Dali sudužniku plata mora biti također 1/3 rate ili samo žirantu i dali sudužnik mora ovjeriti papire u firmi gdje radi ili samo izvaditi potvrdu da mu se uplacuje zdravstveno i penziono?
Kredit i sudužnik?
Moderator: anex
-
descent
#1 Kredit i sudužnik?
Namjeravam predati zahtjev za nenamjenski kredit u Hypo banci,receno mi je da mi je potreban samo sudužnik iako mi plata prelazi 1/3 rate kredita.
Dali sudužniku plata mora biti također 1/3 rate ili samo žirantu i dali sudužnik mora ovjeriti papire u firmi gdje radi ili samo izvaditi potvrdu da mu se uplacuje zdravstveno i penziono?
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Kredit i sudužnik?
Pa machak, valjda bi to trebao da pitas u banci?descent wrote:Namjeravam predati zahtjev za nenamjenski kredit u Hypo banci,receno mi je da mi je potreban samo sudužnik iako mi plata prelazi 1/3 rate kredita.
- amrica
suduznik je isto sto i duznik, mora povaditi sve papire iz firme i njemu se skida pola rate. Suduznik nije zirant, tj rezervni duznik nego je paralelno sa tobom duzan plaćati.
Moj savjet, bjezi iz Hypo banke, imaju toliko komplikovanu proceduru i neodredjene kamatne stope, sve nesto zakukuljeno i zamumuljeno. I nemas uvid na platnoj listi koliko ti je skinuto rata nego samo na njihovoj evidenciji, a tu nemas pojma sta ti je sve skinuto, a sta ti je obracunato... Imas druge banke koje ne traze suduznike, a kamate su manje. Malo se raspitaj, HVB CPB, Volksbank, ... NLB... imaju neke normalne procedure i kamate su tu negdje oko 8%-9%, zavisi od vrste kredita.
Moj savjet, bjezi iz Hypo banke, imaju toliko komplikovanu proceduru i neodredjene kamatne stope, sve nesto zakukuljeno i zamumuljeno. I nemas uvid na platnoj listi koliko ti je skinuto rata nego samo na njihovoj evidenciji, a tu nemas pojma sta ti je sve skinuto, a sta ti je obracunato... Imas druge banke koje ne traze suduznike, a kamate su manje. Malo se raspitaj, HVB CPB, Volksbank, ... NLB... imaju neke normalne procedure i kamate su tu negdje oko 8%-9%, zavisi od vrste kredita.
-
maajaa
ma nije nikakav interni dogovor ... kad sam svojevremeno obilazila banke i raspitivala se za uslove kreditiranja, niko mi nije rekao da muz ne moze biti suduznik.u vecini banaka muz zeni i obrnuto ne moze biti ni zirant a kamo li suduznik, kako ste vi to izveli ne znam, mora neki interni dogovor.
- Skyfox
Moze u Raiffeisen-u....karanana wrote:Mislim da nisi u pravu. Znam za jos jednu banku gdje moze. Navedi banke u kojim ne moze.amrica wrote:u vecini banaka muz zeni i obrnuto ne moze biti ni zirant a kamo li suduznik, kako ste vi to izveli ne znam, mora neki interni dogovor.