Krešanje tokom igranja

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
KUZNETSOV

#1 Krešanje tokom igranja

Post by KUZNETSOV »

Zdravo narode 8-)

eo digao prije par dana sistem i kuburim sa ovim problemom... znaci na pocetku mi se pojavljivalo samo štopkanje na par sekundi na odredjenim dijelovima mape (igram europa universalis 4), a onda je krenulo da me izbacuje iz igrice te se pojavljivao ovaj error il' koji klinac

Image

kada sam kupio tek racunar prije neke sace dvije godine, imao sam isti problem al' sam ga rijesio tako sto sam podesio afterburner... mislio sam takodje da je do drivera, uradio apdejt danas skinuo najnovije drivere za graficku sa AMD ovog sajta, inace radi se o grafickoj HD 7700... evo kako je podesen trenutno afterburner, znaci ovakav je bio prije nego sam dizao sistem...

Image

eo maloprije da udjem u igru, igrao par minutica kad opali se restart i vidim nije zajebancija :lol: temperatura graficke je normalna, tj. nikada nisam imao problem dok nisam digao novi sistem... vjerujem da je ponovo problem u afterburneru, slabo se i sjecam kako je bio podesen prije dizanja sistema, jel' ovako il' je nesto drugo bilo, davno je to bilo :lol:

Image
Bavarac94

#2 Re: Krešanje tokom igranja

Post by Bavarac94 »

pokušaj vratiti sve na fabričke frekvencije tj bez overclocka...ja imam sličan problem, kupio sam grafičku, malo je overclock i u toku igre se sve zaledi i onda moram prisilno gasiti računar
Benq

#3 Re: Krešanje tokom igranja

Post by Benq »

Uh umalo perverzan naslov teme :mrgreen:

Reci ti meni drug koju napojnu imas ? Meni se to desavalo sa kineskim napojnim od 30KM ... ne mora ovo biti slucaj i kod tebe , ali kod mene je bio identican problem.
KUZNETSOV

#4 Re: Krešanje tokom igranja

Post by KUZNETSOV »

Bavarac94 wrote:pokušaj vratiti sve na fabričke frekvencije tj bez overclocka...ja imam sličan problem, kupio sam grafičku, malo je overclock i u toku igre se sve zaledi i onda moram prisilno gasiti računar
uredu je sve bilo do mene je, trenutne postavke na afterburneru su kao na prvome postu tj. takve trebaju da budu... kada god da restartujem racunar ono bi se vratilo na ove fabricke postavke i usralo motku... samo sam trebao napraviti save postavki na jedan od profila :lol: evo kakve su bile

Image
SpecialOffer

#5 Re: Krešanje tokom igranja

Post by SpecialOffer »

Citam naslov i kontam kresanje tokom igranja (kresanje=guzenje), otvorim temu, vidim sliku racunara i razocaram se.
KUZNETSOV

#6 Re: Krešanje tokom igranja

Post by KUZNETSOV »

SpecialOffer wrote:Citam naslov i kontam kresanje tokom igranja (kresanje=guzenje), otvorim temu, vidim sliku racunara i razocaram se.
raja ne vidi razliku izmedju š i s....
Arslan_11

#7 Re: Krešanje tokom igranja

Post by Arslan_11 »

jel ti to u idle 47-49 c temp graficke?
KUZNETSOV

#8 Re: Krešanje tokom igranja

Post by KUZNETSOV »

Arslan_11 wrote:jel ti to u idle 47-49 c temp graficke?
why?
Benq

#9 Re: Krešanje tokom igranja

Post by Benq »

KUZNETSOV wrote: why?
Puno .. kod mene GTX 760 ne prelazi 37 u idle. Kolika ti je onda temperatura u loadu .. 90 ?
Arslan_11

#10 Re: Krešanje tokom igranja

Post by Arslan_11 »

Benq wrote:
KUZNETSOV wrote: why?
Puno .. kod mene GTX 760 ne prelazi 37 u idle. Kolika ti je onda temperatura u loadu .. 90 ?
mislim da i referentna 290x ima nize temp. u idle. :D Ocisti malo kuciste.
Benq

#11 Re: Krešanje tokom igranja

Post by Benq »

Arslan_11 wrote: mislim da i referentna 290x ima nize temp. u idle. :D Ocisti malo kuciste.
Jel ovo bilo namjenjeno meni ili njemu ? Kod mene je uvijek otvoreno kuciste , nema ni praske :D
Arslan_11

#12 Re: Krešanje tokom igranja

Post by Arslan_11 »

Benq wrote:
Arslan_11 wrote: mislim da i referentna 290x ima nize temp. u idle. :D Ocisti malo kuciste.
Jel ovo bilo namjenjeno meni ili njemu ? Kod mene je uvijek otvoreno kuciste , nema ni praske :D
Njemu, il nek ubaci koji vent. Vruce je svakako al 49c za ovu graficku je puno.
KUZNETSOV

#13 Re: Krešanje tokom igranja

Post by KUZNETSOV »

Arslan_11 wrote:
Benq wrote:
Njemu, il nek ubaci koji vent. Vruce je svakako al 49c za ovu graficku je puno.
pazi djehenema u sobi, inace kuciste drzim otvorenim cijelo vrijeme :lol: a da ga treba ocistiti, vjerujem da treba :lol: obecavam veceras

Image
Post Reply