sramotno?vodoprovodčik wrote:Njemačka im je davala kredite uz uslov da kupuju njihovo oružje i vojna vozila, to je govorio i jedan parlamentarac u Grčkoj, i da je to sramotno što pristaju na takvu igru.Alfons Kauders wrote:koji mitovi?vodoprovodčik wrote: Ja fino ispod onog linka za dokumentarac napisah da ima i taj dio, al jok, najlakše je lupat i držat se mitova.
to sto imaju 500 letjelica? a medju njima 300 front-line lovaca i jurisnika? ili sto imaju mornaricu od 80tak brodova? ili sto imaju vise jebenih leoparda u sluzbi od njemacke? ili mozda nemaju 160,000 ljudi u oruzanim snagama na samo 10 miliona stanovnika... ili da su vec decenijama trosili 4-8% gdp-a na vojsku?
sta je od tog mit ziv bio? konkretno, sta?
ti mislis da je to neka izolovana praksa?! pa covjece ja da sutra odem u bilo koji auto salon u sarajevu, zacas bi mi sredili finansiranje... a zamisli tek sta ponude kada se uzima nekoliko stotina miliona opreme, ili nekoliko milijardi? to svi rade, i ne samo to... vec se kupovinom naoruzanja kupuje i uticaj kod dobavljaca... pa ti malo svabe, ameri i francuzi cuvaju ledja - jer si ostavio grdne pare za avione, tenkove, fregate...
dodsue krediti su cak i prevazidjeni u tom biznisu, odavno se gura offset koji je jos povoljniji za kupca...
ali znas sta je caka? sto ih niko nije tjerao... isto kao sto ni mene niko ne tjera da kihnem 60,000 za audi q3, pa onda krivim audi, asu i banku jer nemam da platim...