Kredit za firmu
Moderator: anex
-
menso90
#1 Kredit za firmu
Eh ljudi imam jedno pitanje da li postoje neki krediti da bi se otvorila neka firma i koji su uslovi sve i kako sta ide i to...ako moze neko pojasnit ko zna tacno 100% ili ko vec ima iskustva sa tim...
-
menso90
#2 Re: Kredit za firmu
jebes ovakve ljude pa zar niko ne zna o ovome nista...
- alijagic
#3 Re: Kredit za firmu
Kreditne linije postoje. Za start up od 0 KM, tesko ali nije nemoguce. Uglavnom onda nije od 0 KM.
-
HORN1
#4 Re: Kredit za firmu
Otvorio sam firmu i tražio kredite jer su tad bila dobra vremena, nijedna banka u dobrim vremenima mi nije odobrila ni najmanji kredit iako su uvijek muljali i navlačili još ovo pa ono i malo još jedan obračunski period parezultati poslovanja itd. Kad sam stasao sa firmom i mogao bez njihovih kredita tad su počeli sami oblijetati te nuditi sad je pitanje zašto, dali ciljano da me navuču da u recesiju uđem zaduženi ili su jednostavno vidjeli dobu i sigurnu zaradu.alijagic wrote:Kreditne linije postoje. Za start up od 0 KM, tesko ali nije nemoguce. Uglavnom onda nije od 0 KM.
Uglavnom davali su kredite nudeći ih pa i bez hipoteka ili drugih garancija na mjenice dobila firma 900.000 KM a uz hipoteku dodatnih 2600.000 KM.
Moje je iskustvo da ti nedaju kredit kad ti terba i kad ćeš zaraditi sa kreditom već će ti dati kredit kad njima odgovara da ostvare neke svoje ciljeve koji nisu vezani sa kamatom. Pa treba dobro biti oprezan prilikom uzimanja kredita ako ti nedaju kad ti treba nikako neuzimati kredit kad možeš bez njega ma koliko ti se činio privlačnim jer mjenjaju uslove i dovodete ciljano u situaciju koja nikako nije dobra i treba imati dobre zalihe i biti veliki maher da preživiš.
-
menso90
#5 Re: Kredit za firmu
heh hvala ti druze znaci bit ce tesko...sta sad da radim auuu.....ccccc
-
purpleEL
#6 Re: Kredit za firmu
Start up firme mogu dobiti kredit u zavisnosti od biznis plana koje predstave banci. Ukoliko biznis ideja prikazana kroz biznis plan po procjeni banke bude opravdana i banka ocjeni da će biznis uspjeti, podrzat će ideju ali naravno uz dobro obezbjeđenje. Npr. druga garant firma koja ima dobre finansijske pokazatelje ili sličan instrumet obezbjeđenja u zavisnosti od visine kredita. Pogledajte kreditno- garantne fondove u BIH koje nude povoljnije kredite za start up firme. (Link Mostar, SERDA, Nerda Tuzla i sl.).