Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hitno mi je potreban nenamjenski kredit oko 5 000km i kontam da uzmem od neke mikrokreditne fondacije, ali nisam sigurna kod koje bih.
vidim da im kamate variraju strasno, pa mi malo cudno.
zanima jel ima neko preporuku, jeste li uzimali negdje kredit i trebaju li mi ziranti ili je dovoljno to sto radim..
lara b. wrote:hitno mi je potreban nenamjenski kredit oko 5 000km i kontam da uzmem od neke mikrokreditne fondacije, ali nisam sigurna kod koje bih.
zanima jel ima neko preporuku, jeste li uzimali negdje kredit i trebaju li mi ziranti ili je dovoljno to sto radim..
Ocito nisi u toku sa desavanjima u vezi sa MKO i prevarama koje se tamo desavaju. Ukoliko si u radnom
odnosu savjetujem ti da radije uzmes u banci kredit. Mozes ga dobiti i bez ziranata a i relativno brzo.
Ne bih sada da reklamiram bilo koju banku pa se malo raspitaj.
lara b. wrote:hitno mi je potreban nenamjenski kredit oko 5 000km i kontam da uzmem od neke mikrokreditne fondacije, ali nisam sigurna kod koje bih.
Najbolje bi bilo da odesh u LOK po mogucnosti u Mostar i tamo potrazish Selmu Husić. Poshtena radnica nema shta, na ranu privit, i sa njom cesh sve srediti
..za korisnike kredita koji ne primaju redovna mjesečna primanja na tekući račun Banke
za kredite do 3.500 EUR u protuvrijednosti u KM nije potreban kreditno sposoban solidarni jamac ali je potrebno odmah aktivirati ispravu o zapljeni plate
za kredite od 3.501 EUR do 10.000 EUR u protuvrijednosti u KM potreban je najmanje jedan kreditno sposoban solidarna jamac
za kredite od 10.001 EUR do 15.000 EUR u protuvrijednosti u KM potrebna su najmanje dva kreditno sposobna solidarna jamca ..
Najbolje bi bilo da odesh u LOK po mogucnosti u Mostar i tamo potrazish Selmu Husić. Poshtena radnica nema shta, na ranu privit, i sa njom cesh sve srediti
-------------------------------------------
što će se maltretirati do Mostara,kada je i poslije Gašija ,Gaši.
joj vi se zezate opet
ja sam vec uzela kredit od banke, kupujem neki stancic, tako da je to iskljuceno.
pa mi treba hitno za jos neke troskove i htjela sam od prizme, ali ne vidim na netu kakve su kamate, partner je uzasan, a taj zloglasni lok nisam gledala jos... koja fondacija jos ima..
lara b. wrote:joj vi se zezate opet
ja sam vec uzela kredit od banke, kupujem neki stancic, tako da je to iskljuceno.
pa mi treba hitno za jos neke troskove i htjela sam od prizme, ali ne vidim na netu kakve su kamate, partner je uzasan, a taj zloglasni lok nisam gledala jos... koja fondacija jos ima..
5000 na 3 god. izmedju 190-220 KM je prosjecna rata u mikrokreditnim, neces naci manju, budi sigurna. 190x36=6840KM
1840 KM za kamatu ako uzmes na 24 mjeseca dat ces 400-500KM manje za kamatu.
Svi ce ti traziti ziranta, pogotovo zbog krize, te da si A kategorija na CRK-u, i da imash sigurna primanja. I ne govori nenamjenski, bolje reci stambeni ili nesto drugo.
Pripazi dobro i koliku naknadu za obradu podataka uzimaju u odnosu na iznos kredita koji želiš podići, čula sam nedavno da za kredit od 500 KM neka MKF uzima troškove obrade od ... 500 KM!!! Svakako pitaj kolika je rata, tj. da ti izlistaju otplatni plan za iznos kredita i period otplate.
Pa mozes ti imati vise kredita, ukoliko ukupna mjesecna rata ne prelazi polovinu tvoje plate, cini mi se. Probaj naci nekog ko ce za tebe dignuti kredit, ti mu budi zirant pa il da on otkaze da ce placati, il mu ti daji mjesecno iznos rate, do vaseg je dogovora...Kako bilo, ne idi u MKO....
Mozes otici u svoju banku i posavjetovati se... Mozda neku kreditnu karticu da izvadis. U intesi je bila akcija kreditne kartice bez ziranata... A u Raiffeisen banci je bila akcija kredit bez ziranata...
Prizma
odes lijepo tamo sjednes sa ljudima i oni ti daju sve sto ti treba od informacija... na njihovoj web stranici nema tih info o visini kamate i slicno, jer njima to varira od duzine otplatnog roka...