Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
Moderator: anex
-
nonca
#1 Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
jbg, pretrazio sam cijelu stranicu centralne banke, i ovj podforum, ne mogodoh nista naci,,,a i konekcija me zeza,,,
posto mi ovo sa raiffeisenom i hypo smrdi, ali PRAVO na probleme (na beckoj burzi ove sedmice dnevno su im dionice padale i preko 10%, jer imaju strasne probleme u istocnoj evropi), htio sam pitati na koliko je agencija za bankarstvo podigla osigurani depozit?
na 20.000 KM na 50.000KM?
bojim se da ce kcerkke ovih banaka po istocnoj evropi dobiti iz austrije direktivu da sto je moguce vise gotovine nose gore, a to za nas u bosni ne znaci nista dobro,,,,
posto mi ovo sa raiffeisenom i hypo smrdi, ali PRAVO na probleme (na beckoj burzi ove sedmice dnevno su im dionice padale i preko 10%, jer imaju strasne probleme u istocnoj evropi), htio sam pitati na koliko je agencija za bankarstvo podigla osigurani depozit?
na 20.000 KM na 50.000KM?
bojim se da ce kcerkke ovih banaka po istocnoj evropi dobiti iz austrije direktivu da sto je moguce vise gotovine nose gore, a to za nas u bosni ne znaci nista dobro,,,,
- karanana
#2 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
ja srecom nemam ovih briga i ne interesuje me visina osiguranog depozita. dapache, ako ovi to urade onda mogu zaboraviti da cu im ikad izaci iz crvenog i mogu zaboraviti 7-8 hiljada onog nenamjenskog kredita sto im dugujem.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
karanana wrote:ja srecom nemam ovih briga i ne interesuje me visina osiguranog depozita. dapache, ako ovi to urade onda mogu zaboraviti da cu im ikad izaci iz crvenog i mogu zaboraviti 7-8 hiljada onog nenamjenskog kredita sto im dugujem.
-
nonca
#4 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
veoma rado 
po svemu sudeci njihovo "pohodi na osvajanje habsnurske izgubljene monarhije" bi mogli biti skok u hladnu vodu
po svemu sudeci njihovo "pohodi na osvajanje habsnurske izgubljene monarhije" bi mogli biti skok u hladnu vodu
- banjaluka078
#5 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
Dana, 16.12.2008. godine u Službenom glasniku BiH, br. 100/08 objavljen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH koji stupa na snagu 24.12.2008. godine.
Najvažnije izmjene Zakona su sljedeće:
- iznos osiguranog depozita utvrđen je u visini od KM 20.000,00;
- osiguravaju se depoziti isključivo fizičkih lica;
- ubuduće visinu iznosa osiguranog depozita utvrđuje svojom odlukom Upravni odbor Agencije, a ista se objavljuje u Službenom glasniku BiH.
http://www.aod.ba/news.html
- ubuduće visinu iznosa osiguranog depozita utvrđuje svojom odlukom Upravni odbor Agencije, a ista se objavljuje u Službenom glasniku BiH.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
daaaavno povuko novce iz ove dvije todicne banke...sad za sada se drzim unicredit i Intesa Sanpaolo Banka
ša mogu ovisnik sam o karticama....navuko se Visa,Master i American 
-
mIRCerka
#7 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
ti si moj sapatnikpici wrote:daaaavno povuko novce iz ove dvije todicne banke...sad za sada se drzim unicredit i Intesa Sanpaolo Bankaša mogu ovisnik sam o karticama....navuko se Visa,Master i American
-
nonca
#8 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
banjaluka078 wrote:Dana, 16.12.2008. godine u Službenom glasniku BiH, br. 100/08 objavljen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH koji stupa na snagu 24.12.2008. godine.
banjaluka, hava lijepo!!
veliki pozdrav za tebe!
- Liberalism
#9 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
Kazu u Njemackoj najteza kriza od 1931. godine....
Sreca pa u Bosni nece biti rata
-
superpujdo
#10 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
Govoreci o Italijanskim bankama Unicredit i Banka Intesa, nisam bas siguran da plove u dobrim vodama.
Primjera radi Unicredit ima najmanju kotaciju u zadnjih desetak godina.
-
nonca
#11 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
mIRCerka wrote:ti si moj sapatnikpici wrote:daaaavno povuko novce iz ove dvije todicne banke...sad za sada se drzim unicredit i Intesa Sanpaolo Bankaša mogu ovisnik sam o karticama....navuko se Visa,Master i American
ja sam opet totalna suprotnost od vas,,,neam ni jedne kartice,,,dok sam ih koristio, nikad nisam imo "pregled" nad stanjem,,,,"uvijek" je nesto "manjkalo" haha
a i u merkatoru sam platio par puta tim karticama, il im onaj aparat zabetonira, pa sve stane, ili ti neki dedica iza ledja zuri da vidi koju ces sifru ukucat,,,,
a jojjjjjj, daj mi dzep, pa neka gotovina susti u njemu,elektronske cifre mi ne daju osjecaj topline
-
mIRCerka
#12 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
pa recimo da neka od njih dozivi kolaps, sta to znaci za mene koja sam u minusu?superpujdo wrote:Govoreci o Italijanskim bankama Unicredit i Banka Intesa, nisam bas siguran da plove u dobrim vodama.
- chuchumbamayumbe
#13 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
Hitler ih je izvukao iz krize dolaskom na vlast 1933 i vojnom industrijom.Liberalism wrote:Kazu u Njemackoj najteza kriza od 1931. godine....
Zakljucak dolazi sam od sebe...
-
nonca
#14 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
Liberalism wrote:Kazu u Njemackoj najteza kriza od 1931. godine....
odniio je djavo salu tu odavno
za sljedeci bajram, bozic i novu godinu ce bas da zazimi, kad svi skontaju u kakvim smo *vnima
-
superpujdo
#15 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
E bogami nisam ti stucnjak ali dugove uvijek ima ko naplatiti.mIRCerka wrote:pa recimo da neka od njih dozivi kolaps, sta to znaci za mene koja sam u minusu?superpujdo wrote:Govoreci o Italijanskim bankama Unicredit i Banka Intesa, nisam bas siguran da plove u dobrim vodama.
-
nonca
#16 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
pa s obzirom da je unicredit jos prije 3-4 mjeseca morao da pribavi 6 miliardi eura svejezeg kapitala, mislim da se radi o nekim obveznicama, onda je ta banka jednako nesigurna kao i hypo i raiffeisen,,,
mircerka, ako si u minusu, blago tebi, vjerovatno ti se oprasta dug, ali ako zaglavis sa kakvom lovom na stednji kod njih, onda adios, papa ustedjevina,,,
mircerka, ako si u minusu, blago tebi, vjerovatno ti se oprasta dug, ali ako zaglavis sa kakvom lovom na stednji kod njih, onda adios, papa ustedjevina,,,
- Liberalism
#17 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
Bankrot i dolazi zbog toga sto oni u minusu ne mogu da plate nit se od njih moze naplatiti. Drzava takve banke spasava, kako ne bi izgubili oni koji su u plusu. Drugim rijecima za one koji su u minusu racun placa drzava (ili ako nema drzave oni koji su kod banke stedjeli).mIRCerka wrote:pa recimo da neka od njih dozivi kolaps, sta to znaci za mene koja sam u minusu?superpujdo wrote:Govoreci o Italijanskim bankama Unicredit i Banka Intesa, nisam bas siguran da plove u dobrim vodama.
-
mIRCerka
#18 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
ja mogu ustediti samo ako trcim za tramvajemnonca wrote:pa s obzirom da je unicredit jos prije 3-4 mjeseca morao da pribavi 6 miliardi eura svejezeg kapitala, mislim da se radi o nekim obveznicama, onda je ta banka jednako nesigurna kao i hypo i raiffeisen,,,
-
nonca
#19 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
mIRCerka wrote:ja mogu ustediti samo ako trcim za tramvajemnonca wrote:pa s obzirom da je unicredit jos prije 3-4 mjeseca morao da pribavi 6 miliardi eura svejezeg kapitala, mislim da se radi o nekim obveznicama, onda je ta banka jednako nesigurna kao i hypo i raiffeisen,,,
ha-ha
pripazi poledilo je!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#20 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
Uh a ja digao 6.karanana wrote:ja srecom nemam ovih briga i ne interesuje me visina osiguranog depozita. dapache, ako ovi to urade onda mogu zaboraviti da cu im ikad izaci iz crvenog i mogu zaboraviti 7-8 hiljada onog nenamjenskog kredita sto im dugujem.
- Liberalism
#21 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
Najveci je problem sto te banke imaju polozene ogromne iznose novca na racunu Centralne banke BiH. Naravno ne orocene vec po viđenju. Vecina KM novcanica koje mi imamo u rukama danas su odstampane na osnovu tih depozita. U Bosni bi bio krah kada bi te banke povukle svoj novac iz BiH.
Koliko je situacija ozbiljna najbolje nam govori brzina kojom se u Njemackoj priprema zakon o nacionalizaciji banaka ...
Koliko je situacija ozbiljna najbolje nam govori brzina kojom se u Njemackoj priprema zakon o nacionalizaciji banaka ...
- banjaluka078
#22 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
Nema na cemu!nonca wrote: banjaluka, hava lijepo!!
veliki pozdrav za tebe!
-
G.O.D.
#23 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
smrdi, smrdi, uzasno smrdi... za medalju...i to zlatnu!!! poceli su da zovu korisnike i traze od njih da se oroce pare na duzi period bez mogucnosti podizanja i raskida....nude lafo bolje kamate....PREVARA!!! strah me samo da ne dodje do kolapsa pa da ne mozes doci do svojih para kao 90-ih...
-
mIRCerka
#24 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
G.O.D. wrote:smrdi, smrdi, uzasno smrdi... za medalju...i to zlatnu!!! poceli su da zovu korisnike i traze od njih da se oroce pare na duzi period bez mogucnosti podizanja i raskida....nude lafo bolje kamate....PREVARA!!! strah me samo da ne dodje do kolapsa pa da ne mozes doci do svojih para kao 90-ih...
pa zar i ti?
- jazzer
#25 Re: Kriza u Raiffeisenu i Hypo banci
ja mogu samo njima ostati kratak a nikako oni meniG.O.D. wrote:smrdi, smrdi, uzasno smrdi... za medalju...i to zlatnu!!! poceli su da zovu korisnike i traze od njih da se oroce pare na duzi period bez mogucnosti podizanja i raskida....nude lafo bolje kamate....PREVARA!!! strah me samo da ne dodje do kolapsa pa da ne mozes doci do svojih para kao 90-ih...