unaprijed hvala
KREDITI
-
Dantee
#1 KREDITI
Gdje i kako dici penzionerski kredit , sta je potrebno od papira i koja je banka za to najpogodnija ili mikrokreditna organizacija na podruciju Sarajeva , odgovori hitno trebaju googlao sam al nema nista detaljno , ako neko moze pomoci bilo bi super
unaprijed hvala
unaprijed hvala
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: KREDITI
Mora da je grdna nevolja u pitanju.
Pomogao bih ti, ali nemam informacija kako do penzionerskog kredita.
Pomogao bih ti, ali nemam informacija kako do penzionerskog kredita.
-
Dantee
#3 Re: KREDITI
Ma joj neznam sta bih ti rekao , da je hica , jeste pa gledam moguce solucije
pozz i ako iko bude nesto znao nek se javi
pozz i ako iko bude nesto znao nek se javi
- amrica
#4 Re: KREDITI
Ne idi u MKO ni za zivu glavu
Jesi li guglao po bankama? Znam da sam u nekoj banci vidjela prospektic gdje se spominju penzioneri, ali se ne sjecam detalja.
Jesi li guglao po bankama? Znam da sam u nekoj banci vidjela prospektic gdje se spominju penzioneri, ali se ne sjecam detalja.
-
Fozgen
#5 Re: KREDITI
MKO niti pod razno.
Nisu ni banke nista puo bolje al et.
Ako ti treba novac ( a ocigledno treba ) malo su pegle oko toga.
Penzioneri treba u vecini slucajeva da do ( koliko se sjecam ) 65 godine starosti vrate zadnju ratu kredita, s cime oni odma ciljaju na penzionere sa peznijom oko +600 KM ( malo ko u BiH ide u penziju sa nekih 60 god.? a ko ode garant je imao beneficirani staz ).
Kako god rado ce dati u bankama kredit penzionerima (mnogo lakse nego li zaposlenim) samo ako ispunjava taj dio sa godinama, i naravno nema nekih drugih obustava.
http://www.sparkasse.ba/stanovnistvo_kr ... oneri.html
( obicno treba cekovi od penzije, najmanje tri, CIPS, licna kao i uslov da se penzija prima preko te banke sto opet nije tako tesko )
Nisu ni banke nista puo bolje al et.
Ako ti treba novac ( a ocigledno treba ) malo su pegle oko toga.
Penzioneri treba u vecini slucajeva da do ( koliko se sjecam ) 65 godine starosti vrate zadnju ratu kredita, s cime oni odma ciljaju na penzionere sa peznijom oko +600 KM ( malo ko u BiH ide u penziju sa nekih 60 god.? a ko ode garant je imao beneficirani staz ).
Kako god rado ce dati u bankama kredit penzionerima (mnogo lakse nego li zaposlenim) samo ako ispunjava taj dio sa godinama, i naravno nema nekih drugih obustava.
http://www.sparkasse.ba/stanovnistvo_kr ... oneri.html
( obicno treba cekovi od penzije, najmanje tri, CIPS, licna kao i uslov da se penzija prima preko te banke sto opet nije tako tesko )
-
Dantee
#6 Re: KREDITI
joj , ruke ti se pozlatile , hvala puno na informacijama , i penzioner je ispod 50 godina u mom slucaju tako da nece biti problema , vidio sam im uvjete i kamate normalne su i solidne u sparkassebank , hvala vam jos jednom svima