Krim i tzv RS -

Locked
edinhusic1979

#151 Re: Krim i tzv RS -

Post by edinhusic1979 »

xxl mudonja wrote:
edinhusic1979 wrote:
xxl mudonja wrote:ništa tu nije napravljeno, nije to poso preko noći
nije još ni referendum održan...pa proglašenje nezavisnosti...pa tek onda najteži posao...ko će te priznat
mlad si izgleda pa ne znaš "proceduru" kojom si išle SLO, HR, BH a još imale podršku MZ
pa ice sa pasosom rusije :bih:
kakve veza sad pasoš ima isčim
riječ je o stvaranju kvazi države(Krima) na teritoriji druge legalne države (Ukrajine)
i mogučnosti, bolje rečeno nemogućnosti njene legalizacije
a sta tebi znaci legalizacija,,zivjet ce ljudi normalno pid ruskim zakonima,putovat ce sa ruskim pasosima,igrati u ruskoj ligi,i td
pa jel kosovo sa pravnog aspekta legalizovano.
sluga_okupatora

#152 Re: Krim i tzv RS -

Post by sluga_okupatora »

zenen wrote:
sluga_okupatora wrote:

Ta "kratkotrajna" turska okupacija je trajala vise od 300 godina ali poenta je da je Krim dio Ukrajine i uzimanje istorije kao validnog razloga za pripojenje Rusiji je u najmanju ruku debilno.
U pravu si za rs - to je entitet koji zajedno s federacijom cini BiH. Laprdanje o tome kako rs ima sve elemente drzave, referendumi, otcjepljenja i ostali qrci palci su samo lozenje obicnog naroda u izbornoj godini.
Mogucnosti i realnosti nisu stvari koje se traze na forumima - pa ovdje ljudi zazivaju vojnu intervenciju Rusije na Balkanu - ovo je prije materijal za jednu od epizoda zvjezdanih staza nego realnost.
Pazi nešto ako bi mogao na trenutak staviti po strani to što ne voliš Rusiju jer je saveznik Srba i pokušao realno sagledati stvari vidio bi da je Rusija itekako prisutna na balkanu u Srbiji i u RS najviše. Ruska kultura je prisutna na svakom koraku, U RS i u Srbiji se po školama uči ruski jezik, organizuju se školske ekskurzije u rusiji itd. Preko medija isto tako ako pratiš uvijek je rusija dobra a zapad i amerika je uvijek bad boy. Ja još nisam vidio neku emisiju recimo na RTRS ili RTS gdje je iskrcavanje ruske vojske na Krim ocjenjeno negativno. Stanovništvo se u RS na neki način sve više prorusuje. U RS uopšte nije rijetkost vidjeti rusku zastavu kako se vijori pored srpske zastave. Srbima je svakako u interesu da se povećava broj državljanja Rusije u RS. U nekoj novoj mogućoj krizi Rusija isto tako može invršiti invaziju sa izgovorom zaštite svojih državljanja. Obala Crne Gore je već praktični kupljena od strane rusa, započeta je gradnja betonskih građevina i onda sve ostavljeno. Pristupna tačka za invazija sa mora.
Znaci plan rs-a je da naseli sto vise rusa tu pa da onda rusi iz Rusije izvrse invaziju na Balkan preko betonskih gradjevina u Crnoj Gori????????? W T F :roll:

No comment na ovo - jesi ti uopste procitao sta si napisao :lol:
Stjui

#153 Re: Krim i tzv RS -

Post by Stjui »

raskopusa wrote: a tursku si zaboravio? nema genocidnijeg naroda od turaka i genocidnije drzave od turske. samo su poklali milion jermena.
a tek sta rade jadnim kurdima.... :sad:
al priznajete da je tzv. rs genocidna?
sluga_okupatora

#154 Re: Krim i tzv RS -

xxl mudonja wrote:ma to je ono prdenje nas i rusa 300 miliona, samo što oni podbacuju OPASNO svake godine, fulaju za cca 35-40.000 :shock:

za zadnjih 11 godina IZGUBILI SU ČITAVO JEDNO SARAJEVO !!!!

Image

Provalili su nas za onih 500,000 muDZahedina sto planiramo naseliti u federaciji pa se skontali kako ce oni naseliti makar 1,000,000 rusa u rs da pariraju, jos ce usput da izbetoniraju crnogorsku obalu da mogu rusi lakse okupirati Balkan kada dodju sa svojih 257 nosaca aviona da spasavaju ruske drzavljane i lokalnu nejac - paklen plan do jaja :lol:
edinhusic1979

#155 Re: Krim i tzv RS -

Post by edinhusic1979 »

ne odgovaram sebi vec hocu da ti kazem,,koga briga na kosovu sto kosovo nije pravno legalizovano,,imaju svoju drzavu i zive sasvim normalno ako hoce da dodju u bih izvade pasos albanije i dodju :-D
edinhusic1979

#156 Re: Krim i tzv RS -

Post by edinhusic1979 »

sluga_okupatora wrote:
xxl mudonja wrote:ma to je ono prdenje nas i rusa 300 miliona, samo što oni podbacuju OPASNO svake godine, fulaju za cca 35-40.000 :shock:

Image

Provalili su nas za onih 500,000 muDZahedina sto planiramo naseliti u federaciji pa se skontali kako ce oni naseliti makar 1,000,000 rusa u rs da pariraju, jos ce usput da izbetoniraju crnogorsku obalu da mogu rusi lakse okupirati Balkan kada dodju sa svojih 257 nosaca aviona da spasavaju ruske drzavljane i lokalnu nejac - paklen plan do jaja :lol:
:-)
Last edited by edinhusic1979 on 12/03/2014 15:54, edited 1 time in total.
edinhusic1979

#157 Re: Krim i tzv RS -

Post by edinhusic1979 »

edinhusic1979 wrote:
sluga_okupatora wrote:

Image

Chaush

#158 Re: Krim i tzv RS -

Post by Chaush »

edinhusic1979 wrote:zasto rusija nije stitila svoje inerese u libiji,
dobro a sta je rusija treba ,uci u rat sa amerikom zbog tamo neke libije.
zasto amerika nije stitila gruziju,zasto amerika sad ne stiti ukrajinu,
krajnje si smijesan.
Hvala Bogu pa si napokon malo "nadosao". Rusija nije stitila, ne Libiju vec ruske interese u Libiji, zato sto nema kapaciteta za to. Libiju su sjebali bjelosvjetski hostapleri kojima je Libija daleko isto kao i Rusiji. Ali eto, njima ta udaljenost nije bila problem. Gruzija i Ukrajina su skoro pa u Rusiji.
edinhusic1979

#159 Re: Krim i tzv RS -

Post by edinhusic1979 »

Zelenkapica wrote:
zenen wrote:
Pazi nešto ako bi mogao na trenutak staviti po strani to što ne voliš Rusiju jer je saveznik Srba i pokušao realno sagledati stvari vidio bi da je Rusija itekako prisutna na balkanu u Srbiji i u RS najviše. Ruska kultura je prisutna na svakom koraku, U RS i u Srbiji se po školama uči ruski jezik, organizuju se školske ekskurzije u rusiji itd. Preko medija isto tako ako pratiš uvijek je rusija dobra a zapad i amerika je uvijek bad boy. Ja još nisam vidio neku emisiju recimo na RTRS ili RTS gdje je iskrcavanje ruske vojske na Krim ocjenjeno negativno. Stanovništvo se u RS na neki način sve više prorusuje. U RS uopšte nije rijetkost vidjeti rusku zastavu kako se vijori pored srpske zastave. Srbima je svakako u interesu da se povećava broj državljanja Rusije u RS. U nekoj novoj mogućoj krizi Rusija isto tako može invršiti invaziju sa izgovorom zaštite svojih državljanja. Obala Crne Gore je već praktični kupljena od strane rusa, započeta je gradnja betonskih građevina i onda sve ostavljeno. Pristupna tačka za invazija sa mora.
Jarane; ov opodvuceno nas raduje a ni slucajno nas to ne zabrinjava. Mi bi najvise zelijeli kada bi vi poceli Ruski pricati i kada bi u skolama ucili da su srbi jedno Rusko pleme ili sta vec. Zar tebi nije jasno da mi ZELIMO NAJVISE NA SVIJETU da se vi okrecete Rusima?

Pogledaj mapu evrope:

Image

Americki f-15 avioni i nosaci aviona su poslani u Bugarsku, Rumuniju i balticke zemlje. Zapadna Ukrajina pripada NATO paktu manje vise. A vidi gdje se Srbija nalaze; u samom trbuhu NATO pakta; okruzena sa svih strana.
zanimljiva karta,ne zbog nato ,vec na karti se vidi pola rusije i neke male drzavice,
pa ljudi moji vidte li na ovoj karti koliko smo mi mali i ne btini,
sluga_okupatora

#160 Re: Krim i tzv RS -

Sta velis Edine, velicina je bitna :-D
edinhusic1979

#161 Re: Krim i tzv RS -

Post by edinhusic1979 »

Chaush wrote:
edinhusic1979 wrote:zasto rusija nije stitila svoje inerese u libiji,
dobro a sta je rusija treba ,uci u rat sa amerikom zbog tamo neke libije.
zasto amerika nije stitila gruziju,zasto amerika sad ne stiti ukrajinu,
krajnje si smijesan.
Hvala Bogu pa si napokon malo "nadosao". Rusija nije stitila, ne Libiju vec ruske interese u Libiji, zato sto nema kapaciteta za to. Libiju su sjebali bjelosvjetski hostapleri kojima je Libija daleko isto kao i Rusiji. Ali eto, njima ta udaljenost nije bila problem. Gruzija i Ukrajina su skoro pa u Rusiji.
a sta je tebi rusija trebala,,zbog libije uci u treci svjetski rat :-)
ja kako sam razumio ti pozivas ruse da napadaju neke daleke zemlje kao i amerikanci
a udaljenost,,pa da nema rusija nafte kao amerika mozda i njoj ne bi bila bitna udaljenost,,
i gruzija je bila americko dijete, rusi su pogazili medjunarodno pravo tu,gruzija je nezavisna zemlja
zasto je amerika i nato nisu branili.
edinhusic1979

#162 Re: Krim i tzv RS -

Post by edinhusic1979 »

sluga_okupatora wrote:Sta velis Edine, velicina je bitna :-D
i ti mnogo,,cure me salijecu ne znam ziv stacu :-D
upss tema je krim,rusija,emerika i ostali.
edinhusic1979

#163 Re: Krim i tzv RS -

Post by edinhusic1979 »

Zelenkapica wrote:
zenen wrote:
Jarane; ov opodvuceno nas raduje a ni slucajno nas to ne zabrinjava. Mi bi najvise zelijeli kada bi vi poceli Ruski pricati i kada bi u skolama ucili da su srbi jedno Rusko pleme ili sta vec. Zar tebi nije jasno da mi ZELIMO NAJVISE NA SVIJETU da se vi okrecete Rusima?

Pogledaj mapu evrope:

Image

Americki f-15 avioni i nosaci aviona su poslani u Bugarsku, Rumuniju i balticke zemlje. Zapadna Ukrajina pripada NATO paktu manje vise. A vidi gdje se Srbija nalaze; u samom trbuhu NATO pakta; okruzena sa svih strana.
zanimljiva karta,,po ovome se vidi kako ce ukrajina nahebati rusi ladno mogu ostaviti ukrajinu bez juznog toga,ispod crnog mora preko bugarske i ukrajinci ostaju bez juznog toka,
zapamtite ovaj moj post jel ce tako biti ukrajina je ostala bez juznog toka.
Chaush

#164 Re: Krim i tzv RS -

Post by Chaush »

zenen wrote:Naravno nije isključeno ni to da će poslati svoje tenkove u Mostar, Livno i Neum ako njihov narod bude ugrožen u slučaju novog sukoba. Šta ti misliš da će skršteno sjedit i gledat šta se dešava sa Hrvatima u BiH?
Nije Zagreb taj koji odluciva dali ce Hrvatska poslati tenkove u pomoc hrvatima u BiH u slucaju nekakvog sukoba u BiH.
Nemojmo diskutovati emocijama ljudi moji ...

Sta je Sloba natjeralo pa je srbima sa ovu stranu Drine uveo sankcije ?
Chaush

#165 Re: Krim i tzv RS -

Post by Chaush »

zenen wrote:Pazi nešto ako bi mogao na trenutak staviti po strani to što ne voliš Rusiju jer je saveznik Srba i pokušao realno sagledati stvari vidio bi da je Rusija itekako prisutna na balkanu u Srbiji i u RS najviše. Ruska kultura je prisutna na svakom koraku, U RS i u Srbiji se po školama uči ruski jezik, organizuju se školske ekskurzije u rusiji itd. Preko medija isto tako ako pratiš uvijek je rusija dobra a zapad i amerika je uvijek bad boy. Ja još nisam vidio neku emisiju recimo na RTRS ili RTS gdje je iskrcavanje ruske vojske na Krim ocjenjeno negativno. Stanovništvo se u RS na neki način sve više prorusuje. U RS uopšte nije rijetkost vidjeti rusku zastavu kako se vijori pored srpske zastave. Srbima je svakako u interesu da se povećava broj državljanja Rusije u RS. U nekoj novoj mogućoj krizi Rusija isto tako može invršiti invaziju sa izgovorom zaštite svojih državljanja. Obala Crne Gore je već praktični kupljena od strane rusa, započeta je gradnja betonskih građevina i onda sve ostavljeno. Pristupna tačka za invazija sa mora.
Odavno nisam procitao neku vecu glupost :(

I tebe pitam isto sto sam pitao onoga tvog kolegu ranije: Sta mislis dali veci broj mladih srba, kako u Srbiji tako i u RS-u, ako bi im se ukazala prilika, dali bi radije iselili u Rusiju ili u EU ?
Chaush

#166 Re: Krim i tzv RS -

Post by Chaush »

iscrtani čovek wrote:Najači argumenti su kad se počne pozivati na UN i međunarodni poredak... :roll:
Koja velika sila, od Rima do Amerike i Rusije danas, je ikad šljivila pravo, pravdu, nekakav međunarodni poredak ?
Mislim, stvarno, kao da pojedini žive na Marsu, a ne na ovoj planeti.
Evo koliko je sve to zapetljano-Šreder rekao da je NATO bombardovanje Srbije bilo protivno međunarodnom pravu. Kosovo proglasilo nezavisnost. Međunarodni sud pravde dao mišljenje o tome. Krim se otcijepio, i pozvao na mišljenje MSP o Kosovu. OEBS tvrdi da je referendum ,,nelegalan'' jer je protiv Ustava Ukrajine. A zašto je legalno otcepljenje Kosova, zašto se tada nije poštovao Ustav Srbije ?
Mislim da je naivno usporedjivati Krim i Kosovo. Vecinsko stanovnistvo na Kosovu, Albanci, od kako su potpali pod kontrolu Srbije bili su ugnjetavani, proganjani, ubijani, izolirani itd. Cak i za vrijeme Tita, i pored svih bogastava koja se nalaze na Kosovu, taj dio Jugoslavije bio je najnerazvijeniji. Tadasnja drzava Jugoslavija, u kojoj su srbi imali glavnu rijec, minimalno je ulagala/investirala na Kosovo. Stotine albanskih mladica koji su bili na sluzenju vojnog roka u JNA, kucama su vracani u limenim sanducima jer su navodno izvrsavali samoubistva.
iscrtani čovek wrote:Da pojednostavimo,Albanci su uspeli jer su imali podršku SAD. Krim će uspeti jer ima podršku Rusije..
Ako se to zaista desi, kakav zivot i perspektivu za jedno 15-20 godina ce imati oni ukrajinci koji odu u EU a kakvu oni koji uz "pomoc" Rusije postanu dio Rusije?

Mnogi od nas se dobro sjecaju istocne i zapadne Njemacke.
It_is_a_Leclerc

#167 Re: Krim i tzv RS -

Post by It_is_a_Leclerc »

raskopusa wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Krim i RS su donekle slični, ali donekle različiti.

Krim je historijska, geografska i politička činjenica već stoljećima. RS je, pak, nastala igrom lenijara u saveznoj državi Ohio.
However, i Krim i to što se sad zove RS su mjesta genocida, stravične mržnje i ksenofobije prema sve što nije pravoslavno, rusko i srpsko.

Izolacija takvih sredina, te njihovo ekonomsko i svako drugo slamanje je primarni interes. U protivnom, genocid se nameće kao politički argument.
a tursku si zaboravio? nema genocidnijeg naroda od turaka i genocidnije drzave od turske. samo su poklali milion jermena.
a tek sta rade jadnim kurdima.... :sad:
Prvo. Ne postoje genocidni narodi, per se. To je uvredljivo za normalan razum, i jedva sam se suzdržao da tu ne zaustavimo konverzaciju.
Drugo. Turska je postojala i prije genocida nad Armenima.

Je li Republika Srpska postojala ?
Kemo BA

#168 Re: Krim i tzv RS -

Post by Kemo BA »

It_is_a_Leclerc wrote:
Prvo. Ne postoje genocidni narodi, per se. To je uvredljivo za normalan razum, i jedva sam se suzdržao da tu ne zaustavimo konverzaciju.

Nemre on to sto si napiso skontat :-D
Kemo BA

#169 Re: Krim i tzv RS -

Post by Kemo BA »

Kemo BA wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Nemre on to sto si napiso skontat :-D

al ipak on zna da od RS u sklopu Rusije nema i nemre bit !
spacek

#170 Re: Krim i tzv RS -

Post by spacek »

maksimum koji rusi mogu silom postici su granice do crvene linije...za nesto vise bi trebao III SVJETSKI RAT...
u neke se zemlje mogu samo usetati kao dobrodosli, u neke silom ugurati...ali i kad bi dosli do crvene linije - kroz 20 godina bi se opet raspali / povukli zbog ekonomske krize koja bi ih ubila zbog osvajackog pohoda!

Image
Srpko

#171 Re: Krim i tzv RS -

Post by Srpko »

...
Last edited by Srpko on 12/03/2014 18:52, edited 2 times in total.
Srpko

#172 Re: Krim i tzv RS -

Post by Srpko »

Krim je historijska, geografska i politička činjenica već stoljećima. RS je, pak, nastala igrom lenijara u saveznoj državi Ohio.
However, i Krim i to što se sad zove RS su mjesta genocida, stravične mržnje i ksenofobije prema sve što nije pravoslavno, rusko i srpsko.
dina, te njihovo ekonomsko i svako drugo slamanje je primarni interes. U protivnom, genocid se nameće kao politički argument.
Kako onda na teritoriji Krima i Srpske pored Rusa i Srba žive i pripadnici manjina Ukrajinci i Tatari u Republici Krim a u Srpskoj,Hrvati,Bošnjaci,Romi ?
Srpko

#173 Re: Krim i tzv RS -

Post by Srpko »

xxl mudonja wrote:
Srpko wrote: a u Srpskoj,Hrvati,Bošnjaci,Romi ?
kolko ih je živjelo po popisu 91
a koliko uoči djetona 95
i koliko danas
znaš li ???
Nešto oko 146 000 prvih i 440 000 drugih.Za Rome ne znam .Koliko ih danas živi ne znam,čekamo rezultate popisa.
Last edited by Srpko on 12/03/2014 19:19, edited 2 times in total.
Hlapoje

#174 Re: Krim i tzv RS -

Post by Hlapoje »

Chaush wrote: Mislim da je naivno usporedjivati Krim i Kosovo. Vecinsko stanovnistvo na Kosovu, Albanci, od kako su potpali pod kontrolu Srbije bili su ugnjetavani, proganjani, ubijani, izolirani itd. Cak i za vrijeme Tita, i pored svih bogastava koja se nalaze na Kosovu, taj dio Jugoslavije bio je najnerazvijeniji. Tadasnja drzava Jugoslavija, u kojoj su srbi imali glavnu rijec, minimalno je ulagala/investirala na Kosovo. Stotine albanskih mladica koji su bili na sluzenju vojnog roka u JNA, kucama su vracani u limenim sanducima jer su navodno izvrsavali samoubistva.
Generalno...sve što si ovde napisao je velika laž i neistina...a ovo boldovano je teška budalaština.

Kao prvo, Srbi nikad nisu vodili glavnu reč u SFRJ, bar kad je ekonomija u pitanju. Od završetka rata 1945, pa na ovamo Hrvati i Slovenci su vedrili i oblačili finansijama. Od Borisa Kidriča do Ante Markovića.

Kao drugo, na Kosovo je ulagano mnogo. Polovina Fonda za nerazvijene republike i pokrajine išlo je na Kosovo.

Treće, Kosovo je u to vreme bilo Amerika za Albaniju, a Albanci su toliko bili ugnjetavani i proganjani da su neki poput Sinana Hasanija bili predsednici države...

Ne znam zašto ljudi pišu ovakve gluposti.
It_is_a_Leclerc

#175 Re: Krim i tzv RS -

Post by It_is_a_Leclerc »

Srpko wrote:

dina, te njihovo ekonomsko i svako drugo slamanje je primarni interes. U protivnom, genocid se nameće kao politički argument.
Kako onda na teritoriji Krima i Srpske pored Rusa i Srba žive i pripadnici manjina Ukrajinci i Tatari u Republici Krim a u Srpskoj,Hrvati,Bošnjaci,Romi ?
Tatari na Krimu (čuj Republici Krim) žive onako kako žive Bošnjaci u RS-u. U strahu, dok im razbijaju džamije, ruše mezarja, prijete, psuju... E tako žive Tatari, nakon što su ih sa Krima, gdje su bili većina, Rusi iselili u Tursku.
Locked