Kroatizacija bošnjaka
- Arsenal Royal
#1 Kroatizacija bošnjaka
Ja ne znam od kad se to u Bosni i Sarajevu umjesto šta kaže što ili umjesto ko da se kaže netko?????
Vidim svi pomahnitali počeli pričati neke riječi za koje nikad nisam čuo...malo malo čujem i čitam da se koristi riječ netko,vrećica tanjur....jel ljudi zaista misle da su cool ako pricaju hrvatski?
Vidim svi pomahnitali počeli pričati neke riječi za koje nikad nisam čuo...malo malo čujem i čitam da se koristi riječ netko,vrećica tanjur....jel ljudi zaista misle da su cool ako pricaju hrvatski?
-
pathyeshme
#2 Re: Kroatizacija bošnjaka
Nije to tako samo u Sarajevu... Tako je širom BiH... Valjda ljudi misle da je moderno tako. Al', većinom su to nepismeni srednjoškolci i adolescenti... Koji apsolutno ne poznaju bosanski jezik, jer da poznaju pričali bi ovim jezikom... A ne pola-pola.
Takođe moram reći da i meni to ide na živce... Al' opet kažem to sam do sada primjećivao samo kod mlađih osoba.
Takođe moram reći da i meni to ide na živce... Al' opet kažem to sam do sada primjećivao samo kod mlađih osoba.
-
Cybernetic
#3 Re: Kroatizacija bošnjaka
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 00:09, edited 1 time in total.
- Arsenal Royal
#4 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ne znam za tebe ali mene to užasno nervira.Ja ne znam kome je kul to silovanje jezika...pathyeshme wrote:Nije to tako samo u Sarajevu... Tako je širom BiH... Valjda ljudi misle da je moderno tako. Al', većinom su to nepismeni srednjoškolci i adolescenti... Koji apsolutno ne poznaju bosanski jezik, jer da poznaju pričali bi ovim jezikom... A ne pola-pola.
- Arsenal Royal
#6 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ne znam to nam vi srbi recite ipak se samo kod vas na Dnevniku PTC 1 umjesto papira kaže hartija....Cybernetic wrote:A "bosanski" je govoriti aksam, pendzer, sahat, jelde?
- Stoner
#7 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ja to nikada nisam primjetio i prvi put čujem za tako nešto.
- Arsenal Royal
#8 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ne mislim na Tv znam da federalna mora imati pola pola što se tiče jezika, govorim ti uopćenito među narodom naročito omladinom..arslanbey wrote:To je zbog tv-a
- Edin H.
#9 Re: Kroatizacija bošnjaka
Arsenal Royal wrote:Ja ne znam od kad se to u Bosni i Sarajevu umjesto šta kaže što ili umjesto ko da se kaže netko?????
-
arslanbey
#10 Re: Kroatizacija bošnjaka
Stoner wrote:Ja to nikada nisam primjetio i prvi put čujem za tako nešto.
Ja sam cuo cak jednu koja ,valjda misli da je cool,pa se pozdravlja sa BOK
- JThomas
#11 Re: Kroatizacija bošnjaka
nikad u životu nisam u sarajevu čuo da neko domicilan kaže tanjur, ni sarajevski hrvat. možda vi iz dijaspore bolje čujete.
-
arslanbey
#12 Re: Kroatizacija bošnjaka
pa ljudi gledaju tv i cuju ,videArsenal Royal wrote:Ne mislim na Tv znam da federalna mora imati pola pola što se tiče jezika, govorim ti uopćenito među narodom naročito omladinom..arslanbey wrote:To je zbog tv-a
i svi prevodi serija kod nas su hrvatski,omladina cita, i misli to je ispravno tako
- Arsenal Royal
#13 Re: Kroatizacija bošnjaka
Joj ovih padobranaca kad ovako upadnu ko da su oklizali o bananu, naravno da će Davorin da govori netko jer Davorin nije Bošnjak....haj ti pročitaj temu prvuEdin H. wrote:Arsenal Royal wrote:Ja ne znam od kad se to u Bosni i Sarajevu umjesto šta kaže što ili umjesto ko da se kaže netko?????
- insomnia78
#14 Re: Kroatizacija bošnjaka
A tek Minica i Tajice
Fuj
To ko onaj debilko Edo Maajka, nije po godine sastavio u Zagrebu odmah repa na hrvatskom
Jebo ga očevid u guzicu smrdljivu
Ocekujem sljedeci album na Hebrejskom
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Fuj
To ko onaj debilko Edo Maajka, nije po godine sastavio u Zagrebu odmah repa na hrvatskom
Jebo ga očevid u guzicu smrdljivu
Ocekujem sljedeci album na Hebrejskom
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Arsenal Royal
#15 Re: Kroatizacija bošnjaka
Haj promjenite više taj fazon sa dijasporom na klixu... postali se ofirni više sa tim fazonom.JThomas wrote:nikad u životu nisam u sarajevu čuo da neko domicilan kaže tanjur, ni sarajevski hrvat. možda vi iz dijaspore bolje čujete.
- JThomas
#16 Re: Kroatizacija bošnjaka
nikad za nikad u gradu sarajevu to nisam čuo od sarajlije nebitno koje je vjere i nacionalnosti. al' apsolutno ne sumnjam da je do mog sluha i da vi i to bolje znate.
- cenecimoveocino
#17 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ovo sam primjetio I veoma je rasireno medu tinejderima na FB,koriste srpski jezik I u govoru I pisanju
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- Arsenal Royal
#18 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ja sam čuo hiljadu puta, a naročito u zadnjih 5 godina se intenziviralo, sjećam se da me jaran sa širokače prije par godina uvjeravo da je ispravno reći tanjur umjesto tanjir....Bog te mazo...čuj tanjurJThomas wrote:nikad za nikad u gradu sarajevu to nisam čuo od sarajlije nebitno koje je vjere i nacionalnosti. al' apsolutno ne sumnjam da je do mog sluha i da vi i to bolje znate.
- Arsenal Royal
#19 Re: Kroatizacija bošnjaka
A to da ne pričam.....to je druga strana kovanice.Trebo bi paralelno otvoriti temu srbizacija Bošnjaka. Kad čitam zid na fb ko da pola Ilidže živi u Leskovcu ili Novom Sadu a ne na Ilidži.Postave Daru,Viki,Piki Cecu i onda idu statusicenecimoveocino wrote:Ovo sam primjetio I veoma je rasireno medu tinejderima na FB,koriste srpski jezik I u govoru I pisanju
a nisam te još preboleoooo,ženo nevernaaaa
bljahhhh
-
Naslovnica
#20 Re: Kroatizacija bošnjaka
Počelo je to kada su table sa opštinama zamijenjene tablama sa općinama.
- JThomas
#21 Re: Kroatizacija bošnjaka
kako ti imaš pravo da otvoriš ovakvu temu, tako i ja imam pravo da mislim da je to da neko sa širokače kaže tanjur izmišljotina u svrhu predizbornog bošnjakovanja. jel pošteno?
- Drvosjeca iz Dejcica
#22 Re: Kroatizacija bošnjaka
Naravno, u sarajevskim mahalama se vazda govorilo akšam, pendžer, sahat...itd. To ove došlje od 60-tih što se doseliše po sumornim radničkim naseljima izgrađenim sredstvima solidarnosti od Dobrinje, Vojničkog pa preko Alipašina, Otoke...itd. smatraju da je to nešto loše i zaostalo je samo njihov problem.Cybernetic wrote:A "bosanski" je govoriti aksam, pendzer, sahat, jelde?
- Arsenal Royal
#23 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ma naravno evo javljam se iz SDA propagandne centrale 200 metara ispod Cicinog Hana...odmah desno iznad Remzine kuće a cilj mi je predizborno kako ti to nazivaš Bošnjakovanje....prije da si ti iz dijaspore jaraneJThomas wrote:kako ti imaš pravo da otvoriš ovakvu temu, tako i ja imam pravo da mislim da je to da neko sa širokače kaže tanjur izmišljotina u svrhu predizbornog bošnjakovanja. jel pošteno?
- JThomas
#24 Re: Kroatizacija bošnjaka
šta ću, kad nešto nisam čuo svojim ušima imam pravo da vjerujem i da ne vjerujem. e pa, ne vjerujem.
-
Bodkin
#25 Re: Kroatizacija bošnjaka
Kazu pogotovo iz ksc-a. U principu ne znam gdje je problem. Taj bosanski sto bi postavljac teme htio je pun turcizamaJThomas wrote:nikad u životu nisam u sarajevu čuo da neko domicilan kaže tanjur, ni sarajevski hrvat. možda vi iz dijaspore bolje čujete.