"Krik iz pakla"
-
salamanti
#2 Re: "Krik iz pakla"
Kaze Uzviseni Allah: Uistinu, knjiga grijesnika je u Sidzdzinu, (83.7)
Kaze imam Et-taberi ibnul Đersi: 'Sidzdzin u prevodi znaci, donja, sedma zemlja.' Mi sad znamo da je nauka potvrdila da se zemlja sastoji od 7 slojeva.
Također prenosi ibn Đerir et Taberi od ibn Abasa da je ibn Abas upitao Kaba el Ahbara: 'Reci nam, sta je Sidzdzin? Kab je odgovorio: 'Sidzdzin je donja sedma zemlja u njoj su duse nevjernika i njihova djela.'
Također je prenio od Kaba da je rekao: 'Dusa nevjernika kad preseli uzdigne se prema nebu, pa nebo odbije da je primi, onda se ona spusti na zemlju a i zemlja je odbije da je primi, tada ona prolazi kroz unutrasnjost zemlje kroz zemljinih sedam slojeva, sve dok ne stigne do Sidzdzina.' Ovu predaju prenosi i imam es-Sujuti.
Ono sto je otkrio ruski tim, ne suprostavlja se nasem vjerovanju .....
Kaze imam Et-taberi ibnul Đersi: 'Sidzdzin u prevodi znaci, donja, sedma zemlja.' Mi sad znamo da je nauka potvrdila da se zemlja sastoji od 7 slojeva.
Također prenosi ibn Đerir et Taberi od ibn Abasa da je ibn Abas upitao Kaba el Ahbara: 'Reci nam, sta je Sidzdzin? Kab je odgovorio: 'Sidzdzin je donja sedma zemlja u njoj su duse nevjernika i njihova djela.'
Također je prenio od Kaba da je rekao: 'Dusa nevjernika kad preseli uzdigne se prema nebu, pa nebo odbije da je primi, onda se ona spusti na zemlju a i zemlja je odbije da je primi, tada ona prolazi kroz unutrasnjost zemlje kroz zemljinih sedam slojeva, sve dok ne stigne do Sidzdzina.' Ovu predaju prenosi i imam es-Sujuti.
Ono sto je otkrio ruski tim, ne suprostavlja se nasem vjerovanju .....
-
salamanti
#4 Re: "Krik iz pakla"
SnezanaM wrote:Los "trip" koristis![]()
Poslusaj ovo predavanja pa se javi da diskutujemo...
-
ri0
#5 Re: "Krik iz pakla"
ajme meni
Most active topic:
60 MINUTA - All about
Sve mi je jasno, nista mi ne moras pricat'
Sad cu ispast islamofobican...
Most active topic:
60 MINUTA - All about
Sve mi je jasno, nista mi ne moras pricat'
Sad cu ispast islamofobican...
- ofr
#6 Re: "Krik iz pakla"
Staro je ovo, prvi put kad sam gledao naježio sam se.
- Cholina_Lokica
#7 Re: "Krik iz pakla"
jel' ovo ono snimak vulkana i u pozadini dodana buka

-
vratnik
#9 Re: "Krik iz pakla"
na cemu ste vi?
- Cholina_Lokica
#10 Re: "Krik iz pakla"
sta god da je, dobro jevratnik wrote:na cemu ste vi?
- Chisum
#11 Re: "Krik iz pakla"
Na jednoj jako, jako jebenoj drogi, zvanoj neznanje.
- iLLusion
#12 Re: "Krik iz pakla"
Are you high? Reci da je tako? Inače ću se opasno zabrinuti... :/
-
vratnik
#13 Re: "Krik iz pakla"
ima li vise dijelova, u kojoj epizodi pedro pronalazi svoju majku u paklu i vodi je ocuhu koji ga nagradjuje plantazom koke, presretan zbog povratka najmilije?
-
vratnik
#14 Re: "Krik iz pakla"
i ja se svaki put najezim kad neko otvara vrata a ista nisu podmazana..ofr wrote:Staro je ovo, prvi put kad sam gledao naježio sam se.
-
salamanti
#15 Re: "Krik iz pakla"
Chisum wrote:Na jednoj jako, jako jebenoj drogi, zvanoj neznanje.
Poslusaj ovo pa se skjedeci put javi sa argumentima...
-
vratnik
#16 Re: "Krik iz pakla"
odoh na ginisa, ovo je bas bezze..
-
salamanti
#17 Re: "Krik iz pakla"
salamanti wrote:Chisum wrote:Na jednoj jako, jako jebenoj drogi, zvanoj neznanje.
Poslusaj ovo pa se sljedeci put javi sa argumentima...
- black
#18 Re: "Krik iz pakla"
vjerujem u Boga ali u ovakve stvari ne, i fakat smorishe, i ne znam kome je potrebno neshto ovakvo da bi potvrdio svoje vjerovanje
- bez_ideje
#19 Re: "Krik iz pakla"
halo,poslusajte pa se javite s "argumentima"

- iLLusion
#20 Re: "Krik iz pakla"
Ne znam zašto, ali mene uvijek uhvati neka huja kad se susretnem sa likovima poput ovog salamanti-ja. To je toliko slijepo ljudsko biće, ma ne može se ni nazvati bićem, prije je bot. Bot je toliko ubijeđen u postojanje nekih imaginarnih svjetova i svakakvih gluposti da ide iz krajnosti u krajnost.
A što je najgore, nema PRAVIH argumenata. Pa hebemu, otvori topic samo sa clipom sa jubi tubija. Nešto ga neko pita, on opet postavi clip.
Botu jedan, prestani raji dosađivati i idi radi nešto konstruktivnije... idi šišaj ovce il' tako nešto...
A što je najgore, nema PRAVIH argumenata. Pa hebemu, otvori topic samo sa clipom sa jubi tubija. Nešto ga neko pita, on opet postavi clip.
Botu jedan, prestani raji dosađivati i idi radi nešto konstruktivnije... idi šišaj ovce il' tako nešto...
-
vratnik
#21 Re: "Krik iz pakla"
onima koji dnevno izgovaraju kako je Bog milostan, a jedini razlog njihove "vjere" je strah od kazne.black wrote:vjerujem u Boga ali u ovakve stvari ne, i fakat smorishe, i ne znam kome je potrebno neshto ovakvo da bi potvrdio svoje vjerovanje
- Chisum
#22 Re: "Krik iz pakla"
salamanti wrote:salamanti wrote:Chisum wrote:Na jednoj jako, jako jebenoj drogi, zvanoj neznanje.
Poslusaj ovo pa se sljedeci put javi sa argumentima...
Molim???
-
salamanti
#24 Re: "Krik iz pakla"
Nije cilj videa da potvrdi svoje vjerovanje..vec vjerodostojna cinjenica ruskog naucnog tima...ovaj video je starija verzija i davno se vec vrti...i niko ga nije opovrgnuo...zasto mislis da nije vjerodostojno???black wrote:vjerujem u Boga ali u ovakve stvari ne, i fakat smorishe, i ne znam kome je potrebno neshto ovakvo da bi potvrdio svoje vjerovanje
-
vratnik
#25 Re: "Krik iz pakla"
HAVANA wrote:![]()
Aaaa ,dobre teme.