Krema za vraćanje pigmenta kože

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Torentte

#1 Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by Torentte »

Zna li ko kakvu kremu za vraćanje pigmenta kože? Hvala
beautyfool

#2 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by beautyfool »

Torentte wrote:Zna li ko kakvu kremu za vraćanje pigmenta kože? Hvala
Jeli od sunca, fizicko ostecenje ili je mozda vitiligo oboljenje ???
Torentte

#3 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by Torentte »

beautyfool wrote:
Torentte wrote:Zna li ko kakvu kremu za vraćanje pigmenta kože? Hvala
Jeli od sunca, fizicko ostecenje ili je mozda vitiligo oboljenje ???
Ovo drugo ili treće nabrojano
fa84

#4 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by fa84 »

joj i ja imam vitiligooo
ajde fakat da neko kaze nesto konkretno
ja koliko znam nema lijeka za vitiligo :(
ne znam koliko si gledala/o na internetu na koji nacin se tretira to oboljenje ako se moze tako nazvati
ja nisam nista nasao u bih
vecinu stvari koju sam nasao su u usa
beautyfool

#5 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by beautyfool »

Vitiligo se vecinom dobiva od stresa, tj ako dozivis neki sok u zivotu, neku traumu i sl. tad dolazi do depigmetacije djela koze.S obzirom da se u vecini slucajeva bazira na nervnoj osnovi jako ga je tesko tretirati,jer jedan vid ljecenja nemora znacit da ce odgovarati svima, tako da nekome pomazu neki cajevi za poboljsanje i prociscavanje imunog sistema, drugom pomazu neki preparati recimo s medom i propolisom, trecem neke kremice itd...
Ja vam toplo preporucujem da isprobate njemacku kremu Protopic 0,1% ,jer licno znam ljude koji su koristili tu kremu i kojima su se vratili pigmenti na kozi.Sto se same kreme tice, koristi se dva puta dnevno,maze se na mjestima gdje nema pigmenata i to je to. Cijena je malo skuplja ali vjerujte ako ce se rezultati pokazati svaka marka se isplati.Vrijedi probati :)
Torentte

#6 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by Torentte »

beautyfool wrote:Vitiligo se vecinom dobiva od stresa, tj ako dozivis neki sok u zivotu, neku traumu i sl. tad dolazi do depigmetacije djela koze.S obzirom da se u vecini slucajeva bazira na nervnoj osnovi jako ga je tesko tretirati,jer jedan vid ljecenja nemora znacit da ce odgovarati svima, tako da nekome pomazu neki cajevi za poboljsanje i prociscavanje imunog sistema, drugom pomazu neki preparati recimo s medom i propolisom, trecem neke kremice itd...
Ja vam toplo preporucujem da isprobate njemacku kremu Protopic 0,1% ,jer licno znam ljude koji su koristili tu kremu i kojima su se vratili pigmenti na kozi.Sto se same kreme tice, koristi se dva puta dnevno,maze se na mjestima gdje nema pigmenata i to je to. Cijena je malo skuplja ali vjerujte ako ce se rezultati pokazati svaka marka se isplati.Vrijedi probati :)
Hvala na uputama. Samo da te još pitam, gdje se može nabaviti ta krema i koliko otprilike košta?
fa84

#7 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by fa84 »

pa dobro pored toga sto se dobije nakon nekog stresa
vitiligo je nasljedan
kod mene mama ima
dobio sam ja,mada kod mene je poprilicno cudno jer imam samo na par mjesta depigmentaciju,no tijekom zime se povuce da bi se opet tokom ljeta pojavila
kod brata i rodice isto tako
kod mene se ne siri
dok je mama dobila kao tinejdzerka i kod nje je poprilicno rasiren
beautyfool

#8 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by beautyfool »

Kreme je Njemacka i narucivana je iz Njemacke, u Bosni nevjerujem da se ima kupiti a posto vidim da kod tebe pise lokacija France probaj tamo da se raspitas po apotekama,dali imaju tu kremu ili eventualno ako nemaju pitaj dali ti mogu nabaviti kremu iz Njemacke i cijenu.Ja cijenu kreme zaista ne znam ako hoces mogu se raspitati.
fa84

#9 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by fa84 »

pa posto ja imam isti problem ajde fakat raspitaj se za cijenu pa da kazem tetku i tetki da mi kupe ;
naravno ako ti nije problem hehe
beautyfool

#10 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by beautyfool »

fa84 wrote:pa posto ja imam isti problem ajde fakat raspitaj se za cijenu pa da kazem tetku i tetki da mi kupe ;
naravno ako ti nije problem hehe
Ok, javit cu vam uskoro abd.
beautyfool

#11 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by beautyfool »

Evo da priupitam :) jel ko uspio izlijeciti depigmentaciju?
Krema o kojoj sam pricala je oko 30-40 Eura 30 grama.Mada 30 grama je sasvim malo za kremu tog tipa, pa ako vam vec neko salje nek vam posalje ili 60 grama ili vise ..al eto mozda za pocetak da probate moze i 30 gr :)
U svakom slucaj, nadam se da cete uspjesno vratiti pigmente.
Sve najljepse
pozdrav!
mirr1

#12 Re: Krema za vraćanje pigmenta kože

Post by mirr1 »

Posjedujem Uvb Narrow band lampu za liječenje vitiliga.Zainteresovani za fototerapiju neka se jave na [email protected] pa da porazgovaramo.
Post Reply