https://spreadsheets.google.com/viewfor ... SWRzS3c6MQ
Unaprijed hvala
Ispunio sam ... s obzirom na pozeljni profil ljudi na ovom forumu .. a u svrhu dobijanja koliko-toliko tacnih pokazatelja stha BH drustvo misli o ovoj pojavi .. predlazem ti .. ako vec nisi .. da upitnik postavish i na nekim drugim mjestima .. koja okupljaju raznovrsnije ili samo drugacije ljude/korisnike ... moze ti biti interesantna i uporedna analiza rezultata koje dobijesh na razlicitm mjestima. I ne salim se kad ti predlozim nesto poput navijackih foruma ... dodushe tamo cesh tesko naci pokrivene .. ali ces i vjeroavtno dobiti anjiskrenije odgovore ... u svakom slucaju ... sretno ticnermina wrote:Zamolila bih vas da ispunite kratki upitnik u svrhu istrazivanja za magistarsku tezu.
https://spreadsheets.google.com/viewfor ... SWRzS3c6MQ
Unaprijed hvala
U nedostatku protuargumenata hvatate se za sasvim slucajno (zbog brzine kucanja) napisane gramaticke greske.moderator wrote:Ja sam beli zgrozen kritikom. Mozda je vasa kolegica, koju krseci pravila foruma iznosenjem licnih podataka, ovaj upitnik napravila kao dio istrazivanja, ne kao cjelokupni.Altaira wrote:Kolegice , zaista je iznenadjujuca i razocaravajuca cinjenica da akademski obrazovan gradjanin, koji radi na magistarskoj tezi i istrazivanju nije u stanju statisticki korektno uzorak iz opce populacije izvuci. Anketa koju ste izradili za potrebe istrazivanja, jedva da relevantno zadire u oni sto naslovom upucuje na istrazivanje. Sem toga, same po sebe frekvencije koje ce te dobiti kao rezultat ne objektivne procjene, vec licnog stava i samoprocjene anketiranih ispitanika, su skoro pa nikakav pokazatelj. A, ono sto je najgore od svega, radite istrazivanje preko foruma i Interneta, pa cete zakljucivati na stanje u opcoj populaciji ?! Necu ni komentarisati kakav je to uzorak (iskljucili ste sve one koji prije svega nemaju kompjuter, zatim, nemaju internet konekciju, ne posjecuju forume..... moram li nabrajati ili je sasvim dovoljno da Vam kazem da ima tablica po kojoj se biraju reprezentativni uzorci, te da malo pogledate Osnove statistike za nemeatematicare od prof. B.Petza; Bilo koje izdanje ce Vam posluziti da se uputite u osnove; te neku literaturu iz oblasti metodologije znanstvenih istrazivanja). Zgrozena sam cinjenicom da ce te sutra aBd biti magistar - da li je to pitanje kulture, vjere ili politike ?!
Budite ljubazni pa razmirice rijesite ili privatnim porukama ili licno, nikako javno preko foruma.
Izgleda sto je formalno vece obrazovanje na papiru tako rastu i kompleksiAltaira wrote:U nedostatku protuargumenata hvatate se za sasvim slucajno (zbog brzine kucanja) napisane gramaticke greske.moderator wrote:Ja sam beli zgrozen kritikom. Mozda je vasa kolegica, koju krseci pravila foruma iznosenjem licnih podataka, ovaj upitnik napravila kao dio istrazivanja, ne kao cjelokupni.Altaira wrote:Kolegice , zaista je iznenadjujuca i razocaravajuca cinjenica da akademski obrazovan gradjanin, koji radi na magistarskoj tezi i istrazivanju nije u stanju statisticki korektno uzorak iz opce populacije izvuci. Anketa koju ste izradili za potrebe istrazivanja, jedva da relevantno zadire u oni sto naslovom upucuje na istrazivanje. Sem toga, same po sebe frekvencije koje ce te dobiti kao rezultat ne objektivne procjene, vec licnog stava i samoprocjene anketiranih ispitanika, su skoro pa nikakav pokazatelj. A, ono sto je najgore od svega, radite istrazivanje preko foruma i Interneta, pa cete zakljucivati na stanje u opcoj populaciji ?! Necu ni komentarisati kakav je to uzorak (iskljucili ste sve one koji prije svega nemaju kompjuter, zatim, nemaju internet konekciju, ne posjecuju forume..... moram li nabrajati ili je sasvim dovoljno da Vam kazem da ima tablica po kojoj se biraju reprezentativni uzorci, te da malo pogledate Osnove statistike za nemeatematicare od prof. B.Petza; Bilo koje izdanje ce Vam posluziti da se uputite u osnove; te neku literaturu iz oblasti metodologije znanstvenih istrazivanja). Zgrozena sam cinjenicom da ce te sutra aBd biti magistar - da li je to pitanje kulture, vjere ili politike ?!
Budite ljubazni pa razmirice rijesite ili privatnim porukama ili licno, nikako javno preko foruma.
Ne znam odakle Vam ideja da ce istrazivanje biti provedeno samo putem interneta i forumaAltaira wrote:Kolegice , zaista je iznenadjujuca i razocaravajuca cinjenica da akademski obrazovan gradjanin, koji radi na magistarskoj tezi i istrazivanju nije u stanju statisticki korektno uzorak iz opce populacije izvuci. Anketa koju ste izradili za potrebe istrazivanja, jedva da relevantno zadire u oni sto naslovom upucuje na istrazivanje. Sem toga, same po sebe frekvencije koje ce te dobiti kao rezultat ne objektivne procjene, vec licnog stava i samoprocjene anketiranih ispitanika, su skoro pa nikakav pokazatelj. A, ono sto je najgore od svega, radite istrazivanje preko foruma i Interneta, pa cete zakljucivati na stanje u opcoj populaciji ?! Necu ni komentarisati kakav je to uzorak (iskljucili ste sve one koji prije svega nemaju kompjuter, zatim, nemaju internet konekciju, ne posjecuju forume..... moram li nabrajati ili je sasvim dovoljno da Vam kazem da ima tablica po kojoj se biraju reprezentativni uzorci, te da malo pogledate Osnove statistike za nemeatematicare od prof. B.Petza; Bilo koje izdanje ce Vam posluziti da se uputite u osnove; te neku literaturu iz oblasti metodologije znanstvenih istrazivanja). Zgrozena sam cinjenicom da ce te sutra aBd biti magistar - da li je to pitanje kulture, vjere ili politike ?!
Nedostatak konstruktivne kritike jedna je od najvećih mana vrlog nam mentaliteta.cnermina wrote:A na zle jezike ne obracam paznju, osim ako se ne radi o konstruktivnoj kritici koja je uvijek dobrodosla
Ovako sročeno, jeste konstruktivna kritika.Altaira wrote:...kolegice Loulou konstruktivna kritika je upucivala na to da su frekvencije tj, ucestalost ponavljanja neke pojave, opcenito dosta siromasni podaci za statisticko istrazivanje, te da ne daju bas neke relevantne podatke na stanje u populaciji. Ukljucujuci tu faktor da se mahom radi o samoprocjeni i subjektivnim stavovima prema ispitivanom fenomenu, time jos vise umanjujete njihovu prediktibilonost. Nadalje, kolegici sam dala savjet koju literaturu bi mogla konsultovati da poboljsa svoje istrazivacko djelovanje. Mislim, da bi se to podvodilo pod pojam konstruktivne kritike
Niti sarkazam:Altaira wrote:...da akademski obrazovan gradjanin, koji radi na magistarskoj tezi i istrazivanju nije u stanju statisticki korektno uzorak iz opce populacije izvuci.
...Zgrozena sam cinjenicom da ce te sutra aBd biti magistar
...No, na ovakvo zaista bijedno, pa jos javno eksponirano magistarsko istrazivanje
Altaira wrote:...Moje najdublje isprike sto uvrijedih sve vase istancane znanstvene ukuse i stremljenja.
Četvrto, kako joj je i Nermina odgovorila, preuranila je sa zaključkom da se anketira samo preko Interneta i foruma.Shoshana wrote:Prvo - jeste napisala u svome postu prezime (samo ga je poslije pobrisala)
drugo, ono nije nikakva kritika, ni pozitivna ni negativna, nego cista zloca.
Trece, smeta joj sto moderator ne daje nikakav protivargumenat, a da pri tome ni sama nije iznijela ni jedan jedini argumenat, nego je krajnje proizvoljno donijela vlastite zakljucke (ninacemu zasnovane) o @cnermininom radu, a onda je te svoje zakljucke pocela jos i napadati.... Sve u svemu - nidje veze![]()
Ma kazem ti.... proizvoljno donijela svoje (nosnovane) zakljucke, a kada joj se ti isti nisu dopali - opalila iz svih oruzja... I to ono zajedljivo i nipodastavajuce. Ja kolegice i cudatranquil wrote:Četvrto, kako joj je i Nermina odgovorila, preuranila je sa zaključkom da se anketira samo preko Interneta i foruma.Shoshana wrote:Prvo - jeste napisala u svome postu prezime (samo ga je poslije pobrisala)
drugo, ono nije nikakva kritika, ni pozitivna ni negativna, nego cista zloca.
Trece, smeta joj sto moderator ne daje nikakav protivargumenat, a da pri tome ni sama nije iznijela ni jedan jedini argumenat, nego je krajnje proizvoljno donijela vlastite zakljucke (ninacemu zasnovane) o @cnermininom radu, a onda je te svoje zakljucke pocela jos i napadati.... Sve u svemu - nidje veze![]()
Peto, preuranila je sa zaključkom da se ispituje kompletno stanovništvo BiH, možda se ispituje samo neki segment - npr. urbani, ili "Internetli populacija" (o ovome nemamo informaciju).
Bilo kako bilo, fakat niđe veze, a Nermini - sretno.