KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post Reply
Lincoln-Burrows

#1 KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Lincoln-Burrows »

Evo prvo link: http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 6/index.do

A razlog je taj što mi sva obitelj još uvijek tamo u blizini živi (Kakanj), ja sam
trenutno zaposlen u Hrvatskoj a sve ovo je nešto što me nikako ne veseli.
Znamo i da su nam jednom govorili "mirno spavajte rata neće biti", a vjerojatno
će i sada. Iako sve izgleda samo kao provokacija nije mi svejedno. Želimo i
dalje živjeti tu gdje nam je dom.
Što vi mislite ?
Luke Perry

#2 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Luke Perry »

Ostro sankcionisati, ali kako se profesori na pravnom fakultetu bave onim cime se bave tesko.
legendo_moja

#3 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by legendo_moja »

Ja mislim da: "Izbori nam stižu, iiiizbori nam stižu, izbori nam stižu, iiizboriiii nam stižu.." (muzika iz zimske reklame za kokakolu, sa sve kamionima sa BHS nacionalnim obilježjima, koji odlaze negdje u daljinu i odnose naše pare).
Luke Perry

#4 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Luke Perry »

Povratnici(manjina) na sve tri strane bi trebali zajedno nastupati u vezi svojih problema.
cpt.picard

#5 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by cpt.picard »

Koji debili.. sramota. Ja mogu razumjeti da poslije rata ima dosta ljudi koji su kivni i puni mrznje. Kao neko ko je proveo citav zivot u Sarajevu, pa tako i rat znam da kako se dosta ljudi osjeca.

Ali ovo... cisti primitivizam. Neka odgovaraju oni koji su odgovorni, normalan narod pustite da zivi u miru...
SiSaJuMe

#6 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by SiSaJuMe »

Slika uljeza u tudjem toru,....
Spavaj te mirno ;NACI drze pod kontrolom,.......

pa:Udaljavamo se od covjeka postajemo govna,..........
HAVANA

#7 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by HAVANA »

Mislimo da i dalje trebaš da živiš tu gdje ti je dom a kretena svugdje ima ali proći će i njihovo vrijeme ,ne popuštajte i ostanite u svojoj kući.
Lincoln-Burrows

#8 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Lincoln-Burrows »

HAVANA wrote:Mislimo da i dalje trebaš da živiš tu gdje ti je dom a kretena svugdje ima ali proći će i njihovo vrijeme ,ne popuštajte i ostanite u svojoj kući.
Nećemo otići, valjda se neće pogoršati, nego brine što
su tamo službene osobe rekle da ih nije briga i da nije
njihov problem. Kako su došli do kuća i pisali, drugi
put mogu i ući unutra.
sodom

#9 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by sodom »

Lincoln-Burrows wrote:
HAVANA wrote:Mislimo da i dalje trebaš da živiš tu gdje ti je dom a kretena svugdje ima ali proći će i njihovo vrijeme ,ne popuštajte i ostanite u svojoj kući.
put mogu i ući unutra.
neka se naoruzaju ;)
pa nek udje ako smije... :D
Maraschino

#10 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Maraschino »

To su kukavice koje treba u mraku sacekati pa ih se dobro...naderati. :oops:
HAVANA

#11 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by HAVANA »

Lincoln-Burrows wrote:
put mogu i ući unutra.

Serem im se u službu,moram prosto nervira me.Ko ti prag pređe ,brani se mada teško je to ako su stariji ljudi u pitanju.Moramo se suprotstavljati fašistima na sve tri strane.Idi opet u policiju,mora ih zaštititi.
NKVD

#12 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by NKVD »

S obzirom da je SDA/SZBiH vlast (kao i srp i hrv bratija) jedan fini spoj socijalne politike i razumjevanja prema neistomišljenicima te oštro sankcioniše, već petnaestak najgorih godina, sav kriminal a pogotovo onaj sa nacionalnim predznakom, vi možete mirno spavati. Al kad bi se zajebavali!

Izbori su, i trebaju se zaoštriti noževi, frcaju prijetnje na sve strane a neće nas ni incident iznenaditi. Tako da tebi i tvojim preporučujem da se derete na sav glas, dovodite medije i pravite što veći halabuku oko toga jer, ako postoji stvarna opasnost (to vi morate procjeniti!) to je najbolji način da se osigurate. Jeste da je ta halabuka ono što nacionalističke stranke na sve tri strane hoće, ali bojim se da nemate izbora - kad su vas uzeli na pik, branite se kako umijete i znate.

U stvari, šta ja tu pričam, donosiš nam tekst iz "večernjaka", to ne pije vode, dok Avaz ne napiše nije se ni desilo. Doduše, oni pišu o posljedicama, biće prvi na sahranama i slikati političare što od njih svak rado saućešće prima.
klixober

#13 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by klixober »

NKVD wrote:S obzirom da je SDA/SZBiH vlast (kao i srp i hrv bratija) jedan fini spoj socijalne politike i razumjevanja prema neistomišljenicima te oštro sankcioniše, već petnaestak najgorih godina, sav kriminal a pogotovo onaj sa nacionalnim predznakom, vi možete mirno spavati. Al kad bi se zajebavali!

Izbori su, i trebaju se zaoštriti noževi, frcaju prijetnje na sve strane a neće nas ni incident iznenaditi. Tako da tebi i tvojim preporučujem da se derete na sav glas, dovodite medije i pravite što veći halabuku oko toga jer, ako postoji stvarna opasnost (to vi morate procjeniti!) to je najbolji način da se osigurate. Jeste da je ta halabuka ono što nacionalističke stranke na sve tri strane hoće, ali bojim se da nemate izbora - kad su vas uzeli na pik, branite se kako umijete i znate.

U stvari, šta ja tu pričam, donosiš nam tekst iz "večernjaka", to ne pije vode, dok Avaz ne napiše nije se ni desilo. Doduše, oni pišu o posljedicama, biće prvi na sahranama i slikati političare što od njih svak rado saućešće prima
.
Nazalost Vecernji je hrvatska verzija Avaza.Jednima se nije desilo ako ne pise u Avazu,drugima ako nije u Vecernjem.
NKVD

#14 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by NKVD »

komeba wrote:Nazalost Vecernji je hrvatska verzija Avaza.Jednima se nije desilo ako ne pise u Avazu,drugima ako nije u Vecernjem.
Upravo sam zbog toga i stavio u istu rečenicu ove dvije splačine od šovinističkih novina...
dugacki

#15 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by dugacki »

Samo malo narode....Znao sam covjeka iz Kaknja (Hrvata) koji mi je pricao da je HVO ,prije nego sto ce u Kakanj uci Armija BiH, natjerao svo tadasnje (hrvatsko stanovnistvo) da napusti Kakanj uz pricu da ''muslimani kolju i pale sve redom'' i pri tome su sami zapalili kuce na onoj strani Kaknja gdje nije bilo ni blizu Armije BiH. Vrijeme je izbora i opet se igraju prljave igre.Dok se ne uhvate pocinioci ne osudjujte nikoga.
HAVANA

#16 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by HAVANA »

dugacki wrote:Samo malo narode....Znao sam covjeka iz Kaknja (Hrvata) koji mi je pricao da je HVO ,prije nego sto ce u Kakanj uci Armija BiH, natjerao svo tadasnje (hrvatsko stanovnistvo) da napusti Kakanj uz pricu da ''muslimani kolju i pale sve redom'' i pri tome su sami zapalili kuce na onoj strani Kaknja gdje nije bilo ni blizu Armije BiH. Vrijeme je izbora i opet se igraju prljave igre.Dok se ne uhvate pocinioci ne osudjujte nikoga.

Problem je što niko ne pokušava da spriječi te miševe da se iživljavaju na nedužnim ljudima a kad ih uhapse tad je već kasno.Kao u Konjicu.Kao u Bijeljini.Kao u Mostaru.
Banksy

#17 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Banksy »

Večernji je hrvatska inačica Avaza, možda još i gori. Jedva su dočekali, sigurno, ali ovo se ipak desilo, nisu slagali.

Prije par dana u selima oko Zenice oskrnavljena su pravoslavna groblja, srušeni i polupani spomenici, išarano sličnim grafitima i par vjerskih objekata.

Dječak iz Tuzle pretučen je, skoro namrtvo, u Neumu prošle sedmice.

Predizborna je, i gadno je biti manjina, na bilo kojoj strani, u takvim vremenima.
Pamet u glavu, i sklanjajte se budalama.
exliberal

#18 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by exliberal »

Koliko god da se neki ljutili da se ovo desilo kod srba vec bi bilo 10 stranica osudjivanja i pljuvanja..sve su to cetnici....ovako dolazi do "zgrazavanja nad djelima neodgovornih zaludjenih pojedinaca"...i "moralne" podrske prema ugrozenima....e demokratijo sto nam dodje

sad da se spremim na demokratsku paljbu i prozivanje :D
HAVANA

#19 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by HAVANA »

Banksy wrote:Večernji je hrvatska inačica Avaza, možda još i gori. Jedva su dočekali, sigurno, ali ovo se ipak desilo, nisu slagali.

Prije par dana u selima oko Zenice oskrnavljena su pravoslavna groblja, srušeni i polupani spomenici, išarano sličnim grafitima i par vjerskih objekata.

Predizborna je, i gadno je biti manjina, na bilo kojoj strani, u takvim vremenima.

Nisam se četnicima sklanjao pa neću ni ovim smradovima,gdje god im se mogu suprotstaviti to ču i učiniti.
Banksy

#20 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Banksy »

Nisam ni ja, neću ni ja, ali govorim o predizbornoj. Odavde iz Sarajeva.
Kako je ovih dana povratnicima i manjinama u bosanskim i hercegovačkim zabitima ne smijem ni pomisliti.
klixober

#21 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by klixober »

exliberal wrote:Koliko god da se neki ljutili da se ovo desilo kod srba vec bi bilo 10 stranica osudjivanja i pljuvanja..sve su to cetnici....ovako dolazi do "zgrazavanja nad djelima neodgovornih zaludjenih pojedinaca"...i "moralne" podrske prema ugrozenima....e demokratijo sto nam dodje

Razlika je sto je u RS ovakvo ponasanje pravilo,a ovdje izuzetak.U svakom mjestu u RS su sve dzamije srusene,a skrnave se i ove obnovljene.Ne znam da postoji neki forum u RS gdje se ljudi zgrazavaju nad rusenjem dzamija,ili pisanjem grafita.Ipak na ovom forumu ces za ovakva desavanja na bilo kojoj strani uvijek naci samo osude.
Abacija

#22 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Abacija »

Banksy wrote:Večernji je hrvatska inačica Avaza, možda još i gori. Jedva su dočekali, sigurno, ali ovo se ipak desilo, nisu slagali.

Imam prijedlog kako se rijesiti svih tih budala. Kada se Silajdzic sastane sa kojekakvim drzavnicima neka ih moli i kumi da daju vize ovim idiotima, samo neka idu iz BiH.
HAVANA

#23 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by HAVANA »

komeba wrote:
Razlika je sto je u RS ovakvo ponasanje pravilo,a ovdje izuzetak.U svakom mjestu u RS su sve dzamije srusene,a skrnave se i ove obnovljene.Ne znam da postoji neki forum u RS gdje se ljudi zgrazavaju nad rusenjem dzamija,ili pisanjem grafita.Ipak na ovom forumu ces za ovakva desavanja na bilo kojoj strani uvijek naci samo osude.

Zato i jesam na ovom forumu.Vjeruj da postoji dosta ljudi i u RS-u koji se zgražavaju na iste stvari kao i mi ali tamo je malo veći mrak.Realno govoreći lako je nama iz Sarajeva pričati.Hajd probaj biti Bojan Bajić u Rudom ili Vasković u Banjaluci.Mada i ovde majmuni postaju agresivni i napadaju ,tuše pričom
ali ovo je i naš grad i slušaće se i naša htijeli oni to ili ne.
exliberal

#24 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by exliberal »

komeba wrote:
exliberal wrote:Koliko god da se neki ljutili da se ovo desilo kod srba vec bi bilo 10 stranica osudjivanja i pljuvanja..sve su to cetnici....ovako dolazi do "zgrazavanja nad djelima neodgovornih zaludjenih pojedinaca"...i "moralne" podrske prema ugrozenima....e demokratijo sto nam dodje

de ba kome ba :) ....kakve osude...mogu ja otic na forum i napisat da osudjujem sve i prodati se ko pravi demokrata ali sta ja stvarno osudjujem to samo ja znam...zato mani suplje..zato sam i napisao da ce doci do "zgrazavanja i moralne podrske" ali samo po novinama i forumima...stvarno stanje na terenu je mnogo drugacije, nekad mnogo gore nekad mnogo bolje...zavisi ko pise i po cijoj direktivi
klixober

#25 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by klixober »

exliberal wrote:
komeba wrote:

de ba kome ba :) ....kakve osude...mogu ja otic na forum i napisat da osudjujem sve i prodati se ko pravi demokrata ali sta ja stvarno osudjujem to samo ja znam...zato mani suplje..zato sam i napisao da ce doci do "zgrazavanja i moralne podrske" ali samo po novinama i forumima...stvarno stanje na terenu je mnogo drugacije, nekad mnogo gore nekad mnogo bolje...zavisi ko pise i po cijoj direktivi
Forum je u neku ruku ogledalo drustva i stvarnosti.Stvarnost je da je u RS srusena sve do jedne dzamije,da su protjerani svi nesrbi,da je pocinjen genocid.Naravno da takva stvarnost nece proizvesti ovu virtuelnu da postoji neki forum na kojem se ljudi zgrazavaju nad tim,cak ni lazno.Virtuelni svijet je preslika stvarnosti.Zato ces na ovom forumu uvijek naici na osude ovakvih incidenata,a u RS ovakav forum nikada nece postojati.
Post Reply