kredit pomoc

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
samra63

#1 kredit pomoc

Post by samra63 »

Hej ima li neko da mi pomogne oko podizanja kredita 1.000,00 ne mogu ovjeriti administrativnu rad na odredjeno a vec sam pri kraju sa otplacivanjem kredita bila zirant prijateljici ona nije otplacivala na vrijeme i sada ne mogu podici kredit jer sam na nekoj listi pojma nemam kredit preuzela na sebe i uredno otplacujem,
treba mi novac djetetu za ekskurziju nije problem otplacivati ratu u iznosu do 150,00 ima li ko da mi moze srediti javite se hajde pomozimo jedni drugima
*mima*

#2 Re: kredit pomoc

Post by *mima* »

:shock: :roll: :?
jazzer

#3 Re: kredit pomoc

Post by jazzer »

samra63 wrote:Hej ima li neko da mi pomogne oko podizanja kredita 1.000,00 ne mogu ovjeriti administrativnu rad na odredjeno a vec sam pri kraju sa otplacivanjem kredita bila zirant prijateljici ona nije otplacivala na vrijeme i sada ne mogu podici kredit jer sam na nekoj listi pojma nemam kredit preuzela na sebe i uredno otplacujem,
treba mi novac djetetu za ekskurziju nije problem otplacivati ratu u iznosu do 150,00 ima li ko da mi moze srediti javite se hajde pomozimo jedni drugima
Ti ovo napisala u jednom dahu, bez zareza i fakat je pravo nejasno. Hajde polako objasni u cemu je problem
pa mozda i nadjemo neko rjesenje.
jazzer

#4 Re: kredit pomoc

Post by jazzer »

moderator wrote:Zeli dici kredit, ali ne moze jer sada otplacuje kredit drugarice kojoj je bila zirantica pa je dosla na crnu listu.Radi na odredjeno, pa ne moze ovjeriti administrativnu zabranu, pa ne moze dici drugi kredit.Dijete joj treba na ekskurziju (zar to nije sve gotovo?) i trebaju joj pare (1,000 KM za ekskurziju?), pa moli nekoga da joj pomogne tj da digne umjesto nje a ona ce davati 150 KM svaki mjesec.
Je li to to?
Vjerovatno se o tome radi ali ko ce to na ovom vremenu uraditi?? Dici kredit za nekoga i cekati
ga da uplati ratu? Ljudi ne zele familiji biti ziranti a ne dizati kredit nekome koga vjerovatno nikada
u zivotu nisu ni vidili. Kako god, sretno ti Samra.
maslina

#5 Re: kredit pomoc

Post by maslina »

I ja sam slično shvatio iz ovog telegrama. Kredit, žirant, crna lista, dijete, ekskurzija, milja...
Ukoliko ti je jedini problem administrativna zabrana, zamoli poslodavca da ti da potvrdu kako ćeš biti primljena na neodređeno u nekom roku (npr. 6 mjeseci). Može je napisati na običnom A4 papiru, potpisati i ovjeriti. Ovo njega ne obavezuje da te primi, a banka tu potvrdu "pika". Bio sam u istoj situaciji i tako sam je riješio.
Ukoliko je problem crna lista, nećeš ništa uspjeti uraditi.
Možeš probati u nekoj od mikrokreditnih organizacija. Odraće te kamatama, ali na tako mali iznos nije strašno.
MOžeš i ne poslati dijete na ekskurziju sa miljom u džepu. Možda je i to rješenje.
U svakom slučaju, sretno.
samra63

#6 Re: kredit pomoc

Post by samra63 »

Znam u pravu ste. Ne zelim ja da neko podigne za mene kredit taman posla. Hocu da podignem kredit na svoje ime i da ga ja otplacujem. Ne pada mi to na pamet. Samo eto da mi ko pojasni kako da mi neko progleda kroz prste i ne obrati paznju na tu crnu listu. To mi treba, a ne da neko podigne kredit umjesto mene. Ne pada mi to na pamet. Hajde znam ja svi smo mi ogorčeni i sama sam. Znači kredit na moje ime, imam ziranta, sve regulara. Samo eto da nema te proklete liste, eto to je to.
*mima*

#7 Re: kredit pomoc

Post by *mima* »

Niko te nece dat kredit ...cak ni mikrokreditne organizacije.....svi provjeravaju klijente u centralnom registru. Potrebno je 6 mjeseci da te vrate u A kategoriju.
maslina

#8 Re: kredit pomoc

Post by maslina »

*mima* wrote:Niko te nece dat kredit ...cak ni mikrokreditne organizacije.....svi provjeravaju klijente u centralnom registru. Potrebno je 6 mjeseci da te vrate u A kategoriju.
Da, ali ne tako rigorozno kao banke. Njima ne igra ulogu što neko kome si bio žirant na 2000 km kasni sa ratom više od 30 dana. Bitno im je da od svoje plate možeš vratiti ratu, te da nisi prevario neku od banaka. Ukoliko im dovedeš žiranta, a moraćeš, tim bolje.
*mima*

#9 Re: kredit pomoc

Post by *mima* »

maslina wrote:
*mima* wrote:Niko te nece dat kredit ...cak ni mikrokreditne organizacije.....svi provjeravaju klijente u centralnom registru. Potrebno je 6 mjeseci da te vrate u A kategoriju.
Da, ali ne tako rigorozno kao banke. Njima ne igra ulogu što neko kome si bio žirant na 2000 km kasni sa ratom više od 30 dana. Bitno im je da od svoje plate možeš vratiti ratu, te da nisi prevario neku od banaka. Ukoliko im dovedeš žiranta, a moraćeš, tim bolje.

Pa eto nek pokusa.
alcho

#10 Re: kredit pomoc

Post by alcho »

Hmmm...koliko ja znam, a znam dosta o tome, ako uredno otplacujes (pa i kao zirant) onda ne mozes biti ni na kakvoj listi...
atko

#11 Re: kredit pomoc

Post by atko »

alcho wrote:Hmmm...koliko ja znam, a znam dosta o tome, ako uredno otplacujes (pa i kao zirant) onda ne mozes biti ni na kakvoj listi...
Da i mene to cudi ... :roll:
Post Reply