Kreme za suncanje.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pepeljara

#1 Kreme za suncanje.

Post by pepeljara »

Malo info vezano za kreme za suncanje obzirom da je sezona vec krenula..
Kod nas su cijene ono previsoke, 23KM kosta 200 ml nivea krema za suncanje spf 50.

Raja, gledam ima dosta krema u Bingu iz Svabije , a cijene cirka 5 KM za 200ml.
SPF 30, 50, 20 15. ove sa manjom su 3.99.

Krema INKA, Eveline
Ova prva kosta 5 km, dok je eveline 12

da cujem misljenja sugestije i savjete.
pepeljara

#2 Re: Kreme za suncanje.

Post by pepeljara »

ImageImageImageImage

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
KB9

#3 Re: Kreme za suncanje.

Post by KB9 »

kvalitet kosta

samo ne uzimaj da te neko navrati maslinovo ulje

prije par godina sam imo kolegicu koju su lokalni na odmoru nafurali da se maze maslinovim il kojim vec uljem onako blijeda ko duh kad je dosla, naravno vratila se neplanirano prije, mjesec dana nije iz kuce maknula, ko zmija se ljustila al to je jos mila majka za onaj period dok je doslo do bezbolnog ljustenja :-)
pepeljara

#4 Re: Kreme za suncanje.

Post by pepeljara »

Ne mora znacit da kvalitet kosta. Zato i postavih.svabo pravi kreme vjerujem da to prodje sve moguce provjere. Nivea je samo kod nas mega zastupljena i brend.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
agent_zero

#5 Re: Kreme za suncanje.

Post by agent_zero »

Zna li neko koliko koštaju Vichy kreme za sunčanje i gdje su najjeftinije u Sa?
Ci-Nick

#6 Re: Kreme za suncanje.

Post by Ci-Nick »

Ja koristim samo Niveu i to prema onom što sam čitao ne ići iznad faktora 15 jer je to onda previše otrova na koži.
Jedne godine na plaži nam nestalo kreme i uđem u obližnji market i kupim neku kremu koja nije bila ni jeftina, nešto "Made in Italy" i žena i kćerka fasovaše osip i od tad ništa drugo osim Nivea spreja.
Altsa

#7 Re: Kreme za suncanje.

Post by Altsa »

Ci-Nick wrote:Ja koristim samo Niveu i to prema onom što sam čitao ne ići iznad faktora 15 jer je to onda previše otrova na koži.
Jedne godine na plaži nam nestalo kreme i uđem u obližnji market i kupim neku kremu koja nije bila ni jeftina, nešto "Made in Italy" i žena i kćerka fasovaše osip i od tad ništa drugo osim Nivea spreja.
Bas cete faktor 15 zastiti prvih dana na zeravici.
simonese

#8 Re: Kreme za suncanje.

Post by simonese »

kupio kremu za letovanje,da vidis drame
Ci-Nick

#9 Re: Kreme za suncanje.

Post by Ci-Nick »

Altsa wrote:
Ci-Nick wrote:Ja koristim samo Niveu i to prema onom što sam čitao ne ići iznad faktora 15 jer je to onda previše otrova na koži.
Ispitivanja pokazala da je tu zaštita najbolja i da preko toga ima previše "čestica" koje se nanose na kožu.
Last edited by Ci-Nick on 18/07/2016 12:04, edited 1 time in total.
ranger

#10 Re: Kreme za suncanje.

Post by ranger »

nema kreme koja ce ti pomoci kad bijel ko zid izadjes na +40 :izet:
pepeljara

#11 Re: Kreme za suncanje.

Post by pepeljara »

Slazem se, al vidim ovih par njemackih marki jos je i kod njih rigorozne provjere GMBH sve approved. Zasto onda placat nivue 23, kad se moze proci i sa 6km.
Nadzorna_ploca

#12 Re: Kreme za suncanje.

Post by Nadzorna_ploca »

Mazi se jogurtom i kiselim mlijekom. :izet:
Altsa

#13 Re: Kreme za suncanje.

Post by Altsa »

Nadzorna_ploca wrote:Mazi se jogurtom i kiselim mlijekom. :izet:
To dode tek kad nahebes na suncu.
pepeljara

#14 Re: Kreme za suncanje.

Post by pepeljara »

Altsa wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Mazi se jogurtom i kiselim mlijekom. :izet:
To dode tek kad nahebes na suncu.

to ne pomaze hahahahaha samo ublazi 10% :D
elem, 30 kupujem, al kontam jel ko uzimao ove INKA.
Altsa

#15 Re: Kreme za suncanje.

Post by Altsa »

Ja sam se uvijek vodio tom logikom da ne treba stedjeti na tim kremama jer sam par puta kupio jeftinije i nisam se dobro proveo. Opet ko ce ga znati mozda te njemacke ni nisu lose.Mozda kupiti jednu skuplju i par tih jeftinijih pa kombinovati.
pepeljara

#16 Re: Kreme za suncanje.

Post by pepeljara »

Altsa wrote:Ja sam se uvijek vodio tom logikom da ne treba stedjeti na tim kremama jer sam par puta kupio jeftinije i nisam se dobro proveo. Opet ko ce ga znati mozda te njemacke ni nisu lose.Mozda kupiti jednu skuplju i par tih jeftinijih pa kombinovati.

Imam niveu i imam avon nekakvu, te dm nekakvu, sve ono godina, dvije stare, nije istekao rok famozni:)
al et vec pri kraju. Nije neka stednja sada nije neka fakat sad polemika prevelika, vishe informacije radi, zasto je placamo 23 m, ako vec postoji (ne poljska, ne hungary nego njemacka) alternativa u jeftinijim a mozda isto tako dobrim.

jedan fin tekst.

http://www.slobodnadalmacija.hr/stil/lj ... a-suncanje
madesa

#17 Re: Kreme za suncanje.

Post by madesa »

gdje kupiti neke jeftinije ?
pepeljara

#18 Re: Kreme za suncanje.

Post by pepeljara »

Bingo ima ove njemacke kreme za suncanje, ali ne znam jos, kakve su, jel iko uzimao ?
zlo zlo

#19 Re: Kreme za suncanje.

Post by zlo zlo »

ombra kids sf50 u bingu nekih 5-6 maraka. Imam kožu jako svijetlu koja odmah plane, ova krema dobro štiti.
ja71

#20 Re: Kreme za suncanje.

Post by ja71 »

godinama kupujem ove njemacke jeftinije i nikakvih problema nemam.
mozda Nivea i jeste bolja ali nije 5 puta bolja.

Skoro sam gledao neku emisiju o tome pa da prenesem par "mudrosti":

Ne moze se reci da je 20 bolje od 50 ili 30.
to ide prema prirodnom tenu koze i jacini sunca odnosno koliko si dugo izlozen suncu.
svjetliji tenovi koze su osjetljiviji tako da bi oni trebali korisiti jace kreme.
ja imam poprilicno taman ten i dovoljna mi je 15 mada uglavnom koristim 20 ili 30.

nije dobro koristiti ni prejake kreme jer onda koza ne moze da potamni.

prvih dana, dok se malo ne pocrni, je jako bitno cesce nanositi kremu jer se u vodi ispere (ako si na moru).

osim toga svaka krema stari. za godinu dana ona izgubi oko 50% svoje "snage". zato je ne treba stediti.

datum isteka se ne mora preozbiljno uzimati odnosno ako imas npr. tamnu kozu mozes slobodno korisiti 50 od prosle godine iako joj je istekao rok trajanja (naravno da ce svaki proizvodjac reci da se takva krema baci i kupi nova)
Altsa

#21 Re: Kreme za suncanje.

Post by Altsa »

ja71 wrote:godinama kupujem ove njemacke jeftinije i nikakvih problema nemam.
mozda Nivea i jeste bolja ali nije 5 puta bolja.

Skoro sam gledao neku emisiju o tome pa da prenesem par "mudrosti":

Ne moze se reci da je 20 bolje od 50 ili 30.
to ide prema prirodnom tenu koze i jacini sunca odnosno koliko si dugo izlozen suncu.
svjetliji tenovi koze su osjetljiviji tako da bi oni trebali korisiti jace kreme.
ja imam poprilicno taman ten i dovoljna mi je 15 mada uglavnom koristim 20 ili 30.

nije dobro koristiti ni prejake kreme jer onda koza ne moze da potamni.

prvih dana, dok se malo ne pocrni, je jako bitno cesce nanositi kremu jer se u vodi ispere (ako si na moru).

osim toga svaka krema stari. za godinu dana ona izgubi oko 50% svoje "snage". zato je ne treba stediti.

datum isteka se ne mora preozbiljno uzimati odnosno ako imas npr. tamnu kozu mozes slobodno korisiti 50 od prosle godine iako joj je istekao rok trajanja (naravno da ce svaki proizvodjac reci da se takva krema baci i kupi nova)
Jel mislis na ombra kreme ?
pepeljara

#22 Re: Kreme za suncanje.

Post by pepeljara »

Tako sam i ja nesto mislio :D
Ubijaju nas brendovima, a niko da kaze stvarno.
TIpicni marketing ovcama.
KB9

#23 Re: Kreme za suncanje.

Post by KB9 »

a sto je po difoltu ta krema njemacka najbolja cisto jer je njemacka, to mi je bas komedija onako u startu :izet:
Filter

#24 Re: Kreme za suncanje.

Post by Filter »

pepeljara wrote:Bingo ima ove njemacke kreme za suncanje, ali ne znam jos, kakve su, jel iko uzimao ?
ja sam ih koristio, isti klinac kao i nivea...

koperton je tito i partija. po mom iskustvu, ako je malo dijete u pitanju nema bolje kreme
P308

#25 Re: Kreme za suncanje.

Post by P308 »

Altsa wrote:
Nisam siguran ali mislim da oznaka 15, 20, 30, 50 nije nuzno i stepen zastite vec vise, pa hajmo reci oznaka vremena koje mozete provesti na suncu a u okviru kojeg cete biti zasticeni. Mit je da faktor 30 stiti duplo bolje od faktora 15. Negdje sam citao da ustvari stiti samo 4% vise ali je u svakom slucaju puno bolje korisitit veci zastitini faktor od manjeg.

Neko spomenu maslinovo ulje. Ono ima zastitini faktor 6. Maslinovo ulje je dobro koristiti poslije suncanja a ne za vrijeme istog.

Ja inace kupim u DM-u kremu (njihova marka) i meni je sasvim ok, a cijena pristupacna.
Post Reply