Krim i Sutorina
- sinuhe
#1 Re: Krim i Sutorina
AKo krenete danas iz Trebinja mozda do Vaskrsa nesto i sredite.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2 Re: Krim i Sutorina
uspjećete samo ako Kačavenda bude na čelu
- spreca
#4 Re: Krim i Sutorina
Kad ce rat poceti.....hoceli biti direktan prenos
......ja kad nemam sta da radim ja guzim...pa makar i platio.....sta ovaj narod misli i cime razmislja?
- Arsenal Royal
#5 Re: Krim i Sutorina
Postoji legalni pravni osnov po kojem bi se Sutorina morala vratiti Bosni.Ako je Bosna kao (i njen teritorij Sutorina) priznata u Avnojevskim granicama onda se Sutorina mora nalaziti u Bosni.
Ne vjerujem da će priča oko Sutorine ikada završiti sve dok nam je ne vrate,a to Crnogorce ne bi ništa koštalo,imaju obale na pretek a nama bi sutorina tolko puno značila pogotovo psihološki.Kada bi Crngoroci bili iskreni i vratili ono što nam pripada Crna gora bi BIH imala kao prijatelja za 1000 godina.
Ne vjerujem da će priča oko Sutorine ikada završiti sve dok nam je ne vrate,a to Crnogorce ne bi ništa koštalo,imaju obale na pretek a nama bi sutorina tolko puno značila pogotovo psihološki.Kada bi Crngoroci bili iskreni i vratili ono što nam pripada Crna gora bi BIH imala kao prijatelja za 1000 godina.
- spreca
#6 Re: Krim i Sutorina
i kome bi u bih pripala ta sacica zemlje?Arsenal Royal wrote:Postoji legalni pravni osnov po kojem bi se Sutorina morala vratiti Bosni.Ako je Bosna kao (i njen teritorij Sutorina) priznata u Avnojevskim granicama onda se Sutorina mora nalaziti u Bosni.
- Danguba
#7 Re: Krim i Sutorina
Gdje ti zivis.kondukter wrote:Bošnjacima, Bošnjaci nemaju izlaz na more nego su okruženi sa svih strana kao u toru, jedan od razloga što ćemo nestati.spreca wrote: i kome bi u bih pripala ta sacica zemlje?
Ciji je Neum? Sve je to Bosansko-hercegovacko a time i Bosnjacko.
- kingofsnake
#8 Re: Krim i Sutorina
A što Mađarska mora nema, to te ne sekira?kondukter wrote:Bošnjacima, Bošnjaci nemaju izlaz na more nego su okruženi sa svih strana kao u toru, jedan od razloga što ćemo nestati.spreca wrote:i kome bi u bih pripala ta sacica zemlje?Arsenal Royal wrote:Postoji legalni pravni osnov po kojem bi se Sutorina morala vratiti Bosni.Ako je Bosna kao (i njen teritorij Sutorina) priznata u Avnojevskim granicama onda se Sutorina mora nalaziti u Bosni.
- spreca
#9 Re: Krim i Sutorina
Objasni kako bi to prialo Bosnjacima?.......nemaju ni srbi izlaz na more i?kondukter wrote:Bošnjacima, Bošnjaci nemaju izlaz na more nego su okruženi sa svih strana kao u toru, jedan od razloga što ćemo nestati.spreca wrote:i kome bi u bih pripala ta sacica zemlje?Arsenal Royal wrote:Postoji legalni pravni osnov po kojem bi se Sutorina morala vratiti Bosni.Ako je Bosna kao (i njen teritorij Sutorina) priznata u Avnojevskim granicama onda se Sutorina mora nalaziti u Bosni.
- Danguba
#10 Re: Krim i Sutorina
Nije bilo do Neuma. Visa politika.kondukter wrote:da, zato su 1993 godine, kad je bilo najteže po opstanak, Bošnjaci mogli uvesti 100 haubica preko Neuma.Danguba wrote: Gdje ti zivis.![]()
Ciji je Neum? Sve je to Bosansko-hercegovacko a time i Bosnjacko.
- Danguba
#11 Re: Krim i Sutorina
Imam osjecaj da ti nas zajebavas.kondukter wrote:ja kažem, ako je pripadalo Bosni, a hipotetički kad bi se vratilo Bosni, da bi tebalo da pripadne Bošnjacima, jer su najbrojniji narod u zemlji a najugroženiji.
Kakve posebne veze Sutorina ima sa Bosnjacima a nema Neum?
- spreca
#12 Re: Krim i Sutorina
jarane ne nasjedaj na salonske fazone...koliko to danas imas ne okupirane teritorijekondukter wrote:ja kažem, ako je pripadalo Bosni, a hipotetički kad bi se vratilo Bosni, da bi tebalo da pripadne Bošnjacima, jer su najbrojniji narod u zemlji a najugroženiji.
- spreca
#13 Re: Krim i Sutorina
I sad ce Bozo pokretac teme(nesto ga nema na svojoj temi)uzeti pusku ili se naoruzati diplomatijom da tebi Bosnjaku vrati oteto pa i sutomorekondukter wrote:neki kažu da Bošnjaci žive na 24 % Bosne, ostalo je po meni okupirana terotorija.spreca wrote:jarane ne nasjedaj na salonske fazone...koliko to danas imas ne okupirane teritorijekondukter wrote:ja kažem, ako je pripadalo Bosni, a hipotetički kad bi se vratilo Bosni, da bi tebalo da pripadne Bošnjacima, jer su najbrojniji narod u zemlji a najugroženiji.
- Arsenal Royal
#14 Re: Krim i Sutorina
Pripala bi državi Bosni i Hercegovini i svima koji u njoj žive,a ako pitaš za lično mišljenje mogli bi je pripojiti i republici srpskoj samo nek se vrati u BIH.Siguran sam da ljeti ne bi mogao prolaziti plažom od Bosanaca, Crnogorci su mnogo veći domaćini od Hrvata u Neumu koji bi naradije da im ostaviš pare i da se isti dan vratiš u Sarajevo.spreca wrote:i kome bi u bih pripala ta sacica zemlje?Arsenal Royal wrote:Postoji legalni pravni osnov po kojem bi se Sutorina morala vratiti Bosni.Ako je Bosna kao (i njen teritorij Sutorina) priznata u Avnojevskim granicama onda se Sutorina mora nalaziti u Bosni.
- spreca
#15 Re: Krim i Sutorina
pa mogao si to odmah napisati da ne lutam za odgovorom........ja mislim da ipak trebate objaviti rat crnoj gori......bar dok je dodig na vlasti...mozda sta i budeArsenal Royal wrote:Pripala bi državi Bosni i Hercegovini i svima koji u njoj žive,a ako pitaš za lično mišljenje mogli bi je pripojiti i republici srpskoj samo nek se vrati u BIH.Siguran sam da ljeti ne bi mogao prolaziti plažom od Bosanaca, Crnogorci su mnogo veći domaćini od Hrvata u Neumu koji bi naradije da im ostaviš pare i da se isti dan vratiš u Sarajevo.spreca wrote:i kome bi u bih pripala ta sacica zemlje?Arsenal Royal wrote:Postoji legalni pravni osnov po kojem bi se Sutorina morala vratiti Bosni.Ako je Bosna kao (i njen teritorij Sutorina) priznata u Avnojevskim granicama onda se Sutorina mora nalaziti u Bosni.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16 Re: Krim i Sutorina
postaviti pitanje kad bude CG ulazila u EU
ako treba i platiti
ili kompenzirati
ako treba i platiti
- spreca
#17 Re: Krim i Sutorina
eno vec crnogorci poceli sakupljati novce da plateBlack swan wrote:postaviti pitanje kad bude CG ulazila u EU
ako treba i platitiili kompenzirati
- karanana
#18 Re: Krim i Sutorina
jebo onaj geografski kurchich oko kojeg raspravljamo. zasto ne postaviti pitanje herceg novog i igala?
- seln
#19 Re: Krim i Sutorina
Zasto se ne postavi pitanje Neuma?karanana wrote:jebo onaj geografski kurchich oko kojeg raspravljamo. zasto ne postaviti pitanje herceg novog i igala?
Najbolje je ne postavljati nikakva pitanja.
- spreca
#20 Re: Krim i Sutorina
Bozo....sta bi ti licno imao od toga pa makar i sacrnogrci nam to dali onako u amanetBozo B wrote:Božo prati,čita,tu samspreca wrote: I sad ce Bozo pokretac teme(nesto ga nema na svojoj temi)uzeti pusku ili se naoruzati diplomatijom da tebi Bosnjaku vrati oteto pa i sutomorea u ovodnom tekstu naglašeno da je ne dolauzi u obzir bilo kakva upotreba sile u cilju ostvarenje cilja .Nasilje ništa ne rješeva.
- spreca
#21 Re: Krim i Sutorina
ti bi ko Titokaranana wrote:jebo onaj geografski kurchich oko kojeg raspravljamo. zasto ne postaviti pitanje herceg novog i igala?
- Arsenal Royal
#22 Re: Krim i Sutorina
HAHAHA stari sam ja Bošnjo dobri Bošnjo iz banovića porijeklom sa planete Caminospreca wrote: pa mogao si to odmah napisati da ne lutam za odgovorom........ja mislim da ipak trebate objaviti rat crnoj gori......bar dok je dodig na vlasti...mozda sta i bude
-
HTI
#23 Re: Krim i Sutorina
Kad bi CG vratila Sutorinu BiH,
Hrvatska bi odmah pocela graditi most od Peljesca do Herceg Novog.
Hrvatska bi odmah pocela graditi most od Peljesca do Herceg Novog.
- Danguba
#24 Re: Krim i Sutorina
lahko cete vi to dogovoriti sa niksickim dobrovoljcima. oni su vam uvijek bili na usluzi pa zasto ne i sada kada bi da izadjete na more.Arsenal Royal wrote:HAHAHA stari sam ja Bošnjo dobri Bošnjo iz banovića porijeklom sa planete Caminospreca wrote: pa mogao si to odmah napisati da ne lutam za odgovorom........ja mislim da ipak trebate objaviti rat crnoj gori......bar dok je dodig na vlasti...mozda sta i bude.Kažem samo da je najmanje bitno kojem će entitetu pripasti sve dok se ne vrati u okrilje BIH.Znaš i sam da se povratak Sutorine može uraditi samo na državnom nivou a tu je nezaobilizan koncenzus svi entitetskih predstavnika.
nekada ste izlazili i do dubrovnika.
- Arsenal Royal
#25 Re: Krim i Sutorina
Bgm nećemo eno neće sa nama,čak više i ne pričaju naš srpski bree hoće neki crnogorski da uveduDanguba wrote:lahko cete vi to dogovoriti sa niksickim dobrovoljcima. oni su vam uvijek bili na usluzi pa zasto ne i sada kada bi da izadjete na more.Arsenal Royal wrote:HAHAHA stari sam ja Bošnjo dobri Bošnjo iz banovića porijeklom sa planete Caminospreca wrote: pa mogao si to odmah napisati da ne lutam za odgovorom........ja mislim da ipak trebate objaviti rat crnoj gori......bar dok je dodig na vlasti...mozda sta i bude.Kažem samo da je najmanje bitno kojem će entitetu pripasti sve dok se ne vrati u okrilje BIH.Znaš i sam da se povratak Sutorine može uraditi samo na državnom nivou a tu je nezaobilizan koncenzus svi entitetskih predstavnika.
nekada ste izlazili i do dubrovnika.