da li mi neko upućen može reći da li bih mogao imati probleme na granici pri povratku u BiH ako se nisam prijavio nikom u Austriji .. Ostat ću 7 dana i ušao sam sa biometrijskim bez vize (turisticki sa autobusom) .... Kako to funkcionise inace kad npr. oni iz Slo ne znaju ni gdje sam trenutno da li u njihovoj drzavi ili sam nastavio dalje...Procitao sam online da si se duzan registrovati u roku od 3 dana, ali sta ako sam 2 dana u slo, 2 dana u italiji, 2 u austriji npr. i hocu nazad u BiH
Kratkotrajni boravak u Austriji
-
solidsnake
#1 Kratkotrajni boravak u Austriji
Pozdrav svima,
da li mi neko upućen može reći da li bih mogao imati probleme na granici pri povratku u BiH ako se nisam prijavio nikom u Austriji .. Ostat ću 7 dana i ušao sam sa biometrijskim bez vize (turisticki sa autobusom) .... Kako to funkcionise inace kad npr. oni iz Slo ne znaju ni gdje sam trenutno da li u njihovoj drzavi ili sam nastavio dalje...Procitao sam online da si se duzan registrovati u roku od 3 dana, ali sta ako sam 2 dana u slo, 2 dana u italiji, 2 u austriji npr. i hocu nazad u BiH
Nocim kod prijatelja btw..
- pustopoljina
#2 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
pitaj prijatelja da te odvede u magistrat.solidsnake wrote:Pozdrav svima,
da li mi neko upućen može reći da li bih mogao imati probleme na granici pri povratku u BiH ako se nisam prijavio nikom u Austriji .. Ostat ću 7 dana i ušao sam sa biometrijskim bez vize (turisticki sa autobusom) .... Kako to funkcionise inace kad npr. oni iz Slo ne znaju ni gdje sam trenutno da li u njihovoj drzavi ili sam nastavio dalje...Procitao sam online da si se duzan registrovati u roku od 3 dana, ali sta ako sam 2 dana u slo, 2 dana u italiji, 2 u austriji npr. i hocu nazad u BiHNocim kod prijatelja btw..
moj se niko nikad nije prijavljivao, nisu nikad imali problema, ali to ne znaci da je tako ispravno
- Connaisseur Karlin
#3 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
to si ileglano izasao iz SLO u AUS !?solidsnake wrote:Pozdrav svima,
da li mi neko upućen može reći da li bih mogao imati probleme na granici pri povratku u BiH ako se nisam prijavio nikom u Austriji .. Ostat ću 7 dana i ušao sam sa biometrijskim bez vize (turisticki sa autobusom) .... Kako to funkcionise inace kad npr. oni iz Slo ne znaju ni gdje sam trenutno da li u njihovoj drzavi ili sam nastavio dalje...Procitao sam online da si se duzan registrovati u roku od 3 dana, ali sta ako sam 2 dana u slo, 2 dana u italiji, 2 u austriji npr. i hocu nazad u BiHNocim kod prijatelja btw..
-
solidsnake
#4 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
Otisao bih ja odmah da je on vlasnik smjestaja...a inace ti treba potpis vlasnika a to nije moguce trenutno ... Za ovog sto me pita jesam li ilegalno presao da odgovorim da nema tu granice u tom smislu da ti iko skenira pasos i provjerava te ... eu burazpustopoljina wrote: pitaj prijatelja da te odvede u magistrat.
moj se niko nikad nije prijavljivao, nisu nikad imali problema, ali to ne znaci da je tako ispravno. ako hoces biti fin i kulturan odi sa drugom u magistrat i reci da si u posjeti i da se hoces prijaviti.
- Connaisseur Karlin
#5 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
pretpostavila sam da imas BiH pasos, a ti vjerovatno imas HR pasossolidsnake wrote:
Za ovog sto me pita jesam li ilegalno presao da odgovorim da nema tu granice u tom smislu da ti iko skenira pasos i provjerava te ... eu buraz
-
solidsnake
#6 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
Imam BiH pasos...nema granice izmedju slo i austrije to ti govorim .. otvorena jeConnaisseur Karlin wrote:pretpostavila sam da imas BiH pasos, a ti vjerovatno imas HR pasossolidsnake wrote:
Za ovog sto me pita jesam li ilegalno presao da odgovorim da nema tu granice u tom smislu da ti iko skenira pasos i provjerava te ... eu buraz
- pustopoljina
#7 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
nema to veze.solidsnake wrote:Otisao bih ja odmah da je on vlasnik smjestaja...a inace ti treba potpis vlasnika a to nije moguce trenutno ... Za ovog sto me pita jesam li ilegalno presao da odgovorim da nema tu granice u tom smislu da ti iko skenira pasos i provjerava te ... eu burazpustopoljina wrote: pitaj prijatelja da te odvede u magistrat.
moj se niko nikad nije prijavljivao, nisu nikad imali problema, ali to ne znaci da je tako ispravno. ako hoces biti fin i kulturan odi sa drugom u magistrat i reci da si u posjeti i da se hoces prijaviti.
on unajmljuje, ima ugovor, ti ga posjecujes. ni prvi ni zadnji.
odi u magistrat.
ili ne idi nikako.
ne mogu ti nista, neces biti uhapsen ili nesto trece, za to se uopce i daju novcane kazne, mada je to tvoje smijesno i niko ti nece zivot zagorcavati zbog tih par dana. odi po informaciju, ne moras dati svoje podatke.
- pustopoljina
#8 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
nema granice, samo profuras.Connaisseur Karlin wrote:to si ileglano izasao iz SLO u AUS !?solidsnake wrote:Pozdrav svima,
nekad ima rutinska kontrola.
- Njanjavi
#9 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
Iste si sekunde priheftan tamo kao jako sumnjivo lice, ako nisi sumnjiv oko islamskog fundamentalizma onda jesi kao kriminalac.
Cuj ne prijavit se ljudima da si dosao
Od cega se krijes momak, od koga se skrivas po austriji.
Zbog takvih sutra mene neće pustit preko granice jerbo se ne prijavljujes.
Strasno, prestrasno i sramotno.
Tako vracas europi koja te primila na svoje bujne pjegave grudi
- Connaisseur Karlin
#10 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
razumijem, ali godinama su vas znatno detaljnije provjeravali na SLO granicisolidsnake wrote:Imam BiH pasos...nema granice izmedju slo i austrije to ti govorim .. otvorena jeConnaisseur Karlin wrote:pretpostavila sam da imas BiH pasos, a ti vjerovatno imas HR pasossolidsnake wrote:
- pustopoljina
#11 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
to je hrvatsko-slovenska granica.Connaisseur Karlin wrote:[
razumijem, ali godinama su vas znatno detaljnije provjeravali na SLO granici
- Connaisseur Karlin
#12 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
hvala, to su , znaci, promjenili , kad sam isla , bilo je drugacije pravilopustopoljina wrote:nema granice, samo profuras.Connaisseur Karlin wrote:
to si ileglano izasao iz SLO u AUS !?
nekad ima rutinska kontrola.
- Njanjavi
#13 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
Sve zbog vakih hostaplera sto se ne prijavljujuConnaisseur Karlin wrote:
- Connaisseur Karlin
#14 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
da,to je i danas tako, ali ovo sam primjetila sa osobama BiH pasosa na austrjsko-slovenskoj granicipustopoljina wrote:to je hrvatsko-slovenska granica.Connaisseur Karlin wrote:[
- pustopoljina
#15 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
ta samConnaisseur Karlin wrote:da,to je i danas tako, ali ovo sam primjetila sa osobama BiH pasosa na austrjsko-slovenskoj granicipustopoljina wrote:to je hrvatsko-slovenska granica.Connaisseur Karlin wrote:[
- Connaisseur Karlin
#16 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
nemam pojma, meni nisu ni otvorili pasos , ali sam vijdela kako pregledaju svedske i BiH pasose, isla sam tad busomNjanjavi wrote:Sve zbog vakih hostaplera sto se ne prijavljujuConnaisseur Karlin wrote:
- Connaisseur Karlin
#17 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
ja mislila ti strankinja kao japustopoljina wrote:ta samConnaisseur Karlin wrote:da,to je i danas tako, ali ovo sam primjetila sa osobama BiH pasosa na austrjsko-slovenskoj granicipustopoljina wrote:
to je hrvatsko-slovenska granica.
- Njanjavi
#18 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
Jel ti mene mrzis sto sam bosanac?Connaisseur Karlin wrote:nemam pojma, meni nisu ni otvorili pasos , ali sam vijdela kako pregledaju svedske i BiH pasose, isla sam tad busomNjanjavi wrote:Sve zbog vakih hostaplera sto se ne prijavljujuConnaisseur Karlin wrote:
Nisam sugav bona.
Zahtjevam i ja tu pusu, ljubis vascjeli forum a mene zaobilazis
- Connaisseur Karlin
#19 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
Njanjavi wrote:Jel ti mene mrzis sto sam bosanac?Connaisseur Karlin wrote:nemam pojma, meni nisu ni otvorili pasos , ali sam vijdela kako pregledaju svedske i BiH pasose, isla sam tad busomNjanjavi wrote:
Sve zbog vakih hostaplera sto se ne prijavljuju
Nisam sugav bona.
Zahtjevam i ja tu pusu, ljubis vascjeli forum a mene zaobilazis
-
solidsnake
#20 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
Hahahahaha ma samo provjeravam sta ljudi rade kad im dodje npr. familija na par dana .. cuo sam npr. i preko airbnb-a da bude vlasnika koji ne prijave ove sto im budu, pa opet ovima sto su nocili po tim apartmanima ne pravi niko belaj..ja da imam eu pasos ne bih ni razmisljao o tome jer se eu pasosom mozes biti 90 dana bez prijave igdjeNjanjavi wrote:Iste si sekunde priheftan tamo kao jako sumnjivo lice, ako nisi sumnjiv oko islamskog fundamentalizma onda jesi kao kriminalac.
- Edin H.
#21 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
Neka im se mama prijavljuje 
- pustopoljina
#22 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
jok. ne gori nigdjeConnaisseur Karlin wrote:
ja mislila ti strankinja kao ja![]()
- Njanjavi
#23 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
Ne vadi se ba sad.
Satro samo provjerava on nesto.
Priheftan si i sad se pusi.
Nije alojz glup a ni fric, prate oni kudam se ti kreces pa ti vidi kako ces
Satro samo provjerava on nesto.
Priheftan si i sad se pusi.
Nije alojz glup a ni fric, prate oni kudam se ti kreces pa ti vidi kako ces
- Connaisseur Karlin
#24 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
eh ti si mi prva, jednostavno, ne znam nekoga iz BiH u inostranstvu sa BiH pasosempustopoljina wrote:jok. ne gori nigdjeConnaisseur Karlin wrote:
- pustopoljina
#25 Re: Kratkotrajni boravak u Austriji
znam ja nesto raje.Connaisseur Karlin wrote:eh ti si mi prva, jednostavno, ne znam nekoga iz BiH u inostranstvu sa BiH pasosempustopoljina wrote:jok. ne gori nigdjeConnaisseur Karlin wrote:
mislim da znas vise ljudi koji su otisli u ratu, a pogotovo oni sto su onda otisli u usa...oni su haman morali valjda uzimati drugo drzavljanstvo, da bi mogli dalje?