Krediti u HYPO BANCI ?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
hercy

#1 Krediti u HYPO BANCI ?

Post by hercy »

Pozdrav!
Zanima me ima li neko iskustva sa Hypo Bankom da je digao kredit...zanima ne neki iznos od 10 000 KM na period do 5-6 godina vracanja...kakve su im kamate i kolika je mogucnost odobravanja kredita?
Radim i imam ugovor na neodredjeno vrijeme ali plata nije nesto velika.

Lijep pozdrav !!!
motorola01

#2 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by motorola01 »

hercy wrote:Pozdrav!
Zanima me ima li neko iskustva sa Hypo Bankom da je digao kredit...zanima ne neki iznos od 10 000 KM na period do 5-6 godina vracanja...kakve su im kamate i kolika je mogucnost odobravanja kredita?

Lijep pozdrav !!!
Imas na stranici banke kalkulator kredita gdje uneses iznos koji zelis,kamatu na taj kredit(imas na njihovoj stranici i te podatke) i broj mjeseci/godina i izbaci ti okvirno mjesecnu ratu.
Henry Chinaski

#3 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by Henry Chinaski »

Znam samo da su oni jedini zavalili ljude sa švicarcima.
Ko je kod njih uzeo kredit, ni pakao mu neće teško pasti.
hercy

#4 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by hercy »

Henry Chinaski wrote:Znam samo da su oni jedini zavalili ljude sa švicarcima.

cuj to, nisam znao...zavalili ljude?
drndalo

#5 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by drndalo »

Jasta su nego samo oni zavalili ljude sa Svajcarskim francima, a osale banke su takvim musterijama bas onako dobrocudno sve dugove oprostile... Onako u duhu socijalisticke internacionale... :-)

Svaki kredit, ako bez njega ne mozes ti je nuzno zlo, dobro promisli koliko ti je neophodno, i na koliko godina... Sto krace otplacujes, brze se kotarises belaja, ali je mjesecna rata veca... Sto duze, ratu lakse podnosis, ali im u totalnu vise para platis...

Pare su skupe... :(
iceman ze

#6 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by iceman ze »

drndalo,

Samo jos nisi naveo, kad mi njima prodajemo novac, to je onda mizerija recimo 1,30% (npr.orocena stednja na 14 mjeseci) :D
drndalo

#7 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by drndalo »

Ma jasta sam, na bar 20 raznih tema, nego i sebi sam dosadio vise... :roll:
Miki123

#8 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by Miki123 »

hercy wrote:
Henry Chinaski wrote:Znam samo da su oni jedini zavalili ljude sa švicarcima.

cuj to, nisam znao...zavalili ljude?
to što su oni ihihi godina plaćali daleko manje kamate od nekog ko se zadužio u eurima, je druga priča :D
zenicablues

#9 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by zenicablues »

Ja sam kod njih prije cca 4 godine digao kredit od 10.000,00 KM na 5 godina (mjesečna rata cca 205,00 KM). Nije bila komplikovana procedura, trebala su dva žiranta ali s obzirom da sam našao jednog budžetskog korisnika, to im je bilo dovoljno. Ako imaš najmanje 600,00 KM platu i možda jednog budžetskog korisnika za žiranta mislim da ne bi trebao biti problem.

Pozdrav!
quarterback

#10 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by quarterback »

Lijep pozdrav !!!
koliko sam vidio hypo banka je prodata, ne znam da li to na neki nacin utice na tvoje pitanje
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#11 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by Entropio »

quarterback wrote:

Lijep pozdrav !!!
koliko sam vidio hypo banka je prodata, ne znam da li to na neki nacin utice na tvoje pitanje
Ko je kupac? Ja znam da se prodaje...
quarterback

#12 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by quarterback »

ne znam tacno, bilo je prije par dana na biznis.ba
drndalo

#13 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by drndalo »

Ja to ne vidjoh, a culo bi se za to, nije granap... Ono sto je bila vijest je:
Deutsche Bank to run sale of Hypo Alpe SEE assets

(Reuters) - Nationalised Austrian lender Hypo Alpe Adria HAABI.UL has launched the sale of its southeastern Europe banking network by picking Deutsche Bank (DBKGn.DE) to run a deal it hopes will raise at least 1.5 billion euros ($1.9 billion).

Hypo Alpe Adria Chief Executive Gottwald Kranebitter said Deutsche would begin the process by sounding out the market, which he acknowledged was a tough one, with the goal of being able to act quickly should deep-freeze conditions thaw out after banks hit mid-2012 capital targets.

The exact timeline for a sale remains unclear, but Hypo hopes by the end of this year to know at least "who can, may and wants to" bid for the network. Kranebitter said banks in Europe, Russia, Turkey and southeast Asia could be interested as well as financial investors.

Hypo, which fell into state hands in 2009, is aiming to revamp itself by shrinking and selling assets.

It wants to divest banking units in Austria and Italy as well but sees the banking network in former Yugoslavia as the pearl among its assets.

The group of six banks and leasing operations in Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia and Montenegro is the SEE region's third-largest, with 12.5 billion euros in total assets, 1.1 million customers, 255 branches and 4,600 staff, Hypo said.

An Austria-based holding company steers the division.

Kranebitter put the book value and equity of the SEE bank network assets at around 1.5 billion euros.

"A real success with all these large assets will be not costing taxpayers more money but rather getting the current book value on the market," he told reporters on Monday.

The SEE business generated around 20 million euros of the group's 70 million euro profit in 2011, and the goal was to comfortably beat that performance this year, he added.

Selling the network at book value would have a "very positive" impact on the group's capital ratios and let it easily meet regulatory requirements, Kranebitter said.

Russia's top lender Sberbank (SBER.MM) paid 505 million euros in February for Austrian lender Volksbanken AG's (OTVVp.VI) eastern Europe arm VBI to boost its presence in emerging Europe. VBI is among the top 10 banks by assets in Bosnia, Croatia, the Czech Republic and Slovakia.
Dakle namjeravaju i pokusavaju prodati svoju imovinu u Jugoistocnoj Evropi, ukljucujuci i bankarsku mrezu... I nadaju se da ce je prodati, a nadaju se da ce do kraja godine postati jasno, ko bi se mogao moci/htjeti upustiti u to...
quarterback

#14 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by quarterback »

nadjoh ovo sto je vjerovatno isto to sto si i ti poslao

http://www.biznis.ba/bih/13639-bloomber ... egiji.html

zakleo bih se da sam negdje vidio tu informaciju a sad, ko zna, krhko je znanje
ruud

#15 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by ruud »

Pozdrav forumaši,

čuo sam priču, u vezi sa kreditima koji su vezani za Franak,
da se vodi neka žalba da će Hypo banka klijentima vratiti razliku povećanjem Franka :?:

Pa zna li neko nesto vise o ovome...
fallout1

#16 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by fallout1 »

mani te se hypo banke i franka....pravac u jedinu drzavnu banku Union banku
drndalo

#17 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by drndalo »

Ih srece... Sa direktorom koji je zanat pekao u ProCreditu...
fallout1

#18 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by fallout1 »

kakve to veze ima ?
drndalo

#19 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by drndalo »

Nikakve... :-) Al' kad bi se za*ebavali...
ruud

#20 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by ruud »

ruud wrote:Pozdrav forumaši,

da se vodi neka žalba da će Hypo banka klijentima vratiti razliku povećanjem Franka :?:

ja sve nesto nacujem,
a nigdje da upecam na portalima vijest o ovom problemu,

zna li neko kakva je situacija sa Hypo bankom i krediterima vezanim za svajcarski Franak ?
da li je bila neka presuda ili ce biti? :roll:
bebeSa

#21 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by bebeSa »

Molim pomoc !!!
Ovih dana po novinama ponovo hipo krediti, tuzbe, presude i sl. Ima li netko ko je u udruzenju "Franak"...kako doci do njih? Molim vas bilo kakvu info jer na portalima i u novinama se samo spominju, nigdje nema ni adrese ni broja telefona. Hvala
LP
bebeSa

#22 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by bebeSa »

ruud wrote:
ruud wrote:Pozdrav forumaši,

ja sve nesto nacujem,
a nigdje da upecam na portalima vijest o ovom problemu,

zna li neko kakva je situacija sa Hypo bankom i krediterima vezanim za svajcarski Franak ?
da li je bila neka presuda ili ce biti? :roll:
Bila neka presuda u korist neke firme sa Ilidze...
Ja sam danas uspjela doci do gospodje koja vodi tuzbe protiv Hypo banke vezane za svicarski franak...ako ste i vi u problemu oko takvog kredita mogu vam poslati kontakt na PP
LP
bebeSa

#23 Re: Krediti u HYPO BANCI ?

Post by bebeSa »

Da li neko zna sta ovo sad Hypo banka salje nekakva Balon opcija vracanja kredita uzetih u CHF?
Post Reply