Kratki upitnik

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
cnermina

#1 Kratki upitnik

Post by cnermina »

Zamolila bih vas da ispunite kratki upitnik u svrhu istrazivanja za magistarsku tezu.

https://spreadsheets.google.com/viewfor ... SWRzS3c6MQ

Unaprijed hvala :)
dharma

#2 Re: Kratki upitnik

Post by dharma »

Gotovo, i nema na cemu :-D
Simplay

#3 Re: Kratki upitnik

Post by Simplay »

:thumbup:
sakop

#4 Re: Kratki upitnik

Post by sakop »

ispunio :)
Sajo---:

#5 Re: Kratki upitnik

Post by Sajo---: »

Zavrseno!
Richard Sorge

#6 Re: Kratki upitnik

Post by Richard Sorge »

cnermina wrote:Zamolila bih vas da ispunite kratki upitnik u svrhu istrazivanja za magistarsku tezu.

https://spreadsheets.google.com/viewfor ... SWRzS3c6MQ

Unaprijed hvala :)
Ispunio sam ... s obzirom na pozeljni profil ljudi na ovom forumu .. a u svrhu dobijanja koliko-toliko tacnih pokazatelja stha BH drustvo misli o ovoj pojavi .. predlazem ti .. ako vec nisi .. da upitnik postavish i na nekim drugim mjestima .. koja okupljaju raznovrsnije ili samo drugacije ljude/korisnike ... moze ti biti interesantna i uporedna analiza rezultata koje dobijesh na razlicitm mjestima. I ne salim se kad ti predlozim nesto poput navijackih foruma ... dodushe tamo cesh tesko naci pokrivene .. ali ces i vjeroavtno dobiti anjiskrenije odgovore ... u svakom slucaju ... sretno ti :thumbup: :bih:
atko

#7 Re: Kratki upitnik

Post by atko »

Done :wink:
bijela

#8 Re: Kratki upitnik

Post by bijela »

done :)
sretno u radu :)
Altaira

#9 Re: Kratki upitnik

Post by Altaira »

Kolegice , zaista je iznenadjujuca i razocaravajuca cinjenica da akademski obrazovan gradjanin, koji radi na magistarskoj tezi i istrazivanju nije u stanju statisticki korektno uzorak iz opce populacije izvuci. Anketa koju ste izradili za potrebe istrazivanja, jedva da relevantno zadire u oni sto naslovom upucuje na istrazivanje. Sem toga, same po sebe frekvencije koje ce te dobiti kao rezultat ne objektivne procjene, vec licnog stava i samoprocjene anketiranih ispitanika, su skoro pa nikakav pokazatelj. A, ono sto je najgore od svega, radite istrazivanje preko foruma i Interneta, pa cete zakljucivati na stanje u opcoj populaciji ?! Necu ni komentarisati kakav je to uzorak (iskljucili ste sve one koji prije svega nemaju kompjuter, zatim, nemaju internet konekciju, ne posjecuju forume..... moram li nabrajati ili je sasvim dovoljno da Vam kazem da ima tablica po kojoj se biraju reprezentativni uzorci, te da malo pogledate Osnove statistike za nemeatematicare od prof. B.Petza; Bilo koje izdanje ce Vam posluziti da se uputite u osnove; te neku literaturu iz oblasti metodologije znanstvenih istrazivanja). Zgrozena sam cinjenicom da ce te sutra aBd biti magistar - da li je to pitanje kulture, vjere ili politike ?!
Last edited by Altaira on 25/06/2010 12:47, edited 1 time in total.
karanana

#10 Re: Kratki upitnik

Post by karanana »

done.
5 maraka.
atko

#11 Re: Kratki upitnik

Post by atko »

Evo ga pocelo je ... otprilike 7-8 ljudi je popunilo anketu i to je to sad krecu pljuvaci ...

... zbog cega je anketa tako koncipirana autorica zna ... vjerovatno treba neki dodatni pogled iz nekog ugla ... ako vidis da imas neko misljenje koje mozes podjeliti onda poklikaj upitnik ... ako smatras da anketa nije ok ... a ti samo predjes na neku drugu temu ... ima dobrih safunjara ovih dana tamo bi mogo pokazati pljuvacke sposobnosti ... ;)
Altaira

#12 Re: Kratki upitnik

Post by Altaira »

moderator wrote:
Altaira wrote:Kolegice , zaista je iznenadjujuca i razocaravajuca cinjenica da akademski obrazovan gradjanin, koji radi na magistarskoj tezi i istrazivanju nije u stanju statisticki korektno uzorak iz opce populacije izvuci. Anketa koju ste izradili za potrebe istrazivanja, jedva da relevantno zadire u oni sto naslovom upucuje na istrazivanje. Sem toga, same po sebe frekvencije koje ce te dobiti kao rezultat ne objektivne procjene, vec licnog stava i samoprocjene anketiranih ispitanika, su skoro pa nikakav pokazatelj. A, ono sto je najgore od svega, radite istrazivanje preko foruma i Interneta, pa cete zakljucivati na stanje u opcoj populaciji ?! Necu ni komentarisati kakav je to uzorak (iskljucili ste sve one koji prije svega nemaju kompjuter, zatim, nemaju internet konekciju, ne posjecuju forume..... moram li nabrajati ili je sasvim dovoljno da Vam kazem da ima tablica po kojoj se biraju reprezentativni uzorci, te da malo pogledate Osnove statistike za nemeatematicare od prof. B.Petza; Bilo koje izdanje ce Vam posluziti da se uputite u osnove; te neku literaturu iz oblasti metodologije znanstvenih istrazivanja). Zgrozena sam cinjenicom da ce te sutra aBd biti magistar - da li je to pitanje kulture, vjere ili politike ?!
Ja sam beli zgrozen kritikom. Mozda je vasa kolegica, koju krseci pravila foruma iznosenjem licnih podataka, ovaj upitnik napravila kao dio istrazivanja, ne kao cjelokupni.
Budite ljubazni pa razmirice rijesite ili privatnim porukama ili licno, nikako javno preko foruma.
U nedostatku protuargumenata hvatate se za sasvim slucajno (zbog brzine kucanja) napisane gramaticke greske.
atko

#13 Re: Kratki upitnik

Post by atko »

Altaira wrote:
moderator wrote:
Altaira wrote:Kolegice , zaista je iznenadjujuca i razocaravajuca cinjenica da akademski obrazovan gradjanin, koji radi na magistarskoj tezi i istrazivanju nije u stanju statisticki korektno uzorak iz opce populacije izvuci. Anketa koju ste izradili za potrebe istrazivanja, jedva da relevantno zadire u oni sto naslovom upucuje na istrazivanje. Sem toga, same po sebe frekvencije koje ce te dobiti kao rezultat ne objektivne procjene, vec licnog stava i samoprocjene anketiranih ispitanika, su skoro pa nikakav pokazatelj. A, ono sto je najgore od svega, radite istrazivanje preko foruma i Interneta, pa cete zakljucivati na stanje u opcoj populaciji ?! Necu ni komentarisati kakav je to uzorak (iskljucili ste sve one koji prije svega nemaju kompjuter, zatim, nemaju internet konekciju, ne posjecuju forume..... moram li nabrajati ili je sasvim dovoljno da Vam kazem da ima tablica po kojoj se biraju reprezentativni uzorci, te da malo pogledate Osnove statistike za nemeatematicare od prof. B.Petza; Bilo koje izdanje ce Vam posluziti da se uputite u osnove; te neku literaturu iz oblasti metodologije znanstvenih istrazivanja). Zgrozena sam cinjenicom da ce te sutra aBd biti magistar - da li je to pitanje kulture, vjere ili politike ?!
Ja sam beli zgrozen kritikom. Mozda je vasa kolegica, koju krseci pravila foruma iznosenjem licnih podataka, ovaj upitnik napravila kao dio istrazivanja, ne kao cjelokupni.
Budite ljubazni pa razmirice rijesite ili privatnim porukama ili licno, nikako javno preko foruma.
U nedostatku protuargumenata hvatate se za sasvim slucajno (zbog brzine kucanja) napisane gramaticke greske.
Izgleda sto je formalno vece obrazovanje na papiru tako rastu i kompleksi

Prvo nisi kulturan, drugo nisi kolegijalan trece haj ba razguli ko te sta pita :x
arslanica

#14 Re: Kratki upitnik

Post by arslanica »

ispunITO :-D
cnermina

#15 Re: Kratki upitnik

Post by cnermina »

Ne znam odakle Vam ideja da ce istrazivanje biti provedeno samo putem interneta i foruma :-?
sarayewo

#16 Re: Kratki upitnik

Post by sarayewo »

eto jos jedan ispunjen, i ne sekiraj se oko zlih jezika, sta nju boli na koji nacin skupljas uzorke za statisticku potporu.
cnermina

#17 Re: Kratki upitnik

Post by cnermina »

Hvala svima koji su ispunili i hvala za podrsku :sax:

A na zle jezike ne obracam paznju, osim ako se ne radi o konstruktivnoj kritici koja je uvijek dobrodosla :)
Loulou

#18 Re: Kratki upitnik

Post by Loulou »

cnermina wrote:A na zle jezike ne obracam paznju, osim ako se ne radi o konstruktivnoj kritici koja je uvijek dobrodosla :)
Nedostatak konstruktivne kritike jedna je od najvećih mana vrlog nam mentaliteta.
Sretno @cnermina.
Altaira

#19 Re: Kratki upitnik

Post by Altaira »

...... ukoliko pazljivo iscitate, ali zaista iscitate, ono sto sam napisala uvidjecete da nigdje ne iznosim ime ili prezime kolegice, koja sama stavlja svoje ime i prezime na linku anketnog listica. Dakle, sama se eksponira. Zatim, nigdje ne iznosim da smatram da ce biranje uzorka putem interneta i foruma biti jedini nacin sprovodjenja ankete. Vjerovatno ce kolegica po istom privilegovanom principu odraditi i "tvrdu" formu ankete - naci ce vec nacina da uzorak bude relevantan kao i ovaj sa foruma i interneta. Licno, niti znam tko je doticna gospodjica, gospodja ili koji vec titular nosi; niti fakultet koji ce dobiti takvog vrlog magistra. Moram priznati, da isto tako jako "cesto" posjecujem forume (to naravno mozete iscitati sa moga profila). No, na ovakvo zaista bijedno, pa jos javno eksponirano magistarsko istrazivanje nisam mogla nego dati svoj skromni ostvrt. Kolegici, naravno zelim mnogo srece, te se nadam da ce njeno naredno djelovanje biti nesto sistematicnije i strucnije. Preporucujem joj da procita malo stivo Imanuela Kanta i Renea Dekarta, pa mozda shvati bit onoga sto nastojah reci. Moje najdublje isprike sto uvrijedih sve vase istancane znanstvene ukuse i stremljenja. Srdacno...
Last edited by Altaira on 25/06/2010 15:06, edited 1 time in total.
Altaira

#20 Re: Kratki upitnik

Post by Altaira »

...kolegice Loulou konstruktivna kritika je upucivala na to da su frekvencije tj, ucestalost ponavljanja neke pojave, opcenito dosta siromasni podaci za statisticko istrazivanje, te da ne daju bas neke relevantne podatke na stanje u populaciji. Ukljucujuci tu faktor da se mahom radi o samoprocjeni i subjektivnim stavovima prema ispitivanom fenomenu, time jos vise umanjujete njihovu prediktibilonost. Nadalje, kolegici sam dala savjet koju literaturu bi mogla konsultovati da poboljsa svoje istrazivacko djelovanje. Mislim, da bi se to podvodilo pod pojam konstruktivne kritike :)
elizabeth a

#21 Re: Kratki upitnik

Post by elizabeth a »

Urađeno. :)
Loulou

#22 Re: Kratki upitnik

Post by Loulou »

Altaira wrote:...kolegice Loulou konstruktivna kritika je upucivala na to da su frekvencije tj, ucestalost ponavljanja neke pojave, opcenito dosta siromasni podaci za statisticko istrazivanje, te da ne daju bas neke relevantne podatke na stanje u populaciji. Ukljucujuci tu faktor da se mahom radi o samoprocjeni i subjektivnim stavovima prema ispitivanom fenomenu, time jos vise umanjujete njihovu prediktibilonost. Nadalje, kolegici sam dala savjet koju literaturu bi mogla konsultovati da poboljsa svoje istrazivacko djelovanje. Mislim, da bi se to podvodilo pod pojam konstruktivne kritike :)
Ovako sročeno, jeste konstruktivna kritika.

Moj post/komentar je osvrt na opće stanje.

Što se Vaših postova tiče, pod pojam konstruktivne kritike se ne može podvesti sljedeće:
Altaira wrote:...da akademski obrazovan gradjanin, koji radi na magistarskoj tezi i istrazivanju nije u stanju statisticki korektno uzorak iz opce populacije izvuci.

...Zgrozena sam cinjenicom da ce te sutra aBd biti magistar

...No, na ovakvo zaista bijedno, pa jos javno eksponirano magistarsko istrazivanje
Niti sarkazam:
Altaira wrote:...Moje najdublje isprike sto uvrijedih sve vase istancane znanstvene ukuse i stremljenja.
Shoshana

#23 Re: Kratki upitnik

Post by Shoshana »

Ova zlobnica bas ne zna odustati :roll:

Prvo - jeste napisala u svome postu prezime (samo ga je poslije pobrisala ;-) )
drugo, ono nije nikakva kritika, ni pozitivna ni negativna, nego cista zloca.
Trece, smeta joj sto moderator ne daje nikakav protivargumenat, a da pri tome ni sama nije iznijela ni jedan jedini argumenat, nego je krajnje proizvoljno donijela vlastite zakljucke (ninacemu zasnovane) o @cnermininom radu, a onda je te svoje zakljucke pocela jos i napadati.... Sve u svemu - nidje veze :-)

Elem neise, @Cnermina, popunjeno i poslano i - sa srecom ti bilo!
tranquil

#24 Re: Kratki upitnik

Post by tranquil »

Shoshana wrote:Prvo - jeste napisala u svome postu prezime (samo ga je poslije pobrisala ;-) )
Trece, smeta joj sto moderator ne daje nikakav protivargumenat, a da pri tome ni sama nije iznijela ni jedan jedini argumenat, nego je krajnje proizvoljno donijela vlastite zakljucke (ninacemu zasnovane) o @cnermininom radu, a onda je te svoje zakljucke pocela jos i napadati.... Sve u svemu - nidje veze :-)
Četvrto, kako joj je i Nermina odgovorila, preuranila je sa zaključkom da se anketira samo preko Interneta i foruma.
Peto, preuranila je sa zaključkom da se ispituje kompletno stanovništvo BiH, možda se ispituje samo neki segment - npr. urbani, ili "Internetli populacija" (o ovome nemamo informaciju).

Bilo kako bilo, fakat niđe veze, a Nermini - sretno.
Shoshana

#25 Re: Kratki upitnik

Post by Shoshana »

tranquil wrote:
Shoshana wrote:Prvo - jeste napisala u svome postu prezime (samo ga je poslije pobrisala ;-) )
Četvrto, kako joj je i Nermina odgovorila, preuranila je sa zaključkom da se anketira samo preko Interneta i foruma.
Peto, preuranila je sa zaključkom da se ispituje kompletno stanovništvo BiH, možda se ispituje samo neki segment - npr. urbani, ili "Internetli populacija" (o ovome nemamo informaciju).

Bilo kako bilo, fakat niđe veze, a Nermini - sretno.
Ma kazem ti.... proizvoljno donijela svoje (nosnovane) zakljucke, a kada joj se ti isti nisu dopali - opalila iz svih oruzja... I to ono zajedljivo i nipodastavajuce. Ja kolegice i cuda :-)
Post Reply