Kratkotrajne tetovaze

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
daddy2

#1 Kratkotrajne tetovaze

Post by daddy2 »

zanimaju me kratkotrajne tetovaze jeli ima to u sarajevu? koliko traju? jeli to ono nesto sa kanom kao na moru(sto mi se cini bezze) ili imaju neke kvalitetnije metode

Velika hvala
Neznalica :-)
Tesssa

Post by Tesssa »

Ima :D u chipsu :D
Benighted

Post by Benighted »

Ja sam cuo od ljudi sto nesto znaju o tetovazama, da se te kratkotrajne niposto ne rade!
Tetovaza moze biti samo na jedan nacin,jer ne moze on tebi hirurski pogoditi milimetarsku dubinu na kojoj pigment kao nece ostati zauvjek pod kozom!

Jednostavno ili radi pravu ili ne radi nikakvu...

Htio sam i ja to "privremeno",pa se odlucio za trajnu,evo sada sakupljam sablone i crtam sebi da uradim "pravu" tetovazu...
O.o

Post by O.o »

Kako mislis niposto ne rade? U smislu nemoguce ili nije preporucljivo?

OK, nema kod nas, odnosno ja barem nisam vidjela,ali u Splitu imaju te privremene koje "izbljede" za 4 do 5 godina i mislim da cu ove godine da se pocastim jednom. :D Ali, ako imas sta da kazes, napisi, da se ne zeznem :D
daddy2

Post by daddy2 »

Bilo je prije par dana na jednom njemackom kanalu reportaza o tome i kazu da to ni u kom slučaju ne radimo jer oni koji su već nasjeli imaju tetovaze vec po 10 i vise godina a tetovaza je jos uvijek kao i prvog dana :sad: pa preporučuju da se kanimo "kratkotrajnih" tetovaža
Benighted

Post by Benighted »

O.o wrote:Kako mislis niposto ne rade? U smislu nemoguce ili nije preporucljivo?
U smislu da je nemoguce pa tako nije preporucljivo :)

Drugo je henna i ostale tehnike koje su u stvari bodypainting (tj. na povrsini koze) Tetovaza ostavlja pigment ispod slojeva epitela koji ostaje tu...
I drugo,ako radis tetovazu nemoj ici "kod tamo jednog"...
O.o

Post by O.o »

"kod tamo jednog" ne dolazi u obzir iovako se bojim igala i svega sto moze lose poci po tetoviranju....

znaci tattoo mora/moze biti samo trajni... hmmm :D a sta za 10 godina kad mi to ne bude bas prikladno? uhhh odoh hemijskom da se nacrtam :D
Hendrix

Post by Hendrix »

Moj jaran radi tetovaže i za ove privremene nije oduševljen uopšte , kaže može se to uraditi nije problem , neće vječno ostati ali je fol što kad otpada ne ide ravnomjerno nego ti se desi da ti se skine trećina slike ili pola pa onda to idiotski izgleda kad imaš ko pola tetovaže.
FunkyG

Post by FunkyG »

Sa kanom ti traje oko 15dana,a imas i kratkotrajnu tintu na 3god.
Za Sarajevo ne znam,mozda na Ilidzi ona ima tu tintu,ja sam radila dugotrajnu tako da mi je to nebitno.Sretno
Šole

#10 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by Šole »

Privremene tetovaže u Sarajevu radi Amela. Garancija 3 godine, prirodne boje, boja ide do 4 sloja kože. Ima katalog slika a možeš i ti donijeti svoju, treba je luda ko struja (pozitivno), meni je za 15 minuta skontala karakter i uradila unikat tetovažu na plečki tribal-sirena. Radi takođe i tatoo-šminkanje, na isti način.
Ali_G

#11 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by Ali_G »

Gdje radi ta Amela? Kolike su cijene? i tako to
alica.k

#12 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by alica.k »

svak normalan ce ti rec da ne radis "privremenu" tetovazu. kako je meni objasnio decko "to ispada, i onda bude sve sareno"... il uradi pravu il nemoj nikakvu (a ako hoces privremenu onda bolje nemoj nikakvu)
bpsang

#13 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by bpsang »

kad vas prodje ta moda sta ce te onda, skidati kozu sa *ulje i prikaciti na tetovazu ili hodati sa tetovazom ko stare babe u Dalmaciji
tinka

#14 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by tinka »

zna li neko gdje ima u Sarajevu da se rade tetovaže kanom
jedna prijateljica je to radila u Kuvajtu i fantastično izgleda
Mama_Africa

#15 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by Mama_Africa »

ja radim henna tattoo :)
plodding bag

#16 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by plodding bag »

bpsang,za tvoju informaciju postoje laseri koji to uklanjaju i nije tvoj problem kakav ce ko hodati u starosti :roll:
sake_masa

#17 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by sake_masa »

Šole wrote:Privremene tetovaže u Sarajevu radi Amela. Garancija 3 godine, prirodne boje, boja ide do 4 sloja kože. Ima katalog slika a možeš i ti donijeti svoju, treba je luda ko struja (pozitivno), meni je za 15 minuta skontala karakter i uradila unikat tetovažu na plečki tribal-sirena. Radi takođe i tatoo-šminkanje, na isti način.
Ko je to ima li stranicu il slicno gdje se nalazi i cjene i to
1in1000

#18 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by 1in1000 »

Cuj privremene tetovaze ccc il pravu il nista!
semmy

#19 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by semmy »

ja se na svojoj kozi uvjerih da nepostoje privremene tetovaze, svaka pa cak i ona za koju ti kazu da je privremena ce ostati najmanje 15-tak godina i samo ce blijediti i nisa vise..ostaje opet trag. ako tetovaza onda prava.
ja sam nasjela na tu privremenu prije 7-8 godina i jos uvijek je imam,ista kao i prvog dana. mada sam je prije par dana prepravila pravom i dodala par detalja :D
Goldyna

#20 Re: Kratkotrajne tetovaze

Post by Goldyna »

Ima i u smokiju :lol:
Post Reply