Kriptofašisti iz našeg sokaka
-
Heartbeats
#1 Kriptofašisti iz našeg sokaka
Volio bi ovdje malo "provjetriti" neke iz plejade likova koji su više nego štetni "kako za društvo tako i za pojedinca" što bi se reklo u starom sistemu.
Koje je vaše mišljnje recimo Sanji Vlaisavljević koja pod krinkom Kulture dijaloga usra i šefa i stanicu. Ne znam je li to čisto prodavanje duše đavolu ali imam osjećaj da je spremna za neku sitnu lovu da piše pamflete po poskoku i stane u odbranu većeg fašiste kakav je Nikola Zirdum/Ivan Šušnjar. Sjetim se da je nekad bila i lični Fahrin i ex-reisov "hitman" (kad se navila da brani Fahrinu skandaloznu izjavu o Duški Jurišić)
O Zirdumu/Šušnjaru ima već tema ali Raspudić je puno opasniji za ovo neuko društvo. Italijenista i romanista koji si je dao za pravo da kaže da je Papa neinformisana osoba - ne sporim mu to pravo, ali tako glupo zvuči, da je naturalizovani profesor bolje informisam od jedne od nasjastarijih administarcija svijeta. O posprdnom nazivanju bosanskih franjevaca "dajdzama" da i ne govorim.
Među Bošnjacima, slavnu tradiciju trovanja javnog prostora od braće Latic je preuzeo imam Muhamed ef. Velić. Nikad aneću zaboraviti njegovo pljuvanje po Porodici Silajdžić gdje su muž i žena dr.nauka u punoj karijeri i imaju 5-6 djece. Ljudi dali djeci starozavjetna imena trika Jošua, David i sl. i on ih popljuvo iz tog razloga..da ne govorim da si je daje zapravo da ljude iskljucuje i ukljucuje iz vjere kad je Suljagić htio da izbaci vjeronauku iz prosjeka ocjena u KS-u.
Ko bi još po vama mogao biti na ovoj listi..opletite.
Koje je vaše mišljnje recimo Sanji Vlaisavljević koja pod krinkom Kulture dijaloga usra i šefa i stanicu. Ne znam je li to čisto prodavanje duše đavolu ali imam osjećaj da je spremna za neku sitnu lovu da piše pamflete po poskoku i stane u odbranu većeg fašiste kakav je Nikola Zirdum/Ivan Šušnjar. Sjetim se da je nekad bila i lični Fahrin i ex-reisov "hitman" (kad se navila da brani Fahrinu skandaloznu izjavu o Duški Jurišić)
O Zirdumu/Šušnjaru ima već tema ali Raspudić je puno opasniji za ovo neuko društvo. Italijenista i romanista koji si je dao za pravo da kaže da je Papa neinformisana osoba - ne sporim mu to pravo, ali tako glupo zvuči, da je naturalizovani profesor bolje informisam od jedne od nasjastarijih administarcija svijeta. O posprdnom nazivanju bosanskih franjevaca "dajdzama" da i ne govorim.
Među Bošnjacima, slavnu tradiciju trovanja javnog prostora od braće Latic je preuzeo imam Muhamed ef. Velić. Nikad aneću zaboraviti njegovo pljuvanje po Porodici Silajdžić gdje su muž i žena dr.nauka u punoj karijeri i imaju 5-6 djece. Ljudi dali djeci starozavjetna imena trika Jošua, David i sl. i on ih popljuvo iz tog razloga..da ne govorim da si je daje zapravo da ljude iskljucuje i ukljucuje iz vjere kad je Suljagić htio da izbaci vjeronauku iz prosjeka ocjena u KS-u.
Ko bi još po vama mogao biti na ovoj listi..opletite.
- Rimad
#2 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Mislim da bi na ovoj listi mogao biti i @Heartbeats, jer pravi "listu za odstrijel" svih onih kojih se ne slažu sa njegovim svetonazorima.
-
Heartbeats
#3 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
@Rimad, izdahni nemir, udahni ljubav.
Ako je tebi recimo Šušnajrov svijetonazor ok, bujrum onda, stavi i mene koji pravi "listu za odstrijel"
Ako je tebi recimo Šušnajrov svijetonazor ok, bujrum onda, stavi i mene koji pravi "listu za odstrijel"
- rumenige_brajtner
#4 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
jedini i neponovljivi

-
Heartbeats
#5 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Uh, nekrunisani kralj.rumenige_brajtner wrote:jedini i neponovljivi
- Rimad
#6 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
@Heartbeats
Ne kažem da je ovaj ili onaj OK, ali "spiskovi nepodobnih" su odlika fašističkih režima, jer prethode masovnim obračunavanjima (ne kažem ja da će spisak sa ovog foruma nešto uticati), a u masovnim suđenjima/obračunavanjima najviše stradaju oni koji to najmanje zaslužuju - obično oni koji imaju drugačije ili naprednije ideje.
Ne kažem da je ovaj ili onaj OK, ali "spiskovi nepodobnih" su odlika fašističkih režima, jer prethode masovnim obračunavanjima (ne kažem ja da će spisak sa ovog foruma nešto uticati), a u masovnim suđenjima/obračunavanjima najviše stradaju oni koji to najmanje zaslužuju - obično oni koji imaju drugačije ili naprednije ideje.
- ultima_palabra
#7 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Sva ekipa iz Reflexa na OBN-u osim Senada... Simić, Gatalo, Raspudić, Šutalo, Vasić, Šušnjar, Fatmir itd...
-
Drinski
#8 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Na ovoj temi salonci i ljevicari bi da vrse odstrel. 
-
Heartbeats
#9 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Ne kazem ja da su "nepodobni" ali kazem da blago receno kake. A licno mislim da je njihov narativ opasniji, kako za masovana tako i za pojedinačna obračunavanja - nedavna proslost pokazala.Rimad wrote:@Heartbeats
Dok oni tako lijepo nariču u "ljevicarskim i salonskim sredinama", prosetaju gradom, Slavo Kukic recimo zavrsi u bolnici. Sad ja ne znam kome to obarčunavanje ide bolje od ruke.
-
Heartbeats
#10 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
A Mimoultima_palabra wrote:Sva ekipa iz Reflexa na OBN-u osim Senada... Simić, Gatalo, Raspudić, Šutalo, Vasić, Šušnjar, Fatmir itd...
Šalu na stranu, emisija je odron ali joj je senzacionalizm cilj. Problem je su navedeni gosti u biti pandan jedno drugome intelektualno. Ali kad dodje neko "jači" bude interesantno, gledao sam jednom kako je Srđan Puhalo pod pomeo sa Šušnjarom da je ovaj bio manji od makovog zrna, Raspudić kao mala maca bio pred Čudićkom, jer zna da bi ga ova poderala..
-
de balzac
#11 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
A Senad je nako... Sladak.ultima_palabra wrote:Sva ekipa iz Reflexa na OBN-u osim Senada... Simić, Gatalo, Raspudić, Šutalo, Vasić, Šušnjar, Fatmir itd...
- volta dzontra
#12 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Opet ideoloska policija propisuje ljudima sta smiju misliti i kakve politicke stavove zastupati. Ako krse zakon prijavi, ako ne krse onda je ovo sto pisukate po forumu odlican primjer fasizma. U korijenu svakog fasizma je prvo ideoloskim protivnicima negirati ljudskost a kad nije covjek onda se s njim mozes obracunavati do istrebljenja
- ultima_palabra
#13 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Kakav zakon kad su takvi skrojili državu sebi po mjeri...volta dzontra wrote:Opet ideoloska policija propisuje ljudima sta smiju misliti i kakve politicke stavove zastupati. Ako krse zakon prijavi, ako ne krse onda je ovo sto pisukate po forumu odlican primjer fasizma. U korijenu svakog fasizma je prvo ideoloskim protivnicima negirati ljudskost a kad nije covjek onda se s njim mozes obracunavati do istrebljenja
- volta dzontra
#14 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Kazneni zakon. Skoro identican zakonima u EU drzavama ali sto bi se lagali. Trebao bi neki onako prijeki sud pa tko na pisa u tikvu vecinskog nacionalizma da ga se odradi po kratkom postupku. Evo Sanja vam se u SA. Pravac tuziteljstvo i prijava ako ima elemenata. Ako nema brate brukate se ovim lovom na vjesticeultima_palabra wrote:Kakav zakon kad su takvi skrojili državu sebi po mjeri...volta dzontra wrote:Opet ideoloska policija propisuje ljudima sta smiju misliti i kakve politicke stavove zastupati. Ako krse zakon prijavi, ako ne krse onda je ovo sto pisukate po forumu odlican primjer fasizma. U korijenu svakog fasizma je prvo ideoloskim protivnicima negirati ljudskost a kad nije covjek onda se s njim mozes obracunavati do istrebljenja
-
Heartbeats
#15 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Hajde elaboriraj ovu tvrdnju ako ti nije tesko?volta dzontra wrote:Opet ideoloska policija propisuje ljudima sta smiju misliti i kakve politicke stavove zastupati. Ako krse zakon prijavi, ako ne krse onda je ovo sto pisukate po forumu odlican primjer fasizma. U korijenu svakog fasizma je prvo ideoloskim protivnicima negirati ljudskost a kad nije covjek onda se s njim mozes obracunavati do istrebljenja
Kome da prijavim čovjeka koji recimo negira da se u Srebrenici desio genocid? Kome da prijavim čovjeka koji pripadnike jednog naroda otvoreno naziva Poturicama? Kome da prijavim čovjeka koji je tvrdio da se Jevrejima nije desio holokaust? Da živim negdje drugo vjerovatno bi imao i kome prijaviti. Pa kad kazes da nije uredu da na Poskoku kuju Kordica u svete ikindije, onda si ti fašista..eto, vazda su gori oni sto ukazuju na nesto loše, nego ovi što zlo sprovode...i tako 20 godina gledamo odakle sunce hoda..
- ultima_palabra
#16 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Kako može biti lov na vještice kad to danas nije ni kakva uvreda? A može se biti protiv "većinskog nacionalizma" i bez sijanja mržnje.
- volta dzontra
#17 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Navedi jednog tko je protiv vecinskog nacionalizma a da ga niste proglasili fasistom.ultima_palabra wrote:Kako može biti lov na vještice kad to danas nije ni kakva uvreda? A može se biti protiv "većinskog nacionalizma" i bez sijanja mržnje.
- volta dzontra
#18 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Tuziteljstvu KS ili najblizem drugom. Pola profesora na FPN i cijeli klix.ba forum tvrdi da nema Hrvata u BIH pa sta... Ljudi uzivaju pravo na slobodu misljenjaHeartbeats wrote:Hajde elaboriraj ovu tvrdnju ako ti nije tesko?volta dzontra wrote:Opet ideoloska policija propisuje ljudima sta smiju misliti i kakve politicke stavove zastupati. Ako krse zakon prijavi, ako ne krse onda je ovo sto pisukate po forumu odlican primjer fasizma. U korijenu svakog fasizma je prvo ideoloskim protivnicima negirati ljudskost a kad nije covjek onda se s njim mozes obracunavati do istrebljenja
Kome da prijavim čovjeka koji recimo negira da se u Srebrenici desio genocid? Kome da prijavim čovjeka koji pripadnike jednog naroda otvoreno naziva Poturicama? Kome da prijavim čovjeka koji je tvrdio da se Jevrejima nije desio holokaust? Da živim negdje drugo vjerovatno bi imao i kome prijaviti. Pa kad kazes da nije uredu da na Poskoku kuju Kordica u svete ikindije, onda si ti fašista..eto, vazda su gori oni sto ukazuju na nesto loše, nego ovi što zlo sprovode...i tako 20 godina gledamo odakle sunce hoda..
-
Heartbeats
#19 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Pa ovdje se i govori o vecinskIM nacionalizmima (vidi pod Velic, Alispahic i Latici). Pa sta ako je Sanja u Sa?? Kojem tuzilastvu? Kojem sudstvu? Ovom sto Oxa skoro pa pusti d ase brani sa slobode? Ovom sto "izgubi" dokazni materijal u Covicevom slucaju? Evo Sanja na svom FB profili fino podvela da je Nasa Stranka unitaristicka mada je brat bratu ne znam za benigniju politicku pojavu od UJDI-a.Ja samo sa zaljenjem mogu konstatovati da žena živi u nekom svom svijetu ili da je neko plaća da piše ovo ovako. Lično mislim da se radi o ovom drugom.volta dzontra wrote:Kazneni zakon. Skoro identican zakonima u EU drzavama ali sto bi se lagali. Trebao bi neki onako prijeki sud pa tko na pisa u tikvu vecinskog nacionalizma da ga se odradi po kratkom postupku. Evo Sanja vam se u SA. Pravac tuziteljstvo i prijava ako ima elemenata. Ako nema brate brukate se ovim lovom na vjesticeultima_palabra wrote:Kakav zakon kad su takvi skrojili državu sebi po mjeri...volta dzontra wrote:Opet ideoloska policija propisuje ljudima sta smiju misliti i kakve politicke stavove zastupati. Ako krse zakon prijavi, ako ne krse onda je ovo sto pisukate po forumu odlican primjer fasizma. U korijenu svakog fasizma je prvo ideoloskim protivnicima negirati ljudskost a kad nije covjek onda se s njim mozes obracunavati do istrebljenja
-
Heartbeats
#20 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Ko mi? Bez imputiranja i insinuacija ako može..volta dzontra wrote:Navedi jednog tko je protiv vecinskog nacionalizma a da ga niste proglasili fasistom.ultima_palabra wrote:Kako može biti lov na vještice kad to danas nije ni kakva uvreda? A može se biti protiv "većinskog nacionalizma" i bez sijanja mržnje.
To bi isto bilo kao kad bi ja reko navedi mi nekoga tko stvari naziva onako kakve jesu a da ga vi niste proglasili izrodom? VAŽI ZA SVA TRI PLEMENA!!!
- ultima_palabra
#21 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Ivan Lovrenović, Enver Kazaz, Žarko Papić, Ugo Vlaisavljević itd... ni Sanja Vlaisavljević nije fašista, ona je samo glupača.volta dzontra wrote:Navedi jednog tko je protiv vecinskog nacionalizma a da ga niste proglasili fasistom.ultima_palabra wrote:Kako može biti lov na vještice kad to danas nije ni kakva uvreda? A može se biti protiv "većinskog nacionalizma" i bez sijanja mržnje.
- volta dzontra
#22 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Heartbeats
Nasa Stranka jest unitaristicka. Njihov prijedlog Ustava koji im je radio onaj profa iz Austrije je najunitaristickiji od svih sto kolaju u javnom prostoru! Alispahic i Latic su bosnjacki konzervativci koji ne negiraju druge nacije pa su oni manjinski nacionalisti poput srpskih i hrvatskih. Vecinski nacionalizam je svi smo mi bosanci i guranje politickih modela "jedan covjek jedan glas".
Nasa Stranka jest unitaristicka. Njihov prijedlog Ustava koji im je radio onaj profa iz Austrije je najunitaristickiji od svih sto kolaju u javnom prostoru! Alispahic i Latic su bosnjacki konzervativci koji ne negiraju druge nacije pa su oni manjinski nacionalisti poput srpskih i hrvatskih. Vecinski nacionalizam je svi smo mi bosanci i guranje politickih modela "jedan covjek jedan glas".
- volta dzontra
#23 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Dobro oprosti. Ne trebam generalizirati ali mislim na vecinu na forumu. Komuniciram s dosta Bosnjaka koji imaju multietniki pogled i nemaju problema s S i H politickim identitetimaHeartbeats wrote:Ko mi? Bez imputiranja i insinuacija ako može..volta dzontra wrote:Navedi jednog tko je protiv vecinskog nacionalizma a da ga niste proglasili fasistom.ultima_palabra wrote:Kako može biti lov na vještice kad to danas nije ni kakva uvreda? A može se biti protiv "većinskog nacionalizma" i bez sijanja mržnje.
To bi isto bilo kao kad bi ja reko navedi mi nekoga tko stvari naziva onako kakve jesu a da ga vi niste proglasili izrodom? VAŽI ZA SVA TRI PLEMENA!!!
- volta dzontra
#24 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Lovrenovic je nestao iz javnog prostora. Toliko o tomu koliko je dopustivo njegovo light hrvatovanje.ultima_palabra wrote:Ivan Lovrenović, Enver Kazaz, Žarko Papić, Ugo Vlaisavljević itd... ni Sanja Vlaisavljević nije fašista, ona je samo glupača.volta dzontra wrote:Navedi jednog tko je protiv vecinskog nacionalizma a da ga niste proglasili fasistom.ultima_palabra wrote:Kako može biti lov na vještice kad to danas nije ni kakva uvreda? A može se biti protiv "većinskog nacionalizma" i bez sijanja mržnje.
Papic je korektan lik u pitanju odnosa prema konstitutivnosti
Kazaz takodjer
Ugo je pod paskom. Bojkot njega i supruge i ovakve sovinisticke akcije na forumima su svakodnevnica
- ultima_palabra
#25 Re: Kriptofašisti iz našeg sokaka
Pa vidiš da ih ima koliko hoćeš... Lovrenović se možda povukao iz drugih razloga. A svako ima pravo da bojkotuje ono što mu se ne sviđa, daleko je to od lijepljenja etikete "fašista".volta dzontra wrote:
Lovrenovic je nestao iz javnog prostora. Toliko o tomu koliko je dopustivo njegovo light hrvatovanje.
Papic je korektan lik u pitanju odnosa prema konstitutivnosti
Kazaz takodjer
Ugo je pod paskom. Bojkot njega i supruge i ovakve sovinisticke akcije na forumima su svakodnevnica
Negiranje konstitutivnosti naroda je izuzetak, a ne pravilo... i kod sarajevskih intelektualaca i kod običnog naroda.