije su:

1.Zvonimir Kutleša(sekretar vijeća ministara)
2.Dragica Miletić (zamjenik pravobranioca BiH)
3.August Jančik (federalni pravobranilac)
4.Dragan Spasojević (pravobranilac RS )
5.Meliha Jahjaefendić (šefica službe za zajedničke poslove )
6.Adnan Delić (direktor agencije za rad i zapošljavanje BiH )
7.Fazila Musić (pomoćnik ministra pravde BiH )
8.Ediba Tafro (Federalno ministarstvo pravde )
9.Nikola Kovačević (Ministarstvo pravde RS )
10.Tihomir Čurak (Ministarstvo finansija F BiH )
11.Željko Čulum (Ministarstvo finansija RS )
12.Ilinka Gavrić (ured gradonačelnika Distrikta Brčko )
13.Jasminka Suša(Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove )
14.Zoran Stjepanović (Ministarstvo za ekonomske odnose i koordinaciju RS )

Image

Bošnjakinje koje su glasale za ovu sramnu odluku su :Fazila Musić i Jasminka Suša. Obje drugarice su članovi SDP-a pa je veza sa šefom očigledna. Trebalo bi napomenuti da su Adnan Delić i Ediba Tafro glasali protiv ali njihovi glasovi nisu bili važni jer se zakonska forma već ispoštovala. Kao što se vidi sa spiska,svi članovi komisije su redovno zaposleni sa prilično visokim primanjima. Rad u komisiji im se plača paušalno 40 KM po predmetu. Obzirom da se na sjednici raspravlja o minimum pedeset predmeta,svaki član za svoj trud dobije 2000,00 KM za jednu sjednicu. Pošto se broj aplikanata tj. Predmeta u zadnje vrijeme enormno povećao,čak je i visoki predstavnik reagovao na visinu primanja ove komisije. Naime na sto im dolaze i predmeti koji su u nadležnosti općine i kantona,dal’ slučajno ili namjerno?Bez obzira što se proglase nenadležnim za te predmete i njih ubrajaju kod isplate paušala.

Srbi na Zlatištu dižu križ prkosa Bošnjacima

Al’ da se mi vratimo Zlatištu. Na toj istoj sjednici se raspravljalo i o zahtjevu udruženja „Kalinovik 92″za dodjelu samo sto kvadrata državne zemlje,za postavljanje spomen ploče ubijenim Bošnjacima Kalinovika. Naravno odbijeni su ko s’ nokta. Njima nisu dali sto kvadrata a udruženju bivših logoraša RS 110 dunuma na Zlatištu dadoše. Predsjednik bivših logoraša RS Branislav Dukić nam je nedavno slavodobitno najavio izgradnju pomen crkve i krsta visine dvadeset šest metara. Na pitanje novinara zbog čega crkva na Zlatištu i zašto krst od dvadeset šest metara Dukić odgovara:”Ni Hrvati nisu gradili križ iznad Mostara zbog vjere,nego da prkose Bošnjacima sa kojima su ratovali.Ovo će biti krst prkosa. Osim toga tu će biti imena svih srba poginulih od Mostara do Goražda.To će biti svojevrstan pandam Srebrenici.” Zbog svog „ručnog rada” sa Zlatišta.Stanislav Galić je osuđen na doživotnu robiju. Godinama je sa tog mjesta sijana smrt po Sarajevu. Sad će izgleda nastaviti da siju mržnju. Aferim.

kakanj-x/ Selman Rustempašić
Ali Kemal

#17 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Ali Kemal »

Krst na Zlatistu je besmislica i provokacija, ali nije mi jasno da to bilo koga cudi, niti mi nije jasno da se neko zivcira zbog toga. Drustvo je kompletno takvo, sa svih strana je najvaznije zayebat onog drugog, od malih nogu uciniti neku pakost.
Ko je ikada zapoceo neku pricu o toleranciji, o suzivotu da nije upotrebljen u politicke svrhe, nego o pravom, slobodnom suzivotu. Ko je zapoceo pricu o prekomjernoj i potpuno besmislenoj izgradnji vjerskih objekata.
Mozda paradoksalno, ali krst na Zlatistu bi mogao da odigra pozitivnu ulogu da se vidi da se tako vise ne moze i ne treba, trositi pare na inacenje, provokacije i zapisavanje teritorije.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by JoseMujica »

rekoše meni davno Mostarci da je to jedan veliki plus za Bosnu i Hercegovinu :D
Bosanac sa dna kace

#19 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

zrakomlat wrote:
-
Hoćeš da kažeš da će to biti veliki PLUS za Sarajevo? :D
Dabome, jedan ogromni plus!
Kako @brko fino neđe rastabiri fino naštanacat letke pa turiste gore vodat.
swanfilter

#20 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by swanfilter »

Mene uopste ne bi iznenadilo kada bi se ovo desilo. Razlozi su poznati, a o njima ne bih. Doci ce do opsteg napada ..
Tomos

#21 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Tomos »

Neka prave kad nismo bili u stanju ni pedlja osloboditi i prebaciti tu šumsku gamad preko brda da to bude naše, nismo mogli jer nije bilo nekom od naših SDA-OVACA u interesu da mogu pljahat i ratnoprofireisati u ovakvom okruženju kroz tunele ko miševi, jer nismo znali nismo imali volje, a ni znanja naši salonski SDA generali-.
Bosanac sa dna kace

#22 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

t-a-j k-r-s-t j-e u i-n-t-e-r-e-s-u s-v-i-h n-a-s!
DOĐITE K SEBI VIŠE!!!
BadAss14

#23 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by BadAss14 »

Ovim dvima cetnikusama sa muslimanskim imenima sto su dale glas za dodjelu drzavnog zemljista cetnicima treba iscratati krstove na vratima kuce, stana. Treba ih proganjat mater im posrbicku, ali nemaju kad sarajlije vremena za to. Eno ih po Budvi,ili u nekom lokalu gdje pjevaju prekodrinske sifonjerke, a pitam se koliko ce balinkura otic na koncert cetnicke silikonjarke u `stocnom Sarajevu.
Bodkin

#24 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Bodkin »

Kakve ste ovce pred izbore..ovi ce jos 100 godina vladati

Sent from my Lumia
Haman

#25 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Haman »

San koji moze da se dosanja uz pomoc bosnjackih politicara. :?
Locked