Kreacija ili evolucija
-
ambasador007
#1 Kreacija ili evolucija
Nakon dekleracije u Srbiji, pojavila se sli;na inicijativa i u Bosni i Hercegovini, tj u Republici Srpskoj.
O čemu se tu radi?
Šta je ustvari kreacionizam?
Da li je inteligentni dizajn isto što i kreacionizam?
Da li nauka potvrđuje ijedan od dva koncepta?
Sve ovo pogledajte u debati dvojice doktora nauka bilogije, Dr Tomislav Terzin sa Univerziteta Alberta u Kanadi i Dr Suvad Lelo iz Sarajeva.
O čemu se tu radi?
Šta je ustvari kreacionizam?
Da li je inteligentni dizajn isto što i kreacionizam?
Da li nauka potvrđuje ijedan od dva koncepta?
Sve ovo pogledajte u debati dvojice doktora nauka bilogije, Dr Tomislav Terzin sa Univerziteta Alberta u Kanadi i Dr Suvad Lelo iz Sarajeva.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2 Re: Kreacija ili evolucija
dovoljno je samo da jedan ovakav debil vazi o tom kreacionizmu da insan skonta kakav je to hardcore shit smućkan za retarde
- MyTao
#3 Re: Kreacija ili evolucija
Sramota je da se u 2017 godini raspravlja o tome sta je tacno... naucna teorija ili bajke drevnih naroda. Sramota!
-
ambasador007
#4 Re: Kreacija ili evolucija
Evolucija nije nikakva nacna teorija i u njoj ima nauke isto koliko i u ovom drugom konceptu, tj kreacionizmu.
Dakle, obje teorije izbaciti iz osnovnog skolovanja i ostaviti za fakultete, i neka to tamo izucava ko god zeli.
Dakle, obje teorije izbaciti iz osnovnog skolovanja i ostaviti za fakultete, i neka to tamo izucava ko god zeli.
- insomnia78
#5 Re: Kreacija ili evolucija
Pa ona i jeste upravo to. Teorija
- Towelie
#6 Re: Kreacija ili evolucija
Not sure if trolling..insomnia78 wrote:Pa ona i jeste upravo to. Teorija
-
Ci-Nick
#8 Re: Kreacija ili evolucija
Ako pogledamo samo zadnjih hiljadu godina,.. koliko je čovjek psihofizički napredovao, koliko se ljudski život produžio i promjenio nabolje zar je potrebno nešto dodatno za vjerovanje u evoluciju sa ili bez Darvinove terorije.
- triconja
#9 Re: Kreacija ili evolucija
Cojik je nasto od marmuna 
- ¤ jelena ¤
#10 Re: Kreacija ili evolucija
Daj tekst te inicijative ili toga nečega...ambasador007 wrote:Nakon dekleracije u Srbiji, pojavila se sli;na inicijativa i u Bosni i Hercegovini, tj u Republici Srpskoj.
Odgovor na pitanje teme: hajde, eto, i jedno i drugo - komotno....nikakav problem.
-
nema me tamo
#11 Re: Kreacija ili evolucija
Sinoc baš nesto kontam, ne da kontam svaku noc nego eto potrefilo se..
Kontam ono staro kako iz niceg da mi nastanemo i ovo oko nas..
I skontam i potpuno vjerujem sad u to da ovo što mi vidimo je neko to nama stavio da mi to tako gledamo..
Nama ko nama malim je to ogromno i svašta nesto, al' " njima " je to samo kao što mi gledamo recimo na tanjir kad jedemo toliko malo u suštini..
Mislim realno nema šta drugo biti pa jel?
Eh sad otkud oni i otkud to prvo jes to sjebano kad kontas baš da mozak pukne do picke materine..
Dramica jedna mala kad pokusas da mislis o tome, al' eto necemo saznati nikad
I skontam i potpuno vjerujem sad u to da ovo što mi vidimo je neko to nama stavio da mi to tako gledamo..
Nama ko nama malim je to ogromno i svašta nesto, al' " njima " je to samo kao što mi gledamo recimo na tanjir kad jedemo toliko malo u suštini..
Eh sad otkud oni i otkud to prvo jes to sjebano kad kontas baš da mozak pukne do picke materine..
- triconja
#12 Re: Kreacija ili evolucija
Da ti oni nisu na Olimpu?nema me tamo wrote:Sinoc baš nesto kontam, ne da kontam svaku noc nego eto potrefilo se..
- dale cooper
#13 Re: Kreacija ili evolucija
Evolucija jeste naučna teorija, potkrijepljena konkretnim naučnim dokazima. Kreacionizam je u suštini samoambasador007 wrote:Evolucija nije nikakva nacna teorija i u njoj ima nauke isto koliko i u ovom drugom konceptu, tj kreacionizmu.
ekstenzija poznatih religijskih dogmi.
- Connaisseur Karlin
#14 Re: Kreacija ili evolucija
Can You Believe in God and Evolution at the Same Time?
Of course. Many faiths accept evolution as the explanation for the current level of biodiversity, usually stipulating that a creator initially designed the Universe, or guided the processes of evolution. In fact, in 1996, Pope John Paul II reaffirmed the Catholic Church's position that evolution does not conflict with Christianity. Evolution does not contradict the overall philosophy of the Bible, Torah, Koran, or any religious text.