Krema,gel za Skabijes

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sociolog

#1 Krema,gel za Skabijes

Post by Sociolog »

Molim Vas,bez zezanja i zaje.bancija,ako moze....zakacio sam Skabijes na Zeljeznickoj stanici sjedeci blizu migranata u onim kaficima, na ulazu u stanicu, Gdje ima uzeti Gel ili kremu, da je Perpamentin,5%, obisao sam dosta apoteka, niko NISTA,kako je ovo moguce???
dobar osjecaj

#2 Re: Krema,gel za Skabijes

Post by dobar osjecaj »

Mene poznanik redovno traumira pricama o sugi i koliko se mjesecima patio kad je zaradio negdje u Africi. Njemu krema koju su mu dali ljekari u Africi nije nista pomogla. Pomogao mu je sprej koji je dobio tamo i od kojeg mu je koza izgledala kao da je sav jako izgorio na suncu. Suge se rijesio napokon tek bijegom iz vrelih temperatura kuci na hladni sjever Evrope gdje je tada bilo -20 i cesti odlasci u saune, sto tebi nikako ne preporucuje (odlaske u saune kod nas) jer bi to samo pomoglo sirenju zaraze. Njegova patnja je uz sve mjere i trud trajala mjesecima a on je bas pazljiv i uredan momak.

Imas u ovom clanku nazive jos nekih skabicida. Ne znam sta je moguce traziti u apotekama da ti priprave. Nek ti je Bog na pomoci i sretno!
Sociolog

#3 Re: Krema,gel za Skabijes

Post by Sociolog »

dobar osjecaj wrote:Mene poznanik redovno traumira pricama o sugi i koliko se mjesecima patio kad je zaradio negdje u Africi. Njemu krema koju su mu dali ljekari u Africi nije nista pomogla. Pomogao mu je sprej koji je dobio tamo i od kojeg mu je koza izgledala kao da je sav jako izgorio na suncu. Suge se rijesio napokon tek bijegom iz vrelih temperatura kuci na hladni sjever Evrope gdje je tada bilo -20 i cesti odlasci u saune, sto tebi nikako ne preporucuje (odlaske u saune kod nas) jer bi to samo pomoglo sirenju zaraze. Njegova patnja je uz sve mjere i trud trajala mjesecima a on je bas pazljiv i uredan momak.

Imas u ovom clanku nazive jos nekih skabicida. Ne znam sta je moguce traziti u apotekama da ti priprave. Nek ti je Bog na pomoci i sretno!
Odoh u Lukavicu u onu Crvenu Apoteku
Post Reply