KRPA ZA STAKLA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sarajevoooo

#1 KRPA ZA STAKLA

Post by sarajevoooo »

Pozdrav svima...trebam jedan savjet. Kako da operem vjetrobransko staklo iznutra a da mi ne ostanu oni tragovi koje vidim kada se vozim po noći kada mi staklo osvjetli ili nadolazeći auto ili lampe uz cestu?
Užasno me iritira što ne mogu obrisati staklo bez da nađem te proklete šare. Koristio sam sredstvo za pranje stakala pa obrisao s novinama, ništa. Uzeo maminu neku super krpu, opet sranje. Jučer mi je došlo da razbijem šajbu i kupim novu, čistu. STA VI KORISTITE A DA STE ZADOVOLJNI ???
goran16v

#2 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by goran16v »

Steleks i ubrus u rolni ili steleks i novine.
LeKo

#3 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by LeKo »

Obrišem čistom jelenskom i poslije uglanjcam novinom. Goranov prijedlog je bolji u slučaju prljavijih-masnih stakala i ako pušiš u autu.
goran16v

#4 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by goran16v »

LeKo wrote:Obrišem čistom jelenskom i poslije uglanjcam novinom. Goranov prijedlog je bolji u slučaju prljavijih-masnih stakala i ako pušiš u autu.
Ja ne pusim u autu, ali se masnoca i dim s vana svejedno uvlaci kroz ventilaciju, jednako kao da se pusi u autu.
Hemera

#5 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by Hemera »

ja nikad nisam uspjela da uništim masnoću sa unutrašnje strane iako ne puši se u autu
prala sam sa kojekakvim odmščivačima,steleksima,ajaksima raznim za stakla sa octom i sl. ali džaba
Hemera

#6 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by Hemera »

goran16v wrote:Steleks i ubrus u rolni ili steleks i novine.

nisam probala sa novinama jel to napršćeš pa otareš novinama ili posušiš pa glancaš sa njima?
jel bilo koje novine ove naše svagdašnje :D
LeKo

#7 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by LeKo »

Našpricaš i odmah novinom brišeš. Obična dnevna novina.
goran16v

#8 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by goran16v »

Hemera wrote:
goran16v wrote:Steleks i ubrus u rolni ili steleks i novine.

nisam probala sa novinama jel to napršćeš pa otareš novinama ili posušiš pa glancaš sa njima?
jel bilo koje novine ove naše svagdašnje :D
Bas kao sto ti je LeKo objasnio, naspricas steleksom i odmah novinama brises, najbolje jucerasnjim!
sarajevoooo

#9 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by sarajevoooo »

novine su dobre PO MENI NAJBOLJE OD OSTALIH KRPA i sredstava bla bla al opet prednja sofersajba se tesko brise novinom mislim ostanu packe koje se vide na suncu
goran16v

#10 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by goran16v »

Iz licne prakse pranjem steleksom i novinama/ubrusima najbolje je odmah brisati ali ne 100% susiti i ne previse utrljavati jer onda ostanu potezi po sajbi nego pustiti da se ono malo vlage samo osusi .
popić

#11 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by popić »

sarajevoooo wrote: STA VI KORISTITE A DA STE ZADOVOLJNI ???
Jabukovo sirće - pamučna krpa - Avaz :D
mayab

#12 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by mayab »

Ja nebih koristio novine, da je cist novinski papir bez stampe, onda OK, ali sa bojom na njemu, nebih!
Nego dobra pamucna krpa i neko dobro sredstvo za staklo, npr AIAX za staklo
Hemera

#13 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by Hemera »

oprala sam prokleta stakla starim avazom i ajaxom (with ammonia) i bolje je ispalo nego sa magičnim krpama i skinule su mi se brljotine sa sajbe ,hvala :)
goran16v

#14 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by goran16v »

Hemera wrote:oprala sam prokleta stakla starim avazom i ajaxom (with ammonia) i bolje je ispalo nego sa magičnim krpama i skinule su mi se brljotine sa sajbe ,hvala :)
I samo reci da muskarci ne znaju nista o tome! ;-)
newklear

#15 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by newklear »

Za jabukovo sirće prvi put čujem da se može očistiti prednja šajba.

Uvijek čistim novinom i nekim sredstvom za stakla i bez problema bude...
sabanss

#16 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by sabanss »

Prvo operi blagim rastvorom deterdjenta za sudje i prebrisi vlaznom krpom. Potom, novine i neko od sredstava za ciscenje stakla.

Prvo ti opere masnocu, drugo uglanca...
_aja_

#17 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by _aja_ »

Neko sredsto za staklo i ubrusi po mogučnosti domaćeg proizvođaća ja zadovoljna :) ... A mislim da imas nešto od Frosch proizvoda što u sastavu ima sirće...
Hemera

#18 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by Hemera »

newklear wrote:Za jabukovo sirće prvi put čujem da se može očistiti prednja šajba.

ja sam koritisla mr.muscolo za stakla kući sa vinskim octom,nij eprihvatljiv miris,ali pravo dbro očisti
babyline wrote: lakse obrisati bez packi kada brises po "idealnim" uslovim super vidljivost, malo sunca, ne pregrijano staklo. tako mozes ukloniti te sare koje ti postanu vidljive po suncu, mozda
ovo je tačno,negdje u zahladi najbolje,jer od direktno sunca ostaju tragovi bijeli :)
punta

#19 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by punta »

sve je to do krpe i volje
ako je bas masnoca onda uzmi detrđent za suđe spuzvicu i sa malo jacom dozom istrljaj sajbu
poslije toga jelenskom krpom prebrisi da skines detrđent ali posto je jaka doza detrđenta bila trebace ti vise puta da prebrises i ispiras krpu
na kraju kada obrises i vidis da u krpi vise nema detrđenta dok ispiras krpu dovoljno je pre cistom dobro izapranom magicnom krpom i nemoguce je da ostane
bio sam zaposlen u autopraonici pa znam

poskido am svakakvi flekica masnoca itd itd
i sajba je cista ne samo kad se pogleda ovako vec i kad uvece dolazi auto iz suprotnog smjera i osvjetli sajbu i tad je kao nova a i pod ulicnom rasvjetom

ne postoji masnoca koja se ne moze uklonit jedino ako je sajba napravljena od neke masnoce koja se topi :lol: :lol: :lol:

mozda vas sprijecavaju ovi hladni dani pa znam da je tesko u hladnoj vodi ispirat krpu 10ak puta
Hemera

#20 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by Hemera »

detrđent?
dobra je ta praonica bila kad je koristila detrđent
punta

#21 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by punta »

Hemera wrote:detrđent?
dobra je ta praonica bila kad je koristila detrđent
ja govorim kako svoju sajbu perem kada radim generalno pranje
a to sto sam naveo praonicu je zato da kazem da imam iskustva sa pranjem

vidim tvoj post iznad gdje pises
Hemera wrote:ja nikad nisam uspjela da uništim masnoću sa unutrašnje strane iako ne puši se u autu
prala sam sa kojekakvim odmščivačima,steleksima,ajaksima raznim za stakla sa octom i sl. ali džaba

zensko a da ne zna ocistit staklo sramota
ne postoji ta masnoca koja se ne moze skinut sa stakla
newklear

#22 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by newklear »

Hemera wrote:
newklear wrote:Za jabukovo sirće prvi put čujem da se može očistiti prednja šajba.

ja sam koritisla mr.muscolo za stakla kući sa vinskim octom,nij eprihvatljiv miris,ali pravo dbro očisti
Je li se kupi mr.muscolo koji u sebi sadrži ocat ili se pomješa sa kućnim ocatom?
GaRGa

#23 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by GaRGa »

najjaca krpa za stakla, naocale, optiku itd itd...
http://img1.targetimg1.com/wcsstore/Tar ... 129399.jpg
sema911

#24 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by sema911 »

ako vam je blizu penyplus imaju neke za mene dobre jelenske krpe nesto su supljikave i za staklo jedino valjaju,
malo ocata il nekog srestva za ciscenje i odrade posaoo, a cijena im je oko 2km za 2kom
mada stakla perite cesce posebno vjetrobrasnko ventilacija vecinom u nj stalno puse i usisava sve i svasta a dobro je nekada i filter promjenit :lol: ,. samo cime god da stakla perete ne zaboravite vodom isprat ista jer, od nekih preparata ostaju flekice, nezgodan/ugodan miris,.
popi

#25 Re: KRPA ZA STAKLA

Post by popi »

Za mene najbolja kombinacija:
u Dm-u nabavit krpu, namjenjena samo za staklo (mikrofiber, ne od latexa) + Mr.Muscle.
Post Reply