Krivična djela u islamu?
-
Static-X
#26 Re: Krivična djela u islamu?
I? Sta si pokusao dokazati tim kratkim segmentima?
Ja sam slusao one malo duze...
- Zlata M.
#27 Re: Krivična djela u islamu?
... pa te omaaaamiloStatic-X wrote:I? Sta si pokusao dokazati tim kratkim segmentima?
NIN je napisao/la:
Nije problem - na avion i pravac Afganistan.
I ne vracaj se boga ti!
- amoninan
#28 Re: Krivična djela u islamu?
Jusuf Barčić rhm je bio legendau, učenjak 1/1. Da mu Allah swt podari Džennet. Ne dirajte čovjeka samo što vam je u "sveca", dirnuo!
Niko naravno neće staviti ovaj njegov klip.
Ima stvari koje ne znate, i bolje vam je da šutite!
Last edited by amoninan on 08/01/2011 10:16, edited 1 time in total.
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#29 Re: Krivična djela u islamu?
@amoninan-i
Ljudi, manite se price o mrtvom insanu!
Ljudi, manite se price o mrtvom insanu!
- amoninan
#30 Re: Krivična djela u islamu?
Amin, we ijjake
Ne samo zato što je preselio, nego i zato što nisu vrijedni da ga spominju uopšte, sebebeom ovog insana zaustavljeno je širenje tekfir ideologije - koja je bila uzela maha. Samo ta činjenica je vrijedna svakog poštovanja. A o njegovom ilmu dovoljno govori da ga je u Carevu džamiju, lično, pozvao da drži desrove posljednji sarajevski velikan i Jusufov rhm učitelj hfz. Hadžimulić.
Ima stvari koje ne znate, i Boga mi, i bolje vam je da šutite!
Ne samo zato što je preselio, nego i zato što nisu vrijedni da ga spominju uopšte, sebebeom ovog insana zaustavljeno je širenje tekfir ideologije - koja je bila uzela maha. Samo ta činjenica je vrijedna svakog poštovanja. A o njegovom ilmu dovoljno govori da ga je u Carevu džamiju, lično, pozvao da drži desrove posljednji sarajevski velikan i Jusufov rhm učitelj hfz. Hadžimulić.
- idealnaM
#31 Re: Krivična djela u islamu?
Hoću i ja, ako ćeš ti platiti kartu...NIN wrote:Static-X wrote:eh da nam je vise ljudi kao sto je bio on.![]()
Nije problem - na avion i pravac Afganistan.
I ne vracaj se boga ti!
- amoninan
#32 Re: Krivična djela u islamu?
Pokušao je da kao odbrani islam od ćafira kaljajući ugled svog brata. Uz to, bez imalo znanja osim onog sa sofe: Sport-Morića han - Dibek.I? Sta si pokusao dokazati tim kratkim segmentima?
Eh, pameti moja...
...i kafa, al malo sutra !
- BHF_Manijak
#33 Re: Krivična djela u islamu?
Hajmo smirit malop tenzije Amoninan, o kakvim ba svecima pricas nije mi jasno...amoninan wrote:Jusuf Barčić rhm je bio legendau, učenjak 1/1. Da mu Allah swt podari Džennet. Ne dirajte čovjeka samo što vam je u "sveca", dirnuo!
Druga stvar, ne mogu postovati covjeka koji se ponasa kao da je u 7 vijeku, nepostujuci zakone drzave u kojoj zivi pravdajuci to nekim primitivnim razmisljanjima...Znao je voziti auto, a kad bi trebalo da postuje saobracajne zakone onda bi odgovarao nije to Sunnetullah
PS A to sto smatra da je nikab farz zeni, nista to jel?!
- amoninan
#34 Re: Krivična djela u islamu?
BHF_Manijak wrote:Hajmo smirit malop tenzije Amoninan, o kakvim ba svecima pricas nije mi jasno...amoninan wrote:Jusuf Barčić rhm je bio legendau, učenjak 1/1. Da mu Allah swt podari Džennet. Ne dirajte čovjeka samo što vam je u "sveca", dirnuo!
![]()
Druga stvar, ne mogu postovati covjeka koji se ponasa kao da je u 7 vijeku, nepostujuci zakone drzave u kojoj zivi pravdajuci to nekim primitivnim razmisljanjima...Znao je voziti auto, a kad bi trebalo da postuje saobracajne zakone onda bi odgovarao nije to SunnetullahPa onaj skandal ispred Careve itd itd itd...
PS A to sto smatra da je nikab farz zeni, nista to jel?!
Završio sam s tobom na ovu temu.
I baj d vej, u Carevu ga je pozvao hfz. Hadžimulić
Zdra'o.
- arte.fakt
#35 Re: Krivična djela u islamu?
sto je bilo bilo je ... presudice onaj koji treba da presudi nije na nama da sudimo ...amoninan wrote:Amin, we ijjake
- Motokultivator
#36 Re: Krivična djela u islamu?
Ja se ne sjecam kad slicna tema nije otisla u helac 
-
Static-X
#37 Re: Krivična djela u islamu?
i tu se u krug vrtimo..amoninan wrote:Pokušao je da kao odbrani islam od ćafira kaljajući ugled svog brata. Uz to, bez imalo znanja osim onog sa sofe: Sport-Morića han - Dibek.I? Sta si pokusao dokazati tim kratkim segmentima?
Eh, pameti moja...
- amoninan
#38 Re: Krivična djela u islamu?
znaš one:Static-X wrote:i tu se u krug vrtimo..amoninan wrote:Pokušao je da kao odbrani islam od ćafira kaljajući ugled svog brata. Uz to, bez imalo znanja osim onog sa sofe: Sport-Morića han - Dibek.I? Sta si pokusao dokazati tim kratkim segmentima?
Eh, pameti moja...
Ovaj krug sam smislio
Ovaj krug sam stvorio
Ovaj krug sam razbio
U vetar rasuo.
- BHF_Manijak
#39 Re: Krivična djela u islamu?
Amoninan moras se nauciti tolerirati i tudje misljenje na neku temu, ma koliko ti se ne slagao s tim i ma koliko ti iritantno bilo, jer sam primjetio da odmah poskakujes cim se protiv tvog stava nesto kaze, nedavno na VDZ napade momka sto je postavio Grbavicu i komentar na istu, sad mene za Barcica itd...Sta je sljedece?!
Napadas insane, ko da su Poslanika komentarisali a ne doticnog "gospodina", nidje veze ba, ok smatras ga nekim autoritetom i tebi nesto u zivotu predstavlja njegovo misljenje i stav, meni vala nista, tako da se pomiri s tim da ja tog covjeka ne begenisem, ne znam sto se primas bezze i uzbudjujes!
Napadas insane, ko da su Poslanika komentarisali a ne doticnog "gospodina", nidje veze ba, ok smatras ga nekim autoritetom i tebi nesto u zivotu predstavlja njegovo misljenje i stav, meni vala nista, tako da se pomiri s tim da ja tog covjeka ne begenisem, ne znam sto se primas bezze i uzbudjujes!
- BHF_Manijak
#40 Re: Krivična djela u islamu?
A sta ti radis na ostalim temama?!Meni znanje o doticnom ne treba, sta se to Bogati ima o njemu znati sem da je sprovodio sta je htio...Usput, taj jeftini pokusaj srozavanja necijeg znanja na Sport, Morica Han itd je banalan, da ne kazem nidje veze...Stico sam ja na mnogo kvalitenijim mjestima, na onim protiv kojih vazi predmet ove rasprave!amoninan wrote:Pokušao je da kao odbrani islam od ćafira kaljajući ugled svog brata. Uz to, bez imalo znanja osim onog sa sofe: Sport-Morića han - Dibek.I? Sta si pokusao dokazati tim kratkim segmentima?
Eh, pameti moja...
- amoninan
#41 Re: Krivična djela u islamu?
BHF_Manijak wrote:Amoninan moras se nauciti tolerirati i tudje misljenje na neku temu, ma koliko ti se ne slagao s tim i ma koliko ti iritantno bilo, jer sam primjetio da odmah poskakujes cim se protiv tvog stava nesto kaze, nedavno na VDZ napade momka sto je postavio Grbavicu i komentar na istu, sad mene za Barcica itd...Sta je sljedece?!
ne znam šta nisi razumio iz mog prošlog posta. Mislim da sam bio jasan. Inače, zaboli me lijevo uvo koga ti begenišeš, ili ne begenišeš, ali da ću odšutiti na nešto slično, nikad. Tamam da si sultan. na laži i potvore ću uvijek reagovati. Istina je jedino što mene zanima. I da, pozadina moj ereakcije nije kikakva menhedžska, niti šta tomu slično. Isto bi reagovao i da je bilo riječ o i drugom učenjaku, Bugariju npr, u sličnoj situaciji. Što kod tebe nije slučaj. Žalosno!
Momka nisam napao, fokus je bio na balijskoj sciološkoj bolesti, njenim simptomima, na kraju i posljedicama.
Da si pazio u medresi na časovima znao bi zašto slične stvari "uzbude" muslimana.
Replicirati možeš, ali ne očekuj odgovor. Kako rekoh ne interesuju me Sport-morića han - dibek laprdanja.
Last edited by amoninan on 08/01/2011 19:45, edited 3 times in total.
- amoninan
#42 Re: Krivična djela u islamu?
Ključno je ičitati cjeli kontekst...nije ni FPN što je nekad bio. To nije pokušaj, to je slika tvoje argumentacije.BHF_Manijak wrote:A sta ti radis na ostalim temama?!Meni znanje o doticnom ne treba, sta se to Bogati ima o njemu znati sem da je sprovodio sta je htio...Usput, taj jeftini pokusaj srozavanja necijeg znanja na Sport, Morica Han itd je banalan, da ne kazem nidje veze...Stico sam ja na mnogo kvalitenijim mjestima, na onim protiv kojih vazi predmet ove rasprave!amoninan wrote:Pokušao je da kao odbrani islam od ćafira kaljajući ugled svog brata. Uz to, bez imalo znanja osim onog sa sofe: Sport-Morića han - Dibek.I? Sta si pokusao dokazati tim kratkim segmentima?
Eh, pameti moja...
Vidiš, mog'o bi ja sad oplest po tim kvalitetnim mjestima, i vazovima, ali neću. Heh...
-
Substantial
#43 Re: Krivična djela u islamu?
Kad je to hafiz Hadzimulic preselio? il sam ja neobavjestena il ti covjeka posla u rahmetlije prije vremenaamoninan wrote:, lično, pozvao da drži desrove posljednji sarajevski velikan i Jusufov rhm učitelj hfz. Hadžimulić.
- amoninan
#44 Re: Krivična djela u islamu?
Nije ba preselio. rhm. , se odnosilo na Jusufa Barčiča rhm. Pa valjda bi stavio i iza njegovoh imena isto. A koliko se sjećam, rhm., se najčešće stavlja nakon imena, ne prije.Substantial wrote:Kad je to hafiz Hadzimulic preselio? il sam ja neobavjestena il ti covjeka posla u rahmetlije prije vremenaamoninan wrote:, lično, pozvao da drži desrove posljednji sarajevski velikan i Jusufov rhm učitelj hfz. Hadžimulić.
Živ je i zdrav, da ga Allah swt poživi, još samo kad bi svi ljudi koji se kite njegovm imenom slušali šta govori i šta je govorio.
-
Substantial
#45 Re: Krivična djela u islamu?
pogresno citanje:D amin kako je hajr
- amoninan
#46 Re: Krivična djela u islamu?
ma znam, dešava se. A ja sam zbrzo jer sam na hiljadu mjesta. ovo usput sve ispisahSubstantial wrote:pogresno citanje:D amin kako je hajr
- BHF_Manijak
#47 Re: Krivična djela u islamu?
Kojoj to balijskoj socioloskoj bolesti?!Sto treba da velicamo svoje, pa makar i ljude poput Jusufa Barcica koji bi sigurno vise nastetio nego dobra donio, bar sto ugleda muslimana tice!amoninan wrote:BHF_Manijak wrote:Amoninan moras se nauciti tolerirati i tudje misljenje na neku temu, ma koliko ti se ne slagao s tim i ma koliko ti iritantno bilo, jer sam primjetio da odmah poskakujes cim se protiv tvog stava nesto kaze, nedavno na VDZ napade momka sto je postavio Grbavicu i komentar na istu, sad mene za Barcica itd...Sta je sljedece?!
ne znam šta nisi razumio iz mog prošlog posta. Mislim da sam bio jasan. Inače, zaboli me lijevo uvo koga ti begenišeš, ili ne begenišeš, ali da ću odšutiti na nešto slično, nikad. Tamam da si sultan. na laži i potvore ću uvijek reagovati. Istina je jedino što mene zanima. I da, pozadina moj ereakcije nije kikakva menhedžska, niti šta tomu slično. Isto bi reagovao i da je bilo riječ o i drugom učenjaku, Bugariju npr, u sličnoj situaciji. Što kod tebe nije slučaj. Žalosno!
Momka nisam napao, fokus je bio na balijskoj sciološkoj bolesti, njenim simptomima, na kraju i posljedicama.
Da si pazio u medresi na časovima znao bi zašto slične stvari "uzbude" muslimana.
Replicirati možeš, ali ne očekuj odgovor. Kako rekoh ne interesuju me Sport-morića han - dibek laprdanja.
a sam sebe zapitaj da li bi reagovao da je npr Bugari u pitanju, jer ja sam siguran da ne bi...A taj isti Bugari vise je ljudi pozvo onome u sta obojica vjerujemo, nego li doticni Barcic, koji je samo revolt izazivao kod onih koje je trebalo privuci!
A nadam se da ces u buduce imati dovoljno dijaloske kulture pa ne nazivati sagovornikovu pricu Sport-morića han - dibek laprdanjem, i da ces uvazavati drugo misljenje ma koliko se kosilo sa tvojim, ako vec propagiras i boris se za istinu kako velis, onda je svakako kultura dijaloga i debate ti prijeko potreba!Ne bit bilo lose da i tenzije malo smanjis, bezze se primas a to ne dolikuje bratu muslimanu...
- amoninan
- amoninan
#49 Re: Krivična djela u islamu?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=750a sam sebe zapitaj da li bi reagovao da je npr Bugari u pitanju, jer ja sam siguran da ne bi...
Ukratko, bolje bi ti bilo da si odšutio. Al ko ti je kriv, sam pao, sam se ubio.
Zdra'o
- BHF_Manijak
#50 Re: Krivična djela u islamu?
We alejkumu selamamoninan wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=750a sam sebe zapitaj da li bi reagovao da je npr Bugari u pitanju, jer ja sam siguran da ne bi...
Ukratko, bolje bi ti bilo da si odšutio. Al ko ti je kriv, sam pao, sam se ubio.
Zdra'o