Pozdrav raja.
Ja radim u firmi koja je registrovana van BiH, imam solidna primanja, i dalje živim unutar države.
Platu primam na Raiffeisen banku uredno svaki mjesec, već 10 mjeseci, i interesuje me iduće.
Ja bih želio dići do 10 hiljada neki kredit, ništa previše, čisto da auto kupim.
Išao sam u svoju banku, ali su mi rekli da nije moguće jer nisam prijavljen unutar države što mi je apsolutni nonsens jer mi plata redovnije liježe nego većini unutar države i piše još "Salary" na izvodima, al' haj' ti to njima objasni.
Da li je iko upoznat i sa kakvom procedurom kreditiranja u ovakvim situacijama, ili ću morati ipak štekati svaki mjesec da bih skupio neku paru?
Hvala i lp.
Kredit za zaposlene u stranoj firmi?
Moderator: anex
- drndalo
#2 Re: Kredit za zaposlene u stranoj firmi?
Trazi od svoje banke nekoga iznad tih koji ne smiju razmisljati, a ako ni ta osoba ne smije, trazi i visu od nje, i koristi 2 argumenta, prvi da imaju puno para za prodati ali ih prodati imaju malo kome, a drugi da je i u drugim bankama tako, te posto nisu spremni razmotriti svoju musteriju, naci ces drugu banku koja hoce...
Usput zaista ganjaj i druge banke i trazi nekoga ko ima pravo da razmislja kako prodati pare...
Usput zaista ganjaj i druge banke i trazi nekoga ko ima pravo da razmislja kako prodati pare...
-
EliasVeskot
#3 Re: Kredit za zaposlene u stranoj firmi?
U Unicredit moze ako primas platu preko njih i ako imas suduznika koji u stvari placa umjesto tebe---dakle bolje stekaj