Matzan wrote:ernestalic wrote:
Kao pripadnik ABiH cijelo vrijeme rata, moram reći da nikakvo iransko oružje nisam vidio očima. Prilikom pokušaja deblokade Sarajeva, 1995 g. pričali su nam da nas na Nišićima čeka silno oružje i tehnika i da će se deblokada izvesti sa te strane. Ništa nije bilo na Nišićima osim poznatog oružja u obliku PAP-ovki, automatskih pušaka i minobacača. I jedan stari tenk! Tek na samom završetku tata pojavile su se dodatne količine pješadijskog naoružanja.
Zato ne lažite i ne obmanjujte! Jebali vas i Iran i Saudijska Arabija i Turska! Pomagali jesu u parama i diplomatskim putem, ali pare nismo vidjeli, kao ni oružje!
Dabogda da si ti čestito i vidio borca AR BiH uživo.

Pomag`o Iran, pomagali i ostali. Prepricava mi zet, mi mladici, navikli na liniju u naselju, dignu nas sa nje i posalju nas na obuku Irancima, tamo stigao jedan od njihovih generala s iskustvom u iracko-iranskom ratu sa svojom ekipom, hvali se on Homeinijevim ordenjem, vojnim zaslugama i pohvali se izmedju ostalog i satom koji mu je ovaj poklonio...
Krenula obuka, proslo par dana, frajer samo sto ne place, bruka, neka šana od vojnika mu digla sat, moli Iranac da mu se vrati, kako mu je isti svetinja, kako se nece nista uraditi onome koga je ukro, uglavnom Iranci u dvojbi dali da otkazu sve, a nasi kako da ih sacuvaju tu da pomognu... Na kraju sreca, sat se pojavi niotkuda
I prica pricu dalje, otisli na Igman nakon obuke, friski mi gore, nasi nas uvalili, niti se izvuci iz akcije, niti krenuti dalje, sipa sa svih strana granate, nasi kao da su nas poslali sve da izginemo gore, kontaktiraj ove, kontaktiraj one vezon, na kraju Irance i oni nas izvuku odozgo...
Tako jedne prilike prepricava drugi lik svoju pricu, mi na Igmanu, opremljeni lose skroz, ovi nasi dovedu Arapa nekog, nas postroje, kad je vidio da od nas more nas tek saka moze sastaviti uniforme, okreno se i na arapskom zagalamio ovim nasima. Lik valjda dao pare da obuku i opreme momke, a ovi nasi ko nasi, hamziga hop