Kriminal za potrebe naroda
- uvjek dobar gost
Problem je što su oni kao neki "naši"......
Da smo kakvo društvo poslije "generala" narod bi ih skinuo sa vlasti... a kod nas da sutra budu izbori opet bi ti neki "njihovi" pobjedili....

Da smo kakvo društvo poslije "generala" narod bi ih skinuo sa vlasti... a kod nas da sutra budu izbori opet bi ti neki "njihovi" pobjedili....
-
incognito071
Fair Life wrote:Alija Izetbegovic, 19. 12. 1998:
"Nadam se da vecina nas nema oraha u dzepovima i da posteno radi svoj
posao." (Odbijajuci prijedlog Glavnog odbora SDA da se raspravlja o
odnosu Stranke prema korupciji.)
Lik si naporan, malo je reci.
-
incognito071
Fair Life wrote:Zveckaju li tebi orasi u dzepovima inkognito ??
Onoliko koliko sam to zasluzio i zaradio.
Nego.....tezak zivot preko bare jelde? Jebeno kad ti zafali za 5-tu Heineken a ti tek pripit ?
-
luciferino
Zveckaju zveckaju, a dobro zveckanje se i preko bare čuje. 
-
aida81
objavljivano u 60 minuta sve ovo i 100x vise, objavljivano u dravnoj tajni 1 i 2, itd itd... sve znamo, samo alije nema, a lopovi se pozivaju na njegov put! samo anstavite dragi balije, bosanci i hercegovci njegovim putem koji je utabao do te mjere, da se ne mozemo 20 godina rjesiti cengica borca, branovica zlatnog ljiljana, saje patriote iz prikjarjka, i bakira izetbegovica, prenosica poruka njegovog babe, koje alije nije stigo da nam kaze, al ne birinite bakir mali je tu, on ce sve reci kako i sta je bilo. neka nam bakir, evo predlazem bude novi predsjednik. za lopovsku ze,lju kakava je bih, boljeeeeeeg nema, vjerujte mi
-
bhxxl
sto vi niste nabavaljali uruzje i onda bi bilo sve posteno i kako treba.trebalo je u vihoru rata prvo naci te pare pa onda pa onda kupiti oruzje pa ga onda pod embargom uvesti u bih. svi generali poslije bitke.sto se vi niste angazovali pametne glavice i vrli novinari.eto svojim uticajem pokusajte za nesto skupiti koji euro ili dolar pa da vidim i to cudo hoceli uspjeti.sve se prica o pronevjerili silnih miliona a oruzje i sva oprema nam pala sa neba. nemojte biti djeca.sta ocekujete ciste papire i urednu dokumentaciju kad kupujes oruzje na crno.niste mi jasni sekunde.
-
jefferson
Pa ni taj heineken nebi bio problem u BiH da su se pare trosile kako treba!incognito071 wrote:Fair Life wrote:Zveckaju li tebi orasi u dzepovima inkognito ??
Onoliko koliko sam to zasluzio i zaradio.
Nego.....tezak zivot preko bare jelde? Jebeno kad ti zafali za 5-tu Heineken a ti tek pripit ?
-
jefferson
joj ovi su mi najbolji.bhxxl wrote:sto vi niste nabavaljali uruzje i onda bi bilo sve posteno i kako treba.trebalo je u vihoru rata prvo naci te pare pa onda pa onda kupiti oruzje pa ga onda pod embargom uvesti u bih. svi generali poslije bitke.sto se vi niste angazovali pametne glavice i vrli novinari.eto svojim uticajem pokusajte za nesto skupiti koji euro ili dolar pa da vidim i to cudo hoceli uspjeti.sve se prica o pronevjerili silnih miliona a oruzje i sva oprema nam pala sa neba. nemojte biti djeca.sta ocekujete ciste papire i urednu dokumentaciju kad kupujes oruzje na crno.niste mi jasni sekunde.
Hajde kada tako pricas na internet pa nadji prepiske razgovora izmedju Richarda Holbrook-a, Wes Clarka i americkog pregovarackog tima koji su konstantno nagovarali Tudjmana i Izetbegovica da napadnu Prijedor. kada je kod Tuzle poginuo norveski vojnik u bazi UN, amerikanci su to iskoristili kao izgovor da obnove zracne napade protiv cetnika koji su se poceli konsolidovati, i amerikanci su se bojali da ce ovi povratiti dio teritorije u zapadnoj bosni, pa su prakticno nama priskocili u pomoc.
Imaju prepisci kada su molili Izetbegovica da prije dejtonskog sporazuma istraje i uzme Prijedor i Bosanski Novi.
Kasnije je Atif Dudakovic rekao da Richard Holbrook nije dao armiji da uzme Prijedor!
-
bhxxl
kad mi posaljes kopiju dokaza da si bio pripadnik Armije RBIH onda mozemo diskutovati a do tada cao.jefferson wrote:joj ovi su mi najbolji.bhxxl wrote:sto vi niste nabavaljali uruzje i onda bi bilo sve posteno i kako treba.trebalo je u vihoru rata prvo naci te pare pa onda pa onda kupiti oruzje pa ga onda pod embargom uvesti u bih. svi generali poslije bitke.sto se vi niste angazovali pametne glavice i vrli novinari.eto svojim uticajem pokusajte za nesto skupiti koji euro ili dolar pa da vidim i to cudo hoceli uspjeti.sve se prica o pronevjerili silnih miliona a oruzje i sva oprema nam pala sa neba. nemojte biti djeca.sta ocekujete ciste papire i urednu dokumentaciju kad kupujes oruzje na crno.niste mi jasni sekunde.
Hajde kada tako pricas na internet pa nadji prepiske razgovora izmedju Richarda Holbrook-a, Wes Clarka i americkog pregovarackog tima koji su konstantno nagovarali Tudjmana i Izetbegovica da napadnu Prijedor. kada je kod Tuzle poginuo norveski vojnik u bazi UN, amerikanci su to iskoristili kao izgovor da obnove zracne napade protiv cetnika koji su se poceli konsolidovati, i amerikanci su se bojali da ce ovi povratiti dio teritorije u zapadnoj bosni, pa su prakticno nama priskocili u pomoc.
Imaju prepisci kada su molili Izetbegovica da prije dejtonskog sporazuma istraje i uzme Prijedor i Bosanski Novi.
Kasnije je Atif Dudakovic rekao da Richard Holbrook nije dao armiji da uzme Prijedor!
jel to isti Holbroook koji je dao karadjicu amnestiju i potpisao sporazum sa njim da se skloni iz politike.
- buba
#14 re
Ma nek se je*e Slob.Bosna, trulez bh novinarstva. Ja sam vazda za kriminal za potrebe naroda.
Ono sto je bilo, bilo je..ne palamudite vise o tome. Naravno da se u tolikim svotama novca i transakcijama, naslo ljudi koji su omastili brkove da podmire i unucad svoju. Pa nijedan konvoj humanitarni za BH nije mogao proci hrvatske teritorije dok se ''ona tamo strana'' nije dobro namirila iz toga. Zar je to toliko cudno i nesvakidasnje?!? Sve ima svoju cijenu, pa i nase naoruzavanje za vrijeme embarga. Za to vrijeme i ta desavanja imam potpuno druge arshine razmisljanja i stavova.
Tragicnije je i teze oprostivo ovo sto se nastavlja i desava i dalje..
Ono sto je bilo, bilo je..ne palamudite vise o tome. Naravno da se u tolikim svotama novca i transakcijama, naslo ljudi koji su omastili brkove da podmire i unucad svoju. Pa nijedan konvoj humanitarni za BH nije mogao proci hrvatske teritorije dok se ''ona tamo strana'' nije dobro namirila iz toga. Zar je to toliko cudno i nesvakidasnje?!? Sve ima svoju cijenu, pa i nase naoruzavanje za vrijeme embarga. Za to vrijeme i ta desavanja imam potpuno druge arshine razmisljanja i stavova.
-
_BosanaC
I isti Alija koji je amnestirao SDS. Sve ista ekipa.bhxxl wrote:kad mi posaljes kopiju dokaza da si bio pripadnik Armije RBIH onda mozemo diskutovati a do tada cao.jefferson wrote:joj ovi su mi najbolji.bhxxl wrote:sto vi niste nabavaljali uruzje i onda bi bilo sve posteno i kako treba.trebalo je u vihoru rata prvo naci te pare pa onda pa onda kupiti oruzje pa ga onda pod embargom uvesti u bih. svi generali poslije bitke.sto se vi niste angazovali pametne glavice i vrli novinari.eto svojim uticajem pokusajte za nesto skupiti koji euro ili dolar pa da vidim i to cudo hoceli uspjeti.sve se prica o pronevjerili silnih miliona a oruzje i sva oprema nam pala sa neba. nemojte biti djeca.sta ocekujete ciste papire i urednu dokumentaciju kad kupujes oruzje na crno.niste mi jasni sekunde.
jel to isti Holbroook koji je dao karadjicu amnestiju i potpisao sporazum sa njim da se skloni iz politike.
-
_BosanaC
#16 Re: re
Stoji i to... Moj komsija '93. otvorio prodavnicu prehrambenih artikala u gradu koji je bio u potpunom okruzenju... I to tako sto je sam vozio jedan od kamiona iz konvoja koji je usao noc prije u grad...buba wrote:Ma nek se je*e Slob.Bosna, trulez bh novinarstva. Ja sam vazda za kriminal za potrebe naroda.
Danas ima milijarde... I jos je covjek u sjeni...
Al' drugi su to arsini, sto jest jest... A i nas je...
-
testament
#17 Re: re
MA BRAVO KLAP,KLAP čuj NAŠLO se ljudi koji su omastili brkove da podmire i unučad svoju.SVI KOJI SU UČESTVOVALI U PRIKUPLJANJU PARA I "NABAVCI" SU OMASTILI BRKOVE:alija,čengić,šaja i ostala "raja".buba wrote:Ma nek se je*e Slob.Bosna, trulez bh novinarstva. Ja sam vazda za kriminal za potrebe naroda.
Da te pitam buba koliko je konvoja sa oružjem došlo do nas u periodu april 1992.februar 1994(kad je prestao sukob sa hrvatima)?
I na šta je potrošeno 10 MILIJARDI MARAKA KOJE JE TVOJ IDOL(ALIJA) SPOMENUO 1996 DA SU UTROŠENE U ODBRANU???
- buba
#18 Re: re
Smanji dozivljajtestament wrote:MA BRAVO KLAP,KLAP čuj NAŠLO se ljudi koji su omastili brkove da podmire i unučad svoju.SVI KOJI SU UČESTVOVALI U PRIKUPLJANJU PARA I "NABAVCI" SU OMASTILI BRKOVE:alija,čengić,šaja i ostala "raja".buba wrote:Ma nek se je*e Slob.Bosna, trulez bh novinarstva. Ja sam vazda za kriminal za potrebe naroda.
Da te pitam buba koliko je konvoja sa oružjem došlo do nas u periodu april 1992.februar 1994(kad je prestao sukob sa hrvatima)?
I na šta je potrošeno 10 MILIJARDI MARAKA KOJE JE TVOJ IDOL(ALIJA) SPOMENUO 1996 DA SU UTROŠENE U ODBRANU???
Moj brat nije. Moj dajdža nije. I to je evidentno danas po njihovom imovinskom kartonu. I ja se ponosim time. Ne smatram da su ''budale'' zato sto nisu.SVI KOJI SU UČESTVOVALI U PRIKUPLJANJU PARA I "NABAVCI" SU OMASTILI BRKOVE:alija,čengić,šaja i ostala "raja".
Spram toga ti savjetujem da ne generaliziras, ne samo ovo, nego inace. Ok
Opet kazem, ne vrijedi palamuditi o ovome, jer nema popravnog.
-
testament
ko "generalizira"??? Ja sam samo rekao da su oni koji su raspolagali parama,i omastili brkove a to su:alija,čengić,ovaj sudanac,pa neki sirijac,pa šaja i ostala raja.Bitno je da svi ovdje imenom pomenuti prije rata nisu vidjeli novčanicu od 100 DEM ni fotokopiranu!!!
- buba
Bila sam dovoljno decidna. Zao mi je ako me ne razumijes.testament wrote:ko "generalizira"??? Ja sam samo rekao da su oni koji su raspolagali parama,i omastili brkove a to su:alija,čengić,ovaj sudanac,pa neki sirijac,pa šaja i ostala raja.Bitno je da svi ovdje imenom pomenuti prije rata nisu vidjeli novčanicu od 100 DEM ni fotokopiranu!!!
Ne bih vise o ovome stvarno.
-
novljanin03
De mi daj link za taj dokoment , majke ti ? Ako je to istina , onda se potpuno razlikuje od izjava R.Holbrook-a .jefferson wrote:joj ovi su mi najbolji.bhxxl wrote:sto vi niste nabavaljali uruzje i onda bi bilo sve posteno i kako treba.trebalo je u vihoru rata prvo naci te pare pa onda pa onda kupiti oruzje pa ga onda pod embargom uvesti u bih. svi generali poslije bitke.sto se vi niste angazovali pametne glavice i vrli novinari.eto svojim uticajem pokusajte za nesto skupiti koji euro ili dolar pa da vidim i to cudo hoceli uspjeti.sve se prica o pronevjerili silnih miliona a oruzje i sva oprema nam pala sa neba. nemojte biti djeca.sta ocekujete ciste papire i urednu dokumentaciju kad kupujes oruzje na crno.niste mi jasni sekunde.
-
_BosanaC
Jesu SVI koji su raspolagali parama imali hajra od njih, i imace njihovo peto koljeno.buba wrote:Bila sam dovoljno decidna. Zao mi je ako me ne razumijes.testament wrote:ko "generalizira"??? Ja sam samo rekao da su oni koji su raspolagali parama,i omastili brkove a to su:alija,čengić,ovaj sudanac,pa neki sirijac,pa šaja i ostala raja.Bitno je da svi ovdje imenom pomenuti prije rata nisu vidjeli novčanicu od 100 DEM ni fotokopiranu!!!Dakle, nisu svi koji su raspolagali parama imali korist od njih.
Ne bih vise o ovome stvarno.
-
bhxxl
pa eto vrli mudraci nema alije pa skupite neke pare pa ulozite u nesto.prica vam je suplja do bola.nema rata nema alije pa ajde da vidimo sta ste uradili kako ste se organizovali u svojoj zajednici.gdje je ta vrla dijaspora da vidimo kako lobirate za bosnu i hercegovinu.Sto niko malo ne pretrese odakle nikose onolike firme u vitezu.odakle peri gudelju milioni koliko su oni izvukli deviza od naroda srednje bosne.da zaboravio sam treba imati muda za takve stvari.
-
_BosanaC
Jos jedan lelemudan kojem je glavno da se ne diraju njegovi, pa orilo gorilo...bhxxl wrote:pa eto vrli mudraci nema alije pa skupite neke pare pa ulozite u nesto.prica vam je suplja do bola.nema rata nema alije pa ajde da vidimo sta ste uradili kako ste se organizovali u svojoj zajednici.gdje je ta vrla dijaspora da vidimo kako lobirate za bosnu i hercegovinu.Sto niko malo ne pretrese odakle nikose onolike firme u vitezu.odakle peri gudelju milioni koliko su oni izvukli deviza od naroda srednje bosne.da zaboravio sam treba imati muda za takve stvari.
Ukradem ti ja sve sto imas, pa te na kraju napadnem da si pitschka i da ne znas sta ces sa svojim zivotom... Jah...
-
bhxxl
e ba ne branim ja nikog samo mi je pun kurac mudraca koji samo seru a nece nista da urade . a ti si jedan od njih samo prazna prica a djela nigdje ni na vidiku._BosanaC wrote:Jos jedan lelemudan kojem je glavno da se ne diraju njegovi, pa orilo gorilo...bhxxl wrote:pa eto vrli mudraci nema alije pa skupite neke pare pa ulozite u nesto.prica vam je suplja do bola.nema rata nema alije pa ajde da vidimo sta ste uradili kako ste se organizovali u svojoj zajednici.gdje je ta vrla dijaspora da vidimo kako lobirate za bosnu i hercegovinu.Sto niko malo ne pretrese odakle nikose onolike firme u vitezu.odakle peri gudelju milioni koliko su oni izvukli deviza od naroda srednje bosne.da zaboravio sam treba imati muda za takve stvari.
Ukradem ti ja sve sto imas, pa te na kraju napadnem da si pitschka i da ne znas sta ces sa svojim zivotom... Jah...