glog wrote:
Socijalisti su koncentrisani na prava radnika na budzetu jer nad pravima radnika na budzetu imaju kontrolu. Za sve ostalo im je potrebna ogromna vecina kojom bi promijenili zakone o radu, a takvu vecinu nemaju nigdje. Pravedan balans treba uspostaviti poboljsanjem prava seljaka i radnika u privredi, a ne smanjenjem prava uciteljica i drotova !!! A na pitanje ko ce to da placa i odakle ide jednostavan odgovor - korporacije kroz povecane poreze i kontrolisane profite.
Dakle, Nijemci ne bi trebali da se bune zato sto Grci idu u penziju sa 53 godine, nego bi trebali da se bune zato sto Nijemci ne idu u penziju sa 53 godine !!!! Sa profitima koje ostvaruju Njemacke kompanije, sasvim sigurno ima mjesta za oporezivanje koje bi finansiralo takve promjene !!!
drug, proguglaj malo koliko njemacka ima budzetskih sisojeda a koliko grcka... odnos je cca 2:1... svabe imaju 17%, a ovi oko 30%... nas da i ne pominjem... vjerovatno je fifti-fifti...
vlast ima kontrolu nad minimalnim primanjima svih radnika, kao i na masi drugih prava, poput zdravstvenog osiguranja... zakoni o radu i kolektivni ugovori se takodjer mogu mijenjati bez puno problema, kao npr. u rs prije nekoliko dana....
korporacije i zli bankari iz zeitgeista nemaju puno veze s bosnom... naprotiv... kod nas imas nekih 40%-50% radnika koji zive od poreza koje uplacujemo mi u privredi... i oni se bore za svoja prava, organizuju se u fol sindikate, kukaju i strajkuju... dok mi dijelimo otkaze i kresemo plate, od kojih oni zive...
da se kod nas u firmi pokupi pola ljudi i ode na strajk, sutra se ne bi morali vracati na posao... i ne bi im sef dao otkaz, vec ja, radnik kod gazde privatnika... vjeruj mi, ne bi izgubio sekunde sna... doduse, nasa ekipa i ne bi strajkovala, jer znaju kakvo je stanje...
jebes ga jarane, nema zajebancije... ako neko nece radit, bujrum biro... ima dovoljno nezaposlenih da popunimo redove...
btw... ja NIKAD nisam cuo da ti nasi budzetski fol radnici pozivaju na smjenu vlade, prijevremene izbore i slicno...

naravno da ne pozivaju, jer su dio te ekipe - neko ih uvalio, primaju milju i kusur s doprinosima i tu ce zaraditi i penziju... nisu budale da motorkom rezu granu na kojoj sjede...

dok mi u firmi saradnike placamo 800-900km, od kojih ovi primaju platu...
eto ti socijalistickog postenja druze... ja i moji jarani da radimo, da bi ovi kukali i strajkovali... e pa kita...

ako kad budu masovne demonstracije, ja cu svima dati slobodan dan cisto da ih idemo mlatiti na ulici

cak i ako im ne dam slobodan dan, sami ce otici da im se najebu majke parazitske....
p.s.
u tom slucaju, ne da nece dobiti otkaz, vec imaju iz mog proleterijatskog dzepa bocu jacka... a zene ce dobit malibu ili bailey's...