Krava izgovara 7 puta rijec Allah
- KotromanichII
#1 Krava izgovara 7 puta rijec Allah
http://www.youtube.com/watch?v=5ZILTyB5 ... re=related video
Pogotovo se dobro cuje o 20te sekunde, cisto i glasno
Allah kaze u kuranu:
18. Zar ne znaš da se i oni na nebesima i oni na Zemlji Allahu klanjaju, a i Sunce, i Mjesec, i zvijezde, i planine, i drveće, i životinje, i mnogi ljudi, a i mnogi kaznu zaslužuju.
A koga Allah ponizi ,niko ga ne može poštovanim učiniti; Allah ono što hoće radi.
Allah kaze u kuranu:
18. Zar ne znaš da se i oni na nebesima i oni na Zemlji Allahu klanjaju, a i Sunce, i Mjesec, i zvijezde, i planine, i drveće, i životinje, i mnogi ljudi, a i mnogi kaznu zaslužuju.
A koga Allah ponizi ,niko ga ne može poštovanim učiniti; Allah ono što hoće radi.
- KotromanichII
-
fixer
#3 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Ja stvarno ne vidim potrebu u ovome. Sta ovo dokazuje? Jadna tvoja vjera ako njenu ispravnost potvrdjuju ovakvi clipovi
-
ticoroman
#4 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Vjerujete li vi u to? 
- zambaklija
#5 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
KotromanichII wrote:ovdje mali pas izgovara neprestano Allah
http://www.youtube.com/watch?v=28NII3Ivn0o
PA KAD BI I TEBA OVAKO ZA KAPURU OBJESILI PROPRIČO BI I TI I KINESKI I ARAPSKI ODJEDNOM
- shuriken
#6 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
pozvao bi ja njima animal cops i rspca i ghostbusterse
-
pure_love
#7 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
KotromanichII wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5ZILTyB5 ... re=related video
Allah kaze u kuranu:
Allahu Ekber
-
MUNAFIK
#8 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Da to je istina i bas radi toga nista od toga nam ne treba predstavljati senzaciju i nesto sto cemo svima pokazivati... Mi muslimani vjerujemo da se sve pokorava Allahu i netreba nam nikakav dokaz za to... ja vidim kravu koja rice i to je to, a sada kome se ona pokorava to je valjda jasno svakom vjerniku...pure_love wrote:KotromanichII wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5ZILTyB5 ... re=related video
Allah kaze u kuranu:
Allahu Ekber
Isto tako da se ova krava npr krstila ili izgovarala molitve nekih drugih religija (sto je moguce) opet to ne mjenja moje vjerovanje pa prema tome ovo nista nikome ne dokazuje i ne ubjedjuje nikoga u istinitost postojanja Boga (bar se nadam) jer ako neko na ovome temelji svoja uvjerenja onda tome nije dobro!!!
-
pure_love
#9 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
blago tebi kada si toliko jako ubjedjen,ali nismo svi te srece,vecina zapravo nije..zato obicnom narodu puno znaci kad ponekada vidi ovakve mudzize..to je zapravo milost Bozija prema njima
-
pure_love
#10 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
zambaklija wrote:KotromanichII wrote:ovdje mali pas izgovara neprestano Allah
http://www.youtube.com/watch?v=28NII3Ivn0o
PA KAD BI I TEBA OVAKO ZA KAPURU OBJESILI PROPRIČO BI I TI I KINESKI I ARAPSKI ODJEDNOM
meni se cini da se jadna krava jadala Bogu...a oni majmuni se smiju i snimaju umjesto da olaksaju zivotinji
- fatality
#11 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
fakat svega , nije da zelim omalovazaiti ili tako nesta , ali ovo uzet kao nesto relevantno je suludo
zar je doslo dotle da se razlozi za vjerovanje traze u ovakvim glupostima . . .
zar je doslo dotle da se razlozi za vjerovanje traze u ovakvim glupostima . . .
-
otporan na ban
#12 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Ti to tek sad vidio?
Ja to svaki dan vidim, konji i krave izgovaraju "Allah", ovako po televiziji, a zamisli, neki cak i malo popiju...
Kontam jarane, i sta ako izgovara? :S
mora da je iz BiH, jer bi je u Iranu il gdje drugo sigurno kaznili, jer izgovara bez abdesta
Ja to svaki dan vidim, konji i krave izgovaraju "Allah", ovako po televiziji, a zamisli, neki cak i malo popiju...
mora da je iz BiH, jer bi je u Iranu il gdje drugo sigurno kaznili, jer izgovara bez abdesta
- StLouis
#13 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Nevjerovatno je koliko ljudi mogu biti naivni i povjerovati svakakvimm bezvezarijama...
Je li iko od vas ima stalni posao? S cim se vi ljudi bavite? Je li se to danonocno molite?
Raditi, raditi, raditi, nesto korisno uraditi, inovirati, zaraditi...
Je li iko od vas ima stalni posao? S cim se vi ljudi bavite? Je li se to danonocno molite?
-
pure_love
#14 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
otporan na ban wrote:Ti to tek sad vidio?
e moja neznalico...Allah se moze izgovarati bez abdesta
-
pure_love
#15 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
StLouis wrote:Nevjerovatno je koliko ljudi mogu biti naivni i povjerovati svakakvimm bezvezarijama...
sta ima u st louisu
-
samoti
#16 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Sacuvaj boze. Meni ovo lici na ismijavanje. Zar bilo ko u ovome moze traziti potvrdu svoje vjere?
-
MUNAFIK
#17 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Bog je slao mudzize narodima prema njihovom stupnju razumjevanja i obrazovanja, a danas je to Kur'an... Sada jeste problem sto su mnogi nepismeni pa su na stupnju 'carobnjastva' potpuno nesposobni da razumiju i da se trude da razumiju mudzizu Kur'ana...pure_love wrote:blago tebi kada si toliko jako ubjedjen,ali nismo svi te srece,vecina zapravo nije..zato obicnom narodu puno znaci kad ponekada vidi ovakve mudzize..to je zapravo milost Bozija prema njima
Ja se pitam sta ce biti sa covjekom kojem ove stvari ojacaju vjeru, kada se susretne sa tim da se neki majmun krsti ili da kamila izgovara Jahve jahve ili Isus i sl (a vrlo je moguce da se i te stvari desavaju u to svaki musliman treba vjerovati)? e onda njegova vjera biva uzdrmana jer je ojacavana pogresnim stubovima... e zato ja nisam da se ove stvari prikazuju kao senzacije i da se preko njih ljudi pozivaju u vjeru...
-
Static-X
#18 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
MUNAFIK wrote:Bog je slao mudzize narodima prema njihovom stupnju razumjevanja i obrazovanja, a danas je to Kur'an... Sada jeste problem sto su mnogi nepismeni pa su na stupnju 'carobnjastva' potpuno nesposobni da razumiju i da se trude da razumiju mudzizu Kur'ana...pure_love wrote:blago tebi kada si toliko jako ubjedjen,ali nismo svi te srece,vecina zapravo nije..zato obicnom narodu puno znaci kad ponekada vidi ovakve mudzize..to je zapravo milost Bozija prema njima
Ja se pitam sta ce biti sa covjekom kojem ove stvari ojacaju vjeru, kada se susretne sa tim da se neki majmun krsti ili da kamila izgovara Jahve jahve ili Isus i sl (a vrlo je moguce da se i te stvari desavaju u to svaki musliman treba vjerovati)? e onda njegova vjera biva uzdrmana jer je ojacavana pogresnim stubovima... e zato ja nisam da se ove stvari prikazuju kao senzacije i da se preko njih ljudi pozivaju u vjeru...
-
ticoroman
#19 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Ovo mi sve lici na glupost, ali vjernici vjeruju i tu najcesce nije moguca neka produktivna diskusija.
- Chisum
#20 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Boze sacuvaj sramote.... vama se svijet smije.
Ovo nema ni u crtanim filmovima.
Ima li ko ovdje od ozbiljnih ljudi od vjere, i od mozga, znaci - bez ikakvih provokacija govorim - pa da stane u kraj ovoj tugi i blamiranju?
Ovo je stvarno sramota.
Ovo nema ni u crtanim filmovima.
Ima li ko ovdje od ozbiljnih ljudi od vjere, i od mozga, znaci - bez ikakvih provokacija govorim - pa da stane u kraj ovoj tugi i blamiranju?
Ovo je stvarno sramota.
- chuchumbamayumbe
#21 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Bez ljutnje, ali po ovome ispada sa su sve krave i kerovi na ovome svijetu, manje-vise, ateisti, osim ova dva-tri izuzetka.MUNAFIK wrote:Da to je istina i bas radi toga nista od toga nam ne treba predstavljati senzaciju i nesto sto cemo svima pokazivati... Mi muslimani vjerujemo da se sve pokorava Allahu i netreba nam nikakav dokaz za to... ja vidim kravu koja rice i to je to, a sada kome se ona pokorava to je valjda jasno svakom vjerniku...pure_love wrote:KotromanichII wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5ZILTyB5 ... re=related video
Allah kaze u kuranu:
Allahu Ekber
Isto tako da se ova krava npr krstila ili izgovarala molitve nekih drugih religija (sto je moguce) opet to ne mjenja moje vjerovanje pa prema tome ovo nista nikome ne dokazuje i ne ubjedjuje nikoga u istinitost postojanja Boga (bar se nadam) jer ako neko na ovome temelji svoja uvjerenja onda tome nije dobro!!!
Hmm, nesto mi tu ne stima?!
- Atrus
#22 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
-
donja_crtica
#23 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
MUNAFIK wrote:
Bog je slao mudzize narodima prema njihovom stupnju razumjevanja i obrazovanja, a danas je to Kur'an... Sada jeste problem sto su mnogi nepismeni pa su na stupnju 'carobnjastva' potpuno nesposobni da razumiju i da se trude da razumiju mudzizu Kur'ana...
fakat... pored svih dokaza , ljudi kontaju da ce neko povjerovati radi toga kako se krava oglasava, lav rice ili kako je 'Nil Armstrong presao na Islam'
- metar_drva
#24 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
sta reci a ovo onda? papagaj, a glasa se ko majmun, spaceship, tigar, uhhhh
-
donBeton
#25 Re: Krava izgovara 7 puta rijec Allah
Sramotno je da se ovakve teme i ponavljaju. Sumnja je antipod vjere. Vjernik ne treba tražiti dokaze za ono u šta vjeruje, pogotovo ne ovako banalne, jer se dokaz nalazi svugdje. Ljepota prirode, čudnovatost čovjekovog stvaranja, ljepota žene, savršenstvo svemira, specifičnost čovjeka kao vrste, itd...to su stvari koje su meni dovoljne. Sve ostalo je čista banalizacija i prostodušnost.