Kriminalistaika Sarajevo
-
LjubicastaM
#1 Kriminalistaika Sarajevo
Moze li mi netko objasniti kakav je prijemni i jeli postoje neki smjerovi,posto nisam nista konkretno nasla?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Kriminalistaika Sarajevo
to ti je znak da ne upisuješ
provjeri ti malo statistike nezaposlenosti po faxovima pa odluči
- kokuz_sa
#3 Re: Kriminalistaika Sarajevo
nema smjerova..
primjemni sport(poligon),engleski(prevod..oni glagoli i tako to)
test opste informisanosti(bude nekih pitanja iz kriminalistike..ono tipa CSI sve odatle naucis..il imas kriminalisticki leksikon iz kojeg se uce pitanja)
test opste informisanosti(bude nekih pitanja iz kriminalistike..ono tipa CSI sve odatle naucis..il imas kriminalisticki leksikon iz kojeg se uce pitanja)
-
LjubicastaM
#4 Re: Kriminalistaika Sarajevo
kokuz_sa wrote:nema smjerova..
Ok,hvala puno na informacijama.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#5 Re: Kriminalistaika Sarajevo
kokuz_sa wrote:nema smjerova..
ovo je za upis na dodiplomski? da li na postdiplomskom ima prijemni?
- kokuz_sa
#6 Re: Kriminalistaika Sarajevo
anthraxQ wrote:kokuz_sa wrote:nema smjerova..
to je meni bilo na prijemnom prije koju godinu..
tad je jos bilo 2 god i 4 god sjer i za oba su trebala prijemni
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#7 Re: Kriminalistaika Sarajevo
kokuz_sa wrote:anthraxQ wrote:kokuz_sa wrote:nema smjerova..
to je meni bilo na prijemnom prije koju godinu..
tad je jos bilo 2 god i 4 god sjer i za oba su trebala prijemni
- iceman ze
#8 Re: Kriminalistaika Sarajevo
moj drug hoce se prijaviti za drugi upisni rok, medjutim ucio je u skoli nekad francuski, zasto je obavezan test iz engleskog jezika? Uvijek su bili ranije makar dva jezika na prijemnom. U svakom slucaju hvala za info, ako imate jos koji komentar, pogotovu nekoga sa julskog upisnog roka bio bih zahvalan...... 
- kokuz_sa
#9 Re: Kriminalistaika Sarajevo
iceman ze wrote:moj drug hoce se prijaviti za drugi upisni rok, medjutim ucio je u skoli nekad francuski, zasto je obavezan test iz engleskog jezika? Uvijek su bili ranije makar dva jezika na prijemnom. U svakom slucaju hvala za info, ako imate jos koji komentar, pogotovu nekoga sa julskog upisnog roka bio bih zahvalan......
mislim da jos priznaju samo njemacki..
tj imas engleski i test i predavanja iz njemackog al
koliko znam priznaju samo ako su ga ucio u skoli..znaci ako si gastarbajter i znas njemacki a nisi ucio u skoli moras na engleski
-
donja_crtica
#10 Re: Kriminalistaika Sarajevo
Ne trosite djaba pare, vrijeme, zivce. Stotine ljudi sa kriminalistikog, cak i magistara ima previse je na birou. Policija nije privredna grana, sigurno se nece razvijat dovoljno da ih sve primi
- iceman ze
#11 Re: Kriminalistaika Sarajevo
Jedino da mu nekako nadjem instrukcije iz engleskog, ali ako je tu i prevodenje teksta, cisto sumnjam da mu instrukcije mogu pomoci, zbog malog fonda rijeci, a vremena je malo do pocetka septembra......hmkokuz_sa wrote:iceman ze wrote:moj drug hoce se prijaviti za drugi upisni rok, medjutim ucio je u skoli nekad francuski, zasto je obavezan test iz engleskog jezika? Uvijek su bili ranije makar dva jezika na prijemnom. U svakom slucaju hvala za info, ako imate jos koji komentar, pogotovu nekoga sa julskog upisnog roka bio bih zahvalan......
mislim da jos priznaju samo njemacki..
tj imas engleski i test i predavanja iz njemackog al
koliko znam priznaju samo ako su ga ucio u skoli..znaci ako si gastarbajter i znas njemacki a nisi ucio u skoli moras na engleski
- anthraxQ
#12 Re: Kriminalistaika Sarajevo
postavio sam bio temu o postdiplomskom na kriminalistici, i dobio sam odgovore sta i kako, medjutim nisam pitao glavno pitanje! Šta se moze sa magistarskim iz kriminalistike, koja je korist od postdiplomskog na tome fakultetu? Koje su uopce perspektive?
ovo pitam jer sam u dilemi! receno mi je da u MUP-u magistarski niko ne trazi, i da je nebitno da li si magistrirao ili ne , u procesu eventualnog zaposljavanja! pa ako nema perspektive u mup-u, onda gdje uopce ima ? bio bi zahvalan da mi neko odg na ovo!
ovo pitam jer sam u dilemi! receno mi je da u MUP-u magistarski niko ne trazi, i da je nebitno da li si magistrirao ili ne , u procesu eventualnog zaposljavanja! pa ako nema perspektive u mup-u, onda gdje uopce ima ? bio bi zahvalan da mi neko odg na ovo!
- marketleader
#13 Re: Kriminalistaika Sarajevo
Plava koverta sa shushkavim sadrzajem ti vise znaci nego taj magistarskianthraxQ wrote:postavio sam bio temu o postdiplomskom na kriminalistici, i dobio sam odgovore sta i kako, medjutim nisam pitao glavno pitanje! Šta se moze sa magistarskim iz kriminalistike, koja je korist od postdiplomskog na tome fakultetu? Koje su uopce perspektive?
- kokuz_sa
#14 Re: Kriminalistaika Sarajevo
sa diplomskim kriminalistike a i sa magistarskim mozes guzicu obrisat..anthraxQ wrote:postavio sam bio temu o postdiplomskom na kriminalistici, i dobio sam odgovore sta i kako, medjutim nisam pitao glavno pitanje! Šta se moze sa magistarskim iz kriminalistike, koja je korist od postdiplomskog na tome fakultetu? Koje su uopce perspektive?
90% diplomiranih kriminalista koji su uspijeli da se zaposle su to uspijeli da urade tako sto su prosli na konkursu za obicne policajce..znaci rade posao iprijavili su se sa SSS..i koliko znam kad potpisuju ugovor ima opcija da nece pokazivat svoju diplomu narednih X godina i traziti unapredjenja i pogodnosti koje nosi ta diploma..
- anthraxQ
#15 Re: Kriminalistaika Sarajevo
marketleader wrote:Plava koverta sa shushkavim sadrzajem ti vise znaci nego taj magistarskianthraxQ wrote:postavio sam bio temu o postdiplomskom na kriminalistici, i dobio sam odgovore sta i kako, medjutim nisam pitao glavno pitanje! Šta se moze sa magistarskim iz kriminalistike, koja je korist od postdiplomskog na tome fakultetu? Koje su uopce perspektive?
to znam!
ali...zar tako nije sa bilo kojim magistarskim? pa necemo se time voditi!
- anthraxQ
#16 Re: Kriminalistaika Sarajevo
kokuz_sa wrote:sa diplomskim kriminalistike a i sa magistarskim mozes guzicu obrisat..anthraxQ wrote:postavio sam bio temu o postdiplomskom na kriminalistici, i dobio sam odgovore sta i kako, medjutim nisam pitao glavno pitanje! Šta se moze sa magistarskim iz kriminalistike, koja je korist od postdiplomskog na tome fakultetu? Koje su uopce perspektive?
90% diplomiranih kriminalista koji su uspijeli da se zaposle su to uspijeli da urade tako sto su prosli na konkursu za obicne policajce..znaci rade posao iprijavili su se sa SSS..i koliko znam kad potpisuju ugovor ima opcija da nece pokazivat svoju diplomu narednih X godina i traziti unapredjenja i pogodnosti koje nosi ta diploma..
joooj vise, pogubih se sav
pa sta je od drustvenih nauka iole dobro magistrirati?
- iceman ze
#17 Re: Kriminalistaika Sarajevo
anthraxQ wrote:postavio sam bio temu o postdiplomskom na kriminalistici, i dobio sam odgovore sta i kako, medjutim nisam pitao glavno pitanje! Šta se moze sa magistarskim iz kriminalistike, koja je korist od postdiplomskog na tome fakultetu? Koje su uopce perspektive?
mozda ce se nekad uvesti dodatak na platu od 10 % za magistarski i 30% doktorat.......sto se tice radnih mjesta, cisto sumnjam da ce se nesto promjeniti skoro
- kokuz_sa
#18 Re: Kriminalistaika Sarajevo
od drustvenih nauka najbolje magistriratanthraxQ wrote:kokuz_sa wrote:sa diplomskim kriminalistike a i sa magistarskim mozes guzicu obrisat..anthraxQ wrote:postavio sam bio temu o postdiplomskom na kriminalistici, i dobio sam odgovore sta i kako, medjutim nisam pitao glavno pitanje! Šta se moze sa magistarskim iz kriminalistike, koja je korist od postdiplomskog na tome fakultetu? Koje su uopce perspektive?
joooj vise, pogubih se sav! u porodici mi jedni kazu ovako jedni onako!
pa sta je od drustvenih nauka iole dobro magistrirati?
ELEKTROTEHNIKU,EKONOMIJU,MASINSTVO,SUMARSTVO,RUDARSTVO
(e vidis ovo su ekstra faxovi samo da tu nema nista drustveno vala
ma kako god okrenes okani se kriminalistike..
ima jedna anegdota za kriminalistiku
kad je diplomirani kriminalistika se prijavljivao na konkurs za mladjek inspektora i uvijek ga odbijali..i lik ode i prijavi se za posao veterinara..
i zovnu ga na razgovor za posao i pitaju
sto si ti se za ovo prijavio a zavrsio kriminalistiku
kad nemas veze sa zivotinjama..
i lik odgovori
"pa ja se prijavio za mladjeg inspektora u MUP-u i primili diplomiranog veterinara,pa kad veterinar moze biti inspektor valja i diplomirani kriminalista moze biti veterinar"
- johnny_blazze
#19 Re: Kriminalistaika Sarajevo
ma tuga,vise od pola policije nije sposobno za taj posao,a na birou koliko hoces maldih kvalifikovanih ljudi 
- anthraxQ
#20 Re: Kriminalistaika Sarajevo
johnny_blazze wrote:ma tuga,vise od pola policije nije sposobno za taj posao,a na birou koliko hoces maldih kvalifikovanih ljudi
nekad ne mogu da vjerujem da zivim u ovoliko "nidje veze" drzavi!
- johnny_blazze
#21 Re: Kriminalistaika Sarajevo
ev ja idem na ovaj fax,i stvarno ono sto kazu djecacki san mi je ovaj posao,jbg treba biti uporan,pa valjda ce biti nestoanthraxQ wrote:johnny_blazze wrote:ma tuga,vise od pola policije nije sposobno za taj posao,a na birou koliko hoces maldih kvalifikovanih ljudi
- iceman ze
#22 Re: Kriminalistaika Sarajevo
Ima dosta vise izbora u zivotu ako covjek malo bolje razmisli, ali ne treba ljudima osporavati da se bave onim sto zele i u cemu mogu postici najbolje rezultate u svom poslu. Ja bih samo dodao da je ova vrsta profesije malo cijenjena i na Zapadu, recimo da poznate osobe poput Melvina Purvisa, Eliot Nessa i J.D Pistonea, koji ce ostati zapamceni u istoriji po svojim doprinosima u borbi protiv organizovanog kriminala, uopste nisu slavno zavrsili svoje karijere, izuzev ovog zadnjeg, koji je jos ziv, i nastoji casno prozivjeti svoj ostatak zivota, mada i njemu nisu ruze cvjetale.
- anthraxQ
#23 Re: Kriminalistaika Sarajevo
johnny_blazze wrote:ev ja idem na ovaj fax,i stvarno ono sto kazu djecacki san mi je ovaj posao,jbg treba biti uporan,pa valjda ce biti nestoanthraxQ wrote:johnny_blazze wrote:ma tuga,vise od pola policije nije sposobno za taj posao,a na birou koliko hoces maldih kvalifikovanih ljudi
znas,
malo je bezveze kada te na testovima na rado mjesto zezne mozda 5 - 10 kg viška ili manjka kila! a to sto si se ti trudio i zavrsavao fakultet koji je vezan za policiju, to te niko ne pita! onaj sa npr rudarskim(ne vijedjajuci ljude koji su ga zavrsili) fakultetom ce biti primljen zato sto je trcao bolje ili uradio vise sklekova! a zasto je to njima nebitno? zato sto poslije prijema, primljeni idu na policijsku obuku! (licno nisam svjedok ovih stvari, ali su mi neki iste ispricali
- anthraxQ
#24 Re: Kriminalistaika Sarajevo
zna li neko koliko inace dana traje septembarski konkurs za prijem na fax?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#25 Re: Kriminalistaika Sarajevo
Izgleda da baš bira fakultete sa tog spiska...prvo je htjela na politologijukomi wrote:to ti je znak da ne upisuješ