Kratka prica

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
gipcain

#1 Kratka prica

Post by gipcain »

Jedan zadatak za one koji vole pisati Very Happy

Povezite u jednu pricu Vraga, Einsteina, Alisu u zemlji cudesa, Romea i Juliju, i obicnog covjeka.

Prica ne mora spominjati nista sto se vec desilo nekom od ovih likova.

Moj prijedlog za radnju. Vrag dolazi da naplati racune-Ubija Romea i Juliju-sljedeci cilj ubiti covjeka-covjek to saznaje i obraca se einsteinu-pobjedjuje vraga. (alisa je sve vrijeme tu negdje, ona je dosla u neku bas cudnu zemlju)

Ako bude dobrih prica, potrudit cu se da pripremim i neke simbolicne nagrade.

Pozdrav.
RunhAA

#2 Re: Kratka prica

Post by RunhAA »

U vremenu prije vremena... Zivio je junak ove priče po imenu Albert Einstein,
Albert je bio jako nadaren , i skontao je teoriju relativnosti, ali posto je zivio u vremenu prije vremena, ta teorija relativnosti nije pila vode.. te je polako tonuo u ocaj , jedino sto ga je jos cuvalo na zivotu je bila Julija , prelijepa princeza iz susjedstva...

Nažalost to je bio ljubavni trokut .. ustvari bolje je da kažem da je u pitanju ljubavni pravougaonik, jer je Julijin otac pratkicirao karbalu i obecao prelijepu Juliju Vragu, a sama Julija je voljela Romea koji pak* je ludovao za Alisom, djevojkom iz druge dimenzija, koja se "fiksala" raznim preparatima na kojima je pisalo "pojedi me" , "popij me" i od kojih je imala strasne halucinacije o svijetu cudesa. I na kraju sam Vrag koji nije mario za iista, samo je gledao da stvori razdor među pomenutom klapom....

A obican covjek je ostajao uvijek obican<, nit je mario za ista ... nit je glasao na izborima, te je tako je pustio da Julijin otac ostane na vlasti zadnjih 20 godina...... :bih:

To be continued... xD
Post Reply