Kriminalistika seminarski

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
maxell_sarajevo

#1 Kriminalistika seminarski

Post by maxell_sarajevo »

Pozdrav, ima li slucajno netko tko studira Fakultet kriminalistickih nauka seminarski rad iz predmeta Metodologija kriminalistickih istrazivanja?
Hitno potreban i placam ako treba.
JThomas

#2 Re: Kriminalistika seminarski

Post by JThomas »

i sutra će on vršiti kriminalističko istraživanje na terenu, sutra će neko od vas nazvati i on će doći da izvrši uviđaj i krim obradu.

jebem ti državu i društvo ti jebem...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Kriminalistika seminarski

Post by Truba »

pa štaš kad lopovi bolje znaju članove zakona od cajkana
Truba

#4 Re: Kriminalistika seminarski

Post by Truba »

onda je baš odron

:mrgreen:
Truba

#5 Re: Kriminalistika seminarski

Post by Truba »

pa na birou ima 500 krimi9nalista sto oni ne prosvjedovase
maxell_sarajevo

#6 Re: Kriminalistika seminarski

Post by maxell_sarajevo »

Treba mi da mogu izaci na ispit koji sam perfektno naucio, al je problem sto moja generacija koja nema predavanja nije obavjestena da mora imati seminarski rad koji je uslov za izlazak na ispit.Nije mi problem uraditi samo nemam vremena jer je ispit za 4 dana.
irconbih

#7 Re: Kriminalistika seminarski

Post by irconbih »

Pa, iskreno, zna biti bolje kad je taj "zanatlija" na terenu, nego neko sa završenim Fakultetom kriminalističkih nauka. Kad student koji je završio faks, neka ima sve desetke, bez dodatne obuke (koja se radi na policijskoj akademiji) dođe da radi u policiju, ne zna napisati običnu prijavu, ni sačiniti službeni izvještaj. Razlog tome je što faks nije u sklopu MUP-a i nema nikakve dodirne tačke s istim, osim nekoliko predavača. Na praktičnom dijelu nastave se nauči ono što možete naučiti gledajući CSI. Fakultet kriminalističih nauka mora biti usko povezan s MUP-om i da oni svake godine traže taj i taj broj školovanih ljudi za određena polja i da se tako ljudi i školuju, a ne da je na birou po 500 ljudi... A ova Metodologija kriminalističih istraživanja i nije neki posebno težak predmet. Samo treba koristiti zdrav razum i logiku i to je to. A seminarski nemam, žao mi je...
Dust

#8 Re: Kriminalistika seminarski

Post by Dust »

Izasli su diplomirani kriminalisti na ulicu i protestvovali, izasli su i pred zgradu MUP-a sto nije zabiljezeno ni u blizoj a bogami i daljoj povijesti, istoriji historiji ove zemlje, da policija protestvuje dok se unutra ''satrase od posla'' razno razne zanatlije ali nije ni to cudo neka tako nama i treba, kad je pary neka i hala gori. (ako ko navede neku drugu bio bi mu zahvalan).
A gdje ste vi pametnjakovici/umne internet glave bili?? Da makar verbalno podrzite,ne treba niko dolaziti ako se vec bojite policije. Samo su nas podrzali savez nezaposlenih u BiH kao i pojedinci iz ,,Dosta,, mada su nakon razmjene misljenja sa komesaom i oni ohladili.
Generacija interneta,ili ti ga sjedi drvo na drvo, ma doci ce to, pisat cu ja po netu, kukati, zaliti se, naci jos slicnih koji ce me podrzati a potom pravac kafica.
Nije borba stala i u ovom trenutku se nesto pokusava ponovo da se mladi dip kriminalisti ''zamijene'' DIFovcima i lutkarima iz Mostara ali izgleda da nisu na nas racunali a Vi gospodo i dalje sjedite i pisite, zalite se i bacite koju cvaju zandaru da Vas ne pise. Inace i davanje/nudjenje mita je KD usput receno.
Post Reply