Nigdje nije dobro al ima opet ono..."ma kod njih je bolje zbog ovog ili onog"
Imal ko kakvu ideju, treba mi 15000KM
Moderator: anex
A onda kupiš auto za 10-ak godina, to tada se voziš trolom.aleckovic wrote:Polako, prvo skupi sam od sebe jedno 5.000 KM - kada skupis pogledaj za koliko vremena si skupio.
A onda na osnovu toga sebi projeciraj kakav kredit da si dignes.
Fino je kad neko ima pola para i drugu polovinu uzme kredit,ali ogromna vecina nema i mora onda uzeti nenamjenski i lagano otplacivati.iceman ze wrote:Prijatelj uzeo Pasata za 20 hiljada.
- Dao ucesca pola, a ostatak na lizing na 4 god.
- Ne ide na platnu listu;
- Papirologija gotova za 2 dana.
Milsim da je s obzirom na ratu dobar posao napravio, ja licno sam uzeo 2 nenamjenska kredita, nepovoljno do bola, jos 3 god. mi ostalo da otplatim.
Licni primjer: Nisam imao ustedjevine. Digao kredit 15,000 KM. S kamatom me kredit kostao blizu 19,000 KM.Kralj Tvrtko I. wrote:jasno mi je to, da je svaka pozajmnica klanje, al drug ako nemas gotovine a treba ti moras se klati sam...jbg.
zato sam i postavio pitanje, misleci na to da je neko imao slicno iskustvo...
Na koliko si to godina digao kredit pa si platio kamate 4000 milje? Ja sam platio 1800 kamate na kredit od 14 milja na 3 godine.amarcor wrote:Licni primjer: Nisam imao ustedjevine. Digao kredit 15,000 KM. S kamatom me kredit kostao blizu 19,000 KM.Kralj Tvrtko I. wrote:jasno mi je to, da je svaka pozajmnica klanje, al drug ako nemas gotovine a treba ti moras se klati sam...jbg.
zato sam i postavio pitanje, misleci na to da je neko imao slicno iskustvo...
Kupio auto u vrijednosti 15,000 KM, na kraju kad ga otplatim imat cu auto vrijedno 8,000 - 9,000 KM. Znaci za 5 godina zijan 10,000 KM.
Bolja varijanta je da ustedis barem 1/3 iznosa pa da 2/3 kreditiras (jos ako mozes na kraci rok) bolja opcija. To je moje iskustvo. Sve je do tebe.
evo jedne od mojih ponuda...Za iznos od 12.000KM i period od 60 mjeseci nije Vam potreban žirant i imate dvije opcije:
1. Da prenesete primanja na našu banku
· Rata 246,09KM, obrada finansiranja 148,50KM i uplata na ime zaloga 20KM
2. Da ne prenesete primanja na našu banku
· Rata 251,89KM , obrada finansiranja 207,90KM i uplata na ime zaloga 20KM
Kralj Tvrtko I. wrote:gdje se "zavaliti"?
Nigdje nije dobro al ima opet ono..."ma kod njih je bolje zbog ovog ili onog"
Imal ko kakvu ideju, treba mi 15000KM