Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
braca

#1 Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by braca »

Ja znam da se ne smije pisati protiv policije, ali ja cu evo malo.

Sinoc na potezu od Cobanije do Drvenije dobro uhodana ekipa probusila SVE gume na SVIM autima na koje su naisli, dakle na svakom autu, sve cetiri gume probusili, a pri tom i na nekoliko vozila porazbijali prednja i zadnja stakla.

Naisao ja i vidim belaj i pitam ljude "Sta je?", a oni kazu ovo sto sam ja napisao u gornjem tekstu. Pitam "Jel' bila policija", oni kazu "Jeste i nisu bas zainteresovani za dogadjaj i komentarisu ko zna ko je to uradio".

Cuj "Ko zna?", pa da zavrnu ruku bilo kojem lokalnom misu-kriminalcu propjevace odmah.

Nije meni do vandala i kriminalaca - oni "rade svoj posao", ali mi je do policije koju zaboli ona stvar za probleme gradjana, ali nece propustiti priliku da uzornog gradjanina kazni za minimalan ili nevazan prekrsaj.

Sa druge strane, postavlja se pitanje sta i da su ih uhvatili, sta ce im, pa nece ih valjda u Zenicu za nekoliko probusenih guma. :-) :x

"Dobro" je biti mis-kriminalac, "dobar je to posao", nemas nikakvog rizika, provaljivanje u auta razbijanjem stakla i slicno. Jbga. :run:

Toliko, a vi recite sta imate za reci. :twisted:
high_volume

#2 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by high_volume »

Uvijek nekad, na kraju...skoro svi kriminalci dolijaju... kada-tad i ova grupica ili pojedinac će odgovarati za ovo djelo.

Policija ima provjeren način rada i poznate prioritete u kriminalnoj ljestvici; ova radnja sa bušenjem guma i oštećenjem automobila se ne nalazi u vrhu prioriteta, ma kako ti ili ja to priželjkivao, tako da ne treba nepotrebno da dižeš tenzije i galamiš.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by PipiDugaDevetka »

Protiv opšte nesigurnosti lijek je glasanje na izborima u oktobru/listopadu.
Edinz

#4 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by Edinz »

high_volume wrote:Uvijek nekad, na kraju...skoro svi kriminalci dolijaju... kada-tad i ova grupica ili pojedinac će odgovarati za ovo djelo.

Policija ima provjeren način rada i poznate prioritete u kriminalnoj ljestvici; ova radnja sa bušenjem guma i oštećenjem automobila se ne nalazi u vrhu prioriteta, ma kako ti ili ja to priželjkivao, tako da ne treba nepotrebno da dižeš tenzije i galamiš.
Drugim rijecima receno SUTI I TRPi
MAN-lion's coach

#5 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by MAN-lion's coach »

.....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:32, edited 1 time in total.
Dantee

#6 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by Dantee »

ja mislim da je ovaj postovani kolega gore.. drot :-) sto se tice Sarajeva ovo u sta se pretvara je katastrofa , sam sam imao incidenata more , ovaj momak pominje cengic vilu , a ja kazem kreni drug prema vranjacama i sirokaci zaputi se cestom poslije 11 navece parkiraj negdje il stani... il ces ostat bez auta , il bez para , il ce te dobro namlatit , lokalni hahari obijaju kuce , POLICIJA ZNA KO SU , dolazilo MENI NA UVIDJAJ na vrata i samo kazu "MI IM NISTA NEMOZEMO URADIT" , cak su bili slobodni i imena da mi daju i savjet da se sa njima "obracunavam" :lol: znaci govorimo za obicne policajce koji neznaju pendreka drzat a kamoli nesto vise , specijalci su druga prica , prije par noci gledao sam kako dilera.. tuku ko da je ker , ja mislim da tom vise nikad nece past na pamet da proda ista vise od klikera :shock:
hotazmaj

#7 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by hotazmaj »

Ja se samo pitam odakle im tolika hrabrost? ili su to mozda neki klinci koji nisu svjesni svojih postupaka :shock: . Nista napravite neku ceku pa ih sami pohvatajte.
gonič zmajeva

#8 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by gonič zmajeva »

Edinz wrote:
high_volume wrote:Uvijek nekad, na kraju...skoro svi kriminalci dolijaju... kada-tad i ova grupica ili pojedinac će odgovarati za ovo djelo.

Drugim rijecima receno SUTI I TRPi
uvjek me fasciniralo kako je nekim ljudima život vječna misterija.
geeK`

#9 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by geeK` »

Ispade da je Sarajevo gore od Harlem-a... :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#10 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by Pera Trta »

braca wrote:Ja znam da se ne smije pisati protiv policije, ali ja cu evo malo.

Sinoc na potezu od Cobanije do Drvenije dobro uhodana ekipa probusila SVE gume na SVIM autima na koje su naisli, dakle na svakom autu, sve cetiri gume probusili, a pri tom i na nekoliko vozila porazbijali prednja i zadnja stakla.

Naisao ja i vidim belaj i pitam ljude "Sta je?", a oni kazu ovo sto sam ja napisao u gornjem tekstu. Pitam "Jel' bila policija", oni kazu "Jeste i nisu bas zainteresovani za dogadjaj i komentarisu ko zna ko je to uradio".

Cuj "Ko zna?", pa da zavrnu ruku bilo kojem lokalnom misu-kriminalcu propjevace odmah.

Nije meni do vandala i kriminalaca - oni "rade svoj posao", ali mi je do policije koju zaboli ona stvar za probleme gradjana, ali nece propustiti priliku da uzornog gradjanina kazni za minimalan ili nevazan prekrsaj.

Sa druge strane, postavlja se pitanje sta i da su ih uhvatili, sta ce im, pa nece ih valjda u Zenicu za nekoliko probusenih guma. :-) :x

"Dobro" je biti mis-kriminalac, "dobar je to posao", nemas nikakvog rizika, provaljivanje u auta razbijanjem stakla i slicno. Jbga. :run:

Toliko, a vi recite sta imate za reci. :twisted:
Nek' samo još neko kaže nešto protiv Otoke, Švrakinog i Alipašinog :x
delightful

#11 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by delightful »

isidora jesenjinova, opomena zbog krsenja pravila foruma.
Jurisnik

#12 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by Jurisnik »

Dantee wrote:ja mislim da je ovaj postovani kolega gore.. drot :-) sto se tice Sarajeva ovo u sta se pretvara je katastrofa , sam sam imao incidenata more , ovaj momak pominje cengic vilu , a ja kazem kreni drug prema vranjacama i sirokaci zaputi se cestom poslije 11 navece parkiraj negdje il stani... il ces ostat bez auta , il bez para , il ce te dobro namlatit , lokalni hahari obijaju kuce , POLICIJA ZNA KO SU , dolazilo MENI NA UVIDJAJ na vrata i samo kazu "MI IM NISTA NEMOZEMO URADIT" , cak su bili slobodni i imena da mi daju i savjet da se sa njima "obracunavam" :lol: znaci govorimo za obicne policajce koji neznaju pendreka drzat a kamoli nesto vise , specijalci su druga prica , prije par noci gledao sam kako dilera.. tuku ko da je ker , ja mislim da tom vise nikad nece past na pamet da proda ista vise od klikera :shock:
Ma jasta... znas koliko ce to uticati na tog dilera ? Na dilera ti moze uticati poduza zatvorska kazna... a to sto policija voli da tuce i tako istresa frustracije kad god moze to je druga stvar...
ecstase

#13 Re: Kriminalci, vandali, policija i - NASE Sarajevo!

Post by ecstase »

PipiDugaDevetka wrote:Protiv opšte nesigurnosti lijek je glasanje na izborima u oktobru/listopadu.

Samo mi je zao ljudi koji tolike nade polazu u te izbore...
Post Reply