Križ iznad Sarajeva kao spomenik srpskim žrtvama u BiH
-
photo
i jos jedna stvar. musliman sam i gade mi se tolike dzamije koje su posijane poslije rata. ona na cengic vili je ruglo da gore ne moze biti.
isto tako sam i zbog gradnje crkvi tamo gdje sluze samo obiljezavanju teritorije (kao onaj zvonik u mostaru).
opet, tema je o simbolu jedne religije iznad multietnickog grada. ne vjerskom objektu.
isto tako sam i zbog gradnje crkvi tamo gdje sluze samo obiljezavanju teritorije (kao onaj zvonik u mostaru).
opet, tema je o simbolu jedne religije iznad multietnickog grada. ne vjerskom objektu.
- Alfons Kauders
e hajd onda stavi i link na onaj skromni zvonik u mostaru... pa cemo naci koju pravoslavnu u rs i idemo...dominikf wrote:Evo još malo 'skromnih muslimanskih vjerskih objekata'.
Ova je valjda osvijetljena da je oni i iz orbitalne stanice 'Mir' mogu vidjeti.
http://www.dzemat-oberhausen.de/pages/d ... 7a91c38ff5
samo jos da jakob finci napravi sinagogu na 10 spratova i svi su zastupljeni...
-
photo
jos samo da mekku stavis i pogodio si srz svega.dominikf wrote:Evo još malo 'skromnih muslimanskih vjerskih objekata'.
Ova je valjda osvijetljena da je oni i iz orbitalne stanice 'Mir' mogu vidjeti.
http://www.dzemat-oberhausen.de/pages/d ... 7a91c38ff5
dodji sebi dok jos imas kome, slobode ti.
- Alfons Kauders
nekako nisam uvjeren, za pocetak pokusaj argumentirano odgovoriti na koje od upucenih pitanja... znas diskusija obicno ima vise strana...dominikf wrote:Ja mislim da sam srž pogodio.
-
dominikf
Koliko ja vidim u Sarajevu simbola jedne određene religije ko u priči.photo wrote:i jos jedna stvar. musliman sam i gade mi se tolike dzamije koje su posijane poslije rata. ona na cengic vili je ruglo da gore ne moze biti.
Pa i ova koju sam postao, džamija Kralja Fahda.
A kada se hoće staviti simbol neke druge religije u tom 'multietničkom gradu' e onda problem.
Pa mi neke stvari nisu baš najjasnije.
-
zemo_online
hoces da kazes da treba vise crkava u sarajevu ili...?dominikf wrote:Koliko ja vidim u Sarajevu simbola jedne određene religije ko u priči.photo wrote:i jos jedna stvar. musliman sam i gade mi se tolike dzamije koje su posijane poslije rata. ona na cengic vili je ruglo da gore ne moze biti.
A kada se hoće staviti simbol neke druge religije u tom 'multietničkom gradu' e onda problem.
- fantom slobode
Dragi Dominik, da li bi umjesto linkova na ovu stranicu mogao da postavis slike ovih lijepih dzamija sto ih za nas pronadje. Hvala ti unaprijed!!!!!!dominikf wrote:Koliko ja vidim u Sarajevu simbola jedne određene religije ko u priči.photo wrote:i jos jedna stvar. musliman sam i gade mi se tolike dzamije koje su posijane poslije rata. ona na cengic vili je ruglo da gore ne moze biti.
- Alfons Kauders
nije to simbol religije...dominikf wrote:Koliko ja vidim u Sarajevu simbola jedne određene religije ko u priči.photo wrote:i jos jedna stvar. musliman sam i gade mi se tolike dzamije koje su posijane poslije rata. ona na cengic vili je ruglo da gore ne moze biti.
opet, nije rijec o vjeri, vec o politici... al dzabe tebi to ocito govorit, jer je to u tvojoj glavi jedan pojam...
- SaraLe
A da postavis slike svih vjerskih objekata koje je porusio hvo?dominikf wrote:Koliko ja vidim u Sarajevu simbola jedne određene religije ko u priči.photo wrote:i jos jedna stvar. musliman sam i gade mi se tolike dzamije koje su posijane poslije rata. ona na cengic vili je ruglo da gore ne moze biti.
-
photo
ja bih sada trebao da odgovorim: simbola jedne religije u mostaru, vitezu, novom travniku, zepcu, livnu, stocu k'o u prici (da ne nabrajam dalje). lijepo ti neko rece ranije, daj argumentovan odgovor na pitanje. dobio si nekoliko pitanja na koja nisi odgovorio.dominikf wrote:Koliko ja vidim u Sarajevu simbola jedne određene religije ko u priči.photo wrote:i jos jedna stvar. musliman sam i gade mi se tolike dzamije koje su posijane poslije rata. ona na cengic vili je ruglo da gore ne moze biti.
-
zemo_online
pa covjek nema nista protiv dzamija i simbola bilo koje religije.photo wrote:ja bih sada trebao da odgovorim: simbola jedne religije u mostaru, vitezu, novom travniku, zepcu, livnu, stocu k'o u prici (da ne nabrajam dalje). lijepo ti neko rece ranije, daj argumentovan odgovor na pitanje. dobio si nekoliko pitanja na koja nisi odgovorio.dominikf wrote:Koliko ja vidim u Sarajevu simbola jedne određene religije ko u priči.photo wrote:i jos jedna stvar. musliman sam i gade mi se tolike dzamije koje su posijane poslije rata. ona na cengic vili je ruglo da gore ne moze biti.
- Alfons Kauders
najjaci su mi ovi sto nalete, ostave par linkova i kazu "eto vidite" pa kad ih nesto pitas mimo toga...pitt wrote:ma jasta si....ti jedini u pravu....svi budaledominikf wrote:Ja mislim da sam srž pogodio.:D::D:D
mada ja i ti u svakom slucaju jesmo budale...
- jeza u ledja
U Sarajevu?SaraLe wrote:
A da postavis slike svih vjerskih objekata koje je porusio hvo?
- fantom slobode
Jedna lijepa dzamija za Dominika :

da pogodi srz problema

da pogodi srz problema
-
photo
oko brojeva se da raspravljati. a prvi dio recenice reci juzno od mostara pa skinite kriz isprfed pocitelja (gdje istorijski nije nikada postojao).dominikf wrote:photo wrote:i? hoces li sada mirnije spavati veceras?
ili samo opipavas teren da vidis koliko su muslimani zaboravili rat?
ništa ne opipavam, samo vas podsjećam da osim islama u BiH postoji i druga religija. Isto tako brojna ako ne i brojnija.
onda cu ti i povjerovati da zelis nesto dobro ovoj zemlji.
- Alfons Kauders
nema... nestalo mu trotila...test01 wrote:pa covjek nema nista protiv dzamija i simbola bilo koje religije.photo wrote:ja bih sada trebao da odgovorim: simbola jedne religije u mostaru, vitezu, novom travniku, zepcu, livnu, stocu k'o u prici (da ne nabrajam dalje). lijepo ti neko rece ranije, daj argumentovan odgovor na pitanje. dobio si nekoliko pitanja na koja nisi odgovorio.dominikf wrote: Koliko ja vidim u Sarajevu simbola jedne određene religije ko u priči.
kakva su vremena dosla...
- pitt
ja jesam........ne mogu sebi da oprostim sto nisam tuAlfons Kauders wrote:najjaci su mi ovi sto nalete, ostave par linkova i kazu "eto vidite" pa kad ih nesto pitas mimo toga...pitt wrote:ma jasta si....ti jedini u pravu....svi budaledominikf wrote:Ja mislim da sam srž pogodio.:D::D:D
kita
garant sad gugla dijete, trazi koje su crkve u sarajevu srusile fanaticne mudzahedinske horde
mada ja i ti u svakom slucaju jesmo budale...
-
dominikf
photo wrote: ja bih sada trebao da odgovorim: simbola jedne religije u mostaru, vitezu, novom travniku, zepcu, livnu, stocu k'o u prici (da ne nabrajam dalje). lijepo ti neko rece ranije, daj argumentovan odgovor na pitanje. dobio si nekoliko pitanja na koja nisi odgovorio.
Ne znam na što nisam odgovorio.
Osim Mostara , Viteza, N.Travnika,,Žepča, Stoca, i Livna ima još toga dosta Crkvi da se napravi u Bugojnu, Travniku, Varešu, Kaknju .
Jednostavno, mi ne diramo muslimane kad oni prave svoje vjerske simbole, a isto to očekujemo od muslimana da ne diraju nas kada mi pravimo svoje i ne znam više što da kažem
- Alfons Kauders
ne mogu ni ja...pitt wrote:ja jesam........ne mogu sebi da oprostim sto nisam tuAlfons Kauders wrote:najjaci su mi ovi sto nalete, ostave par linkova i kazu "eto vidite" pa kad ih nesto pitas mimo toga...pitt wrote: ma jasta si....ti jedini u pravu....svi budale:D::D:D
kita
garant sad gugla dijete, trazi koje su crkve u sarajevu srusile fanaticne mudzahedinske horde
mada ja i ti u svakom slucaju jesmo budale...:D:D:D