Kriminalci pripremaju atentat na Milorada Dodika

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
User avatar
Karadoz
Posts: 591
Joined: 30/06/2003 00:00
Location: Anamo tamo u ganjku

Kriminalci pripremaju atentat na Milorada Dodika

Post by Karadoz » 19/12/2006 09:52

”Kriminalci pripremaju atentat na Milorada Dodika”
Raspolažemo informacijama da je ugrožena sigurnost predsjednika Vlade RS Milorada Dodika. Ove informacije ukazuju na to da se priprema atentat na predsjednika Vlade RS od strane kriminalne grupe "zemunskog klana", uz pomoć nekih kriminalnih grupa iz BiH.

SARAJEVO – ''Raspolažemo informacijama, koje se mogu procijeniti kao pouzdane, da je ugrožena sigurnost predsjednika Vlade RS Milorada Dodika. Ove informacije ukazuju na to da se priprema atentat na predsjednika Vlade RS od strane kriminalne grupe "zemunskog klana", uz pomoć nekih kriminalnih grupa iz BiH. Atentat bi mogao biti izveden u Sarajevu, a kao bliža lokacija se navodi lokalitet objekta OHR-a.''

Ovo se navodi u Informaciji MUP-a Županije Sarajevo, koju je 13. i 14. prosinca v.d. policijskog komesara Himzo Selimović dostavio pod oznakom "strogo povjerljivo" i "hitno" Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-u Federacije, MUP-u RS i komesaru Europske policije, saznaju Nezavisne novine.

Umiješane vlasti Crne Gore

Informaciji MUP-a Županije Sarajevo stoji da bi "prema raspoloživim podacima povod za naručenu likvidaciju premijera RS moglo da bude pranje novca i financijske transakcije koje su trebale da budu izvršene na području RS, a kojima su prethodili određeni dogovori obavljeni u Crnoj Gori".

"U ovim dogovorima sudjelovali su predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Crne Gore, kao i neki privrednici, uključujući i izvjesna lica ruskog porijekla koja su već investirala i oprala znatne količine novca u Crnoj Gori, uz podršku vlasti Crne Gore", navodi se u Informaciji MUP-a Županije Sarajevo.

Dalje stoji da se "još u maju krenulo s planiranjem i izvršenjem ubojstva, ali se s tim odgodilo, da bi se plan ponovo aktivirao nakon nekoliko značajnih privatizacijskih aktivnosti u RS, a posebno privatizacije 'Telekoma Srpske'".

"U ovim informacijama spominju se imena Krivokapić Ranka, predsjednika Skupštine Crne Gore, hotelijera Žarka Radulovića, Svetozara Marovića, Branka i Ace Mičunovića, Armina Osmanagića Mušeta, izvjesnog ruskog biznismena po nadimku Bijeli Medvjed, austrijskog biznismena vlasnika 'Red bula' i neka druga lica iz javnog i poslovnog sektora", stoji u Informaciji.

Zeleno svjetlo da se ''odradi Dodik''

"Pod pokroviteljstvom ovih lica u Crnoj Gori su se dugo skrivali neki od pripadnika "zemunskog klana", a Miloš Simović Miško, Vladimir Milosavljević Budala i Sretko Kalinić bili su pod neposrednom zaštitom Ace Đukanovića. Sva ova lica, pripadnici "zemunskog klana", tijekom svog boravka bavila su se krijumčarenjem većih količina kokaina. Ovoj grupaciji još pripadaju i Milan Jurišić Jure i Ninoslav Kostantinović Nino", navodi se dalje u Informaciji MUP-a Županije Sarajevo.

Ovaj MUP dalje navodi da se prema njegovim prikupljenim informacijama, "Vladimir Milosavljević trenutno nalazi u Hrvatskoj, a Ninoslav Kostantinović u Nizozemskoj, gdje ga pokriva jedan pripadnik Interpola Nizozemske i blagovremeno mu dostavlja sve interesantne informacije".

"Zeleno svjetlo da se 'odradi' Dodik dali su Brane Mičunović i Armin Osmanagić Muše, zbog čega se ovih dana očekuje dolazak Vladimira Milosavljevića Budale iz Hrvatske, koji bi u BiH trebalo da uđe na graničnom prijelazu između Odžaka i Bosanskog Broda, u mjestu Liješće", piše u ovoj policijskoj informaciji. Dalje stoji da je tokom ljeta bilo planirano ubojstvo šefa osiguranja Milorada Dodika Miloša Čubrilovića.

Atentator Sretko Kalinić

"Prema prikupljenim informacijama, u ljetnom periodu, bilo je planirano ubojstvo šefa osiguranja gospodina Dodika, u koga premijer ima neograničeno povjerenje, u vrijeme kada se isti nalazio u bolnici zbog neke povrede", stoji u Informaciji MUP-a Županije Sarajevo i dodaje se da je ovo ubojstvo trebalo da bude upozorenje Dodiku.

"Sva ova lica posjeduju krivotvorene putne isprave i drugu dokumentaciju koja im omogućava nesmetano kretanje, a izradu im vrši izvjesni Slovenac iz Podgorice, koji radi isključivo po nalogu Brane Mičunovića. Potvrda ovih navoda se ne može dobiti preko MUP-a Crne Gore, jer Slovenca oni štite", piše dalje u Informaciji MUP-a Županije Sarajevo.

Dodaje se "da su svi pripadnici klana radili na izmjeni svog ličnog izgleda i imidža, tako da Sretko Kalinić trenutno ima dugu kosu i bradu i skoro ga je nemoguće prepoznati putem fotografija koje su dostupne policijskim organima".

"Informacija ukazuje na to da bi atentat trebalo da se desi u najskorije vrijeme, najvjerojatnije u Sarajevu prilikom posjete gospodina Dodika OHR-u. Atentator bi trebalo da bude Sretko Kalinić, koji je najjači na oružju i izuzetan strijelac, kako iz snajperskog, tako i iz automatskog oružja. Logističku podršku ovoj kriminalnoj skupini bi, prema informacijama, u Sarajevu dala kriminalna skupina okupljena oko Ramiza Delalića Ćele, koja bi se najvjerojatnije ogledala u pomaganju bjega i sakrivanju izvršilaca ovog planiranog kriminalnog čina", stoji u Informaciji.

"Treba naglasiti da se prema informaciji dio klana stacionirao na prostoru oko Sarajeva, najvjerojatnije Istočnog Sarajeva, ne u urbanom dijelu. Kao moguća lokacija spominje se i hotel 'Jeti', koji se nalazi na putu od Banjaluke prema Jajcu.

Prema drugom neovisnom izvoru Vladimir Milosavljević i Miloš Simović početkom ovog mjeseca boravili su u motelu "Jezero" u Banjaluci, vlasništvo Roguljić Slavka, a za logističke poslove i prebacivanje preko granice zadužen je Šekarić Zoran, crnogorskog porijekla, vlasnik pekare u Trebinju", stoji na kraju Informacije MUP-a Županije Sarajevo.

U propratnom aktu koji prati Informaciju koju je MUP Županije Sarajevo dostavio SIPA, MUP-u RS, MUP-u FBiH i EUPM-u navodi se da "pripadnici Uprave policije ovog ministarstva raspolažu informacijama, koje se mogu procijeniti kao pouzdane, da je ugrožena sigurnost premijera RS Milorada Dodika".

Prijetnje iz svibnja

Početkom svibnja ove godine MUP Republike Srpske dobio je informacije iz MUP-a Srbije da se priprema atentat na Milorada Dodika. Ministar policije Srbije Dragan Jočić obavijestio je u petak 12. svibnja Dodika telefonom da se priprema atentat na njega i da se u RS nalazi grupa od pet lica koja imaju dokumente Srbije i koja treba da izvrše ubojstvo premijera. Jočić je tada kazao Dodiku da je BIA presrela telefonski razgovor na osnovu kojeg je došla do saznanja o pripremi atentata.

"Zemunski klan"

Samo nekoliko sati poslije ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine MUP Srbije raspisao je potjernicu za 23 člana organizirane bande "zemunski klan" odgovorne za njegovo ubojstvo. Potjernica je kasnije proširena sa još pet imena. Ovu grupu vodili su Milorad Luković Legija (35) i Dušan Spasojević Šiptar.

"Zemunski klan" označen je kao najveća organizirana kriminalna grupa na području bivše SFRJ i osumnjičena je, osim za ubojstvo premijera, otmicu i ubojstvo Ivana Stambolića, zločin na Ibarskoj magistrali, pokušaj ubojstva predsjednika SPO Vuka Draškovića u Budvi, nekoliko desetina otmica, više od 50 ubojstava u Beogradu i drugim gradovima, organiziranje trgovine narkoticima širom bivše SFRJ i Europe, korištenje terorističkih metoda, bombaški napad na poduzeće "Difens Roud", vlasništvo Ljubiše Buhe Ćumeta, jednog od vođa "surčinskog klana", kao i pokušaj ubojstva premijera Zorana Đinđića 21. veljače 2003. godine kod hale "Limes".

Na slobodi je još pet pripadnika "zemunskog klana" i na siteu MUP-a Srbije nalazi se potjernica za njima. To su: Vladimir (Miodrag) Milisavljević zvani Budala, rođen 24. kolovoza 1976. godine u Beogradu s prebivalištem u Zemunu, Sretko (Bogdan) Kalinić, rođen 25. veljače 1974. godine u Zadru s prebivalištem u Novom Beogradu, Miloš (Ilija) Simović zvani Miško, rođen 5. srpnja 1979. godine u Beogradu s prebivalištem u Zemunu, Ninoslav (Božidar) Kostantinović zvani Nino, rođen 22. ožujka 1978. godine u Beogradu s prebivalištem u Borči i Milan (Milenko) Jurišić zvani Jure, rođen 24. srpnja 1974. godine u Beogradu, s prebivalištem u Zemunu.


bice_bice
Posts: 931
Joined: 07/09/2006 13:01

Post by bice_bice » 19/12/2006 09:56

internet je cudo :zzzz: :zzzz:

User avatar
Fratris
Posts: 999
Joined: 07/11/2006 09:10

Post by Fratris » 19/12/2006 10:55

Moja pokojna baka je govorila da bog cuva malu djecu i budale. Tako da ne vjerujem da ce se Dodiku nesto dogoditi. :lol:

User avatar
DobroJutroKolumbo
Posts: 1994
Joined: 19/10/2006 10:20
Location: BiH , 71000 Sarajevo , Eglema-beglema 123
Contact:

Post by DobroJutroKolumbo » 19/12/2006 11:08

Sasa Bijeli hoce da ukoka Dodu...ko je gledao seriju zna o kome govorim... :lol: :lol: :lol: :lol: Bjezim ja odavde... :D :D :D :D teska tema... :lol: :D

User avatar
SiSaJuMe
Posts: 984
Joined: 27/10/2005 12:24

Post by SiSaJuMe » 19/12/2006 11:12

Javna priprema atentata. Pssss tiho, da Dodo necuje. :D

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 19/12/2006 11:13

To ono ko sa Mirnesom?

User avatar
manijak1
Posts: 44759
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: Ni na nebu još manje ispod zemlje
Has thanked: 6 times
Been thanked: 7 times
Contact:

Post by manijak1 » 19/12/2006 11:13

:oops: Biće da ima veze i sa predstavnikom visokim :D

User avatar
BHG
Posts: 1684
Joined: 03/07/2006 14:12

Post by BHG » 19/12/2006 11:15

SiSaJuMe wrote:Javna priprema atentata. Pssss tiho, da Dodo necuje. :D


pricajte vi sta hocete...kolko god mi bili protiv njega i smatrali ga idiotom...atentat bi bio samo okidac da ponovo dodje do haosa...ali ovaj put apokalipticnih razmjera u ovoj vec totalno sjebanoj zemlji...

Goran_35
Posts: 1382
Joined: 29/12/2005 14:08

Post by Goran_35 » 19/12/2006 11:34

”Kriminalci pripremaju atentat na Milorada Dodika”


Amin! :oops: :lol:

Santos
Posts: 1552
Joined: 24/10/2004 22:29

Post by Santos » 19/12/2006 11:37

Evo ga opet Micun.Dugo ga nije bilo.E moj Tito ovaj te sjeba kolko raja pise o njemu.Zivio Micun i samo pisite.Uskoro ce i roman o njemu.

User avatar
manijak1
Posts: 44759
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: Ni na nebu još manje ispod zemlje
Has thanked: 6 times
Been thanked: 7 times
Contact:

Post by manijak1 » 19/12/2006 11:41

:oops: Operacija Sablja drugi dio? :D

DonDavudes
Posts: 827
Joined: 09/12/2003 00:00
Location: sarajevo

Post by DonDavudes » 19/12/2006 12:06

Santos wrote:Evo ga opet Micun.Dugo ga nije bilo.E moj Tito ovaj te sjeba kolko raja pise o njemu.Zivio Micun i samo pisite.Uskoro ce i roman o njemu.


ako ste pazljivo procitali tekst, novinar(i) citiraju strogo povjerljivedokumente MUP-a Kantona Sarajevo

Shamrock
Posts: 380
Joined: 31/10/2006 12:13

Post by Shamrock » 19/12/2006 14:52

gluposti :zzzz:

paldumđija
Posts: 63
Joined: 06/09/2006 15:23
Location: HOF

Post by paldumđija » 19/12/2006 15:10

DonDavudes wrote:
Santos wrote:Evo ga opet Micun.Dugo ga nije bilo.E moj Tito ovaj te sjeba kolko raja pise o njemu.Zivio Micun i samo pisite.Uskoro ce i roman o njemu.


ako ste pazljivo procitali tekst, novinar(i) citiraju strogo povjerljivedokumente MUP-a Kantona SarajevoToliko o ozbiljnosti "naših" službi bezbjednosti, kada im novinari tako lako dolaze do dokumenata za oznakama "strogo pov."

Nancy Drew
Posts: 1928
Joined: 06/09/2006 12:43
Location: sarajevo

Re: Kriminalci pripremaju atentat na Milorada Dodika

Post by Nancy Drew » 19/12/2006 15:14

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:23, edited 1 time in total.

car-x
Posts: 3484
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

Post by car-x » 19/12/2006 15:15

od svega toga nista.. na zalost..

DonDavudes
Posts: 827
Joined: 09/12/2003 00:00
Location: sarajevo

Re: Kriminalci pripremaju atentat na Milorada Dodika

Post by DonDavudes » 19/12/2006 15:28

Nancy Drew wrote:
Karadoz wrote:”Kriminalci pripremaju atentat na Milorada Dodika”
saznaju (Dodikove) Nezavisne novine.

i to je otprilike to


nensi, nezavisne su dosle u posjed dokumenata MUP-a Kantona Sarajevo (koji su uredno skenirani :-) )

a za palamudiju, pa i votergejt je izbio nakon sto su procurili "strog. pov." informacije :roll: :-)

car-x
Posts: 3484
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

Post by car-x » 19/12/2006 15:41

A wrote:
car-x wrote:od svega toga nista.. na zalost..

Sto - jel' i ti volis vesterne gdje su glavni junaci ubice & bad boys 8-)


kakav vestern andjo, kod nas su u pravom zivotu glavni "junaci" ubice & bad boys.. da je kakve srece da se samo radi o filmskoj iluziji..

User avatar
pitt
Posts: 27120
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

Post by pitt » 19/12/2006 15:43

gagi the godfather :D:D Koji li su talovi u pitanju :-)

Goran_35
Posts: 1382
Joined: 29/12/2005 14:08

Post by Goran_35 » 19/12/2006 16:26

ako ce snajperom :oops: - preporucujem malo veci kalibar :oops:

User avatar
pitt
Posts: 27120
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

Post by pitt » 19/12/2006 16:27

vala prackom da gadjas ne mozes fuliti onoliku glavusu........slika mu moze biti na konzervi gulasha :D:D

Goran_35
Posts: 1382
Joined: 29/12/2005 14:08

Post by Goran_35 » 19/12/2006 16:29

pitt wrote:vala prackom da gadjas ne mozes fuliti onoliku glavusu........slika mu moze biti na konzervi gulasha :D:D


mislio sam na municiju :oops: ...znas one metke za slonove? :D

User avatar
kobe_sa
Posts: 180
Joined: 28/07/2003 00:00
Contact:

Post by kobe_sa » 19/12/2006 17:49

nexavisne njega proteziraju , njegova samoreklama :roll:

hobit
Posts: 83
Joined: 21/07/2006 22:53

Post by hobit » 19/12/2006 18:34

tacno kobe, prosli put su bili islamski fundamentalisti, sad je zemunski klan, izgleda nema vise vijesti o "privatizacionim uspjesima" pa hajmo sad malo sijat smutnju, sto bi ljudi rekli: samo talasaj !

P.S. Drago mi je da neki u federaciji dolaze sebi kada su u pitanju "nezavisnih " novine

Dado dijasporitus
Posts: 2464
Joined: 06/05/2005 23:08

Post by Dado dijasporitus » 19/12/2006 19:34

Tema ovog posta je mogla biti Vijesti iz buducnosti. Ili se neko pravo dobro zaj…….. Ili zele od Dodika napraviti ikonu, progresivca kojeg eto zlocesti momci hoce smaknuti kao I Djindjica. Bice da je ovo drugo, cisto politicko drk…. :x

Post Reply