Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Moderator: anex
-
adnan.BIH
#1 Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Evo, danas mi se baš dogodio slučaj da izlazim iz zgrade sa djetetom kojem je 3 godine, a prema nama krenu doga, ni na uzici, nit' ima brnjicu, na 2-3 metra od djeteta. Ja vlasniku fino velim da ga treba vezati i brnjicu staviti, a on meni sav pametan onako kaže da on u stanu ima dvoje djece i da im pas neće ništa. Ja sam mu onda zaprijetio da ću zvati policiju radi toga, a njemu svejedno.
Stvarno ne shvatam takve kretene, ono, nisam mu stigao objasniti da bi neznam šta uradio da se nedaj Bože pas zaleti na dijete. Mislim da ne bih razmišljao, odrobijao bih i njega i njegovog psa.
Kad će se više početi poštovati zakoni u ovoj državi, i kad će normalan narod moći živjeti. Kako da je pustim dijete da izađe vani, kad znam da pas (bolje reći zvijer) odjednom može poludjeti i raskomadati moje dijete ?!
Stvarno ne shvatam takve kretene, ono, nisam mu stigao objasniti da bi neznam šta uradio da se nedaj Bože pas zaleti na dijete. Mislim da ne bih razmišljao, odrobijao bih i njega i njegovog psa.
Kad će se više početi poštovati zakoni u ovoj državi, i kad će normalan narod moći živjeti. Kako da je pustim dijete da izađe vani, kad znam da pas (bolje reći zvijer) odjednom može poludjeti i raskomadati moje dijete ?!
-
F.G.R.
#2 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
jednom sam tako nekom papku sa monstrumom bez brnjice nazvao policiju i lagano su mu nesto pisali..adnan.BIH wrote:Evo, danas mi se baš dogodio slučaj da izlazim iz zgrade sa djetetom kojem je 3 godine, a prema nama krenu doga, ni na uzici, nit' ima brnjicu, na 2-3 metra od djeteta. Ja vlasniku fino velim da ga treba vezati i brnjicu staviti, a on meni sav pametan onako kaže da on u stanu ima dvoje djece i da im pas neće ništa. Ja sam mu onda zaprijetio da ću zvati policiju radi toga, a njemu svejedno.
sad, je li to bila prijava ili legitimisanje ne znam...
ali svakako je uzas, takve zivotinje i vlasnika ponekad zakolju a da na mene ne krenu..ne vjerujem bas..
- duh_sa_sjekirom
#3 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Samo zovi policiju, 100 puta ako treba, pa neka ga ošinu po džepu... trebalo bi djelovati...
ili nabaviti još krvoločniju vrstu, samo za komšiju...
Mora se tako sa džikanima, nema druge! Oni jezik civilizacije ne razumiju...
Cuj to, njegova se djeca ne boje!!! A šta ako se moja djeca boje???
Mislim da bih ga i ja odrobijao da ta džukela,tj pas ne vlasnik jer je ovdje džukac=vlasnik, nešto učini mom djetetu...
Mislim da bih ga i ja odrobijao da ta džukela,tj pas ne vlasnik jer je ovdje džukac=vlasnik, nešto učini mom djetetu...
-
adnan.BIH
#4 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Ma što je najgore, ja sam mu lijepo, sa osmijehom rekao da bi trebao da veže svog psa, a on se našao odmah uvrijeđen.duh_sa_sjekirom wrote:Samo zovi policiju, 100 puta ako treba, pa neka ga ošinu po džepu... trebalo bi djelovati...
Taj pas je visok kao naše dijete, da ga napadne glava i lice bi bili odmah na meti - ne smijem ni zamisliti šta se sve može dogoditi. Stvarno se čovjek zapita dokle je sve došlo, da više vlastito dijete više ne smiješ pustiti pred zgradu da se igra.
- Cholina_Lokica
#5 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
pas ti se nece eto sad odjednom iz cista mira zaletiti i pojesti... sto mrzim ovakvu paranoju...
- Baby
#6 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
ahahahahahah što me nasmija...
Pa ako te nije ugrizla što onda praviš paniku ????
-
adnan.BIH
#7 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Kretenčino, nije mene, nego moje dijete.Baby wrote:ahahahahahah što me nasmija...Pa ako te nije ugrizla što onda praviš paniku ????
btw, najedi se govana i fino odjezdi...
- Baby
#8 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Hvala što si me nazvao debilom,sad ću te tužit Mirci
;) Uostalom,jel to psi ne smiju sad ni šetat normalno????
- burek_in_space
#9 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Dile,ochi mojeDile wrote:pas ti se nece eto sad odjednom iz cista mira zaletiti i pojesti... sto mrzim ovakvu paranoju...
- Baby
#10 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
EVO OVO PONAVLJAM SVAKI PUT:NIJE PAS KRIV AKO JE AGRESIVAN,VLASNIK JE KRIV JER GA JE TO NAUČIO...
- Cholina_Lokica
#11 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
ocigledno nije pas ni dotakao ni tebe ni dijete ti... sumanjam da vas je uopce namjeravao i pogledati dok mu se nisi obratio gazdi, i to je bilo iz radoznalosti, dizes paniku i pravis bauk oko nicega. zbog tvog bi se djeteta sad kao svi s ulice sklanjati, jer tebi to smeta, ne budali, i pokusaj da ne vrijedjas sugovornike, malo kulture dijaloga nikad nije na odmetadnan.BIH wrote:Kretenčino, nije mene, nego moje dijete.Baby wrote:ahahahahahah što me nasmija...Pa ako te nije ugrizla što onda praviš paniku ????
btw, najedi se govana i fino odjezdi...
Last edited by Cholina_Lokica on 12/03/2009 18:27, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#12 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
bureke.... nemoj da se svadjamoburek_in_space wrote:Dile,ochi mojeDile wrote:pas ti se nece eto sad odjednom iz cista mira zaletiti i pojesti... sto mrzim ovakvu paranoju.....grijeshish! Na mene se jesenas zaletio pas iz chista mira,srecom pokazao sam mu zube pa nije smio dovrshiti zapocheti napad!
![]()
-
Maybach
#13 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Prvo da kazem da je ok da svaki pas ima brnjicu vani i da je vezan,to bez daljnjeg,ne samo da ne ugrozi druge ljude nego i druge zivotinje.iako ni moj nema brnjicu jer nije naucen da je mirno nosi,ali je uvijek na povodcu.a drugo da kazem da je naziv teme glup,jer po cemu su to doge krvolocni psi,a pekinezeri nisu?uostalom onaj ko ne zna treba da zna da ne postoje "krvolocni"psi osim ako nisu nekoga vec napali pa taj naziv zbog toga stekli.takodje ne volim ni ljude panicare koji misle da je jedini zivotni cilj svakog psa da napadne njih ili njihovo dijete.
- burek_in_space
#14 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Shto bi se svadjali?!Dile wrote: bureke.... nemoj da se svadjamo
- Cholina_Lokica
#15 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
pa ocigledno ga je gazda posla, to nije iz cista mira da te je cuko htio pojesti... 
- burek_in_space
#16 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Aj ne zaHebavaj sad!Dile wrote:pa ocigledno ga je gazda posla, to nije iz cista mira da te je cuko htio pojesti...
-
SemiR_SA
#17 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Sve kerove, sto ih setaju tako bez brnice treba sintorima predat
-
adnan.BIH
#18 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Pusti šuplju priču, zna se da je takva vrsta opasna. I doge, i dobermani (ipak je ta vrsta bila) i masa drugih su opasni, i zabilježeno je više slučajeva gdje su ne napali, već izgrizli žrtve. Uostalom, nije džaba Zakonom propisano šta sve kerovi i oni koji za psećom pameću lutaju moraju biti opremljeni.Maybach wrote:jer po cemu su to doge krvolocni psi,a pekinezeri nisu?uostalom onaj ko ne zna treba da zna da ne postoje "krvolocni"psi osim ako nisu nekoga vec napali pa taj naziv zbog toga stekli.takodje ne volim ni ljude panicare koji misle da je jedini zivotni cilj svakog psa da napadne njih ili njihovo dijete.
btw, ja sam pogriješio, doberman je ipak bio u pitanju. http://www.vauvau.net/index.php?option= ... ke-pasmina
Ti možeš voljeti ili ne voljeti ljude, ali ja znam da je meni moje dijete najpreče na svijetu, i da se njegovo zdravlje, ili ne daj Bože život ničim ne može nadomjestiti. Zato sam se i naljutio kada se pametnjaković javio i počeo ismijavati moj post (kojeg budi rečeno nije ni pročitao kako treba) u kojem ja izražavam brigu o svom djetetu, kao najnormalnija osoba. Trebam takvom kretenu šutjeti možda ?
-
opet ja
#19 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Prvo argument ti je nikakav, ja se vise bojim ljudi nego "kerova" a ti svoje dijete uces vec sada da se boji, kako ti fino to kazes, "kerova" bez ikakvog povoda..i pretpostavljam da si jedan od onih...mrs,mrs..pa nogom( po tvom postu). Slazem se da treba pusten pas imati brnjicu ali se ne slazem sa tvojim nacinom razmisljanja da je svaki veci pas agresivan i da se radi o "krvolocnoj zvjeri"
-
adnan.BIH
#20 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Kao što sam napisao, zabilježeno je mnogo slučajeva da takve pasmine napadaju ljude - dakle, ti psi jesu skloni agresivnosti. Ne znam da li je ovo previše za tvoj mentalni sklop da to možeš da razumiješ, ali to je činjenica. Prema tome, ja sad trebam pustiti da se ta džukela bezbrižno šeće oko mog djeteta ? Ili možda nisam u pravu....opet ja wrote:Prvo argument ti je nikakav, ja se vise bojim ljudi nego "kerova" a ti svoje dijete uces vec sada da se boji, kako ti fino to kazes, "kerova" bez ikakvog povoda..i pretpostavljam da si jedan od onih...mrs,mrs..pa nogom( po tvom postu). Slazem se da treba pusten pas imati brnjicu ali se ne slazem sa tvojim nacinom razmisljanja da je svaki veci pas agresivan i da se radi o "krvolocnoj zvjeri"
- JThomas
#21 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
al najjače mi je kad me cura od 40 kila uvjerava da ona "drži" dogu od 80 kila...a doga može za jedan obrok i mene i nju i užu joj familiju poklati...
-
opet ja
#22 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Hvala sto se brines za moj mentalini sklopadnan.BIH wrote:Kao što sam napisao, zabilježeno je mnogo slučajeva da takve pasmine napadaju ljude - dakle, ti psi jesu skloni agresivnosti. Ne znam da li je ovo previše za tvoj mentalni sklop da to možeš da razumiješ, ali to je činjenica. Prema tome, ja sad trebam pustiti da se ta džukela bezbrižno šeće oko mog djeteta ? Ili možda nisam u pravu....opet ja wrote:Prvo argument ti je nikakav, ja se vise bojim ljudi nego "kerova" a ti svoje dijete uces vec sada da se boji, kako ti fino to kazes, "kerova" bez ikakvog povoda..i pretpostavljam da si jedan od onih...mrs,mrs..pa nogom( po tvom postu). Slazem se da treba pusten pas imati brnjicu ali se ne slazem sa tvojim nacinom razmisljanja da je svaki veci pas agresivan i da se radi o "krvolocnoj zvjeri"
- buzzer
#23 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
najjaca mi je ona bosanska: "ma nece, to je beba, to je maca mala", a ono rasni predstavnik pasmine nastale ukrstavanjem i kojekakvom manipulacijom, a sve sa ciljem da bude agresivan i opasan, mjerka usjajenim ocima zrtvu dok mu slina curi niz usta.
dobro, mozda sam malo precher'o, ali ipak ne mogu razumjeti sta je motiv vlasnicima da ne stavljaju brnjicu, ako nije zelja da strase posten svijet.
http://www.dogsbite.org/blog/2008/03/do ... riers.html
dobro, mozda sam malo precher'o, ali ipak ne mogu razumjeti sta je motiv vlasnicima da ne stavljaju brnjicu, ako nije zelja da strase posten svijet.
http://www.dogsbite.org/blog/2008/03/do ... riers.html
- ProS
#24 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
kud dode na ovaj forum,pa ovdje sve nekaki vlasnici
dje ce njihova zivotinja nesto
uvrijede se,a da ne spominjem nadimke: "sinovi,sceri"
onako jako i njegovano pashce izvedu i puste bez uzeta,a on hiperaktivan od hrane i njege te,zaletio bi se na svaku kujicu,znatizeljno..
zaletice se da njusi i skakutat ce blizu ili izgledati ko da ce i,kako da se ne uplase dijete i roditelj
nek mu stane na repic il sapicu i poderace ga
onako jako i njegovano pashce izvedu i puste bez uzeta,a on hiperaktivan od hrane i njege te,zaletio bi se na svaku kujicu,znatizeljno..
zaletice se da njusi i skakutat ce blizu ili izgledati ko da ce i,kako da se ne uplase dijete i roditelj
nek mu stane na repic il sapicu i poderace ga
-
adnan.BIH
#25 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Ja sam nedavno vidio babuskaru od 70 godina, drži ogromnog džukca na uzici. Ako je penzionerka, a vjerovatno da jeste, mogu misliti koliko procenata njene penzije ode na ishranu te nemani.JThomas wrote:al najjače mi je kad me cura od 40 kila uvjerava da ona "drži" dogu od 80 kila...a doga može za jedan obrok i mene i nju i užu joj familiju poklati...