Kriterion kino

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Irvinovo stado

#126 Re: Kriterion kino

Post by Irvinovo stado »

CVIKERASH wrote:Fina ideja u pocetku.Ali nazalost pretvoreno u mjesto za fejkere

"Cool i urbana" bosnjacka omladina od "bogatijeh" roditelja pa glume da su neka alternativa.Znaju za par neamerickih filmova ,procitali par knjiga,slusaju(kao ranije sto napisah) npr. Radiohead,glume da su sjebani a djeca bogatasa.Nista im ne fali a prave se da su socijalni slucajevi.

U ovoj drzavi i od umjetnosti su napravili turbofolk.
Tcano, ali nije li vecina nasih umjetnickih mjesta takva?
Umjetnoscu se u ovoj drzavi bave samo bogati. Skup je to hobi...

Za ostale, tu je kafana kao posljednje utociste.
bandini

#127 Re: Kriterion kino

Post by bandini »

Irvinovo stado wrote:
CVIKERASH wrote:Fina ideja u pocetku.Ali nazalost pretvoreno u mjesto za fejkere

"Cool i urbana" bosnjacka omladina od "bogatijeh" roditelja pa glume da su neka alternativa.Znaju za par neamerickih filmova ,procitali par knjiga,slusaju(kao ranije sto napisah) npr. Radiohead,glume da su sjebani a djeca bogatasa.Nista im ne fali a prave se da su socijalni slucajevi.

U ovoj drzavi i od umjetnosti su napravili turbofolk.
Tcano, ali nije li vecina nasih umjetnickih mjesta takva?
Umjetnoscu se u ovoj drzavi bave samo bogati. Skup je to hobi...

Za ostale, tu je kafana kao posljednje utociste.

nisi shvatio poentu
tu nema umjetnika, to su samo ljudi koji se furaju da su neki umjetnici, ali niko iza sebe nema niti napravljen muzicki album, niti neku uspjesnu knjigu napisanu, niti snimljen film
sjede po kafani, locu il kafu il navece pivu, raspravljaju o smislu svega, oblace se idiotski, pustaju neke kose i brade, da izigravaju sjebane i siromasne likove, zicaju se za cigare, il za vutru, a odjeca na njima je skuplja nego moje auto
u tome je stvar, tu nema umjetnosti, to je vjestacki napravljena umjetnost
Irvinovo stado

#128 Re: Kriterion kino

Post by Irvinovo stado »

Kako nisam shvatio...Pa o tome i ja...

Ali hocu reci da su pravi umjetnici cesce na cugi u kafani, a ne u Kriterionu, na SFF-u i sl... Moda je cudo, a i kosta puno...
bandini

#129 Re: Kriterion kino

Post by bandini »

Irvinovo stado wrote:Kako nisam shvatio...Pa o tome i ja...

Ali hocu reci da su pravi umjetnici cesce na cugi u kafani, a ne u Kriterionu, na SFF-u i sl... Moda je cudo, a i kosta puno...

:thumbup:
sad se razumijemo, moda je to, nema puno veze sa umjetnoscu
dezurni_ucenik

#130 Re: Kriterion kino

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:36, edited 1 time in total.
bandini

#131 Re: Kriterion kino

Post by bandini »

CVIKERASH wrote:Student Ekonomskog fakulteta u Sarajevu smjera marketing menadžment. Tech freak, Science fiction ljubitelj fanatik, Hobby muzičar. U Kriterionu Marketing koordinator, loveable on fridays, grumpy on sundays. Najdraža poštapalica: “I shit you not.”

:lol: :lol: :lol:

Jedan od zaposlenih u Kriterionu....

http://kriterion.ba/?page_id=64
pa nemoj mi to radit druze
evo po forumu kuckam, pusim cigaru, kad ovo vidjeh zamalo da se ugusim od dima i smijeha
gdje nalaze ove spodobe :D
dezurni_ucenik

#132 Re: Kriterion kino

Post by dezurni_ucenik »

.
bandini

#133 Re: Kriterion kino

Post by bandini »

:lol: :lol: :lol: :lol:

ma meni ovo nista nije cudno, samo bi onda bio red da stave ime kretenion, to im je moj prijedlog
bolje opisuje svu tu situaciju u svakom slucaju
dezurni_ucenik

#134 Re: Kriterion kino

Post by dezurni_ucenik »

.
bandini

#135 Re: Kriterion kino

Post by bandini »

ziva istina, al fakat
ta urbana gerila je fakat specifican narod
a ja imam nesrecu sto mi se takvi uvijek kace, valjda zbog izgleda, imam i ja dugu kosu i bradu :D, pa cim me vide kontaju evo ga jos jedan od nas, a ja nikako da im objasnim da ja sa njima i nemam neke narocite veze al eto
ne podnosim furace bilo koje vrste al ovi su mi jedni od najgorih, mogao bi danima povracati od tih prica i pojava
Richard Wagner

#136 Re: Kriterion kino

Post by Richard Wagner »

CVIKERASH wrote:
bandini wrote:
CVIKERASH wrote:Student Ekonomskog fakulteta u Sarajevu smjera marketing menadžment. Tech freak, Science fiction ljubitelj fanatik, Hobby muzičar. U Kriterionu Marketing koordinator, loveable on fridays, grumpy on sundays. Najdraža poštapalica: “I shit you not.”

evo po forumu kuckam, pusim cigaru, kad ovo vidjeh zamalo da se ugusim od dima i smijeha

Evo jos

Sponsorship coordinator, u prevodu sponzoruša Kriteriona (: . Inače umjetnik u duši, ljubitelj prirode, ekstremnih sportova i borilačkih vještina.

Student Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, a neprežaljeni student Filozofskog fakulteta. Osoba zadužena za sve divne tekstove o Kriterionu i promociju Kriteriona.

:lol:
Joj, hljeba mi, ja nehljeba. :lol: :lol: :lol:

I haj ti reci da su oni normalni.
dezurni_ucenik

#137 Re: Kriterion kino

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:37, edited 1 time in total.
bandini

#138 Re: Kriterion kino

Post by bandini »

prestani zivota ti, il ces me nosit na dusi :D
Irvinovo stado

#139 Re: Kriterion kino

Post by Irvinovo stado »

eeeeeeeeeeeeeee, znam lika... is`o samnom u skolu :D
Voli Alice in Chains i tako te stvari... Uvijek furo alternativu...
Vidi dje se uvalio.... A mi koji znamo nes o filmu nis` 8-) :D

btw.. Ja bi pusto sam "Srpski film" :D
Irvinovo stado

#140 Re: Kriterion kino

Post by Irvinovo stado »

bandini wrote:ziva istina, al fakat
ta urbana gerila je fakat specifican narod
a ja imam nesrecu sto mi se takvi uvijek kace, valjda zbog izgleda, imam i ja dugu kosu i bradu :D, pa cim me vide kontaju evo ga jos jedan od nas, a ja nikako da im objasnim da ja sa njima i nemam neke narocite veze al eto
ne podnosim furace bilo koje vrste al ovi su mi jedni od najgorih, mogao bi danima povracati od tih prica i pojava
Mora da te znam ak imas dugu kosu i bradu :mrgreen:
mrgreen

#141 Re: Kriterion kino

Post by mrgreen »

koji spam, nigdje moderatora :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#142 Re: Kriterion kino

Post by Truba »

ma sve je jasno nemamo šta pričati dalje

SF fanatiče puštaj koji SF
Vrteska

#143 Re: Kriterion kino

Post by Vrteska »

CVIKERASH wrote:
bandini wrote:

Evo jos

Sponsorship coordinator, u prevodu sponzoruša Kriteriona (: . Inače umjetnik u duši, ljubitelj prirode, ekstremnih sportova i borilačkih vještina.

Student Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, a neprežaljeni student Filozofskog fakulteta. Osoba zadužena za sve divne tekstove o Kriterionu i promociju Kriteriona.

Ma dajte, preskocili ste najjace:

Asistent koordinatora za finansije.

“I can’t explain myself, I’m afraid, Sir, because I’m not myself you see.”

ne zna kraljica ni ko je ni sta je, a zaduzena za finansije. Jooooooooojjjjj... :-) :-) :-)
dezurni_ucenik

#144 Re: Kriterion kino

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:37, edited 3 times in total.
Vrteska

#145 Re: Kriterion kino

Post by Vrteska »

Pa ovo "tragični pubertetlija zaglavljen u tijelu odraslog čovjeka" meni savrseno opisuje profil "redovnih posjetilaca" i zaposlenih tamo. Dodala bih samo "tragicni, napaceni, pubertetlija sa ogromnim viskom novca u dzepu koji mu stvara probleme jer ne zna dje bi s istim, zaglavljen u tijelu odraslog covjeka." :zoka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#146 Re: Kriterion kino

Post by Truba »

Tragikomično kino zaglavljeno u prostorijama mogućeg ozbiljnog kina za prave filmove
Kriterion

#147 Re: Kriterion kino

Post by Kriterion »

Film „Skup prostih brojeva“ je na programu od 01. - 07. septembra u terminu od 20:20 sati. Cijena karte iznosi 5 KM, dok studenti uz pokaz indeksa/studentske ID kartice kartu mogu kupiti za 4 KM.

Saverio Costanzo je italijanski reditelj, koji je svoj režiserski debi ostvario 2004. godine filmom „Private“.

Film „Skup prostih brojeva“ je zasnovan na romanu književnika Paolo Giordano-a, koji ga je kao njegov književni debi pretvorio u evropsku zvijezdu. Giordano, rođen 1982. godine i po zanimanju fizičar, zasnovao je priču na odnosu između dvoje ljudi u odnosu na dva prosta broja – oni se mogu podijeliti jedino sa brojem 1 i samim sobom. I samim time su zauvijek ujedinjeni tim pravilom, ali i zauvijek rastavljeni.

Glavne ličnosti Mattia i Alice vode odvojene živote, koji se stalno prepliću, ali nikada ne uspijevaju da ostvare bliskost.

„Skup prostih brojeva" je nominiran za glavnu nagradu na filmskom festivalu u Veneciji 2010. godine. Kritičari dijele mišljenje da privlačnost filma, ali i romana leži u činjenici da junaci stalno pronalaze odraz u životu i osobi onog drugog i pokušavaju nešto od toga da stvore. Kritičari film opisuju kao uznemiravajući, kompleksan i ubjedljiv, ali i kao divan portret različitosti.

Sinopsis:
Radnja filma je smjestena u Italiji 1984, 1991, 2001 I 2009 godine, i tako ide neizmjenicno.
Mattia i Alice( djeca u ‘84, tinejdzeri ’91) su traumatizirani, i ljudi okolo ih smatraju cudacima.
Kada je bio dijete, Matti-ina poremecena sestra blizankinja Michaela je umrla kada je on trebao da je cuva. On je inteligentan i postaje uspjesan naucnik, ali se pocne samoozlijedjivati(rezati) namjerno.
Kada je Alice bila dijete, imala je nesrecu na skijanju; ima oziljak na butini. Kao tinejdzer ona je zlostavljana od strane skolskih kolegica.
Upoznaju se kao tinejdzeri i postaju prijatelji, ali izgube kontakt kada Mattia ode da radi u Njemacku. Osam godina kasnije Alice mu napise pismo u kojem mu govori da se vrati u Italiju, sto on i ucini i tako se ponovo ujedine.

Opšte informacije:

Režija: Saverio Costanzo
Žanr: Romansa, porodični
Uloge: Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher, Filippo Timi
Trajanje:118 min.

uzmimerikardo

#148 Re: Kriterion kino

Post by uzmimerikardo »

Udjem prije mjesec dana prvi put da malo zraknem, krenem za sto kondom pored pepeljare...ajd zaobidji, reko da virnem ozada ima neka izlozba.kad nu tri lika leze sa balama iz usta zdrmani ko mrmoti jedan na podu dva na onim tabureima.brzi okret i ciao kriterion.
malo me iznenadilo kako su brzo uspjeli zeznuti potencijalno nice place
bandini

#149 Re: Kriterion kino

Post by bandini »

CVIKERASH wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Sto se ismijasmo...

Evo jos bisera :

Location menadžer. Dugogodišnji apsolvent na Fakultetu za Saobraćaj i Komunikacije u Sarajevu. Strastveni poklonik umjetnosti sa naglaskom na sedmu i nauke, sa naglaskom na špekulativnu. Inače jako nekomunikativna i namrgođena osoba. Bavio se svim i svačim u životu, i dalje pokusava da nauči i radi što je više moguce stvari, i upozna što više različitih ljudi/kultura. Tragični pubertetlija zaglavljen u tijelu odraslog čovjeka.

ovo ko da je pisao Delboy kad je otisao u agenciju za spajanje parova pa im ostavio ovakve informacije...

Farmaceut behind DJ decks, student na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu, u Kriterionu zaposlen kao Bar manager.

Koji carevi ....

da je neko namjerno pokusao da skupi ovakvu grupu degenerika mislim da mu ne bi poslo za rukom
fakat im se divim na neki nacin
u potpisu
tragicni pubertetlija :D
dezurni_ucenik

#150 Re: Kriterion kino

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:37, edited 1 time in total.
Post Reply