krivje.com
-
mrak
#1 krivje.com
Zdravo svima,
Imam vec neko vrijeme ovu ideju. Radi se o bazi politicara, politicarcica (kao sto to Rambo Amadeus kaze), rektora, direktora i ostalih titula i njihovih nedjela kojima unistavaju ovu zemlju.
Napisano je toliko toga, ali to nigdje nije sistematizovano. Sta mislite?
Imam vec neko vrijeme ovu ideju. Radi se o bazi politicara, politicarcica (kao sto to Rambo Amadeus kaze), rektora, direktora i ostalih titula i njihovih nedjela kojima unistavaju ovu zemlju.
-
mrak
I ja mislim da je super ideja. Sutra kada covjek sretne nekoga, moze uvijek pogledati i vidjeti s kim prica...
Bitno je samo da svaka optuzba bude argumentovana, najbolje bi bilo kada bi se relevantni dokumenti skenirali....
Mozda se iz toga izrodi neko udruzenje gradjana (zloupotrebljavan termin, isto kao i NVO) koje ce kasnije da tuzi sve te politicarcice ili im makar busi gume na skupim audijima.
Bitno je samo da svaka optuzba bude argumentovana, najbolje bi bilo kada bi se relevantni dokumenti skenirali....
Mozda se iz toga izrodi neko udruzenje gradjana (zloupotrebljavan termin, isto kao i NVO) koje ce kasnije da tuzi sve te politicarcice ili im makar busi gume na skupim audijima.
- Kareem Abdul-Jabbar
-
zensko
evo jos jedan prijedlog:
da na site-u mozes naci template za zalbe!
tipa, avio prevoz...pa nadjes par modela za zalbu, recimo izgubljena prtljaga, neljubazna i frustrirana stjuardesa itd.

vjerujem da vecina postenih gradjana odustane od pisanja zalbi jer im je to pomalo mrsko
tipa, avio prevoz...pa nadjes par modela za zalbu, recimo izgubljena prtljaga, neljubazna i frustrirana stjuardesa itd.
vjerujem da vecina postenih gradjana odustane od pisanja zalbi jer im je to pomalo mrsko
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#7 Re: krivje.com
ideja je dobra samo pazi da ne bude kao rubrika WANTED u Walteru..mrak wrote:Zdravo svima,
-
mrak
Hej, mozda ove ovosvjetovne zalbe ne (to je domen drugog projekta) ali svakako adrese na koje koji ljudi mogu pisati u vezi pocinjenog nedjela kao mozda i template pisma.
Tesko je za napraviti, ali i nije, to je najmanje sto covjek moze uciniti za svoju domovinu
Mislio sam mozda cak i nesto u fazonu wikipedije...ali naravno sa registrovanim korisnicima...
Tesko je za napraviti, ali i nije, to je najmanje sto covjek moze uciniti za svoju domovinu
Mislio sam mozda cak i nesto u fazonu wikipedije...ali naravno sa registrovanim korisnicima...
- Bumbar
Odlican prijedlogzensko wrote:evo jos jedan prijedlog:
- Alfons Kauders
A da usput i stavimo mali prirucnik za atentate ? 
-
mrak
To je vec politicki nekorektnoAlfons Kauders wrote:A da usput i stavimo mali prirucnik za atentate ?
- Alfons Kauders
Ovako, iznosenje odredjenih cinjenica i neistinito optuzivanje lica za kriminalne radnje predstavlja krivicno djelo. Medjutim, koliko kontam ideju, ovdje se ne bi iskljucivo radilo o prozivanju za kriminal, vec prije o iznosenju cinjenica koje upucuju na politicku ili moralnu odgovornost. Postoji ono sto je pravedno, i ono sto je po zakonu, a to dvoje se cesto ne podudara...A wrote:A ko je mjerodavan da odluci sta je domen glasina i bezrazloznog pljuvanja po onima koji smetaju, a sta je zaista dokazana krivica?
Znamo za nekoliko montiranih procesa ovih zadnjih godina, sa prisluskivanjem, javnim lincovanjem, sudjenjem, gdje je dokazano da je sve od a do z - namjestaljka.
Zbog toga bih tu ideju kanalisala radije prema "zlodjela" nego "zlocinci". Zlodjela su pred nama, odluke vlade, opstina, to su dokazive stvari, vidljive, daju se provjeriti.
S druge strane, prenosenje informacija iz drugih izvora ne povlaci krivicnu odgovornost, tako da mozes slobodno preneses tekst iz novina ili vijest sa TV.
-
mrak
Upravo tako, ovo nije sajt na kojem ce neko da ispoljava licne frustracije i da neargumentovano pljuje po ljudima.
Treba krenuti unazad, od zlodjela prema odgovorniim pociniocima; sto vise dokumentovati (npr. kopije odluke suda ili nekog akta, ne znam koliko nam zakon o informisanju ovdje pomaze) i naravno treba postojati nekakav vid diskusije/pluralizma...
Treba krenuti unazad, od zlodjela prema odgovorniim pociniocima; sto vise dokumentovati (npr. kopije odluke suda ili nekog akta, ne znam koliko nam zakon o informisanju ovdje pomaze) i naravno treba postojati nekakav vid diskusije/pluralizma...
- Alfons Kauders
- Alfons Kauders
Pa to vala i nije neki problem...Settler wrote:Kako ćeš spriječiti da se ne završi na pljuvanju bez čvrstih dokaza i javnom prozivanju nevinih?
-
Settler
Pa to upravo ne treba da se desi - dovoljno je izostaviti dio istine i od svakog nevinog možeš napraviti krivca. Tako svakog možeš prozivat.Prenj wrote:Zlodjela.com - lista negativnih dogadjaja po gradjane BiH je definitvno bolji izbor.
Naravno, mozemo navesti i imena potencijalnih krivaca, pa neka javnost sama odlucuje.
- Alfons Kauders
oni su takvi kakvi jesu upravo zato jer im je to cilj i svrha postojanja, kontas... zapitaj se zasto npr. sa-x ne postane poput njih ?Settler wrote:Ne neAlfons Kauders wrote:Pa to vala i nije neki problem...Settler wrote:Kako ćeš spriječiti da se ne završi na pljuvanju bez čvrstih dokaza i javnom prozivanju nevinih?evo malo direktnije - kako spriječiti da sajt ne postane ijm-2?